Įkraunama...
Įkraunama...

Bendrosios praktikos slauga

QUOTE(zydra30 @ 2010 01 09, 13:52)
Nepergyvenk. neisvaziavai dabar, jeigu dar noresi po kokiu metu ar keliu, galesi tada bandyti. juk turi darba lietuvoj.
o gal i sveicarija susiorganizuosi smile.gif
jo, as pamenu lietuvoj, buvau tik pradejus dirbt, ir tokia sena gydytoja, atejo prie musu posto, ir sako, kur seseles? sakau, as esu nauja sesele. pamenu paziurejo i mane tokiu nieko vertu zvilgsniu ir nuejo, ieskoti tikru seseliu smile.gif. veliau pamenu dar ne tokiu vertinimu esu susilaukus.
buna ir cia visko, bet is esmes yra kitaip.

bandysiu tikrai mirksiukas.gif Jau pradedu mokytis vokieciu savarankiskai,nes ta firma kur kursus zadejo bankrutavo
o netikra sesle man neteko buti lotuliukas.gif Pradejau dirbti nuo stomotologijos,tai buvau visiem viena ir nepakartojama lotuliukas.gif
O tau Anglijoj neteko pabuti netikra biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sniege_s: 10 sausio 2010 - 09:38
QUOTE(sniege_s @ 2010 01 10, 10:37)
bandysiu tikrai mirksiukas.gif Jau pradedu mokytis vokieciu savarankiskai,nes ta firma kur kursus zadejo bankrutavo
o netikra sesle man neteko buti lotuliukas.gif Pradejau dirbti nuo stomotologijos,tai buvau visiem viena ir nepakartojama lotuliukas.gif

kadangi musu ligonine salyginai nedidele, tai as anaiptol nejauciu, kad sesele kazkaip netaip vertinama. Bent, kai dirbu tokiam skyriuje...vasara budavo budejimu, kai nebudavo musu daktaru - reanimatologu - anesteziologu( atostogu metas), tai mus, tipo, priziuredavo terapiautai. o prieziura budavo tokia - is ryto ateina tartis, tai yra guostis mums - mergaites, jus viska zinot, padesit, jei ka:) - tad ir gydyma, vaistus, ir visa kita gydytojai skirdavo su musu pagalba - ta prasme mes pasakydavom, ka tuo atveju daro musu gydytojai - jau kai tiek isdirbi, tai puse gydytojo tai tikrai tampi:) suprantu, kad isaubingai skamba, bet terapiniam skyriuj vos ne tabletinis gydymas, kelios lasines, tai kai jie ateina pas mus - visos duozuotes, lasinimas su infuzinemis pompomis, monitoringas - jiems kaip stebuklas. Tad kazkaip neteko pastebet, kad sesele nera vertinama:)
Musu gydytojai ( reanimatologu - anesteziologu) irgi saunus, tokia sauni komanda susibure, kartais ekstrinese situacijose buna tylu - jau suprantam vienas kita be zodziu, zinom ka daryt, jug visa para bunam kartu, vienoj patalpoj beveik visa laika. is ju puses is vis nesam jokiu priekaistu isgirde - visad sako, kad puikiai dirbam, pastebim laiku jei ka. Zinau, kad skyriuje situacija yra kitokia - ten ir apsaukiamos, ir visokiu kitokiu situaciju nemaloniu pasitaiko. Turbut tas mano atsidavimas ir pasitenkinimas dirbti sesute ir yra del to, kad nesu dirbusi skyriuje, o musu kolektyvas yra tikrai saunus, aisku pasitaiko visokiu smulkiu barniu, bet kur ju nera. labai bijau, kad jei teks dirbit kitur( o tas ir atsitiks greiciausiai), galiu stipriai nusivilt slaugytojos darbu.
na ir prirasiau as cia doh.gif
nepykit, o kur kitus tave supras, jei ne koleges:)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gintute.j: 10 sausio 2010 - 10:15
QUOTE(gintute.j @ 2010 01 10, 12:15)
kadangi musu ligonine salyginai nedidele, tai as anaiptol nejauciu, kad sesele kazkaip netaip vertinama. Bent, kai dirbu tokiam skyriuje...vasara budavo budejimu, kai nebudavo musu daktaru - reanimatologu - anesteziologu( atostogu metas), tai mus, tipo, priziuredavo terapiautai. o prieziura budavo tokia - is ryto ateina tartis, tai yra guostis mums - mergaites, jus viska zinot, padesit, jei ka:) - tad ir gydyma, vaistus, ir visa kita gydytojai skirdavo su musu pagalba - ta prasme mes pasakydavom, ka tuo atveju daro musu gydytojai - jau kai tiek isdirbi, tai puse gydytojo tai tikrai tampi:) suprantu, kad isaubingai skamba, bet terapiniam skyriuj vos ne tabletinis gydymas, kelios lasines, tai kai jie ateina pas mus - visos duozuotes, lasinimas su infuzinemis pompomis, monitoringas - jiems kaip stebuklas. Tad kazkaip neteko pastebet, kad sesele nera vertinama:)
Musu gydytojai ( reanimatologu - anesteziologu) irgi  saunus, tokia sauni komanda susibure, kartais ekstrinese situacijose buna tylu - jau suprantam vienas kita be zodziu, zinom ka daryt, jug visa para bunam kartu, vienoj patalpoj beveik visa laika. is ju puses is vis nesam jokiu priekaistu isgirde - visad sako, kad puikiai dirbam, pastebim laiku jei ka. Zinau, kad skyriuje situacija yra kitokia - ten ir apsaukiamos, ir visokiu kitokiu situaciju nemaloniu pasitaiko. Turbut tas mano atsidavimas ir pasitenkinimas dirbti sesute ir yra del to, kad nesu dirbusi skyriuje, o musu kolektyvas yra tikrai saunus, aisku pasitaiko visokiu smulkiu barniu, bet kur ju nera. labai bijau, kad jei teks dirbit kitur( o tas ir atsitiks greiciausiai), galiu stipriai nusivilt slaugytojos darbu.
na ir prirasiau as cia doh.gif
nepykit, o kur kitus tave supras, jei ne koleges:)

guoskis kiet tik tau to reikia,tikrai suprasim smile.gif As tikiuosi kad tau neteks nusivilti slaugytojos darbu,kur tu bedirbtum smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sniege_s @ 2010 01 10, 09:37)

Man irgi neteko, nesileidziu, kad man siktu ant galvos, uz tai ir esu gerbiama.Uz neteisybe, darbu krovima ant musu galvu vertinu priesingai, galiu toki chaosa padaryti, kad mano gydytoja net nebekrauna man savo nebaigtu darbu.O dabar dar kai baigiau vadyba, is vis jauciuos vertinama netgi savo vadovybes. ax.gif Cia jauciu, viskas priklauso nuo musu, kaip save pateikiam, taip ir vezam, manes kol kas niekas nesokdina, nes tai l. sunku padaryti. Plius dabar po naujametinio vakarelio, tapom vos ne viena seima. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(rassike @ 2010 01 10, 18:53)
Man irgi neteko, nesileidziu, kad man siktu ant galvos, uz tai ir esu gerbiama.Uz neteisybe, darbu krovima ant musu galvu vertinu priesingai, galiu toki chaosa padaryti, kad mano gydytoja net nebekrauna man savo nebaigtu darbu.O dabar dar kai baigiau vadyba, is vis jauciuos vertinama netgi savo vadovybes.  ax.gif Cia jauciu, viskas priklauso nuo musu, kaip save pateikiam, taip ir vezam, manes kol kas niekas nesokdina, nes tai l. sunku padaryti. Plius dabar po naujametinio vakarelio, tapom vos ne viena seima. ax.gif

Super thumbup.gif manau kad tai turetu buti kaip slaygytoju sukis smile.gif As irgi nepasiduodu....
O vakarelis tai turbut neblogas buvo? biggrin.gif
Atsakyti
oho, merginos kaip issipletet .
tie mano prisiminimai yra labai seni, bet tiesa. tame skyriuje, beje santariskese, atseit garsi ligonine, tokia jau tvarka buvo. gal dabar pasikeite, nebezinau, nepalaikau jokiu rysiu, nejauciau poreikio.
daktarai buvo seni, iprate karaliauti, vyr sesuo "lysdavo" atsiprasant visaip kaip prie. pamenu ypac nemalonios buvo tod dvi gydytojos meteriskes. net keista, kad issilavines zmogus, o gali but toks nemalonus. kai as isvaziavau, mano drauge, grupiokes mes buvom isejo is ten, nebegalejo apsikesti.
aisku, ir mes budavo atsakydavom atgal, ir nevisada paisydavom ju, bet net pacios senos seseles buvo taip ipratusios. tikrai nejauciau vertinama toj vietoj. o kai isvykau, pamenu ir reikejo referencu, paskambinau savo vyr sesriai, su kuria maniau draugiski santykiai buvo, o ji man pamenu i mano pasveikinima atsake, ko nori, ar tai ko reikia? net nezinau ar ji ten dar dirba.manu, kad taip. buvo vyr sesuo, o kai reikadavp perrisimus daryt ar vaistus leist, tada kviesdavosi mus.
Atsakyti
QUOTE(sniege_s @ 2010 01 10, 20:13)
Super thumbup.gif manau kad tai turetu buti kaip slaygytoju sukis smile.gif As irgi nepasiduodu....

Na tai tikrai fain, kad yra "kietu" slaugytoju, kurios ne tik nepasiduoda, bet ir vertina savo profesija, tokiu deka ir keisis visu poziuris i slauga. Nors as kalbedama apie slaugytoju nevertinima, kalbejau placiaja prasme. Skyriuje ar netgi klinikoj, kur visi kolegos tiesiogiai bendradarbiauja savo pozicijas uzsitarnauti nesunku, jei esi profesionali slaugytoja. O vat isejus is skyriaus ar klinikos ribu, tada prasideda. verysad.gif
Papildyta:
QUOTE(zydra30 @ 2010 01 10, 21:15)
oho, merginos kaip issipletet .
tie mano prisiminimai yra labai seni, bet tiesa. tame skyriuje, beje santariskese, atseit garsi ligonine, tokia jau tvarka buvo. gal dabar pasikeite, nebezinau, nepalaikau jokiu rysiu, nejauciau poreikio.
daktarai buvo seni, iprate karaliauti, vyr sesuo "lysdavo" atsiprasant visaip kaip prie. pamenu ypac nemalonios buvo tod dvi gydytojos meteriskes. net keista, kad issilavines zmogus, o gali but toks nemalonus. kai as isvaziavau, mano drauge, grupiokes mes buvom isejo is ten, nebegalejo apsikesti.
aisku, ir mes budavo atsakydavom atgal, ir nevisada paisydavom ju, bet net pacios senos seseles buvo taip ipratusios. tikrai nejauciau vertinama toj vietoj. o kai isvykau, pamenu ir reikejo referencu, paskambinau savo vyr sesriai, su kuria maniau draugiski santykiai buvo, o ji man pamenu i mano pasveikinima atsake, ko nori, ar tai ko reikia? net nezinau ar ji ten dar dirba.manu, kad taip. buvo vyr sesuo, o kai reikadavp perrisimus daryt ar vaistus leist, tada kviesdavosi mus.

Na tikrai nekoks skyrius buvo, manau ir dabar nebus labai pasikeites, gerai, kad pabegai, as buciau tokiam neistverus. Pas mus va kaip tik direktorius naujas is Santariskiu isrinktas, tai zinok elgiasi lygiai taip su visais net ir su docentais, visi tiesiog pradzioj sokiruoti buvo. Manau kai istaiga yra didele, daug personalo, zymiai kitokia ir atsmosfera, cia kalbu apie Lietuva.

Tiesa, norejau paklaust o NMC registacija tikrai apie metus trunka?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gitute79: 10 sausio 2010 - 19:27
QUOTE(sniege_s @ 2010 01 10, 18:13)

Nu ka as zinau, vakarelis uz poliklinikos ribu per 10m. buvo antras, galejo buti geriau, buvo mazai vietos sokiams, buvo mazai sampes ir t.t., bet nors tiek gerai kad subure kolektyva kazkur iseiti is darbo zonos, ir tai ejo tik viena musu pamaina, kita pasitenkino poliklinikos atmosfera, ir tai as skaitau yra blogai, nes kai prasilenkiam kolidoriais vieni kitu nepazystam. Po to vakarelio musu vadovai i mus seseris visai kitaip ziuri, kiekviena pasisakem ka norejom, sokom, kaip mokejom, nu zodziu keicia aplinka visus visokeriopom prasmem ir bendravime ir darbe.Dabar pas vedeja bent jau man gauti parasa vieni niekai, jau su sypsena kolidoriuje pasitinka. biggrin.gif
Zodziu kovokim panos uz save, nes niekas to nepadarys, nereikia nieko bijoti.
Atsakyti
super seselkos,kokios jus visos fainos tiek Lietuvoj,tiek uz jos ribu drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(gitute79 @ 2010 01 10, 20:35)

Tiesa, norejau paklaust o NMC registacija tikrai apie metus trunka?

taip, anksciau buvo 3 metai. bet preis 2 ar 3 metus pakeite. irgi, tik pinigus plesia, juk kasmet reik moket uz licenzijos pratesima.
o kiek laiko lietuvoj galioja?

QUOTE(sniege_s @ 2010 01 10, 22:35)
super seselkos,kokios jus visos fainos tiek Lietuvoj,tiek uz jos ribu drinks_cheers.gif

mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(zydra30 @ 2010 01 10, 23:53)
taip, anksciau buvo 3 metai. bet preis 2 ar 3 metus pakeite. irgi, tik pinigus plesia, juk kasmet reik moket uz licenzijos pratesima.
o kiek laiko lietuvoj galioja?
mirksiukas.gif

lietuvoj 5 metus galioja licensija
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gintute.j: 11 sausio 2010 - 09:32
QUOTE(gintute.j @ 2010 01 11, 10:31)
lietuvoj 5 metus galioja licensija

oho. kaip gerai jums.
o kiek moket reik?
Atsakyti