Įkraunama...
Įkraunama...

Aktinidija

QUOTE(Amapatria @ 2014 05 29, 16:15)
tai per ilgai lauki...turėjo jau būtį vaisių.Gal tik moteriškė auga?Aš tai neleidžiu augti..apkarpau ,o uogų visada būna .Tik šiemet nušalo visai...ir gamtos galiavl privertė ir sulapoti ir net žiedus  iš naujo sukrovė biggrin.gif

Pirkti du daigai komplekte, tai turėtų būti skirtingi. Bet net jei ir tos pačios giminės, vis vien turėtų žydėti. Nebuvo anei vieno žiedo per visus tuos metus. Panašiai buvo su valgomąja sedula, gal kokius 7 metus krūmai stovėjo tušti, paskui kai pražydo, kai pradėjo derėti, nėra kur uogų dėti.
O kaip apkarpot? Ar aukštos jos pas jus? Nu ne, žiūriu per langą, tokios vešlios, o nežydi, kažkas netvarkoj g.gif blink.gif
Atsakyti
QUOTE(ponia Lylia @ 2014 05 29, 16:20)
Pirkti du daigai komplekte, tai turėtų būti skirtingi. Bet net jei ir tos pačios giminės, vis vien turėtų žydėti. Nebuvo anei vieno žiedo per visus tuos metus. Panašiai buvo su valgomąja sedula, gal kokius 7 metus krūmai stovėjo tušti, paskui kai pražydo, kai pradėjo derėti, nėra kur uogų dėti.
O kaip apkarpot? Ar aukštos jos pas jus? Nu ne, žiūriu per langą, tokios vešlios, o nežydi, kažkas netvarkoj g.gif  blink.gif

Buvo man panašiai su obelike...pasodinau..ir kelis metus-nieko.Sustojom kartą su sese prie medžio ie sprendžiam garsiai:gal reikėtų pagaliau raut lauk..vis vien nieko nėra...kad pradėjo derėti....jau treti metai,kaip pasitaisė po grasinimų bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Daisoja @ 2014 05 29, 15:49)

aš tada žinau, kad nieko nežinau doh.gif man "Žalios stotelės" konsultantė aiškino apie žiedų spalvą ir įsigijau vyriškį. o iš jūsų nuorodų pas mane tada abu vyriškiai doh.gif doh.gif doh.gif
ot kaip blogai, kai ne pati sodini.

Papildyta:
QUOTE(ponia Lylia @ 2014 05 29, 16:06)
Nuo kelintų augimo metų pradeda žydėti aktinidijos? Nepamenu, kelinti metai auga, gal kokie 5-ti, bet gana ilgi vijokliai, seniai pasiekę antro aukšto balkoną, o uogų kaip nėr, taip nėr.

nežinau kiek jai metų, nes tik metai kaip čia gyvenu, bet mano aktinidija apie 2.5 metro ir jau žydi smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Levander: 29 gegužės 2014 - 17:27
Ačiū atsakiusioms, pas mane dailioji aktinidija ir dar nežydi tik pumpurų pilna, bet visi pumpurai vienodi, todėl ir išsigandau, kad bus vienos giminės, dabar lauksiu išsiskleidžiant ir eisiu žiūrėti, koks žiedų vidus.
O augalą pagąsdinti, kad išmesit tikrai naudinga, daugelis nori gyventi ir apsipila žiedais bei vaisiais. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Astaite1 @ 2014 05 30, 08:28)
Ačiū atsakiusioms, pas mane dailioji aktinidija ir dar nežydi tik pumpurų pilna, bet visi pumpurai vienodi, todėl ir išsigandau, kad bus vienos giminės, dabar lauksiu išsiskleidžiant ir eisiu žiūrėti, koks žiedų vidus.
O augalą pagąsdinti, kad išmesit tikrai naudinga, daugelis nori gyventi ir apsipila žiedais bei vaisiais. biggrin.gif

Dailiosios kitokios. Žydi ir dera vėliau, nei margalapės, gerokai jautresnės šalčiui. Neturiu jų žiedų nuotraukų. Pagal pumpurus sunku spręsti, o žiedus galima patyrinėti, kai išsiskleis. Jei žinotumėte veislės pavadinimą, būtų aiškiau, jų yra ir savidulkių.
Atsakyti
Sveikos, gal kas turite parduoti margosios berniuką Vilniuje, Antakalnyje? Ačiū.
Atsakyti
Sveiki 4u.gif
gal kas turite parduoti Dailiosios aktinidijos "Kijevska krupnoplidna" sodinuku? arba zinte kur Vilniuje galiu rasti? LAAAbai reikia 4u.gif
Atsakyti
Pirmi metai didžialapės aktinidijos užderėjo. Vis tikrinau, kada prinoks ir vakar radau jau nukritusių ant žemių nuskyniau nuo krūmo, bet man pasirodė pernokusios. Vidus raudonas, nors luobelė žalia. Tikėjausi, kad bus skanesnės, nes buvau ragavusi tik margalapės aktinidijos vaisių. Tai kada ištikrųjų jas reikia skinti? Ar skanūs kompotai, uogienės iš jų?
Atsakyti

kokioje puseje pasodinote aktinidijas ir ar derejimas priklauso nuo saules gavimo gausos? /manoji 4 metai pasodinta, jau virs 3 metru ir issisakojus placiai o ziedu nerasta.
Atsakyti
QUOTE(Confetele @ 2015 05 15, 20:51)
kokioje puseje pasodinote aktinidijas ir ar derejimas priklauso nuo saules gavimo gausos? /manoji 4 metai pasodinta, jau virs 3 metru ir issisakojus placiai o ziedu nerasta.

Pas mus rytų-pietų pusėje, jau antrais metais davė vaisių. Auga margalapės pora - gražuolis vyriškas krūmas ir vaisingas moteriškas :-)
Atsakyti
gal kas nors turi parduoti aktinidijų uogų? Vilnius
Atsakyti
QUOTE(Confetele @ 2015 05 15, 20:51)

pas mus pusiau pavesy: pietu metu saule, o vakare pavesis. Nezydi visai, o uga gerai : i auksti virs 3 metru gal jau buvo , i ploti neaauga kazkodel.
Atsakyti