Sveikos,
sita sugalvojau ,kad noriu aukstos krumines rozes (butent krumines kad zydetu ilgai ilgai ir butu didelis krumas), bet noriu auksto ugio. kur augtu 1.5-2metru.ar imanoma tokia gauti lietuvoj ? ir kur ? ir kiek mazdaug turetu kainuoti? (aisku noreciau jaunos)
ir dar ,kaip imanoma padauginti rozes? uz mano tvoros yra laukine (senovine) ,labai grazios tamsiai raudonos spalvos , labai noreciau ir as tokios ,ka reiktu daryt?
QUOTE(linuzielia @ 2009 05 10, 14:39)
ir dar ,kaip imanoma padauginti rozes? uz mano tvoros yra laukine (senovine) ,labai grazios tamsiai raudonos spalvos , labai noreciau ir as tokios ,ka reiktu daryt?
Bandyk pasidauginti auginiais - tokiu būdu ir aš užauginau

QUOTE(jediara @ 2009 05 10, 15:17)
o gal galima placiau? kaip tas daroma?

Birželio viduryje parsivežiau keletą šakelių, jas supjausčiau apie 15 cm ilgio. Galiuką, kurį kišau į žemę, žemiau akutės pjoviau įstrižai, pabarsčiau augimo stimuliatoriumi ir kišau į vazoną, užmoviau maišelį ir taip auginau. Aišku, prigyja ne visi, bet bandyti verta

QUOTE(jediara @ 2009 05 10, 17:24)
Birželio viduryje parsivežiau keletą šakelių, jas supjausčiau apie 15 cm ilgio. Galiuką, kurį kišau į žemę, žemiau akutės pjoviau įstrižai, pabarsčiau augimo stimuliatoriumi ir kišau į vazoną, užmoviau maišelį ir taip auginau. Aišku, prigyja ne visi, bet bandyti verta 

Labai aciu uz info , bandysiu daryti.
bet pirma reiks apziureti ,gal ta laukine ne tokia jau didele , gal ja eitu persodint

ai pabandysiu ir ta ir ta .nes jos zideu spalva labai grazi, ir neaisku is kur ji atsiradu , uz tvoros viena diena eme ir isaugo (o pas mus uz tvoros tai miskas

QUOTE(merga @ 2009 05 10, 11:07)
Geltona citrinos spalvos zemaugi jurgina,turiu.Kai nesiu sodinti,pora bulvikiu galiu pasidalinti 
Papildyta:
Spalvike
.Tik jei norit islaikyti tokia pacia forma,persodinant truputi patrumpikit saknis ir sodinkit i ta pati vazona 

Papildyta:
Spalvike

ane? aciu kad pasaket.
turiu dar viena vazoneli, bet dar neprasiskleide ziedukai. tai spalva irgi grazi turi but - labiau persikine tokia.
su rozytem patirties neturiu. auginau tik orchidejas. bet tikiuos su jusu visu pagalba ir rozes zydes mano namuose!

todel noriu dar paklaust, ar tokiom rozem geriau augti balkone ar galima ir namie?
slepiu nuo tiesiogines saules diena. ar gerai darau?
kaip laistyti?
Sveikos, nusipirkau maximoj rozes sodinuka- Flamenko krumine, pasodintas kokias pora savaiciu, o gyvybes nerodo, ka daryti????
QUOTE(olialiaa @ 2009 05 10, 18:30)
ane? aciu kad pasaket.
turiu dar viena vazoneli, bet dar neprasiskleide ziedukai. tai spalva irgi grazi turi but - labiau persikine tokia.
su rozytem patirties neturiu. auginau tik orchidejas. bet tikiuos su jusu visu pagalba ir rozes zydes mano namuose!
todel noriu dar paklaust, ar tokiom rozem geriau augti balkone ar galima ir namie?
kaip laistyti?

kaip laistyti?
Geriau statyti ant vakarines ar siaurines pusese,nes teisioginiai saules spinduliai isbalina lapus ir per daug greitai isgarina vandeni(panasiai kaip ir orchidejas(beje,jas taip pat auginu

QUOTE(merga @ 2009 05 12, 10:13)
Geriau statyti ant vakarines ar siaurines pusese,nes teisioginiai saules spinduliai isbalina lapus ir per daug greitai isgarina vandeni(panasiai kaip ir orchidejas(beje,jas taip pat auginu
).Todel geriau issklaidyta saules sviesa.Jei purskiate orchidejas,tai ir rozytes galite tuo paciu purksti.Tresti geriau rozems skirtomis trasomia arba kopmpleksinemis zydyncioms gelems skirtomis.

gerai, aciu uz pagalba

QUOTE(jurg_ili @ 2009 05 12, 10:27)
Sveikos, nusipirkau maximoj rozes sodinuka- Flamenko krumine, pasodintas kokias pora savaiciu, o gyvybes nerodo, ka daryti????
O tu pasiziurejai pirkdama ar ji turi pumpuru gyvu?Man sitaip yra atsitike kai pirmas toks pirkimas is maximos buvo.Nudziuvusia nupirkau

As praeitais metais pirkau 3is maximos, visos trys prigijo zydejo .siais metais pirkau 4ias .tai is 4ius jau trys daigus isleido.o viena kazkodel neskuba , nors sodinau pries 3dienas.
o jas kas juokingiausia isrenka MB , as tik spalva pasakau kokios noriu , kazkaip jis pasiziuri ir kolkas kurias isrinko visos prigyjo (isskyrus paskutine kuri dar su klaustuku, bet jis ir pats sake ,kad del abejojo)
idealus varijantas kai yra daigeliu , bet buna kad ju ir nebuna (o tada kaip jis zino tai nezinau), na ir aisku moku atskirti kai jau sudziuve ,kai jau tie ugliai tamsus ,zalios spalvos nerasta . o tarpnio varijanto tai net ir as nezinau .
nors siaisp geriausia pirkti rozes kurios neapkarpytos taip (o vazonuose su zaliais lapeliais ), tik kad va tos maximines pigiau kainuoja.

nors siaisp geriausia pirkti rozes kurios neapkarpytos taip (o vazonuose su zaliais lapeliais ), tik kad va tos maximines pigiau kainuoja.

QUOTE(merga @ 2009 05 10, 11:07)
Geltona citrinos spalvos zemaugi jurgina,turiu.Kai nesiu sodinti,pora bulvikiu galiu pasidalinti 
Papildyta:
Spalvike
.Tik jei norit islaikyti tokia pacia forma,persodinant truputi patrumpikit saknis ir sodinkit i ta pati vazona 

Papildyta:
Spalvike

O kaip butu faina