Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji fotografija

QUOTE(_ms_ @ 2008 12 24, 09:00)
svenciu ramiu jums  nestuke.gif smile.gif

Mariau, a jau? biggrin.gif biggrin.gif

p.s ir Tave su tom pačiom ir dar daugiau smile.gif
Atsakyti
prisijungiu prie sveikinimų. visiems linksmų švenčių ir dosnaus kalėdų senio smile.gif . mane dar pakeliui į šveicariją aplankė vienas, tai visą kelionę džiaugiausi. žmogus nieko fotografijoje nenutuokiantis ir tas užsinorėjo tokios dovanos biggrin.gif ciuriche prie katedros buvau fotografijos entuziastų iš kažkokios ritų šalies dėmesio centre biggrin.gif

Atsakyti
Aš taip pat prisidedu prie sveikinimų. Laimės ir kūrybinio įkvėpimo!
Atsakyti
Su Šventėmis, mielieji bendramoksliai, bendraminčiai! Linkiu įdėjos, neprašauto kadro, gerai išryškintos juostelės ir puikaus atspaudo!
Atsakyti
nesusikaupiau prieš Kalėdas, tai bent Naujiesiems artėjant: žvilgsnio, rakurso, požiūrio, modelių, tvirtų rankų, visų pustonių, lengvos rankos vyniojant į bakelį, tamsių patalpų, patikimų partnerių (kai reikia drinks_cheers.gif ) ir kitokio fotografinio gėrio ateinančiais metais!!!
Atsakyti
Su šventėmis..smile.gif tiek visko prilinkėta, kad man lieka palinkėti mūzos - ir viskas..smile.gif) 4u.gif
Atsakyti
aš šįvakar gal porą juostų išsiryškinsiu..... savaitgalį kažkaip patingėjau..smile.gif)
Atsakyti
Sveiki, mirksiukas.gif

Gal kas pamenat senąsias skaidres? Na tas, panašiai kaip fotoaparato juostelės kadras įdėtas į mažą kvadračiuką (rėmelį). Turiu dvi dėžutes tokių iš vaikystės laikų. Tai dabar, galvoju, būtų visai gerai tas juosteles, kur turiu, paversti skaidrėmis smile.gif g.gif Tik va, nežinau, kur ieškoti tų dėžučių jom sustatyti ir "mini rėmelių". Gal jūs ką žinot? g.gif unsure.gif
Atsakyti
Sveiki visi 4u.gif

QUOTE(sayonara @ 2008 12 29, 11:14)
aš šįvakar gal porą juostų išsiryškinsiu..... savaitgalį kažkaip patingėjau..smile.gif)

O tai kur skanai? smile.gif

Beja, kažkada minėjai, kad turi Zorki. Kaip jis tau? Gal kas nors ką nors papasakot galit? Kad jam toli iki Leicos, kaip man iki mėnulio, tai visiškai aišku, bet gal verta paieškot už prieinamus pinigus?

QUOTE(Mona187 @ 2008 12 29, 14:23)
Sveiki, mirksiukas.gif

Gal kas pamenat senąsias skaidres? Na tas, panašiai kaip fotoaparato juostelės kadras įdėtas į mažą kvadračiuką (rėmelį). Turiu dvi dėžutes tokių iš vaikystės laikų. Tai dabar, galvoju, būtų visai gerai tas juosteles, kur turiu, paversti skaidrėmis smile.gif  g.gif Tik va, nežinau, kur ieškoti tų dėžučių jom sustatyti ir "mini rėmelių". Gal jūs ką žinot? g.gif  unsure.gif

Manau parduotuvėse, kurios prekiauja skaidrėmis tikrai turi būti.
Atsakyti
su šventėmis visus smile.gif wub.gif
jeigu metai bus tokie, kaip sutikimas, anot legendos, tai manęs laukia labai faini metai lotuliukas.gif xixixi

QUOTE(sillwio @ 2008 12 31, 12:59)
Sveiki visi  4u.gif
O tai kur skanai? smile.gif

Beja, kažkada minėjai, kad turi Zorki. Kaip jis tau? Gal kas nors ką nors papasakot galit? Kad jam toli iki Leicos, kaip man iki mėnulio, tai visiškai aišku, bet gal verta paieškot už prieinamus pinigus?
Manau parduotuvėse, kurios prekiauja skaidrėmis tikrai turi būti.

skanų nėr, nes neišsiryškinau biggrin.gif šį tikiuosi pasitaisyti.. beje, mano pačios ryškintos juostos skanai yra kūdroje mano paskutinėje serijoje. paskutinės 4 foto iš juostos, kurią pati ryškinau. jeigu kas netingėtų pakomentuoti, tai būčiau dėkinga.. ax.gif

dėl zorki - turiu jį, bet nesu naudojus nė karto.. mano tėtis jį naudojo labai daug metų, sakė, patogus, paprastas. jeigu nori, galiu specialiai dėl Tavęs vieną juostą išfotkint ir papasakoti įspūdžius..biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2009 01 01, 15:20)
skanų nėr, nes neišsiryškinau biggrin.gif šį tikiuosi pasitaisyti.. beje, mano pačios ryškintos juostos skanai yra kūdroje mano paskutinėje serijoje. paskutinės 4 foto iš juostos, kurią pati ryškinau. jeigu kas netingėtų pakomentuoti, tai būčiau dėkinga.. ax.gif

dėl zorki - turiu jį, bet nesu naudojus nė karto.. mano tėtis jį naudojo labai daug metų, sakė, patogus, paprastas. jeigu nori, galiu specialiai dėl Tavęs vieną juostą išfotkint ir papasakoti įspūdžius..biggrin.gif

Su Naujaisiais visus!

Seriją kūdroj mačiau, labai patiko. Neturiu ką pridurti. Ir technine, ir idėjine prasme puikiai.

Būtų smagu, aišku, bet dėl manęs juostos gal negadink. Pamėgink be juostos. Šiaip keletą dienų apie juos skaitinėju ir susidariau nuomonę, kad kai kurie (pvz. Zorki 4) yra gana geros Leicos kopijos ir netgi su tam tikrais patobulinimais biggrin.gif Tuo metu (apie 60 metus) dar mokėjo gamint kokybiškai, ypač eksportui. Beje, koks objektyvas pas tave? Sudedamas gal? Labai maga įsigyti būtent su tokiu, nes su juo, kaip suprantu, aparatas ypač kompaktiškas. Galvoju apie Zorki (arba FED) rangefinder'į, kaip mažą, patikimą reportažinę kamerą, ypač komandiruotėms į rytų šalis. Mažesnė rizika, kad nukabins nuo kaklo biggrin.gif

P.S. internete prisižiūrėjau Zorki'ų ir FED'ų taip meistriškai perdarytų į Leicas, kad pradžioj atskirt sunku biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2009 01 01, 15:46)
Su Naujaisiais visus!

Seriją kūdroj mačiau, labai patiko. Neturiu ką pridurti. Ir technine, ir idėjine prasme puikiai.

Būtų smagu, aišku, bet dėl manęs juostos gal negadink. Pamėgink be juostos. Šiaip keletą dienų apie juos skaitinėju ir susidariau nuomonę, kad kai kurie (pvz. Zorki 4) yra gana geros Leicos kopijos ir netgi su tam tikrais patobulinimais biggrin.gif Tuo metu (apie 60 metus) dar mokėjo gamint kokybiškai, ypač eksportui. Beje, koks objektyvas pas tave? Sudedamas gal? Labai maga įsigyti būtent su tokiu, nes su juo, kaip suprantu, aparatas ypač kompaktiškas. Galvoju apie Zorki (arba FED) rangefinder'į, kaip mažą, patikimą reportažinę kamerą, ypač komandiruotėms į rytų šalis. Mažesnė rizika, kad nukabins nuo kaklo biggrin.gif

P.S. internete prisižiūrėjau Zorki'ų ir FED'ų taip meistriškai perdarytų į Leicas, kad pradžioj atskirt sunku biggrin.gif

ačiū už gerus žodžius 4u.gif

pas mane fed 5v ir zorki 5. fedas tai naujutėlis.
ant zorki stovi industar 50 3.5 diafragma.
ant fedo - industar 55 2.8.
zorkio objektyvas panašus į išardomą, bet aš apie tai tikrai nieko nepasakysiu - nesuprantu. bet panašu, kad jis pagedęs..sad.gif nefokusuoja man niekaip.. va fedas tai puikiai veikia..smile.gif
Atsakyti