QUOTE(emilka @ 2008 12 17, 08:46)
Stai, tokiu atsakymu man reikejo, tema eina prie pabaigos, todel reikes mums viska susumuot i kruva, kad zinotume ta savo poziuri i naturalu gimdyma? O kaip manote, jeigu gydytojai vis tik taip elgiasi, tai yra naturalu? Na gimdymas, kuomet buvo spaudziamas pilvas, atliekamos kitos proceduras, Jusu akimis yra naturalus?
Šiaip, aš ankščiau rašiau, kad natūralu yra ir CP, ir pan., tačiau jei gerai pagalvojus, o tuo labiau skaičiau apie tai, kad natūralus gimdymas yra be jokių intervencijų. T.y. gimdymas prasideda natūraliai, be vandenų prakirpimo, be skatinamųjų, be nuskausminimo (epidūrinio ar kitokio), be kirpimo ir pan. Tačiau žinant, kaip dabar gimdo draugės, pažįstamos ir šiaip dauguma, pagal mano apibūdinimą negimdo natūraliai nė viena. Taigi, reziumuojant,
pagal mane natūralus gimdymas yra gimdymas ne CP pagalba ir be epidūrinio. Viska kita, manau yra natūralu, įskaitant vandenų pūslės prakirpimą, skatinamuosius, reikalui esant kirpimą, nuskausminimą ir net pilvo spaudimą. Tokią savo nuomone grindžiu tuo, kad dabar dauguma gimdyvių neapsieina be šių procedūrų.
QUOTE(emilka @ 2008 12 17, 13:42)
Nors as su savo nugara neisivaizduoju, kaip man pavyks isguleti ant nugaros. Jau dabar, budama nescia 7 menesi, jauciu, kad ant nugaros gali isguleti vos 10 min, matau, kad vaikui tai labai nepatinka, nes tada jis baisiai spardosi. Tai kazin, kaip yra su tuo gimdymu, ir kokia poza yra naturaliausia?
Galiu nuraminti, pagimdysit ir ant nugaros

Sakau iš savo patirties

Aš apskritai nelabai guliu ant nugaros, o nėštumo metu net verčiantis ant kito šono negalėjau atsigult ant nugaros, tai naktį išlipdavau iš lovos ir tada lipdavau į lovą jau kitu kampu, kad galėčiau atsgult ant kito šono. Net naktį jei netyčia miegodama atsiguldavau ant nugaros, tai paskui pasisukti ant šono ir išsiropšti prireikdavo 5 minučių. Bet, abu vaikus pagimdžiau pati tradicinėje pozoje