Įkraunama...
Įkraunama...

Pilvo diegliai, pūtimas

QUOTE(-panthera- @ 2009 01 21, 15:07)
Sveikos mamytes, mum jau 3 sav ir pries pora dienu prasidejo pilvo putimas... Prisipirkom espumisano, sab simplexd, arbateliu visokiu... bet nepadeda - kai tik vakaras, taip ir rekia iki 2 nakties o po to sminga lyg niekur nieko... Ir diena tas pats - nuo 11 iki 2 rekia, pa to miega... nebezinau ko ce griebtis. Kai buwom GN ten sesutes toki gera daikciuka turejo - vamzdeli dujoms isleist. Sian vyras apvazinejo dauguma vln vaistiniu, bet tokio sako jau niekur nebeparduoda  doh.gif Anyta isvis pasiule i isange sukisti muilo gabaliuka, tipo pades issikakoti, girdejot ka nors apie tai?  g.gif

neduok vaikui nusirekti, tikrai daryk ka nors.

tas vamzdelius turi tik ligoninese, uzsisako, vaistinese tik suaugusiam gausi.
neko nereikia kisti. tik anga gali pazeisti g.gif
vibrukolio zvakute, paracetamolio zvakute (kai jau nekas nepadeda)(kad listu geriau, ja suslapini vandenuke ir kisti reikia link bambos - akim pravesti linija nuo uzpakalio iki bambos, taip geriausiai idesi), as duodavau smectos, istirpinti puse pakelio 100ml vandenuko ir per buteliuka, nuima putima labai gerai ir greitai. svarbu nepadauginti, nes kita diena gali pakietinti viduriukus. vienas issigydo, kitas nuvaziuoja. akrtais kasdiena duodavau, kitaip neiseidavo.

pankuoliu seklu vaistineje nupirk: 1-2 sauksteliu uzpilti saltu vandeniu, uzvirinti, palaikyti 10-15 min, atausinti, praskiesti su virintu vandeniu, duoti tarp maitinimu ir kai rekia siltai pagerti.
silta kompresa deti (is vysniu kauliuku yra vaistinese pirkti (mes is ryziu pasidareme patys, sildome mikrobangu krosneleje) ar pan).
masaziuoti pilvuka, kojas svelniai pakilnuoti.

jeigu maitini pati: experimentuok su maistu, pvz: nevartoti pieno produktu, arba vistienos, arba salotu. as iki siol dazniau pavalgau grykius ir desreles "be E". tuomet tikrai maziau pucia (juos valgiau kasdiena pora menesiu). pvz. nuo keptu svogunu, kopustu, avyzu, sojos, kriausiu, obuoliu - man pucia pilva. maista derink, pvz kotletas be bulviu.
dar duodame lasu Babynos, pas bobules turguje reikia prasyti kad atveztu is baltarusijos arba rusijos.apie 10lt kaina.

negerk raudono o gal ir kitokio vyno ir gazuotu gerimu (bealkogolinis alus, mineralinis) nuo gu pucia!!! nebent gazus nuleisi, o vyno venk. maniskiui sampanas nugazuotas tiko per naujuosius. smile.gif

na zinoma, espumizanai, sab simpleksai. taip pat yra gastro1 arbata Gintarineje vaistineej nuo 1 menesio gali duoti. ten ramuneles, tmynai, pankuose ideta, daug silto gerimo tikrai pades. tikrai neatpras nuo kruteis.
mum ryt 3 menesiai, tikrai pagerejo reikalas. dienas skaiciuokite - vis lengviau smile.gif
sekmes 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(-panthera- @ 2009 01 21, 16:07)
Kai buwom GN ten sesutes toki gera daikciuka turejo - vamzdeli dujoms isleist. Sian vyras apvazinejo dauguma vln vaistiniu, bet tokio sako jau niekur nebeparduoda  doh.gif Anyta isvis pasiule i isange sukisti muilo gabaliuka, tipo pades issikakoti, girdejot ka nors apie tai?  g.gif

Aš naudodavau pipetę(tokia stiklinė su gumute), jinai suapvalintu galiuku, mums truputi padėjo, ir muiliuką kišdavau kai viduriukai pakietėdavo, nes jis pagreitina žarnyčių peristaltiką,(bet visa tai darydavau labai retai)
Atsakyti
Na stai, mums jau beveik 6.5 men, o pilvuka kaip pute, taip ir pucia.. ir nesvarbu ar valgom tai, kas galetu pust pilvuka, ar nevalgom - vistiek pucia.. espumizanas nebepadeda, dabar kaip ir sab simplex gerina situacija. Gerem Semper Bifidus misini ir BIFOLAC 3 savaites, pagereje buvo, galvojau, kad jau baigesi, bet tik nustojau duot bifolac ir kaip tik vel prasidejo viskas.... dabar vel pradejom vartot, 3 dienas isgere tu miltuku, stengiausi neduot pucianciu dalyku, tai siandien jau kaip ir geriau buvo, taciau sab simplex 3 kartus teko duot... doh.gif nebezinau, ka daryt.. o gydytoja pasake - "berniukams taip buna..." doh.gif g.gif
Atsakyti
Aciu uz patarimus. As ir pati asmeniskai esu pries visokiu termometru ir muiliuku kaisiojimus, bet kai vaikas rekia atrodo padarysi bet ka, kad palengvinti jam tas kancias unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(m@muk@s @ 2009 01 21, 22:52)
Na stai, mums jau beveik 6.5 men, o pilvuka kaip pute, taip ir pucia.. ir nesvarbu ar valgom tai, kas galetu pust pilvuka, ar nevalgom - vistiek pucia.. espumizanas nebepadeda, dabar kaip ir sab simplex gerina situacija. Gerem Semper Bifidus misini ir BIFOLAC 3 savaites, pagereje buvo, galvojau, kad jau baigesi, bet tik nustojau duot bifolac ir kaip tik vel prasidejo viskas.... dabar vel pradejom vartot, 3 dienas isgere tu miltuku, stengiausi neduot pucianciu dalyku, tai siandien jau kaip ir geriau buvo, taciau sab simplex 3 kartus teko duot... doh.gif nebezinau, ka daryt.. o gydytoja pasake - "berniukams taip buna..."  doh.gif  g.gif

g.gif na pagal viska turetu jau susitvarkyti pilvukas. ar gavoti antibiotiku ? as jusu vietoje duociau ir toliau dar ir kitokias bakterijas, paimkite pigesnes: gefilus kudikiams, Yogurto, lactoseven, ir kt.
po kiekvienos pakuotes darykite keliu dienu pertrauka, stebejimui, ar susitvarke zarnynas. neduokite tu paciu bakteriju kelias pakuotes is eiles (gal jos neveiksmongos, pvz Yogurt yra tik 3 rusiu bakterijos, o lactoseven, net 7 - eksperimentuokite), keiskite, tarkim men vienus, kita men kitus ir pan.

tos bakterijos yra dziovintos ir tik maza ju dalis pasilieka daugintis zarnyne, todel ir negereja reikalas, reikia ilgesnio iki 6 men kurso. kaip del kefyru ir geriamu jogurtu? ar valgo vaikas tokius dalykus?
mano vyresneliui buvo mikrobiologiskai patvirtinta disbioze po keliu ligu: rotoviruso, salmoneliozes ir keliu antibiotiku kursu, padejo tik rusiskas preparatas Bifokolis (ar pan) LT neparduodamas. iki 2 metu kakojo skistai ir 2-4 kart i diena, po to aparato per 3 dienas susitvarke! bet per tuos 2 metus visko isbandeme, bet ir sirgome rimtomis ligomis (iskaitant, kad darzelio dar nelankem)

sekmes 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(-panthera- @ 2009 01 22, 10:41)
Aciu uz patarimus. As ir pati asmeniskai esu pries visokiu termometru ir muiliuku kaisiojimus, bet kai vaikas rekia atrodo padarysi bet ka, kad palengvinti jam tas kancias  unsure.gif

o jums tik kantrybes palinkesiu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(-panthera- @ 2009 01 22, 11:41)
Aciu uz patarimus. As ir pati asmeniskai esu pries visokiu termometru ir muiliuku kaisiojimus, bet kai vaikas rekia atrodo padarysi bet ka, kad palengvinti jam tas kancias  unsure.gif

Bet ar tokiam mažam leliukui gali užkietėti viduriukai??? Ar tu maitini MP??? Jei neužkietėję tai nereikia ten kaišioti muiliukų ir kt. daiktų. Manajai padėdavo pasiguldymas ant pilvuko.
Nors mums dabar 1,5m. bet dar vistiek naktim verkia nes pučia pilvuką, skauda. Vis kankina ta nelemta disbakteriozė doh.gif
Atsakyti
QUOTE(kristinalm @ 2009 01 22, 11:26)
Bet ar tokiam mažam leliukui gali užkietėti viduriukai??? Ar tu maitini MP??? Jei neužkietėję tai nereikia ten kaišioti muiliukų ir kt. daiktų. Manajai padėdavo pasiguldymas ant pilvuko.
Nors mums dabar 1,5m. bet dar vistiek naktim verkia nes pučia pilvuką, skauda. Vis kankina ta nelemta disbakteriozė doh.gif

vaikai kartais kakoja 1 karta i savaite, valgydami TIK mamos pienuka, labai individualiai, tuomet labai patariu alyvuogiu alejaus duoti po puse sauksto pora kartu dienoje, suteps zarnytes ir pageres reikalas. faktas, patikrintas ant kaimynes. mirksiukas.gif
Atsakyti
O kaip tą aliejų duot? Nepatikėčiau, kad kuris nors iš maniškių tokį dalyką imtų ...
Atsakyti
QUOTE(Zemiete @ 2009 01 22, 15:35)
O kaip tą aliejų duot? Nepatikėčiau, kad kuris nors iš maniškių tokį dalyką imtų ...

na kaimynes istorija tokia: mergaite maitino tik mamos pienuku, kakojo 1 karta epr savaite ar ne per10 dienu, sake kakojo verkdama, pilvukas sapzmavo. bande visokiu priemoniu. pasakiau del to aliejaus, sake vyras priestarauja, atseit nesamone. na gi vyras nekakoja ir net nemato tu kanciu. kai pamate - susimaste. dar jaj mestelejau, tu vyrui nesakyk. man pikta darosi, kai vaikas kankinasi, o tevai sprendia, kuom cia gelbeti? verysad.gif
pati parduotuveje nupirkau aliejaus alyvguojiu pirmo slaudimo. sake po puse saukstuko imaisydavo i kose, ar tyrele, kartais net i burnyte su saukstuku. sake antroje dienoje vaikas pakakojo puikiausiai. dar kelias dienas dave aliejuko ir psio. po siai dienai viskas super.

avyziniai sausainiai mano vaikui paleisdavo viduriukus. na kaip ir priemone mirksiukas.gif is ryto pries darzeli sukramto, o vakare prikakoja visa puoda biggrin.gif

mano vaikas disbakterioze turejo, tai mes su kietiejimu nesusidureme. tik dabar, kai jau didelis, vandens nenori gerti, tai buna kietai padaro kasantra diena. tuomet darzoves duodam: kriausiu, obuoliu, mandarinu.
Atsakyti
QUOTE(Karvute @ 2009 01 22, 12:50)
vaikai kartais kakoja 1 karta i savaite, valgydami TIK mamos pienuka, labai individualiai,

doh.gif , dar ir taip būna, mano tai su kiekvienu maitinimu varė.
Atsakyti
Mano sūneliui bėdų su pilvuku lyg ir nebuvo arba aš nesupratau g.gif
Bet aš pasiskaičiusi forumuose, nusprendžiau užsisakyti "Colic calm" iš JAV. Tai kartais, kai atrodydavo, kad verkia dėl pilvuko, duodavom dozę, tai greit nusiramindavo. Buvau įdėjusi skelbimą, kad parduodu pradėtą buteliuką, bet kadangi niekas nesusidomėjo, aš jį padovanočiau, kad pagelbėtų kokiam vaikiukui, kuris kenčia nuo dujų kaupimosi ir diegliukų. Kreipkitės, jei kam reikia. Dar galioja iki vasario vidurio.
Atsakyti
QUOTE(Karvute @ 2009 01 22, 09:54)
g.gif na pagal viska turetu jau susitvarkyti pilvukas. ar gavoti antibiotiku ? as jusu vietoje duociau ir toliau dar ir kitokias bakterijas, paimkite pigesnes: gefilus kudikiams, Yogurto, lactoseven, ir kt.
po kiekvienos pakuotes darykite keliu dienu pertrauka, stebejimui, ar susitvarke zarnynas. neduokite tu paciu bakteriju kelias pakuotes is eiles (gal jos neveiksmongos, pvz Yogurt yra tik 3 rusiu bakterijos, o lactoseven, net 7 - eksperimentuokite), keiskite, tarkim men vienus, kita men kitus ir pan.

tos bakterijos yra dziovintos ir tik maza ju dalis pasilieka daugintis zarnyne, todel ir negereja reikalas, reikia ilgesnio iki 6 men kurso. kaip del kefyru ir geriamu jogurtu? ar valgo vaikas tokius dalykus?
mano vyresneliui buvo mikrobiologiskai patvirtinta disbioze po keliu ligu: rotoviruso, salmoneliozes ir keliu antibiotiku kursu, padejo tik rusiskas preparatas Bifokolis (ar pan) LT neparduodamas. iki 2 metu kakojo skistai ir 2-4 kart i diena, po to aparato per 3 dienas susitvarke! bet per tuos 2 metus visko isbandeme, bet ir sirgome rimtomis ligomis (iskaitant, kad darzelio dar nelankem)

sekmes 4u.gif

Aciu uz patarimus 4u.gif
Antibiotiku nenaudojom. Ir siaip - sveikas vyras thumbup.gif tik vienintele problema - pilvukas doh.gif
Kaip tik siandien ryte nusipirkau dvi pakuotes BIFOLAC doh.gif na bet ten tik po 12 maiseliu, taigi menesi dabar jais ir girdysiu, o tada pertrauka darysiu.. g.gif Dabar jau antra diena ramiai praejo, be verksmu. Ir SAB SIMPLEX tik dukart duot teko biggrin.gif Ziuresim, kaip toliau bus. Viduriukai nebekieteja, siandien netgi laisvoki buvo, tai vakare ryziu koses prikirto vyrukas thumbup.gif (retai duodu, bijau, kad neuzkietintu)
Jau kazkur nuo 1-1.5 men naudojom Yogurt kapsules, po to LINEX ir visa laika pagera ir vel pablogeja ir taip be galo... tikimes, kas atrasim, kaip padaryt tam gala biggrin.gif
Kefyro dar nedaviau. O jogurto (naturalaus) bandziau duot kelis kartus - patiko labai, tik daug kur raso, kad ankstoka, tai ir bijau daznai duot... unsure.gif
Atsakyti