Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralus gimdymas šiuolaikinių moterų akimis

QUOTE(dange @ 2008 12 13, 19:55)
Kuria prasme legali  g.gif
Papildyta:

Intervencijos reikalingumą/žalingumą galima vertinti tik žinant, kokiu tikslu ji taikoma  mirksiukas.gif

Kazkaip vis praslysta tarp mamu zinuciu, kad gydytojai tokiu budu skatino greitesni gimdyma. Todel ir susidomejau. Mano manymu gydytojams tas tikslas yra aiskus, greiciau "issipausti" vaika blink.gif
Atsakyti
QUOTE(emilka @ 2008 12 15, 22:09)
Mano manymu gydytojams tas tikslas yra aiskus, greiciau "issipausti" vaika  blink.gif

Aš manau, kad gali gydytojai norėti GREIČIAU išspausti, bet ne visada tas norėjimas grindžiamas, skubėjimu gerti vėstančios kavos, o pvz. dėl dingusių vaisiaus širdies tonų arba gimdyvė pati nebeturi jėgų to daryti.
Atsakyti
QUOTE(Maliku @ 2008 12 15, 23:38)
Aš manau, kad gali gydytojai norėti GREIČIAU išspausti, bet ne visada tas norėjimas grindžiamas, skubėjimu gerti vėstančios kavos, o pvz. dėl dingusių vaisiaus širdies tonų arba gimdyvė pati nebeturi jėgų to daryti.

Man gimdyma skatino, nes vandenys nubego apie 18 val, o 24 val kaklelis tebuvo atsidares 1 cm, jokiu saremiu nejauciau. Man atrodo, toks sprendimas buvo teisingas. Nors tiesa sakant, labai neisgilinau reikia ar dar nereikia tu skatinamuju, nes pasitikejau gydytoja ir jos priimamais sprendimais.
Atsakyti
QUOTE(JurgaSim @ 2008 12 16, 09:58)
Man gimdyma skatino, nes vandenys nubego apie 18 val, o 24 val kaklelis tebuvo atsidares 1 cm, jokiu saremiu nejauciau. Man atrodo, toks sprendimas buvo teisingas. Nors tiesa sakant, labai neisgilinau reikia ar dar nereikia tu skatinamuju, nes pasitikejau gydytoja ir jos priimamais sprendimais.

O pilva irgi spaude, kad vaikas greiciau gimtu? g.gif

Vaziavau siandien is Kauno i Vilniu ir galvojau, grizinesiu kada nors tokiu plikledziu 40 km/val, ir staiga prasides saremiai blink.gif kas tada? blink.gif Kur detis? Nenoresiu, kad gimdymas greiciau prasidetu.. blink.gif
Atsakyti
QUOTE(emilka @ 2008 12 16, 17:42)
O pilva irgi spaude, kad vaikas greiciau gimtu? g.gif

Vaziavau siandien is Kauno i Vilniu ir galvojau, grizinesiu kada nors tokiu plikledziu 40 km/val, ir staiga prasides saremiai  blink.gif kas tada?  blink.gif  Kur detis? Nenoresiu, kad gimdymas greiciau prasidetu..  blink.gif

Spaude ir pilva, nes as kazkaip neteisingai stumiau ir tas stumimas per ilgai uzsitese, zodziu, turbut gydytoja dare viska, ko cia diskutuojancios moterys nenoretu, kad joms darytu smile.gif Bet kadangi mazylis gime sveikas, tai priekaistu neturiu niekam.
Atsakyti
QUOTE(JurgaSim @ 2008 12 16, 18:49)
Spaude ir pilva, nes as kazkaip neteisingai stumiau ir tas stumimas per ilgai uzsitese, zodziu, turbut gydytoja dare viska, ko cia diskutuojancios moterys nenoretu, kad joms darytu smile.gif Bet kadangi mazylis gime sveikas, tai priekaistu neturiu niekam.

Idomu, kodel tada visos moterys sako apie tokiu proceduru zala g.gif?
Atsakyti
QUOTE(emilka @ 2008 12 16, 18:58)
Idomu, kodel tada visos moterys sako apie tokiu proceduru zala  g.gif?

Mano medicines zinios pernelyg kuklios, tai nezinau kiek tie veiksmai yra zalingi ir ar isvis jie yra zalingi, o is emocines ar psicologines puses i tai visai neziurejau - as perdaug tvirtai stoviu ant zemes. Aisku, kazkas cia izvelgtu dideli minusa, bet yra kaip yra.
Atsakyti
QUOTE(gluosnis @ 2008 12 04, 21:51)
tai jus dabar pati sau priestaraujate? jus gi teigete, kad auklejimas, augimas kartu su kudikiu daug svarbesnis?  rolleyes.gif
galetu isvengti, jei zinotu ka reiketu keisti...ji nekalta, bet ji klydo ir del jos klaidu gime toks vaikas. viskas motinos rankose - gyvenimas ir mirtis, laime, sveikata ...ji gali padovanoti vaikui viska, bet gali ir atimti daug...
"siuolaikines" gi moterys visas savo galias atiduoda gydytojams, aplinkybems, ligoninems, istatymas...kam nori...tik ne jos kaltos - kazkas  doh.gif

Negaliu nesureaguoti i tokius pasisakymus blink.gif . Ar is balos tas gudrumas jusu prigimimo???? Ir is kur toks protas ir visa ko ismanymas, kas kaltas, o kas ne? Siulau neteisti kitu ir nedaryti juokingu isvadu del kieno klaidu gimsta "tokie" vaikai. Skamba be galo ateistiskai, jog viskas zmogaus rankose, kaip sakote "ir gyvenimas, ir mirtis".
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jobukas: 16 gruodžio 2008 - 19:59
QUOTE(Maliku @ 2008 12 15, 23:38)

na jei mano pilvo daktaras nebūtų spaudęs iš visų jėgų-tai dabar mažylio neturėčiau verysad.gif aš netikėjau, kad daktarai tiek išgyvena dėl gimdyvių ir taip stengiasi, kol pati nepamačiau...kovojo visi ir po visko patys prakaitą šluostėsi smile.gif o galėjo daryti cezarį, bet stengėsi ir pagimdžiau be jo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kristinita @ 2008 12 16, 21:29)
na jei mano pilvo daktaras nebūtų spaudęs iš visų jėgų-tai dabar mažylio neturėčiau verysad.gif aš netikėjau, kad daktarai tiek išgyvena dėl gimdyvių ir taip stengiasi, kol pati nepamačiau...kovojo visi ir po visko patys prakaitą šluostėsi smile.gif o galėjo daryti cezarį, bet stengėsi ir pagimdžiau be jo smile.gif

Štai dar vienas atvejis, įrodantis, kad reikia sakyti OP tik "peršokus griovį" smile.gif Aš taip pat manau, kad tos mamos, kurios rėkia, kad gydytojai neišprusę mėsinėtojai, tiesiog nepatyrė vienos ar kitos krizės gimdymo metu arba įsivaizduoja, kad daugiau žino nei medikai. Visgi aš manau, kad gydytojai tam tikrus sprendimus daro žiūrėdami į situaciją, ir jiems tikrai geriau matyt ar jau yra pavojus, ar dar ne. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kristinita @ 2008 12 16, 22:29)

thumbup.gif thumbup.gif Labas Kristinita bigsmile.gif Noriu pasakyti, Tavo vaikas gryna mamytes kopija biggrin.gif Kaip sekesi? Parasyk kur gimdei? Gal uzsuksi pasidalinti ispudziais i gimdymo istaigu tema? biggrin.gif Idomu butu suzinoti paskutines naujienas biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Maliku @ 2008 12 16, 23:15)
Štai dar vienas atvejis, įrodantis, kad reikia sakyti OP tik "peršokus griovį"  smile.gif Aš taip pat manau, kad tos mamos, kurios rėkia, kad gydytojai neišprusę mėsinėtojai, tiesiog nepatyrė vienos ar kitos krizės gimdymo metu arba įsivaizduoja, kad daugiau žino nei medikai. Visgi aš manau, kad gydytojai tam tikrus sprendimus daro žiūrėdami į situaciją, ir jiems tikrai geriau matyt ar jau yra pavojus, ar dar ne.  4u.gif

Stai, tokiu atsakymu man reikejo, tema eina prie pabaigos, todel reikes mums viska susumuot i kruva, kad zinotume ta savo poziuri i naturalu gimdyma? O kaip manote, jeigu gydytojai vis tik taip elgiasi, tai yra naturalu? Na gimdymas, kuomet buvo spaudziamas pilvas, atliekamos kitos proceduras, Jusu akimis yra naturalus?
Atsakyti
QUOTE(emilka @ 2008 12 17, 09:46)
thumbup.gif  thumbup.gif  Labas Kristinita  bigsmile.gif  Noriu pasakyti, Tavo vaikas gryna mamytes kopija  biggrin.gif  Kaip sekesi? Parasyk kur gimdei? Gal uzsuksi pasidalinti ispudziais i gimdymo istaigu tema?  biggrin.gif Idomu butu suzinoti paskutines naujienas  biggrin.gif
Papildyta:

Stai, tokiu atsakymu man reikejo, tema eina prie pabaigos, todel reikes mums viska susumuot i kruva, kad zinotume ta savo poziuri i naturalu gimdyma? O kaip manote, jeigu gydytojai vis tik taip elgiasi, tai yra naturalu? Na gimdymas, kuomet buvo spaudziamas pilvas, atliekamos kitos proceduras, Jusu akimis yra naturalus?

angliškai pavadinčiau tavo temą redefining natural birth 4u.gif
dėl pilvo spaudimo - kai nešiojau antrą vaiką, pasakiau gydyojai, kad Veniaminą išstumė, jos pirmas klausimas buvo - ar viskas tvarkoj vaikui g.gif. Na bet kai reikia tai reikia jeigu reikia cool.gif Tiesiog pakeitus stūmimo pozą galima išvengti ir pilvo spaudimo ir kitos pagalbos išstumiant. Nebūtinai taip, chaotiškai, kaip tai dariau aš, gydytoja ir pati galėjo lėpti atsitupti arba atsisėsi ant spec. kedutės ir stumti vertikaliai. Nors tai žinoma yra iš fantastikos srities doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Natuke: 17 gruodžio 2008 - 13:31