QUOTE(mutantė @ 2006 09 09, 22:15)
Pas mane klausimas kiek litrų pasidarote grybų žiemai? va aš biški uššaldžiau tris puslitrius ir 15 stilklainiu sudytu padariau, bet jau baigiam suvalgyti reiks vel miskan važiuoti, tad kiek reikia padaryti, kad liktų žiemai?
'Kiek grybu pasiruosti ziemai, priklauso nuo to, kiek ju prisirenki ir kiek tavo seima gali suvartoti. Mes visi trys megstame grybauti, bet grybus valgau tik as, nei dukra, nei vyras ju nemegsta ir ragauja tik per Sv. Kucias, kai jau butina paragauti visu patiekalu. taigi, vaisinu sese, idedu jai lauktuviu (gyvena Anglijoje), kartais nusinesu pas drauge (vietoje sokolado), atsinesu i darba - maza uzkandele per pietus. O siaip tai konservuoju - sudau, ir marinuoju, uzkonservuoju jau paruosta grybu misraine. Jei kam idomu: isverdu grybus, nuvarvinu, I keptuve pripjaustau svogunu ir apie 4-5 min pakepinu aliejuje. I keptuve su svogunais sudedu slyvas be kauliuku (rugstesnes) dar pakepinu, kol slyvos suminksteja. Paskui sumaisau su grybais ir dar perkaitinu. Tada jau i stiklainiukus. Slyvu-svogunu misinio reikia 1/3 dalies, grybu -2/3 dalys, Prieskoniai - druska, malti juodieji pipirai, cinamonas (kas megsta) keletas lauro lapu. Perspeju, kad skonis gana pikantiskas, ne visiems gali patikti,taigi, pabandymui geriau daryti nedideli kieki. Grybai tinka visokie. P. S. skaniau, kai atsala, kaip karstas patiekalas nelabai.