Įkraunama...
Įkraunama...

Ar namines košės geriau už pirktines?

Aha, as ir emiau galvoti...juk pardej tai brudnos tos darzoves visos...o ka daryt jei savu nebera ir dar greit nebus?Tai gal tada tos pirktines ekologiskos geriau?Negu namie virtos is nupurkstu darzoviu...ane?
Na, bet jei yra galimybe isigyti ekologisku produktu, tai as uz namie gaminta maistuka 4u.gif
Atsakyti
aš verdu, nes visada šviežia, elkologiškos daržovės nereiškia, kad jos be nitratų, pirktinės daržovienės man pačiai labai bjauriai smirda. Perku tik vaisines tyreles, bet dažniau valgo gryną vaisių.
Atsakyti
Pritariu, ekologiškos prekės gali daug nitratų iš dirvožemio prisitraukti. Biologijos mokytoja patarė daržoves ir vaisius pamirkyti vandenyje, tada valgyti, o verdant nitratai žūva.
Naminės košės visada geriau už pirktines. Tik reikia negailėti laiko joms padaryt.
Atsakyti
Na, jei yra galimybe patiems uzsiauginti darzoviu, arba gauti ju is giminaiciu, taip pat namines mesytes, tai as tik UZ namie gamintas koseles thumbup.gif .
As pati verdu koseles is savo uzaugintu darzoviu, deja nuo nitratu nesame apsaugoti net ir patys jas augindami. Nors niekuo netresiame, taciau nitratu vis vien kazkiek bus (pvz.del rugstaus lietaus).
Ir noreciau papriestarauti virsuje esanciam pasisakymui, kad nitratai verdant zuva. Jums bet kas pasakys, kad NE. Galit virti, kad ir visa para, nitratai tikrai nezus. O vat pamirkius darzoves keleta valandu pries virima vandenyje, ju tikrai kazkiek i vandeni iseis.
Atsakyti
QUOTE(brown-eyes @ 2011 02 16, 15:32)
Na, jei yra galimybe patiems uzsiauginti darzoviu, arba gauti ju is giminaiciu, taip pat namines mesytes, tai as tik UZ namie gamintas koseles  thumbup.gif .
As pati verdu koseles is savo uzaugintu darzoviu, deja nuo nitratu nesame apsaugoti net ir patys jas augindami. Nors niekuo netresiame, taciau nitratu vis vien kazkiek bus (pvz.del rugstaus lietaus).

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif su siuo pasisakymu, as taip pat verdu kasdien kosytes is savo uzsiaugintu darzoviu
Atsakyti
QUOTE(Nuotaikele @ 2011 02 15, 19:40)
Pritariu, ekologiškos prekės gali daug nitratų iš dirvožemio prisitraukti. Biologijos mokytoja patarė daržoves ir vaisius pamirkyti vandenyje, tada valgyti, o verdant nitratai žūva.
Naminės košės visada geriau už pirktines. Tik reikia negailėti laiko joms padaryt.

Verdant nitratai jokiu būdu nežūva schmoll.gif
Aš 100 proc. už namines, šiltas, šviežias, o ne už parduotuvėje perkamus konservus. Ar norėtumėt pačios kasdien maitintis, prieš pusmetį ar metus išvirta koše. Siaubas ir kaip dar mamoms rankos parduotuvėje išsitiesia prie tokio nepilnaverčio maisto ir dar kūdikiams. doh.gif
Atsakyti
As ir uz namines koses, ragavus mano mazyle ir pirktiniu, BET geriau ir atidziau pasidomejus, ju atsisakiau. Visu pirma man nesunku pagamint savo vaikui pietus, vakariene, visu antra as pati konservu nevalgau, sau maista gaminu, tai kodel vaikui turiu duot kazkoki sss atsiprasant? Nekalbu apie keliones, tada pravercia, bet ir tai pasistengus galima su savim namine pasiimt. Ir taupumas cia ne prie ko, man mazyles sveikata svarbiau. rolleyes.gif
Atsakyti
mes uzaugom tik ant ekologisku darzoviu, vaisiu, uogu iki metuku thumbup.gif pikdavom tik vaisiu tyreles
pati perku darzoves ziema is parduotuves, nes savu neuztenka ir jauciuosi kaip pirkdama nuodus doh.gif nejaugi taip viskas ten blogai, ar tai antireklama taip suveikia, noreciau isigylint, idomu butu paskaityt apie tai, gal imestumet nuorodas... rolleyes.gif
Atsakyti
naksciau duodavau tas uzpilamas, bet kai paskaiciau kad jos tokios pat nesveikos kaip ir bulviu traskuciai nuo tada verdu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Bulbulka. @ 2011 06 02, 23:07)
mes uzaugom tik ant ekologisku darzoviu, vaisiu, uogu iki metuku  thumbup.gif pikdavom tik vaisiu tyreles
pati perku darzoves ziema is parduotuves, nes savu neuztenka ir jauciuosi kaip pirkdama nuodus doh.gif  nejaugi taip viskas ten blogai, ar tai antireklama taip suveikia, noreciau isigylint,  idomu butu paskaityt apie tai, gal imestumet nuorodas... rolleyes.gif

as ziema pirkciau saldytas, arba galima per vasara uzsisaldyt 4u.gif
http://www.imuniteta...s-darzoves-1369
Atsakyti
QUOTE(Arnika @ 2008 12 04, 18:17)
Na ar sveikiau, tai nežinau - klausimas iš ko verdi. Aš dažnai verdu iš  šaldytų Maximos daržovių , tai tikrai neaišku. Naminių sezonas baigėsi, liko tik bulvės. Bet kad skaniau tai tikrai  thumbup.gif .

Pramoniniu budu saldytu darzoviu kudikiams NEGALIMA 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Chenelle: 22 birželio 2011 - 11:28
Darzovines kosytes verdu kas dien pati ir manau kad pirti galima butu tik kritiniu atveju 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo maskanyte: 24 liepos 2011 - 23:47