Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralus gimdymas šiuolaikinių moterų akimis

Esminis emilkos temu bruozas: paniekit, pazemint ir sumenkint kitaip mastancias doh.gif
Atsakyti
QUOTE(garbane @ 2008 11 30, 14:48)
Esminis emilkos temu bruozas: paniekit, pazemint ir sumenkint kitaip mastancias  doh.gif

Jei kitaip mąstančios bijotų būti sumenkintos, pažemintis ir paniekintos, jos kojos nekeltų į Emilkos temas mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(dange @ 2008 11 30, 15:50)
Jei kitaip mąstančios bijotų būti sumenkintos, pažemintis ir paniekintos, jos kojos nekeltų į Emilkos temas  mirksiukas.gif

butent 4u.gif ivairiu baimiu, paranoju ir pan. jos turi tikrai maziau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(gluosnis @ 2008 11 30, 15:03)
butent  4u.gif  ivairiu baimiu, paranoju ir pan. jos turi tikrai maziau  4u.gif

Na, dėl to, ar daugiau/mažiau baimių ir paranojų turi kažkuri iš diskutuojančių pusių, galima būų ginčytis mirksiukas.gif Įspūdis priklauso nuo to, kiek esame atviros už monitoriaus "skydo" ir kaip tobulai sugebame "supakuoti" savo argumentus bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(dange @ 2008 11 30, 16:09)
Na, dėl to, ar daugiau/mažiau baimių ir paranojų turi kažkuri iš diskutuojančių pusių, galima būų ginčytis  mirksiukas.gif Įspūdis priklauso nuo to, kiek esame atviros už monitoriaus "skydo" ir kaip tobulai sugebame "supakuoti" savo argumentus  bigsmile.gif

o del kokios kitos priezasties, jei ne del drasos ir tikejimo savimi/ Dievu/ gyvenimu/ meile..., tos moterys prisiima atsakomybe uz save ir savo vaika ir ryztasi gimdyti namuose?
kitai pusei reikia kad stipriai sumazetu baimiu ir atsirastu visapusiskas pasitikejimas..tik tada jos gales kazka suprasti ir pamatyti 4u.gif dabar jos viska mato pro savo baimiu prizme cool.gif
Atsakyti
na kur bent trys argumentai. Tik trys! Kodel geriau gimdyti namuose?

Mamytes, jus metototes tokiomis frazemis, kad prisiimate atsakomybe, taciau jei vaikui staigiai prireiktu reanimacijos?

palyginkite kudikiu mirtinguma dabar Lietuvoje ir Afrikoje, kur gimdo namie ant palmiu lapu...

Arba dabar Lietuvoje ir ir pries simta metu Lietuvoje. Statistikos nebus, bet gal senuciu paklauskite?

Taigi kas parasys BENT TRIS ARGUMENTUS, KODEL GERIAU GIMDYTI NAMAIE? smile.gif
Papildyta:
Garbane, ar tikrai Emilkos temu bruozas kazka suniekinti? O gal jus neturite argumentu savajai tiesai? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(gluosnis @ 2008 11 30, 16:29)
o del kokios kitos priezasties, jei ne del drasos ir tikejimo savimi/ Dievu/ gyvenimu/ meile..., tos moterys prisiima atsakomybe uz save ir savo vaika ir ryztasi gimdyti namuose?
kitai pusei reikia kad stipriai sumazetu baimiu ir atsirastu visapusiskas pasitikejimas..tik tada jos gales kazka suprasti ir pamatyti  4u.gif  dabar jos viska mato pro savo baimiu prizme  cool.gif

drąsa, tikėjimas?nejuokinkit...čia iš savanaudiškų paskatų, kad moteriai būtų geriau...vaikas tai negali pasirinkt...kaip mes galime prisiimti riziką?turim maximaliai įdėti pastangų, kad nenukentėtų vaikas...
Atsakyti
Na va, kaip gražiai prasidėjo tėma ir kaip nusiritėjo vėl į tą patį...
Kodėl natūralus gimdymas turi būti namuose? Jis gali vykti ir ligoninėje ax.gif

Kristinita, kartais nuo įprastų būdingų ligoninėje veiksmų nukenčia ir vaikas ir mama ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Natuke @ 2008 11 30, 17:43)

Kristinita, kartais nuo įprastų būdingų ligoninėje veiksmų nukenčia ir vaikas ir mama ax.gif

Sutinku su Natuke drinks_cheers.gif Gimdymo namuose tema pakankamai kontraversiška, rizikuojame susitelkti ties nuomonių kova šiuo konkrečiu klausimu, kuriam kiek pamenu yra paskirta atskira tema.
Atsakyti
QUOTE(Natuke @ 2008 11 30, 18:43)

Na tiesiog aš išreiškiu nuomonę dėl gimdymo namie ir tiek mirksiukas.gif žinau, kad ir ligoninėse visko būna-tai ką kalbėt apie namus?ai, žodžiu nesvarbu rolleyes.gif ...paprasčiausiai mane ir taip nerimas kankina, kad galiu neapsaugoti savo angelėlio net ligoninėj...galbūt dėl to man sunku net įsivaizduot, kaip aš jį "naminėm" salygom galėčiau apsaugot? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Natuke @ 2008 11 30, 18:43)

As vis gi kuo toliau, tuo labiau linkstu prie minties, kad gimdymo namai ir turi buti savotiskais "namais", o ne ligonine. Vien zodis "ligonine" siejasi su nemaloniais isgyvenimais, tai kur cia dar pagimdyt dziaugsme.. biggrin.gif
Atsakyti
Laukine kriauše, aš jau rašiau. Norėjau geriausios pradžios savo vaikams. Pirmąjį dėl to ir gimdžiau ligoninėje, kad maniau, jog ten yra saugiausia, geriausia ir kitaip iausia, o gimdymas namuose man buvo naujiena, kurios negalėjau suvirškinti per pora mėnesių pas Jurgą, juolab kad ji pati tik mėnesį buvo. Gimdymas namuose man buvo susijęs su ritualais, kurių nenorėjau atlikti, su privalomu nardymu, o aš net plaukti nemoku, su giesmėmis Šivai, o aš juk katalikė ir gana sąmoninga. Po patirties ligoninėje ir ilgų asmeninių informacijos paieškų išlukštenau grynąjį naminį gimdymą be jokių ten priedų ir pasirinkau savo vaikams geriausia pradžia.

Ir dar - neesi susidūrusi su siaubo istorijomis iš ligoninės? Kaip rėkiama ant gimdyvių, nepaisoma jų, lemiamas blogas likimas (neturėsi pieno), žeminamos, atskiriami vaikai, neleidžiama žindyti dėl remonto ir apskritai mama vaiko paromis po gimimo nemato. Ir vis tiek tikime, kad ligoninėje geriausia. O jei šiuolaikinės pribuvėjos leistų sau taip elgtis, tai jos greit netektų privilegijos priiminėti gimdymus.

Alfa, jei natūrali atranka būtų gailestinga tik gimdančioms ligoninėje, tai iki šio amžiaus žmonija nebūtų išgyvenusi.

Kristinita, nuo ko tu nori apsaugoti savo vaikelį? Juk važiuoji ten, kur tiki, kad tau ir jam saugiausia, tai kokios dar baimės? Lietuvoje naujagimių mirtingumas mažesnis negu JAV, taip kad nusiramink smile.gif

Natuke, tu teisi, natūralus gimdymas yra galimas ir ligoninėje. Tik be tavęs aš turbūt nepažįstu daugiau nė vienos, kuri būtų gimdžiusi taip, kaip jai natūraliai reikėjo ir darė tai ligoninėje.
Atsakyti