QUOTE(Žemaika @ 2006 09 07, 22:43)
Reiks pabandyt. Ačiū
QUOTE(lotute @ 2006 09 08, 07:23)
kaip idomu jus grybus dziovinate
, as tai paprasciausiai nuplaunu gerai, nusausinu i maiseli ir i saldikli ir mes istisus metus valgome sviezius grybus( taip saldau tik baravykus) 
Aš labiausiai pripažystu šaldytus grybus. Bet va jau kamera pilnut pilnutėlė, o į sodą važiuoju kiekvieną savaitgalį, tai ir prisigrybauju. Dabar sprendžiu ką reikės daryti
Pas mane klausimas kiek litrų pasidarote grybų žiemai? va aš biški uššaldžiau tris puslitrius ir 15 stilklainiu sudytu padariau, bet jau baigiam suvalgyti reiks vel miskan važiuoti, tad kiek reikia padaryti, kad liktų žiemai?
QUOTE(mutantė @ 2006 09 09, 22:15)
Pas mane klausimas kiek litrų pasidarote grybų žiemai? va aš biški uššaldžiau tris puslitrius ir 15 stilklainiu sudytu padariau, bet jau baigiam suvalgyti reiks vel miskan važiuoti, tad kiek reikia padaryti, kad liktų žiemai? 
Antrą kartą rašau žinutę, nes anąkart SM sudurniavo. Turiu 10 0,5 l stiklainių marinuotų grybų(baravykų), keturias batų dėžutes
QUOTE(mutantė @ 2006 09 09, 22:15)
Pas mane klausimas kiek litrų pasidarote grybų žiemai? va aš biški uššaldžiau tris puslitrius ir 15 stilklainiu sudytu padariau, bet jau baigiam suvalgyti reiks vel miskan važiuoti, tad kiek reikia padaryti, kad liktų žiemai? 
'Kiek grybu pasiruosti ziemai, priklauso nuo to, kiek ju prisirenki ir kiek tavo seima gali suvartoti. Mes visi trys megstame grybauti, bet grybus valgau tik as, nei dukra, nei vyras ju nemegsta ir ragauja tik per Sv. Kucias, kai jau butina paragauti visu patiekalu. taigi, vaisinu sese, idedu jai lauktuviu (gyvena Anglijoje), kartais nusinesu pas drauge (vietoje sokolado), atsinesu i darba - maza uzkandele per pietus. O siaip tai konservuoju - sudau, ir marinuoju, uzkonservuoju jau paruosta grybu misraine. Jei kam idomu: isverdu grybus, nuvarvinu, I keptuve pripjaustau svogunu ir apie 4-5 min pakepinu aliejuje. I keptuve su svogunais sudedu slyvas be kauliuku (rugstesnes) dar pakepinu, kol slyvos suminksteja. Paskui sumaisau su grybais ir dar perkaitinu. Tada jau i stiklainiukus. Slyvu-svogunu misinio reikia 1/3 dalies, grybu -2/3 dalys, Prieskoniai - druska, malti juodieji pipirai, cinamonas (kas megsta) keletas lauro lapu. Perspeju, kad skonis gana pikantiskas, ne visiems gali patikti,taigi, pabandymui geriau daryti nedideli kieki. Grybai tinka visokie. P. S. skaniau, kai atsala, kaip karstas patiekalas nelabai.
merginos tos kurios sudot grybus jum neuzsideda pelesiu plutele
mano mama liepia paklaust, nes ji juos uzsudo, paslegia ir laiko saltai, bet ne rusy... ir vis uzsideda pelesiu plutele, del ko taip
gal kas zinot
QUOTE(naaringiux @ 2006 09 14, 18:51)
merginos tos kurios sudot grybus jum neuzsideda pelesiu plutele
mano mama liepia paklaust, nes ji juos uzsudo, paslegia ir laiko saltai, bet ne rusy... ir vis uzsideda pelesiu plutele, del ko taip
gal kas zinot 
Esu skaičiusi, o ir pati taip darau: ant viršaus užpilu labai plonai aliejaus ir nepelyja.
Labas, grybautojos...
Labai reikia patarimo - prieš savaitę prisigrybavom, grybus išskirsčiau rūšimis (voveraitės, šilbaravykiai, baravykai, raudonikiai). Nemaišant rūšių nuviriau sūdytame vandenyje, supilsčiau į sterilizuotus stiklainiukus. Laikau šaldytuve.
Atrodo gražiai, jokių "išpūstų" dangtelių, nepabalę...
Klausimas
ar nebus blogi toki grybai (na be acto...)?
o gal dabar, praėjus savaitei man tuos grybus sumarinuoti......
Patarkite, prašau
Labai reikia patarimo - prieš savaitę prisigrybavom, grybus išskirsčiau rūšimis (voveraitės, šilbaravykiai, baravykai, raudonikiai). Nemaišant rūšių nuviriau sūdytame vandenyje, supilsčiau į sterilizuotus stiklainiukus. Laikau šaldytuve.
Atrodo gražiai, jokių "išpūstų" dangtelių, nepabalę...
Klausimas
ar nebus blogi toki grybai (na be acto...)?
o gal dabar, praėjus savaitei man tuos grybus sumarinuoti......
Patarkite, prašau
QUOTE(Treglė @ 2006 08 27, 22:02)
Kol kas dar stovi. Ir dangteliai neišsipųtę.....
Ragavau, nugi skanūs (liko nepilnas stiklainis, kai pilsčiau grybus)....
Ragavau, nugi skanūs (liko nepilnas stiklainis, kai pilsčiau grybus)....
o pagal kurį čia receptą gavosi tokie skanūs?
Papildyta:
QUOTE(neues @ 2006 09 17, 12:43)
Labas, grybautojos...
Labai reikia patarimo - prieš savaitę prisigrybavom, grybus išskirsčiau rūšimis (voveraitės, šilbaravykiai, baravykai, raudonikiai). Nemaišant rūšių nuviriau sūdytame vandenyje, supilsčiau į sterilizuotus stiklainiukus. Laikau šaldytuve.
Atrodo gražiai, jokių "išpūstų" dangtelių, nepabalę...
Klausimas
ar nebus blogi toki grybai (na be acto...)?
o gal dabar, praėjus savaitei man tuos grybus sumarinuoti......
Patarkite, prašau
Labai reikia patarimo - prieš savaitę prisigrybavom, grybus išskirsčiau rūšimis (voveraitės, šilbaravykiai, baravykai, raudonikiai). Nemaišant rūšių nuviriau sūdytame vandenyje, supilsčiau į sterilizuotus stiklainiukus. Laikau šaldytuve.
Atrodo gražiai, jokių "išpūstų" dangtelių, nepabalę...
Klausimas
ar nebus blogi toki grybai (na be acto...)?
o gal dabar, praėjus savaitei man tuos grybus sumarinuoti......
Patarkite, prašau
jei dėjai pakankamai druskos, tai turi stovėti, tai vadinama sūdymu
QUOTE(neues @ 2006 09 17, 15:16)
Ačiū, Starbee, už patarimą.
tikiuosi, išsilaikys tie mano grybai.
Na, kad labai jau prisūdžiau, tai tikrai negalėčiau pasakyti...
Ai, bet jei bus blogi, manau bus labai aišku?
Na, kad labai jau prisūdžiau, tai tikrai negalėčiau pasakyti...
Ai, bet jei bus blogi, manau bus labai aišku?
neues, nėr už ką
dariau grybų ikrą: grybai, morkos ir česnakai sumalami, viskas dedama į puodą ir pilama aliejaus. Troškinti pamaišant, kad neprisviltų. Gale įdėt prieskonių, druskos, pipiro. Sudėt į stiklainius. O žiemą atsidarai ir galima tepti ant duonos, arba dėt ant silkės
Laaabai skanu







