Įkraunama...
Įkraunama...

Finansinis pasirengimas šeimos pagausėjimui

Ai , tik dar kartą įsitikinau, kad su ja neturiuką kalbėti wink.gif Apssukau ir gyvenu sau toliau savo planais. Tik aš ir MB geriausiai žinom , ko mums reikia nestuke.gif
Atsakyti
na ir prajuokinot lotuliukas.gif su tom vaikų lytim. MB šeimoj visi vien bernai( 3 sūnūs, 3 anūkai) ir štai tik dabar pirma ANŪKĖ nesenai gimė. Mano močiutės šeimoj, vien dukros buvo. O man tai nesvarbu, kad tik sveikas vaikutis ir ne vienas bigsmile.gif
Atsakyti
mano manymu, jei vaiku norisi labai, tai reikia bent kazkoki pagrinda po kojomis tureti. Kartais moterys buna savanaudes - noriu vaiko ir viskas, o gal vaikas paskui visai nepateisins tokio tevu sprendimo. Tai yra atsakingas poelgis. Pagimdyti dar visai lengva palyginti su vaiko auginimu.

Butu visai kitaip jei vaikas augtu tik seimoje, bet deja yra ir isorinis pasaulis, gyvename visuomeneje. Per gyvenimas daug vaiku maciau ir pati esu patyrusi, is kuriu yra net pasityciojama del skurdesnio gyvenimo. Uzbegsiu uz akiu, tikrai meiles nestigo is tevu, nors kai yra pakankamai finansu laisvai isauginti vaika, tevai kur kas laimingesni, maziau pykstasi, daugiau demesio vaikui, jie linksmesni, nes tevai nesuka kiekviena diena galvos kaip pragyventi, kaip nusipirkti ta ar ana.
Bet kokiu atveju, kad isauginti vaika siuolaikineje visuomeneje reikia finansinio pagrindo.

Visiskai nesutinku su posakiu, kad dievas dave burna, duos ir valgyti schmoll.gif Jei nori seima vaikucio, vadinasi ji planuoja, vadinasi stengiasi susikurti gerbuvi, uzdirbti pinigus - tai yra atsakomybe.

Patys planuojame vaikuti, ir daug metu stengemes, kad turetumete ta ka turime, aisku ne milijonai smile.gif , bet jauciames tvirti smile.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(saule19841984 @ 2010 11 01, 18:46)
mano manymu, jei vaiku norisi labai, tai reikia bent kazkoki pagrinda po kojomis tureti. Kartais moterys buna savanaudes - noriu vaiko ir viskas, o gal vaikas paskui visai nepateisins tokio tevu sprendimo. Tai yra atsakingas poelgis. Pagimdyti dar visai lengva palyginti su vaiko auginimu.

Butu visai kitaip jei vaikas augtu tik seimoje, bet deja yra ir isorinis pasaulis, gyvename visuomeneje. Per gyvenimas daug vaiku maciau ir pati esu patyrusi, is kuriu yra net pasityciojama del skurdesnio gyvenimo. Uzbegsiu uz akiu, tikrai meiles nestigo is tevu, nors kai yra pakankamai finansu laisvai isauginti vaika, tevai kur kas laimingesni, maziau pykstasi, daugiau demesio vaikui, jie linksmesni, nes tevai nesuka kiekviena diena galvos kaip pragyventi, kaip nusipirkti ta ar ana.
Bet kokiu atveju, kad isauginti vaika siuolaikineje visuomeneje reikia finansinio pagrindo.

Visiskai nesutinku su posakiu, kad dievas dave burna, duos ir valgyti  schmoll.gif  Jei nori seima vaikucio, vadinasi ji planuoja, vadinasi stengiasi susikurti gerbuvi, uzdirbti pinigus - tai yra atsakomybe.

Patys planuojame vaikuti, ir daug metu stengemes, kad turetumete ta ka turime, aisku ne milijonai  smile.gif , bet jauciames tvirti  smile.gif  ax.gif

Mano manymu, tai čia labai atsakingas požiūris.
Papildyta:
QUOTE(marina861 @ 2010 10 28, 20:04)
blink.gif  blink.gif  blink.gif Cia mazam leliukui nuo 500 iki 1000? Nelabai isivaziduoju kam tiek isleidzia? Nebent zmones turi galimybe pirkti viska brangiausia ir daug ko nereikalingo...Tada galima ir 10 000 isleist per menesi. Nieko nesakau jei vaikas turi bedu su sveikata ir reikia vaistu.

Na tiesiog aš klausinėjau draugų, giminaičių, pažįstamų, kiek išleidžia pinigėlių. Manau tikrai reali suma yra 500 - 1000lt. Juk ir "papmersai" įeina į tą sumą ir visa kita.. Beje, čia dauguma pasisakiusių irgi minėjo panašią sumą.
Atsakyti
QUOTE(saule19841984 @ 2010 11 01, 17:46)

Visiskai nesutinku su posakiu, kad dievas dave burna, duos ir valgyti  schmoll.gif  Jei nori seima vaikucio, vadinasi ji planuoja, vadinasi stengiasi susikurti gerbuvi, uzdirbti pinigus - tai yra atsakomybe.

Patys planuojame vaikuti, ir daug metu stengemes, kad turetumete ta ka turime, aisku ne milijonai  smile.gif , bet jauciames tvirti  smile.gif  ax.gif

Visiškai pritariu. Viskas savaime gaunasi, kai abu tėvai dirba ir pakankamai uždirba. O tai šeimai, kuri visad jautė nepriteklių, vaikutis tikrai visko savaime nesudėlios. Nors pati vaikų neturiu, kol kas dar neplanuoju, nes noriu būtent to finansinio stabilumo. Kad netektų nuolat sukti galvą iš kur paimti pinigų sauskelnėms, o tiesiog galėčiau mėgautis motinyste wub.gif
Atsakyti
Aš nieko nesakau,kad baigus tarkim mokslus iš kart vaikus gimdyt.Žinoma,kad reikia padirbėti,kad bent tuos tuos 1-2 metus kažkiek būtų pajamų. O bet tačiau,niekada nežinai,kas gali nutikti po 10 metų. Ir nesvarbu kiek vaikų beaugintum.
Man nepriimtina,kuomet žmonės net neturintys kur gyventi,prisigimdo būrį vaikų.Tuomet ir vidutinės pajamos nebegelbsti.
Bet jeigu protaujanti šeima,viską galima sudėliot taip,kad nesijaustų jokio diskomforto kažkurį laiką negaunant pajamų.

Gyvenimas spalvingas ir nenuspėjamas. Nesuplanuosi visko taip,kaip nori. Bus visokių spalvų dryžių keliaujant gyvenimo keliu. Svarbiausia nepasiduot ir nenukabint nosies.
Atsakyti
QUOTE(Glamour @ 2010 11 01, 17:39)
na ir prajuokinot  lotuliukas.gif su tom vaikų lytim. MB šeimoj visi vien bernai( 3 sūnūs, 3 anūkai) ir štai tik dabar pirma ANŪKĖ nesenai gimė. Mano močiutės šeimoj, vien dukros buvo. O man tai nesvarbu, kad tik sveikas vaikutis ir ne vienas  bigsmile.gif

drinks_cheers.gif thumbup.gif Cia svarbiausia, be abejo! P.S. pas mus giminej irgi nuo mociutes laiku praktiskai vien mergaites tongue.gif Ir nieko, labai smagu visiems thumbup.gif
Ale, as vis tiek truputi berniuko noriu... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(kristal @ 2010 11 01, 21:38)
Ale, as vis tiek truputi berniuko noriu...  doh.gif

Aš tai tiesą pasakius ne truputį,o labai noriu blush2.gif bet ką jau bepadarysi,kad vien panos.Džiaugiuos ir tuom biggrin.gif
Atsakyti
Manau svarbiausia yra noras, o pinigų- niekada nebus tiek, kiek reikia thumbup.gif Aš planuoju viską ir visada kiek išeina thumbup.gif Štai ir trečią "vabaliuką" planuoju thumbup.gif
Atsakyti
Mūsų babulkios po dešimt gimdė thumbup.gif drinks_cheers.gif ir viskas puiku buvo 4u.gif o dabar visi suasmeninę savo asmenį, kad išsimiegotų, kad nepervargtų, būtų laiko sau ir pan. doh.gif
Vaikai- man pats nuostabiausias gyvenimo stebuklas smile.gif kaip jie nuprotėtų doh.gif "", visitek jie- stebuklas thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilma_M @ 2010 10 27, 19:11)
situacija tikrai ne pati geriausia,bet jei jau norisi savo kudikelio,tai manau kad verta bet kokiomis aplinkybemis,kad tik sveikata leistu  4u.gif  o va kai planuoji ir nesigauna ir reikalinga mediku isikisimas siam stebuklui ivykti,tada jau lauki,kol turesi uz ka "nusipirkt" si dziaugsma  verysad.gif

pritariu drinks_cheers.gif pati "planuoju" jau kaip matot juostoj....jei galima taip pavadinti....o krize auginti vaika man nesuprantama....nes dabar tik mintis kaip nugaleti liga kuri neleidzia man sulaukti stebuklelio... verysad.gif uzauginti?uzauginsit ir ne viena ir ne du vaikucius svarbu kad susilaukt galetumet.....o vat mano galvos skausmas tai beveik neikandamos proceduros, vaistai, gydytoju privatininku konsultacijos...pastovus galvos skausmas is kur pinigu????net neisivaizduojat kiek tai kainuoja doh.gif vat vaikeliui duoti viska ka tik galiu tikrai surasciau pinigeliu kad tik Dievulis isgirstu mano maldas ir duotu bent viena... verysad.gif
Atsakyti
Savo berniukus abu planinius turiu, norejau konkretaus skirtumo, na ir dar antra karta labai meginom meraite prisikviesti ax.gif
Jokios formules, skaiciavimai ar matavimai nepasitvirtino, taciau berniokas fantastiskas gime smile.gif
Kazkur pasamoneje labai noretusi mergaites wub.gif Taciau realybeje neleidziu sau apie svaigti: planuosiu planuosiu, ir vistiek bus taip kaip lemta...
Jei bus lemta tureti tris,tai tracias lelius tikrai bus netyciukas tongue.gif
Atsakyti