Siaip galejai atsargiai durpes nupurtyti.
QUOTE(Tina* @ 2009 01 14, 11:10)
Siaip galejai atsargiai durpes nupurtyti.
tai kad nebuvo ka purtyt vien tik saknu guzas.. a durpes vidui tik buvo ir tai nedaug.. pabijojau ardyt visa rezginy...

Tai bus gerai, praaugs gal jas saknys. Is karto po persodinimo negerai laistyt. Kada? as viska is nuojautos darau

QUOTE(Tina* @ 2009 01 14, 11:47)
Tai bus gerai, praaugs gal jas saknys. Is karto po persodinimo negerai laistyt. Kada? as viska is nuojautos darau 

na man nuojauta tuom kart nieko nesako...

peržiūrinėjant nerealią Tinos kaktusų kolekcija atradau, kad mano turimas kaktusas Mammillaria Prolifera
o jo istorija tokia, kad aš jį iš mamos pasiėmiau. ankstesniuose namuose jis kraudavo baltus žiedelius, o pas mane tik tuos raudonus pumpurus-ne pumpurus leidžia
(nežinau kaip juos apibūdint, bet turbūt supratot mane)
tai vat norėjau paklaust kodėl jis taip ožiuojasi?
o gal čia jo senatvė? nu žodžiu apšvieskit mane

o jo istorija tokia, kad aš jį iš mamos pasiėmiau. ankstesniuose namuose jis kraudavo baltus žiedelius, o pas mane tik tuos raudonus pumpurus-ne pumpurus leidžia

QUOTE(mimosa @ 2009 01 15, 00:02)
peržiūrinėjant nerealią Tinos kaktusų kolekcija atradau, kad mano turimas kaktusas Mammillaria Prolifera
(nežinau kaip juos apibūdint, bet turbūt supratot mane)
tai vat norėjau paklaust kodėl jis taip ožiuojasi?
o gal čia jo senatvė? nu žodžiu apšvieskit mane 
Kokia jau ten senatve

...Skanios tos uogos
Debesiene- del laistymo- ziurek ar kambary silta. Gymniukus ziema lieti galima, bet aisku ne kasdien... na, gal sausio 25 siektiek, ir vasario 25 siektiek. Kokie 2 sauksciukai, jei bus sauleta. As ziema papurskiu ant kaktusiuku tomis dienomis, kai jauciu kad siiciau. Bet irgi, tik ant tu, kuriuos jauciu kad kankina sausra.
Po persodinimo- yra sventas reikalas - nelieti 3 dienas. Jei vesiau- nelieju ir visa savaite. Jei augalas neturi skroteliu, pukuciu, zodziui yra normalus- pirmaji liejima keiciu apipurskimais. Nelieti po persodinimo rekomenduojama todel, kad yra manoma, kad infekcijos nuo dregmes gali isiveisti saknyse, ir augalui sakes.

Debesiene- del laistymo- ziurek ar kambary silta. Gymniukus ziema lieti galima, bet aisku ne kasdien... na, gal sausio 25 siektiek, ir vasario 25 siektiek. Kokie 2 sauksciukai, jei bus sauleta. As ziema papurskiu ant kaktusiuku tomis dienomis, kai jauciu kad siiciau. Bet irgi, tik ant tu, kuriuos jauciu kad kankina sausra.
Po persodinimo- yra sventas reikalas - nelieti 3 dienas. Jei vesiau- nelieju ir visa savaite. Jei augalas neturi skroteliu, pukuciu, zodziui yra normalus- pirmaji liejima keiciu apipurskimais. Nelieti po persodinimo rekomenduojama todel, kad yra manoma, kad infekcijos nuo dregmes gali isiveisti saknyse, ir augalui sakes.
QUOTE(Crassula @ 2009 01 15, 08:17)
...Skanios tos uogos

didelis dekui... kad iskart neliet tai as zinau... na namie nera pas mus silta.. bet ta zeme net tokia kaip braskanti atrodo

QUOTE(Crassula @ 2009 01 15, 09:17)
...Skanios tos uogos

mmm

QUOTE(Debesiene @ 2009 01 15, 10:24)
didelis dekui... kad iskart neliet tai as zinau... na namie nera pas mus silta.. bet ta zeme net tokia kaip braskanti atrodo 

Kaktusus labiausiai pribaigia du dalykai- erkutes ir laistymas, kai salta.
Kai kurie egzemplioriai linke nusibaigti nuo saules trukumo, bet tokiu parduotuvese nenusipirksi.
Zemes braskejimas yra gerai. Bet jei kambaryje bus karsta- apie 20 -22 galima lengva dulksna- ty.su geru purkskykliu - apipurksti vos vos
koki karta savaiteje. Bet geriau kaktusa pastatyti salciau ir jei temp. bent jau 16 tai nelieti.
pas mane tokios temp nera... namie 21 laipsnis silumos... nera salta.. tad ir kaktusiuka truputy paliejau..

[quote=goya,2008 11 26, 16:21]
As toky padarely turiu ir tai vienintele gele kuri bent jau is manes visai nereikalauja prieziuros, tik kai ji nusipirkau is karto persodinau
As toky padarely turiu ir tai vienintele gele kuri bent jau is manes visai nereikalauja prieziuros, tik kai ji nusipirkau is karto persodinau