Įkraunama...
Įkraunama...

Finansinis pasirengimas šeimos pagausėjimui

QUOTE(marina861 @ 2010 10 04, 20:28)

Tikrai nepavydziu ir nelinkiu blogo tiems kas turi daugiau, bet pinigai laikinas dalykas, kur garantija kad po metu bus taip gerai?Keistai man skamba kai sako kai uzsidirbsiu tiek ir tiek, kai pastatysiu nama, tada ir vakas bus. O jei pagimysi vaika kai turesi viska, o kai vaikui sueis pora metu nebeturesi nieko? Kas tada, atiduot ji i vaiku namus?
O tos kurios nori siekti kazko pasiekiamo ar nepasiekiamo ir tik tada tureti ar isvis vaiku netureti - jusu reikalas, kiekvienas turi savo prioritetus ir as ju nepakeisiu.tad sekmes smile.gif
P.S. - as jokiu budu nepalaikau tu, kurie gyvendami su tevais vienam kambarelyje ar neturedami net vidurinio issilavinimo pasidaro po kelis vaikus ir nesiekia jiem suteikti geresniu gyvenimo salygu...

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
Eh..galbut tinkama tema man, kazkaip norisi patarimo, galbut kam buvo panasi situacija... Stazo neturiu,dirbu pati auklyte ir zinoma neoficialiai... mokslai dar nebaigti.... ( siuo metu nestudijuoju), turiu mylima ir patikima zmogu, kuris siuo metu dirba kitame mieste ir aktyviai ieskosi darbo manajame,kad pagaliau pradeti gyventi kartu kaip zmonems, o ne vien savaitgaliais...Planavome pradeje gyventi susituokti kitamet, galbut isvykti i uzsieni uzsidirbti namams, nes savu neturime, gyvensime kambaryje mano tevu bute...O dabar, paciu netinkamiausiu laiku jauciu ,kad nestuke.gif doh.gif doh.gif doh.gif tieisog rankos nusvyro... 90lt vaikui...net pampersams neuzteks verysad.gif man tieisog baisu labai blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo FrostyFrosty: 20 spalio 2010 - 15:51
QUOTE(FrostyFrosty @ 2010 10 20, 16:50)
Eh..galbut tinkama tema man, kazkaip norisi patarimo, galbut kam buvo panasi situacija... Stazo neturiu,dirbu pati auklyte ir zinoma neoficialiai... mokslai dar nebaigti.... ( siuo metu nestudijuoju), turiu mylima ir patikima zmogu, kuris siuo metu dirba kitame mieste ir aktyviai ieskosi darbo manajame,kad pagaliau pradeti gyventi kartu kaip zmonems, o ne vien savaitgaliais...Planavome pradeje gyventi susituokti kitamet, galbut isvykti i uzsieni uzsidirbti namams, nes savu neturime, gyvensime kambaryje mano tevu bute...O dabar, paciu netinkamiausiu laiku jauciu ,kad  nestuke.gif  doh.gif  doh.gif  doh.gif  tieisog rankos nusvyro... 90lt vaikui...net pampersams neuzteks  verysad.gif  man tieisog baisu labai  blink.gif

Pasitikrink, ar tikrai nestuke.gif O jeigu taip, tada belieka vadovautis nuostata, kad jeigu vaikutis atejo, tai reiskia - taip jis norejo ir teks kazkaip susispaudus pagyventi. Juk dabar belieka tik dziaugtis. Planuoti gali, kol dar nesi nestuke, kai jau esi, gali tik pradeti skaiciuoti, kaip pigiau galesi prasisukti su rubeliais ir visais kitais reikalais.
Atsakyti
QUOTE(FrostyFrosty @ 2010 10 20, 16:50)
Eh..galbut tinkama tema man, kazkaip norisi patarimo, galbut kam buvo panasi situacija... Stazo neturiu,dirbu pati auklyte ir zinoma neoficialiai... mokslai dar nebaigti.... ( siuo metu nestudijuoju), turiu mylima ir patikima zmogu, kuris siuo metu dirba kitame mieste ir aktyviai ieskosi darbo manajame,kad pagaliau pradeti gyventi kartu kaip zmonems, o ne vien savaitgaliais...Planavome pradeje gyventi susituokti kitamet, galbut isvykti i uzsieni uzsidirbti namams, nes savu neturime, gyvensime kambaryje mano tevu bute...O dabar, paciu netinkamiausiu laiku jauciu ,kad  nestuke.gif  doh.gif  doh.gif  doh.gif  tieisog rankos nusvyro... 90lt vaikui...net pampersams neuzteks  verysad.gif  man tieisog baisu labai  blink.gif

Žinau, kaip baisu, bet patikėk, išeitis atsiranda. Išvažiuot į užsienį užsidirbt namui, tai reikės oi ne vienų metų... mes išvažiavom, taupėm, makaronus ir bulves valgėm, sunku tokiam sutaupyti, daug laiko atidėliojom vaikelio atsiradimą, bet pagaliau pašnekėjom, kad metai eina, o ta finansinė padėtis visiškai tokia pati, niekas negerėja, tad tegu atsiranda tokiomis sąlygomis... buvom abu nelegalūs darbininkai, staigiai atsirado MB legalus, atsirado vieta, kur galim gyvent... o namus nusipirksim ir leliuką turėdami, bet kokiu atveju tam reikia laiko smile.gif negali norėt ką tik baigęs studijas jau kalnus verst.
Jei taip atsitiko, atsitiko, paskui sakysi, kad didesnės laimės niekada neturėjai wub.gif
Atsakyti
o as visgi manau,kad ta nuomone su amzium keicias(kiek reikia vaikui)
as va specia liai paskaiciuosiu uz kiek as pirkau viska kai man buvo 22m.
vezimas 2.300,lovyte 300,kaldrytes ciuzinys pataliukai,600lt,pientraukis,sildytuvas,mobili aukle 600lt,soskes buteliukai 100lt,zaislai ant lovytes ir siaip,400lt,rubai geras 1000 ,gimdymas 1000, okur dar pampersai ir visa kita jau nezinau,gal ka ir pamirsau,nu sakysim 6500lt......
kai pagalvoju,tai kvailesne negalejau but,dabar,ne uz ka manes nepriverstu uz tiek pirkti,nzn kiek pinigu tureciau tureti,kad nepagaileciau situ pinigu.mano dukra zinokit neprisimeni ne vieno is situ zaisliuku ir daikciuku kuriu reikejo man:))))

tikrai dabar viska daryciau kitaip,nebe mandrumas man svarbu.o galimybes leistu ir dabar susipirkt uz tiek pat,bet....nematau tikslo

Atsakyti
QUOTE(z.lineta @ 2010 10 20, 23:37)
o as visgi manau,kad ta nuomone su amzium keicias(kiek reikia vaikui)
as va specia liai paskaiciuosiu uz kiek as pirkau viska kai man buvo 22m.
vezimas 2.300,lovyte 300,kaldrytes ciuzinys pataliukai,600lt,pientraukis,sildytuvas,mobili aukle 600lt,soskes buteliukai 100lt,zaislai ant lovytes ir siaip,400lt,rubai geras 1000 ,gimdymas 1000, okur dar pampersai ir visa kita jau nezinau,gal ka ir pamirsau,nu sakysim 6500lt......
kai pagalvoju,tai kvailesne negalejau but,dabar,ne uz ka manes nepriverstu uz tiek pirkti,nzn kiek pinigu tureciau tureti,kad nepagaileciau situ pinigu.mano dukra zinokit neprisimeni ne vieno is situ zaisliuku ir daikciuku kuriu reikejo man:))))

tikrai dabar viska daryciau kitaip,nebe mandrumas man svarbu.o galimybes leistu ir dabar susipirkt uz tiek pat,bet....nematau tikslo

tai va, kad čia yra tėvelių užgaidos, o ne vaikiuko, pirkti kas brangiau ir pan. drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(In.and @ out,2010 10 16, 20:24)
Ir vis lauki, lauki, tikies, jog va baigsiu studijas, rasiu darba, užsidirbsiu, nusipirksim mašiną, paskui vestuvės, paskui butas, paskui vaikelis. Bet paskaičiavus tai čia praies 10 metų...

Pasidalinsiu savo patirtim 4u.gif
Vaiko pradėjau norėt nuo 19 metų, kai dar studijavau. Pajutau, kad jau noriu būti mama, bet stabdė mane visada būtent tai, apie ką jūs kalbat.. Kaliau sau į galvą, kad viskam savas laikas.. Tai va, mūsų planai kol kas einasi sklandžiai - baigiau studijas, apsigyvenom kartu, nusipirkom suklerusią mašiną, dabar jau įsigijom kur kas geresnę, darbus turim abu, vestuves atšokom šį rudenį ir iš savų.. ir atėjo tas laikas vaikeliui. Dabar jau esam abu ramūs, kad pagrindą po kojom turim. Ir nors finansai galėtų būti geresni, bet Dievo į medį nevarysim ir tikėsimės, kad gandrai mus greit aplankys 4u.gif
P.S. Man 23, taip kad mano atveju reikėjo palaukti tik 4 metelius rolleyes.gif Tik tas laukimas vargina, žinau, dėl to ir atrodo tie lemtingi metai visa amžinybė rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(chiuncia @ 2010 10 15, 09:42)
manau kad planuojant leliukus, labiausia i materialine puse atsizvelgiama galvojant apie pirma leliuka....

o planuojant antra leliu, manau svarbiau yra jau ne finansinis apsirupinimas, o emocinis.....

visiskai teisnigi zodziai drinks_cheers.gif

QUOTE(In.and @ out,2010 10 16, 19:24)
vaikui į mėn reikia apie 1000,

kas taip sake blink.gif
kas protingas mokes ir daug kartu pigiau prasisukti 4u.gif

QUOTE(FrostyFrosty @ 2010 10 20, 15:50)

primiausia-nepergyvenk.juk neesi veina siam pasaulyje,niekas taves neismes kaip mazo suniuko ir nepaliks.
o antra-vaikas,tai stebuklas,kuris ateina paciu laiku i tavo gyvenima...tad viskas bus gerai mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fifux'e: 23 spalio 2010 - 13:49
Kadangi jau galvojame apie leliu, tai jau kuris laikas klausineju artimuju ir draugu, turinciu leliukus, kiek kainuoja leliaus islaikymas per menesi. Tai vyraujantys atsakymai nuo 500lt iki 1000lt (na pvz vieniem nereikejo pirkti daug rubeliu, nes gavo "palikimus", kitiems reikejo, tai automatiskai suma padidejo, vieniems leliukas sirgo dazniau, taigi reikejo daugiau vaistuku, kietiems ne). Na zodziu, mes esame susiorientave i apytiksliai tokia suma.
Atsakyti
QUOTE(noriu kavos @ 2010 10 23, 15:25)
Kadangi jau galvojame apie leliu, tai jau kuris laikas klausineju artimuju ir draugu, turinciu leliukus, kiek kainuoja leliaus islaikymas per menesi. Tai vyraujantys atsakymai nuo 500lt iki 1000lt (na pvz vieniem nereikejo pirkti daug rubeliu, nes gavo "palikimus", kitiems reikejo, tai automatiskai suma padidejo, vieniems leliukas sirgo dazniau, taigi reikejo daugiau vaistuku, kietiems ne). Na zodziu, mes esame susiorientave i apytiksliai tokia suma.

rubeliu galima apsirupinti besilaukiant-tad kai gims jau kudikis,maziau reikes skirti pinigu per menesi.
plius-dar neaisku is kur pirksi-ar is "firmines parduotuves" ar is turgaus-kuituku....

cia jau istikro kiekveino prasisukimo reikalas-kaip kas moka 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(pelene_kiss @ 2010 06 23, 19:08)
Sveikos smile.gif nemanau kad krize ne krize ne pyragus db visi uzdirbam taciau kai D po nosim su peiliais makaluoja  blink.gif  ir sako metai kiti ir nezinia ar galesi turet lialiuka tada negalvoji kiek uzdirbi..... o be to zmogui pinigu niekad neuztenka.....taip kad jau viskam uztektu kai turesim tai manau bus laikas ne apie vaikucius galvot o apie anukus .... 4u.gif

QUOTE(Nany @ 2010 09 17, 11:08)
Mes tris metus laukem "geresniu" laiku, ir kuo toliau tuo jie blogeja, sumazino ismokas, istatymai keiciasi, ir kam gi laukem?
As tikrai manau, kad jei nori, nereikia ko laukti 4u.gif

labai teisingos nuomones,merginos drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif

QUOTE(deikas @ 2010 10 12, 07:51)
Noriu papasakoti musu istorija - iskart po vestuviu planavom vaikuti, bandeme jo uzuomazgeliu sulaukti istisus tris menesius - niekaip nepavyko, tuomet nusprendeme abu - karjera. ir po 2 savaiciu suzinojom kad laukiames  nestuke.gif  lotuliukas.gif kadangi karjeros taip ir nepradejom per tas dvi savaites, tai jau laimingi buvom kaip skruzdeliukai pamate medaus laseli biggrin.gif

wub.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti
as snd perskaiciua labai grazias mintis apie vaikus ir finansiny pasirengima jiems.... 4u.gif

...vaikams nereikia begales sviecianciu,pypsinciu zaislu ir brangiausiu darbuzeliu.jiems reikia teveliu begalines meiles, rupescio ir demesio.to netastoks jo zaislas.....

Atsakyti