Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralus gimdymas šiuolaikinių moterų akimis

QUOTE(Natuke @ 2008 12 17, 14:29)
angliškai pavadinčiau tavo temą redefining natural birth  4u.gif
dėl pilvo spaudimo - kai nešiojau antrą vaiką, pasakiau gydyojai, kad Veniaminą išstumė, jos pirmas klausimas buvo - ar viskas tvarkoj vaikui g.gif. Na bet kai reikia tai reikia jeigu reikia cool.gif Tiesiog pakeitus stūmimo pozą galima išvengti ir pilvo spaudimo ir kitos pagalbos išstumiant. Nebūtinai taip, chaotiškai, kaip tai dariau aš, gydytoja ir pati galėjo lėpti atsitupti arba atsisėsi ant spec. kedutės ir stumti vertikaliai. Nors tai žinoma yra iš fantastikos srities doh.gif

Natuke, o kaip Jums atrodo, tos visos pozos (jos irgi israstos ko gero visai neseniai)ne gulint ant nugaros, ar jos irgi yra priskiriamos prie naturalaus gimdymo elementu? smile.gif Naturaliai susikloste, kad visos moterys, nuo senu laiku gimdo guledamos ant nugaros, kas atrodo naturalu. Na bent jau dominuojanti dauguma moteru. Nors as su savo nugara neisivaizduoju, kaip man pavyks isguleti ant nugaros. Jau dabar, budama nescia 7 menesi, jauciu, kad ant nugaros gali isguleti vos 10 min, matau, kad vaikui tai labai nepatinka, nes tada jis baisiai spardosi. Tai kazin, kaip yra su tuo gimdymu, ir kokia poza yra naturaliausia?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo emilka: 17 gruodžio 2008 - 13:46
QUOTE(emilka @ 2008 12 17, 13:42)
Natuke, o kaip Jums atrodo, tos visos pozos  (jos irgi israstos ko gero visai neseniai)ne gulint ant nugaros, ar jos irgi yra priskiriamos prie naturalaus gimdymo elementu? smile.gif Naturaliai susikloste, kad visos moterys, nuo senu laiku gimdo guledamos ant nugaros, kas atrodo naturalu. Na bent jau dominuojanti dauguma moteru. Nors as su savo nugara neisivaizduoju, kaip man pavyks isguleti ant nugaros. Jau dabar, budama nescia 7 menesi, jauciu, kad ant nugaros gali isguleti vos 10 min, matau, kad vaikui tai labai nepatinka, nes tada jis baisiai spardosi. Tai kazin, kaip yra su tuo gimdymu, ir kokia poza yra naturaliausia?

Nemanau, kad Natukės aprašytos gimdymo pozos yra naujųjų laikų išradimas. Gimdymas gulint ant nugaros labiau pavadintinas tam tikra akušerine tradicija, tačiau lygiai taip pat natūralu gimdyti tupint, klūpant ar sėdint.
Kai kurioms nėščiosioms, paguldytoms ant nugaros atsiranda nemalonių simptomų: silpnumas, galvos svaigimas, pagreitėjęs širdies plakimas. Taip būna kai gimda "užspaudžia" apatinę tuščiąją veną ir staiga sumažėja kraujo, grįžtančio per veninę sistemą į širdį, tūris.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dange: 17 gruodžio 2008 - 13:55
QUOTE(dange @ 2008 12 17, 14:54)
Nemanau, kad Natukės aprašytos gimdymo pozos yra naujųjų laikų išradimas. Gimdymas gulint ant nugaros labiau pavadintinas tam tikra akušerine tradicija, tačiau lygiai taip pat natūralu gimdyti tupint, klūpant ar sėdint.
Kai kurioms nėščiosioms, paguldytoms ant nugaros atsiranda nemalonių simptomų: silpnumas, galvos svaigimas, pagreitėjęs širdies plakimas. Taip būna kai gimda "užspaudžia" apatinę tuščiąją veną ir staiga sumažėja kraujo, grįžtančio per veninę sistemą į širdį, tūris.

Paklausiu ne i tema, ar man aplamai galima miegoti ir siaip guleti ant nugaros, jeigu akivaizdziai jauciu, kad vaikui tai nepatinka? Ar tai kazkaip jam kenkia, ar tik man, zinoma tuo atveju, kai yra uzspaudziama Jusu mineta vena?
Atsakyti
QUOTE(emilka @ 2008 12 17, 14:18)
Paklausiu ne i tema, ar man aplamai galima miegoti ir siaip guleti ant nugaros, jeigu akivaizdziai jauciu, kad vaikui tai nepatinka? Ar tai kazkaip jam kenkia, ar tik man, zinoma tuo atveju, kai yra uzspaudziama Jusu mineta vena?

Jei gulint ant nugaros jaučiat nepatogumą pati arba jaučiat, kad vaikui tai "nepatinka", keiskit padėtį. Placentinė kraujotaka( o taip pat ir vaiko kraujotaka) tiesiogiai priklausoma nuo jūsų hemodinamikos(kraujospūdžio, širdies susitraukimo dažnio ir pan.)
Atsakyti
QUOTE(dange @ 2008 12 17, 15:23)
Jei gulint ant nugaros jaučiat nepatogumą pati arba jaučiat, kad vaikui tai "nepatinka", keiskit padėtį. Placentinė kraujotaka( o taip pat ir vaiko kraujotaka) tiesiogiai priklausoma nuo jūsų hemodinamikos(kraujospūdžio, širdies susitraukimo dažnio ir pan.)

Ziauru blink.gif , as visa gyvenima guliu ant nugaros. blink.gif
O dar daktare kazka uzsimine, kad man negalima taip guleti, nes man placenta yra ne kaip pas zmones, priekyje lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(emilka @ 2008 12 17, 14:35)
Ziauru  blink.gif , as visa gyvenima guliu ant nugaros.  blink.gif
O dar daktare kazka uzsimine, kad man negalima taip guleti, nes man placenta yra ne kaip pas zmones, priekyje  lotuliukas.gif

Paguosiu: aš visą gyvenimai mėgau ir mėgstu gulėti ant pilvo biggrin.gif Patikėkit, būdama kokį septintą mėnesį nėščia beveik rimtai svajojau išpjauti lovoje skylę pilvui, kad galėčiau nors dešimt minučių taip pagulėt lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(dange @ 2008 12 17, 15:40)
Paguosiu: aš visą gyvenimai mėgau ir mėgstu gulėti ant pilvo  biggrin.gif Patikėkit, būdama kokį septintą mėnesį nėščia beveik rimtai svajojau išpjauti lovoje skylę pilvui, kad galėčiau nors dešimt minučių taip pagulėt  lotuliukas.gif

Siandien paryciais kaip tik apie tai galvojau biggrin.gif
Emilka, ant nugaros negalima miegot del tuscios venos sindromo, ant pilvo neisena, pamatysi, kad ir ant sonu miegot nepatogu.(As moku paguosti)
Atsakyti
QUOTE(dange @ 2008 12 17, 15:40)
Paguosiu: aš visą gyvenimai mėgau ir mėgstu gulėti ant pilvo  biggrin.gif Patikėkit, būdama kokį septintą mėnesį nėščia beveik rimtai svajojau išpjauti lovoje skylę pilvui, kad galėčiau nors dešimt minučių taip pagulėt  lotuliukas.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif as dabar ta pati apie uzpakali savo galvoju lotuliukas.gif , kuris i lova remiasi blink.gif
Papildyta:
QUOTE(Alabama @ 2008 12 17, 17:09)
Siandien paryciais kaip tik apie tai galvojau biggrin.gif
Emilka, ant nugaros negalima miegot del tuscios venos sindromo, ant pilvo neisena, pamatysi, kad ir ant sonu miegot nepatogu.(As moku paguosti)

Aha, jauciu draugiska papleksenima per peti biggrin.gif , tai kaip man miegoti, po velniu, kad gautusi naturalus gimdymas lotuliukas.gif lotuliukas.gif nusigrybavau ne i tema. lotuliukas.gif Gal kaip siksnosparniui, akstyn kojom pasikabint g.gif tiesa, o kas per tuscia vena? blink.gif blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo emilka: 17 gruodžio 2008 - 18:34
QUOTE(emilka @ 2008 12 17, 08:46)
Stai, tokiu atsakymu man reikejo, tema eina prie pabaigos, todel reikes mums viska susumuot i kruva, kad zinotume ta savo poziuri i naturalu gimdyma? O kaip manote, jeigu gydytojai vis tik taip elgiasi, tai yra naturalu? Na gimdymas, kuomet buvo spaudziamas pilvas, atliekamos kitos proceduras, Jusu akimis yra naturalus?

Šiaip, aš ankščiau rašiau, kad natūralu yra ir CP, ir pan., tačiau jei gerai pagalvojus, o tuo labiau skaičiau apie tai, kad natūralus gimdymas yra be jokių intervencijų. T.y. gimdymas prasideda natūraliai, be vandenų prakirpimo, be skatinamųjų, be nuskausminimo (epidūrinio ar kitokio), be kirpimo ir pan. Tačiau žinant, kaip dabar gimdo draugės, pažįstamos ir šiaip dauguma, pagal mano apibūdinimą negimdo natūraliai nė viena. Taigi, reziumuojant, pagal mane natūralus gimdymas yra gimdymas ne CP pagalba ir be epidūrinio. Viska kita, manau yra natūralu, įskaitant vandenų pūslės prakirpimą, skatinamuosius, reikalui esant kirpimą, nuskausminimą ir net pilvo spaudimą. Tokią savo nuomone grindžiu tuo, kad dabar dauguma gimdyvių neapsieina be šių procedūrų.

QUOTE(emilka @ 2008 12 17, 13:42)
Nors as su savo nugara neisivaizduoju, kaip man pavyks isguleti ant nugaros. Jau dabar, budama nescia 7 menesi, jauciu, kad ant nugaros gali isguleti vos 10 min, matau, kad vaikui tai labai nepatinka, nes tada jis baisiai spardosi. Tai kazin, kaip yra su tuo gimdymu, ir kokia poza yra naturaliausia?

Galiu nuraminti, pagimdysit ir ant nugaros smile.gif Sakau iš savo patirties smile.gif Aš apskritai nelabai guliu ant nugaros, o nėštumo metu net verčiantis ant kito šono negalėjau atsigult ant nugaros, tai naktį išlipdavau iš lovos ir tada lipdavau į lovą jau kitu kampu, kad galėčiau atsgult ant kito šono. Net naktį jei netyčia miegodama atsiguldavau ant nugaros, tai paskui pasisukti ant šono ir išsiropšti prireikdavo 5 minučių. Bet, abu vaikus pagimdžiau pati tradicinėje pozoje smile.gif
Atsakyti
Na, yra skirtumas tarp "natūralu" ir "normalu".

Lietuvių kalbos žodynas rašo, kad natūralu yra tai, kas gamtiška, o normalu yra tai, kas atitinka normą.

Taigi, natūralu būtų gimdyti be kirpimo, nuskausminimo vaistais, skatinimo ir t.t.

Normalu būtų gimdyti su nuskausminimu, skatinimu kirpimu ir t.t.
Atsakyti
Emika, nepyk, bet su tie pasvarstymai apie gydytoju veiksmus tokie jau i pievas... Na ka mums cia varazyti dabar- ar reikejo ta vaika skatinti gimti, ar nereikejo, ar reikejo vandenis nuleidineti, ar ne... Gi kiekviena situacija skirtinga, gydytojai sprendzia kiekvienu atveju individualiai, pagal n pozymiu. O sedi dabar SM babciu batalionas ir buria kazka apie hipotetini neproblemini gimdyma su hipotetiniais nieksais medikais. doh.gif

Gal tikrai problema, kad musu gimdyvems medikai per mazai pasako? Butu kaip kitose salyse. Ateini, o tau i kakta medikai ir sako: jums gresia tokia tai komplikacija, o jei tai nutiks, vaikas tures toki tai invaliduma, o jus toki tai, o apskritai tai jums liko gyvent tiek tai laiko, jei mes skubiai nepadarysim Cezario. O tai dabar gydytojai susisneka tarpusavyje, o gimdyvei svelniai paaiskina aplinkiniais keliais, vos ne eilem, kai jau ir ji, ir vaikas isgelbeti.

Beje, buciau susimusus su akuserem, jei nebutu leide gimdyti ant nugaros. lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Raideles @ 2008 12 17, 22:05)
Na, yra skirtumas tarp "natūralu" ir "normalu".

Lietuvių kalbos žodynas rašo, kad natūralu yra tai, kas gamtiška, o normalu yra tai, kas atitinka normą.

Taigi, natūralu būtų gimdyti be kirpimo, nuskausminimo vaistais, skatinimo ir t.t.

Normalu būtų gimdyti su nuskausminimu, skatinimu kirpimu ir t.t.

Raideles, prarasti kūdikį ar gimdyvę gimdymo metu, natūralu ar normalu g.gif Žinau, klausimas žiaurus, tačiau atsakymas paaiškina pagalbos gimdymo metu(taip pat ir intervencinės) esmę ir prasmę mirksiukas.gif
Atsakyti