Įkraunama...
Įkraunama...

Breketai

Radau nete lygtai ir kaip Damon atrodo.. tai panašu, kad Safyriniai idealiausi.. unsure.gif Man tik baisu, kad čia visoms dantus rauna, kad uždėtų tuos breketus.. nenoooooriu.. cry.gif dry.gif
Atsakyti
QUOTE(Vasaroti @ 2008 12 23, 09:56)
Oooo, dėkui.. o tai kaip atrodo ant dantų tie Damon, ir tie Safyriniai??? Čia gal šitie Safyriniai??  g.gif

user posted image

Aha, sitam paveiksliuke tikrai safyriniai mirksiukas.gif . Nu, bet gi cia reklamine nuotrauka - tik ant idealiu dantu jie taip atrodo. Realiai, kai uzsideda ant kreivu dantuku, tai jie taip fantastiskai neatrodo. Kad ir skaidrus, bet vis tiek matosi, kad kazkas yra, be to vielute metaline smile.gif . Bet tai cia niekis, palyginus su metaliniais 4u.gif . O Damon metaliniai, bet mazesni. Teko realiai matyt, tai man labai graziai atrodo 4u.gif .
Atsakyti
QUOTE(Vasaroti @ 2008 12 23, 10:01)
Radau nete lygtai ir kaip Damon atrodo.. tai panašu, kad Safyriniai idealiausi..  unsure.gif  Man tik baisu, kad čia visoms dantus rauna, kad uždėtų tuos breketus.. nenoooooriu.. cry.gif dry.gif

Man irgi buvo didziausia tragedija - dantu rovimas, kai suzinojau, kad butina raut - savaite pries rovima naktim nemiegojau scare.gif, darbe irgi tik apie tai galvojau mega_shok.gif, buvo planu net isvis nebesitvarkyt dantuku ir palikt viska kaip yra doh.gif ... O dar ir mano stomatologe atkalbinejo, sake gaila jai sveikus dantis raut ax.gif . Bet va prisiverciau. Man data paskyre tik likus trim savaitem iki breketu dejimo (atsilaisvino vieta), tai reikejo staigiai iskart abu dantis issiraut. Ir dar ketvirtus blink.gif (jie gi matosi, kai sypsaisi). Galvojau, numirsiu verysad.gif . Bet va nieko, suleido nuskausminamus, tai net nejutau, kaip istrauke, ir po to neskaudejo visiskai thumbup.gif . Tik truputi sunku valgyt buvo pirmom dienom ir pradejau taip lengvai svepluot lotuliukas.gif . Pravaiksciojau tas tris savaites be dantu, bet niekas ir nepastebejo, tiesiog stengiaus nesidemonstruot labai, o kai nezino zmones, tai net neatkreipia demesio. O dabar jau su breketais, ten tokios kaip spiruoklytes eina, tai tu tarpu nelabai ir matos smile.gif . Visiskai nesigailiu tu dantuku, bus maziau kam skaudet lotuliukas.gif . Taip, kad tik baisiai atrodo, o istikro - nera taip blogai mirksiukas.gif .
Papildyta:
QUOTE(Capriciossa @ 2008 12 23, 09:58)
o kiek Jums kainavo tie safyriniai?  g.gif

As dejau priekinius 6 dantukus safyrinius, o gale abiejose pusese po viena metalini isejo, o ant kito jau tas ziedas uzmautas. Taip ortodonte patare daryt, nes tu galiniu visai nesimato. Tai man virsutiniam zandikauliui 2500Lt kainavo. Apacioj tik po metu des.
Atsakyti
Man odontologė iškart pasakė kad raus kažkuriuos iš krūminių - bet nelabai ir gaila, nes jie dar sovietiniais laikais pradėti taisyti, patobulėjus technikai bandėm padaryt gražiau, bet nulūžinėjo, pakeitė spalvytę ir man net geriau būtų jei jie dingtų.. nes kai kvatojuos tai nekaip labai atrodo blink.gif

Giedre_S, o kiek laiko praėjo nuo ištraukimo - minėjai tris savaites - čia visoms standartiškai taip, ar čia eilutė prie breketukų tokio ilgumo? blink.gif

QUOTE(Giedre_S @ 2008 12 23, 11:42)

Papildyta:
Manau visi breketai pakankamai padoriai ant reklamyčių atrodo. O ant dantukų kuriems tikrai reikia pasitiesinti - įtariu kad nieko gero..

Bet aš jau apsisprendžiau, dėsiu safyrinius. Vistiek - mano darbe (nesvarbu, kad dabar nedirbu, bet tikiuosi ilgai netruks..) krūvos verslo susitikimų būna, ir nesvarbu, kad žmonės visi išsilavinę - smalsumas nugali, o šnekėti ir žinoti kad į tave žiūri ne dėl to kad protingai šneki, o kad geležinkeliuku pasipuošus - neeeee...

Beje, dar internete mačiau kad yra tokių breketų, dedamų vidinėje dantukų pusėje - bet kažkur kainą išryškinau tai doh.gif apie 10 k. siaubas.

bet gal tarp mūsų yra kam teko su tokiais susidurt?

[quote=Giedre_S,2008 12 23, 11:17]Aha, sitam paveiksliuke tikrai safyriniai  mirksiukas.gif . Nu, bet gi cia reklamine nuotrauka - tik ant idealiu dantu jie taip atrodo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Giagute: 23 gruodžio 2008 - 11:29
QUOTE(Giagute @ 2008 12 23, 12:28)

Giedre_S, o kiek laiko praėjo nuo ištraukimo - minėjai tris savaites - čia visoms standartiškai taip, ar čia eilutė prie breketukų tokio ilgumo? blink.gif

Istraukus dantis reikia, kad uzgytu skylutes. Tai trunka vidutiniskai apie menesi. Priklauso nuo ortodontes - vienos reikalauja issiraut pries 5 savaites, kitoms ir 3 savaiciu pakanka. Teko netgi girdet, kad sudejo breketus ir po savaites po dantu rovimo g.gif . Sako, kad kuo ilgiau gyja (ta prasme kuo anksciau issirauni pries breketu dejima), tuo geriau smile.gif .
O eilute prie breketu tai labai individualiai...Nezinau, kaip Vilniuj ar Kaune, bet pvz pas mus Panevezy tik viena ortodonte dirba su suaugusiais, ir ta pati vazineja is Vilniaus. Tai jau vien konsultacijos tenka palaukt menesiuka kita, o nuo pirmos konsultacijos dar praeina pusmetis ar net metai, kol galu gale pasipuosi breketukais rolleyes.gif .
Atsakyti
unsure.gif o aš maniau kad čia greitai viskas.. na aišku.

QUOTE(Giedre_S @ 2008 12 23, 13:10)
Istraukus dantis reikia, kad uzgytu skylutes.  Sako, kad kuo ilgiau gyja (ta prasme kuo anksciau issirauni pries breketu dejima), tuo geriau smile.gif .

ojej... blink.gif o tu ilgai laukei?

QUOTE(Giedre_S @ 2008 12 23, 13:10)
O eilute prie breketu tai labai individualiai...Nezinau, kaip Vilniuj ar Kaune, bet pvz pas mus Panevezy tik viena ortodonte dirba su suaugusiais, ir ta pati vazineja is Vilniaus. Tai jau vien konsultacijos tenka palaukt menesiuka kita, o nuo pirmos konsultacijos dar praeina pusmetis ar net metai, kol galu gale pasipuosi breketukais rolleyes.gif .

Atsakyti
QUOTE(Giagute @ 2008 12 23, 13:32)
unsure.gif o aš maniau kad čia greitai viskas.. na aišku.
ojej...  blink.gif o tu ilgai laukei?

Galbut Vilniuj viskas greiciau vyksta, ten gi ir gydytoju pasirinkimas, ir klinika ne viena... smile.gif Tiesiog bandyk registruotis konsultacijai ir pamatysi, kokie terminai. As pradejau dometis ir i pirma konsultacija ejau sausio menesi. Tada teko iki rugsejo menesio laukt, nes gydytoja buvo tik ka pasigimdziusi leliuka, todel dirbo tik savaitgaliais. Tai va man uzsitese viskas. Vasara pasidariau nuotraukas, o spalio pabaigoj paskyre data det breketukams. Bet as tada negalejau, tai atsikele iki gruodzio pradzios smile.gif . Laukiau laukiau ir sulaukiau thumbup.gif .
Atsakyti
QUOTE(Giedre_S @ 2008 12 23, 13:57)
Galbut Vilniuj viskas greiciau vyksta, ten gi ir gydytoju pasirinkimas, ir klinika ne viena... smile.gif  Tiesiog bandyk registruotis konsultacijai ir pamatysi, kokie terminai. As pradejau dometis ir i pirma konsultacija ejau sausio menesi. Tada teko iki rugsejo menesio laukt, nes gydytoja buvo tik ka pasigimdziusi leliuka, todel dirbo tik savaitgaliais. Tai va man uzsitese viskas. Vasara pasidariau nuotraukas, o spalio pabaigoj paskyre data det breketukams. Bet as tada negalejau, tai atsikele iki gruodzio pradzios smile.gif . Laukiau laukiau ir sulaukiau thumbup.gif .

as zalgirio klinikoj tvarkausi dantukus, tai pirmai konsultacijai nuejau praeitu metu lapkriti, tai liepe protinius dantis issiraut, pirmus 2 isrove vasari, kitus 2 balandi, paskui vasara isvaziavusi buvau, grizau, dar liepe viena danti persiplimbuot ir pagaliau praeita pirmadieni uzdejo breketus.. smile.gif taigi laukiau daugiau nei metus smile.gif
Atsakyti
sveikos,as breketus nesioju jau tris menesius virsuj ,o apacioj apie menesi,bet rezultatai tikrai labai matosi thumbup.gif seip jie man labai patinka,ir nematau jokio vargo,maniau bus baisiau,tik vienintelis dalykas kas vargina tai lupos verysad.gif as taip su jomis vargstu ,nes ziauriai skeldineja,ir sonuose visada raudona ir labai skauda,siandien atsikeliau isvsi jos labai saussos,tai nuvariau nusipirkau Blistex lupom balzama,tai visai nieko saldo fainai,bandziau ir eucerino ir sebamedo vazelinus ,bet nepadeda man njie nieko,tai norejau jusu patarimo gal zinot kokius gerus lupom gydyt balzamus ar pan? 4u.gif
Atsakyti
Sveikos visos. mirksiukas.gif Aš taip pat turiu breketus. Tik ant viršaus.[jei ką tai aš dar vaikas. ax.gif ] Nesakau,kad esu labai sužavėta,bet man jie netrukdo ir netgi daro mane išskirtine. blush2.gif lotuliukas.gif Aišku,nervina kad negaliu kąsti,ar valgyt kažko kieto,ir ,kad reik skalaut burną po valgio. doh.gif Tik vieno,ko aš bijau,tai kad kai man nuims breketus,gali dantys būt pageltę.. verysad.gif unsure.gif

QUOTE(Vasaroti @ 2008 12 23, 10:01)
Man tik baisu, kad čia visoms dantus rauna, kad uždėtų tuos breketus.. nenoooooriu.. cry.gif dry.gif

Žinau tą jausmą.. biggrin.gif Man trečiukus traukė,kurie išvis žiauriai matosi. doh.gif Mes su mama dar galvojo,gal netraukt,palikt taip,bet pas mane yra bėdų su dantimis. doh.gif Mano trečiukai dantys yra gomuryje,o iki šiol augo pieniniai... Ir jie patys neišlenda iš to gomurio,reik juos traukt. verysad.gif Bet mano džiaugsmui,viena spo didelių pastangų,ir ilgo laiko išsitraukė taigi liko tik vienas. thumbup.gif Pusę darbo jau padaryta, gomurys prapjautas,ir visokių gumelių pridėta,kad dantis atsistotų į tą vietą nuo kurios jau būtų patogu jį traukt.. doh.gif biggrin.gif

Taigi,pasipasakojau.. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Terrulka @ 2009 01 03, 21:47)
Sveikos visos. mirksiukas.gif  Aš taip pat turiu breketus.  Tik ant viršaus.[jei ką tai aš dar vaikas. ax.gif ] Nesakau,kad esu labai sužavėta,bet man jie netrukdo ir netgi daro mane išskirtine. blush2.gif  lotuliukas.gif Aišku,nervina kad negaliu kąsti,ar valgyt kažko kieto,ir ,kad reik skalaut burną po valgio. doh.gif  Tik vieno,ko aš bijau,tai kad kai man nuims breketus,gali dantys būt pageltę.. verysad.gif  unsure.gif

Nemanau kad pagelst dantys nuo breketu, dantis gelsta juk nuo kitu dalyku: kava, arbata, raudonas vynas, cigaretes, taip pat antibiotikai blink.gif
Atsakyti
QUOTE(kabesita @ 2009 01 03, 23:15)
Nemanau kad pagelst dantys nuo breketu, dantis gelsta juk nuo kitu dalyku: kava, arbata, raudonas vynas, cigaretes, taip pat antibiotikai blink.gif

Galbūt ne taip išsireiškiau.. Ta prasme,kad jie gali pagelsti ne nuo breketų,o nuo to,kas yra PO breketais.. Juk ten neįmanoma išvalyt.. Žinoma,aš valau dantis du-tris kartus į dieną,plius visokie skalavimai.. smile.gif Na,bet tikiuosi geriausio,o kaip bus taip bus.. Dar dabar dantys tai visai nepakeitę spalvos,bet dar tik ketvirtą mėnesį,kaip su breketais esu..
Atsakyti