Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji fotografija

QUOTE(sayonara @ 2009 02 23, 16:10)
o išmegztas Mikimauzas man apskritai atrodo meno viršūnė biggrin.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif atsiprasau, bet nesusilaikiau... Sayonara, jei turesiu laiko - reiks tau ismegzti, vien jau "meno" delei...

Visa kita skaitau, isidemiu ir pensijoj naudosiu pioneer.gif
persijungiu i pasyvaus skaitytoja programa 4u.gif
Atsakyti
BN, o kodėl tik pensijoje? Junkis dabar!
Atsakyti
QUOTE(Puriena6 @ 2009 02 23, 20:25)
Ryškinau 20 laipsnių tempoje. Tik jau skalavau tai iš akies temperatūroje - tipo 20 g.gif  Ir man tas grūdas keistas. Skano talpa gan didelė, bet nuotrauką vos vos padidinus, tas "grūdas" virsta kažkokiais pikseliais.
Įdomu, aišku, būtu pabandyti tavuoju skaneriu. Na kada nors, prie progos  mirksiukas.gif

fiksavai kokioje temperatūroje?
Atsakyti
Sayonara, tikrai 20. Nebent termometras grybavo.
Atsakyti
actu..kas gi čia? bandau trečią karą parašyti. jau trumpiausiai.

kalibruok termometrą (dar prieš pusvalandį bandžiau parašyti). temperatūra - pagrindinis faktorius. ryškinant. fiksuojant nėr skirtumo. koks ryškalas? miltelinis? nebandei, kartais, porcijom skirstyti ir skiesti vienam kartui?

dar kadras iš tarybinės fotostudijos. aliuzija į svinį todą g.gif

user posted image
Atsakyti
Sayonara.. o kodel nepasakei apie blica.. ir ta buciau indejes ir ta smile.gif
p.s. kita savaite kai grisiu is atostogu nepamirsk pasiimt baltu popieriaus lapu, piestuku ir liniuotes - analizuosim kerteza, bresona ir petrosiene wink.gif

Andriau. Sugalvojau dar apie ta mena pasneket. Artscenej seniai buvau kazkam rases tokius savo pamastymus, tai idomumo delei nukopijuoju i cia, nes tingiu vel rasyti. Nu cia tik vel subjektyvi nuomone paivairinimui.. gal pravers vdrug biggrin.gif :

"Trumpai manau taip: zmogus vertina viena ar kita darba (fotografija) taip: sukelia jis jam emocijas ar jausma, ar nesukelia (kartais samoningai, kartais nesamoningai). Zmogaus (pa)samones kalba yra vaizdu kalba (kitus jutimo pojuciu keliamas emocijas suprantame vistiek per vaizda). Sakai, kad tau idomu, kaip suzaisti logiskai apmastant kiekviena smulkmena? Receptas (velgi mano nuomone ir patirtimi paremtas): neisradineti dviracio, o pasikliauti ta pacia (pa)samone, t.y. nusikopijuoti jos sukurta atitinkama vaizda ir perkelti ji ant popieriaus, ant juosteles ir t.t. Pvz., tau reikia nufotografuoti nuotrauka, is kurios matytusi liudnas, ilgesingas ruduo ir bla bla. Reikia nepulti fotografuoti bet ko rudenisko, o paklausti savo vaizudotes, ka ji siulo siuo atveju. Ir pabandyk isivaizduoti toki vaizda, kuris tau sukeltu ta liudesi, ilgesi ar kitokia fignia...Siuo atveju savo (pa)samones neapgausi.. Na stai ... turi savo galvoje ta vaizda... o va dabar telieka ji TECHNISKAI materializuoti. Zinoma, dar turi reiksme tokie dalykai, kaip asmeninis skonis, estetika ir t.t." biggrin.gif

Ir dar trumpai pamastymui uzduotele su atsakymu (pusiau juokais, pusiau rimtai): KAIP PASIGAMINTI MENINE FOTOGRAFIJA? IR KOKS TRAPUS SIULELIS YRA TARP MENINES IR NE MENINES FOTORAFIJOS" Na tu vilnietis, tai tau kainuos kuro islaidos i Kauno zoologijos soda. Nuvaziuok ten ir nufotografuok krokodila. Geriausia su juostele. 1. variantas: fotografija su krokodilu isvalai nuo siukslyciu ir pavadini "Krokodilas" - tai va sitas variantas reiskia NE MENINE fotografija. 2 variantas: krokodilo fotografijoje siukslyciu nevalai ir pavadini ja "ms" (na cia po viso kas per pastaraja para vyko). Va cia ir bus menine fotografija biggrin.gif lotuliukas.gif

Nu cia as juokais, bet tiesos irgi yra - idejoje smile.gif
Papildyta:
o va ta su sviniu todu fotografija man jau patinka wink.gif
Atsakyti
pastaruoju metu man cia l.patinka biggrin.gif

puriena, mano akim greiciausiai sharpas (tu gi cia naturalius kadrus idejai), bet man toli iki speces
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaziulka: 23 vasario 2009 - 21:41
variantas su pasamone patiko (įsivaizdavau užlytą langą su neryškia pilkuma už jo). reiks pasinaudoti.

tiesa, pirmam variante (užlūžusiam) parašiau, kad jei ir pykstu, tai sveiku pykčiu, kuris stumia daryti ir veikti. tai net greičiau ne pyktis, o sveikos ambicijos... bet kokiu atveju man tai atrodo pozityvu. jau nebe niolika metų ir dar ne senatvinis marazmas, kad pradėčiau reaguoti kažkaip netaip.

tiesa. ilfordas pasirodė kiek grūdėtas (labiau už tmaxą). kaip bus popieriuje - pamatysiu.

p.s. Kaune berods nėra krokodilo mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Gaziulka @ 2009 02 23, 22:41)
pastaruoju metu man cia l.patinka biggrin.gif

peštynėse ne tik įrodoma tiesa, bet ir gaudoma trečiųjų asmenų nauda cool.gif

p.s 5 vartotojai skaito temą... rekordas, rekordas smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo andriuska: 23 vasario 2009 - 21:54
QUOTE(Gaziulka @ 2009 02 23, 21:41)
1. pastaruoju metu man cia l.patinka biggrin.gif

2.puriena, mano akim greiciausiai sharpas (tu gi cia naturalius kadrus idejai), bet man toli iki speces

1. Aha, ir man.

1. Natūralūs natūraliausi.

QUOTE(andriuska @ 2009 02 23, 21:47)
Papildyta:

p.s. Yra. Beveik iškamša biggrin.gif . Nemačiau niekada judančio. Absoliutus fokusas biggrin.gif Nors.. ten jam nėra kur ir pajudėt...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Puriena6: 23 vasario 2009 - 22:05
_ms_, įsipilk nuo manęs dar vieną drinks_cheers.gif sveikinimai

QUOTE(_ms_ @ 2009 02 23, 10:41)
silwio - nu baik tu su tais ferariais smile.gif palygink leicos komplekto kaina su plastmases rinkiniu gabalu ir maloniai nustebsi. Ir po keliu metu vel palygink tu paciu rinkiniu kainas. Taip pat labai nustebsi smile.gif

Beje, apie technika kalbant, nelabai matau silwio izvelgta kokybe. Tai silwio.. pasakyk, kuo kokybe konkreciai pasireiskia tose fotografijose? smile.gif

Viską mes žinom ir viską lyginom smile.gif Manau, kad kotletus reikėtų atskrti nuo musių. Plastmasės gabalai turi kitų privalumu ir tai, jeigu galima taip išsireikšti, darbiniai arkliai, t.y. su tokiu aparatu galima fotografuoti savo vaikus, svetimus vaikus, duoti fotografuoti žmonai ir t.t. Fotografavimas su leica į juostą, tai kaip geras vynas, t.y. malonumas. Skirtumas tarp manęs ir tavęs toks, kad man malonumą dar vis teikia fotografavimas zorkiais, fedais, flexais ir kitokia piguma wink.gif

Kokybė - švarumas andriuškos nuotraukose. Kai pasieksiu tokią kokybę, tada galėsiu sakyti, kad procesą valdau. Kol kas gi, to pasakyti negaliu. Ne visose nuotraukose man norisi šiukšlių. Ypač tose, kurios daromos kažkam kitam ir tas kažkas mano "menų" nesupranta. T.y. tikslas toks, kad šiukšlės būtų tada, kada aš jų noriu, o ne atvirkščiai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sillwio: 23 vasario 2009 - 22:50
QUOTE(Puriena6 @ 2009 02 23, 21:03)
Sayonara, tikrai 20. Nebent termometras grybavo.

andriuska, o ne Tu sakei man, kad fiksuoti per šiltame tirpale nereikėtų? ir kad geriausia yra fiksuoti gana vėsiame tirpale? ax.gif
man rodos net esu ant savo kailio patyrus, kai fiksažas buvo 20 laipsnių, tai grūdai buvo kaip grikiai... g.gif

QUOTE(andriuska @ 2009 02 23, 21:47)

yra krokodilas, bet man rodos jo kilmė plastmasinė biggrin.gif

_ms_, pamiršau apie blykstę..smile.gif ook, kitą savaitę būsiu gatavs biggrin.gif

įsivaizduojat, man nesimiega. sėdžiu namie su vaiku, bet nesimiega. kiaulių dėsnis.

andriuska, svynis todas man visai smarkiai patinka, tik dar kokia detalė fone nepamaišytų.. dabar veiksmas puikus, o konteksto trūksta..smile.gif graži pilkuma. va tokią juostelinę pilkumą net aš, kontrastligė, mėgstu smile.gif 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(sillwio @ 2009 02 23, 22:49)
Ne visose nuotraukose man norisi šiukšlių. Ypač tose, kurios daromos kažkam kitam ir tas kažkas mano  "menų" nesupranta. T.y. tikslas toks, kad šiukšlės būtų tada, kada aš jų noriu, o ne atvirkščiai.

o ne kad Tu būtum, kada šiukšlės nori? lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Aciu Silwio uz buteli smile.gif
p.s. man ir malonuma teikia fotografuojant visais "senukais". Bet nemegstu rizikos del galimai prarandamu fotografiju. Siaip ir taip tos rizikos pakankamai.. cia apie laborantus. Pora kartu man buvo apsviete 120 juostele su vilniaus peizazais - teliko keli kadrai tik: Po to viena placia juosta vobscie sugadino ryskinant. Mol per silpnai priklijavo. smile.gif
Atsakyti