gal kas zinot kur galeciau pasiskaityti kiek vaiko smegenim gali pakenti imami nestumo metu vandenys sakau gal ir tas mano vaiko suletejusiai raidai pakenke

QUOTE(gobsiukas @ 2009 01 23, 11:28)
gal kas zinot kur galeciau pasiskaityti kiek vaiko smegenim gali pakenti imami nestumo metu vandenys sakau gal ir tas mano vaiko suletejusiai raidai pakenke 

Gobsiukas, neieškok, nieko tikro nerasi

As tai irgi suku galva del maniskio nervingumo. Manau jis irgi susivervines daug vaiku nuo saves atstuma. turejo viena drauga, bet apie ji dabar nebekalba. Itariu, kad supykde. O dabar matau jau ir pats vaiku privengia, nors pries metus dar labai norejo bendrauti. Ir apskritai dabar kalbejimas apie darzeli - tabu. Ko bepaklausi vienas atsakymas - nesakysiu! Buvo pradejes dalyvauti veiklose, o dabar vel uzsidare savyje.
As siaip kai pasisikaitau uzsienio literatura, matau kiek daug psichologines pagalbos nervingiems, agresyviems vaikams skiriama. Ir tikrai pavyksta tas problemas isspresti kai sprendziama ankstyvame amziuje. Dirbama su tevais, grupemis su vaikais ir pan... Vis mastau, gal pabandyti nukeliauti pas psichologa, nu kad ir VRC uz papildoma mokesti?
Gobsiukas, nemanau, kad vaisiaus vandenu tyrimas tiesiogiai turejo itakos. Bet turejo itakos galbut tavo busena. Gi neveltui darei ta tyrima? As irgi tokia patirti turejau, laimei, kad nervuotis teko tik viena nakti. Numete tyrimo rezultatus ir pasake - didele dauno rizika, eik pas genetikus. O pas genetikus laukti du menesius. Per asaras kelio nemaciau, bet laimei pavyko kita diena privaciai uzsiregistruoti pas genetike, ji viska paaiskino ir nuramino.
Nu mano sarasas nera labai ilgas del ko mano vaikui raidos problemos: nervingas nestumas, trys paros praktiskai be maisto po gimimo, skiepai ir galbut aukstesnis kraujo spaudimas. Internete radau, kad lyg ir nustatytas rysys tarp nervingo nestumo ir autizmo, kaip ir nervingo nestumo ir sizofrenijos. Tai per antra nestuma visiems potencialiems nervu saltiniams issiuntinejau tas nuorodas. Ir suveike
Nu bet ka cia besiknaisioti po praeiti, ta daryti verta tik tada jeigu rysiesi gimdyti dar viena. Pas mus tai jau fabrikelis uzsidare, nors jeigu buciau jaunesne, tai tikrai noreciau dar vieno
As siaip kai pasisikaitau uzsienio literatura, matau kiek daug psichologines pagalbos nervingiems, agresyviems vaikams skiriama. Ir tikrai pavyksta tas problemas isspresti kai sprendziama ankstyvame amziuje. Dirbama su tevais, grupemis su vaikais ir pan... Vis mastau, gal pabandyti nukeliauti pas psichologa, nu kad ir VRC uz papildoma mokesti?
Gobsiukas, nemanau, kad vaisiaus vandenu tyrimas tiesiogiai turejo itakos. Bet turejo itakos galbut tavo busena. Gi neveltui darei ta tyrima? As irgi tokia patirti turejau, laimei, kad nervuotis teko tik viena nakti. Numete tyrimo rezultatus ir pasake - didele dauno rizika, eik pas genetikus. O pas genetikus laukti du menesius. Per asaras kelio nemaciau, bet laimei pavyko kita diena privaciai uzsiregistruoti pas genetike, ji viska paaiskino ir nuramino.
Nu mano sarasas nera labai ilgas del ko mano vaikui raidos problemos: nervingas nestumas, trys paros praktiskai be maisto po gimimo, skiepai ir galbut aukstesnis kraujo spaudimas. Internete radau, kad lyg ir nustatytas rysys tarp nervingo nestumo ir autizmo, kaip ir nervingo nestumo ir sizofrenijos. Tai per antra nestuma visiems potencialiems nervu saltiniams issiuntinejau tas nuorodas. Ir suveike

Nu bet ka cia besiknaisioti po praeiti, ta daryti verta tik tada jeigu rysiesi gimdyti dar viena. Pas mus tai jau fabrikelis uzsidare, nors jeigu buciau jaunesne, tai tikrai noreciau dar vieno

nezinau kai supirmu pastojau tai pati pirma buvau soke nes neplanuotas tai tik vienintelis susijaudinimas o visas nestuma buvau saugoma ir vaikas gime super ramus
o su antru tai turiu ilgiausia sarasa del ko jam galetu but suletejusi raida netik nestumo metu bet ir gimus jam buvo nelaimiu . Pas genetikus nestumo metu labai daznai lankiausi ir svarbiausiai visi tyrimai rode kad jam kazkas negerai nors ir eme vaisiaus vandenis pasake kad nieko nemato o genetike padarius tyrimus mato kad kazkas negerai ir mane ramino sako dauno neatsimenu kitos ligos pavadinima pasake nera , tyrimu daugiau nera prasmes atlikineti , ji man kazka minejo apie leta arba visikai gali sustoti vystimas kazkas nuo5 m
, aisku ji pasakejis gali but ir visiskai sveikas tad nepergyvenk, na o as tikiuosi kad jam tikrai viskas bus gerai ir jis pasivys visus ir aplenks , ir tikrai nesvarbu kas jam bebutu vistiek as ji labai mylesiu
svarbiausiai neeiskoti delko o padeti jam vystytis

O jezau, Skruzdeda, tai aš pati ir kalta, kad mano vaikis toks
Jau mano nėčtumo nė priešui nelinkėčiau
Pats nėštumas be galo lengvas ir malonus, bet jau nervų aplinkiniai kiek ištampė, tai tyliu
Ex geriausia draugė ir netikras brolis
Ir ypač į pabaigą - parazitai
Jei dar kada turėsiu malonumo lauktis, išvažiuosiu į negyvenamą salą 
Tiesa, vakar su aukle kalbėjau, sakė jis supranta ką ji angliškai sako ir gali atkartoti žodžius
Ir dar sakė ramus vaikas, jau va 5-tas mėnuo eina ir ji niekada nesiskundė juo
Nesuprantu, mažu čia aš jam blogą įtaką darau ar jis prieš mane pavaidint bando

Tiesa, vakar su aukle kalbėjau, sakė jis supranta ką ji angliškai sako ir gali atkartoti žodžius

as kai ussiminiau vyrui kad gal but mergaites neblogai tai jis man atsake jei nori kad as isvis isproteciau tai galim augint dar viena
jug sakau gal ramus bus kaip pirma

noriu paklausti gal kam buvo taip mano maziukas mazdaug nuo 1,5 pradejo begt i siena atsimusa nugirna keliasi ir vel tas pats nors kaktoj guzas didziausias pradzioj galvojau gal atsitiktinai bet poto paaiskejo kad ne dabar praejo tik baisu kad nepasikartotu

QUOTE(gobsiukas @ 2009 01 23, 11:44)
noriu paklausti gal kam buvo taip mano maziukas mazdaug nuo 1,5 pradejo begt i siena atsimusa nugirna keliasi ir vel tas pats nors kaktoj guzas didziausias pradzioj galvojau gal atsitiktinai bet poto paaiskejo kad ne dabar praejo tik baisu kad nepasikartotu 
Pas mus būna tokių bajerių, bet kiek stebėjau, tai netyčia, nes nežiūri kur eina 

QUOTE(skruzdeda @ 2009 01 23, 13:30)
Nu mano sarasas nera labai ilgas trys paros praktiskai be maisto po gimimo,
pas mane šitas punktas irgi yra sąraše - keikiu save labai, kam pasitikėjau visokiais natūralistais, kurie aiškina, kad jokiu būdu vaiko negalima primaitinti, kad turi užtekti priešpienio, kad jiems nedaug reikia ..... Ai, širdagraužis man šita tema

Neseniai pas mane buvo užėjusi draugė ir bekalbant sako ''o žinai perskaičiau vienam mamų žurnale, kodėl mano mergaitė neturi logopedinių problemų - ogi todėl, kad aš ją maitinau savo pienu iki 1,5 metų''. Vos neapsivėmiau - savo nekalbiuką aš maitinau metus su trupučiu. Belieka guostis, kad nors šitoj vietoj padariau viską, ką galiu

QUOTE(mutu @ 2009 01 23, 14:55)
pas mane šitas punktas irgi yra sąraše - keikiu save labai, kam pasitikėjau visokiais natūralistais, kurie aiškina, kad jokiu būdu vaiko negalima primaitinti, kad turi užtekti priešpienio, kad jiems nedaug reikia ..... Ai, širdagraužis man šita tema 
Neseniai pas mane buvo užėjusi draugė ir bekalbant sako ''o žinai perskaičiau vienam mamų žurnale, kodėl mano mergaitė neturi logopedinių problemų - ogi todėl, kad aš ją maitinau savo pienu iki 1,5 metų''. Vos neapsivėmiau - savo nekalbiuką aš maitinau metus su trupučiu. Belieka guostis, kad nors šitoj vietoj padariau viską, ką galiu

kazkokia nesamone as ir saviski maitinau virs metu ir beto iki kol maitinau jis daugiau nieko nevalde ir negere tai reiskia maniskis turetu labaibai graziai kalbeti

QUOTE(Gadiga @ 2009 01 23, 11:23)

Gadiga, su mano mergaite tas pats, darzelyje jinai rami, bent jau kol kas nieks nesiskunde, bet kai tik as pasirodau

QUOTE(Catty @ 2009 01 23, 13:49)
Gadiga, su mano mergaite tas pats, darzelyje jinai rami, bent jau kol kas nieks nesiskunde, bet kai tik as pasirodau
Mes lankom Yamahos mokyklele, tai ten as su ja ziauriai vargstu, pamoka vyksta 45 min. tai pradzioj kokia desimt minuciu ramiai sedi, o po to jau reik griebtis gudrybiu, kad sedetu ir klausytu. Namuose kai mes dviese bunam tai viskas gerai, bet kai tik tevelis grizta vel prasideda oziuku rodymai.
Va va 

O kažin ar gerai bus jei aš jį į Montesori užrašiau

Papildyta:
Kuri čia rašėt, kad vaikas angliškai geriau žodžius taria

Manau, vaikams angliški žodžiai (tarimas) gali būti lengvesni todėl, kad anglų kalboje nėra tvirtų kietų garsų, juk net R (rožė) čia minkštutė