Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralus gimdymas šiuolaikinių moterų akimis

Natuke, tu teisi, natūralus gimdymas yra galimas ir ligoninėje. Tik be tavęs aš turbūt nepažįstu daugiau nė vienos, kuri būtų gimdžiusi taip, kaip jai natūraliai reikėjo ir darė tai ligoninėje.

Na matai, aš esu "traukinys" lotuliukas.gif Kai supratau, kad jau pačio stumimo metų turiu labiausiai klausyti savo vidaus, veikti inkstinktyviai, jieškoti tik sau tinkamos padėties jau jokios akušerės pastabos manęs neveikė lotuliukas.gif

Bet man atrodo, yra ir daugiau tokių, nes gydytoja sakė, kad ligoninės personalas jau matė tokius gimdymus, nebuvau jiems staigmėna biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Jura_j @ 2008 11 30, 21:08)
As vis gi kuo toliau, tuo labiau linkstu prie minties, kad gimdymo namai ir turi buti savotiskais "namais", o ne ligonine. Vien zodis "ligonine" siejasi su nemaloniais isgyvenimais, tai kur cia dar pagimdyt dziaugsme..  biggrin.gif

taip, gimdvybės saugumo jausmas yra viena iš būtinų sekmingo gimdymo salygų 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Natuke: 30 lapkričio 2008 - 21:24
QUOTE(Raideles @ 2008 11 30, 14:59)
Emilka, mano argumentai tinkami tik man ir mano fiziologinės ir psichologinės priežastys tinka tik man.

Ir kiek supratau is Jusu zodziu, jie yra nepaaiskinami? smile.gif

Papildyta:
O kadangi jūsų fiziologinės priežastys, kaip suprantu, kalba apie tai, kad reikės daryti cezario pjūvį, tai kam kvaršinti galvas kitų moterų pasirinkimais gimdyti natūraliai (kai jos gali rinktis) ar namuose?

1. As turiu tik viena galva blink.gif , jeigu jeina kalba apie jos kvarsina, tikrai nesu piktasis slibinas, noriu zinoti, nes yra teorine galimybe, kad as gimdysiu kitais budais, kai buvo teorine galimybe man pastoti paciai ir sis stebuklas ivyko smile.gif, cia jeigu apie mane kalbame.
2. Yra ir kitos pasnekoves siame forume, kurios domisi gimdymo budais, joms irgi idomu. O galbut kaip tik Jusu budas yra geriausias, Jus joms padetumete apsisresti. Kadangi argumentu 0, tai kol kas nezinia. Jusu atvejis gali buti unikalus, na kaip sakote, tada manau, nera jokiue paslapties, nes unikalumas beveik visada turi priezastis.
Papildyta:
Ir mano argumentai dėl trečio gimdymo ligoninėje gydytojui pasirodė neįtikinami smile.gif Tai gal reikėtų paieškoti argumentų KODĖL gimdyti ligoninėje? Ir konkrečių, o ne "maža kas gali nutikti gimdymo metu".

Parodykite man ta gygytoja? Is kokiu amziu gilumos jis su tokiais pasisakymais atskrido? Zinote, o gal tai tas atvejis kaip su Napoleonais Naujoje Vilnioje. Kazkada buvau ten praktikoje del zmogaus teisiu biggrin.gif , maziausiai 2 palatoje tokiais prisistate. Ar tai ne tas pats atvejis su gydytoju? g.gif
Papildyta:
Dėl vilnonio siūlo - o kur argumentai, kad plastikinis spaustukas yra geriau? Panaršykit internete, yra šimtai daiktų, kuriais galime perrišti virkštelę, žmonės nepatingėjo ištisus sąrašus susidaryti. O siūlas buvo po ranka, juk mamos dažnai mezga savo būsimiems kūdikėliams vilnones kojinytes smile.gif

Spaustukas sugalvotas kudikio bambutei perristi. Ji mokslininkai isrado ir moksliskai pagrisdami leido juo naudotis. O kas isrado Jusu "buda"? Nevaligai apsidairiau aplinkui save ir galvoju, kas cia aplink mano lova metosi... lotuliukas.gif Kaip visada po nakties "Stovi" kampe vyro kojines. blink.gif Galvoju, jeigu isisi sarasai sudaryti, reiks isgryninti, ar tikrai ir su juom galima jeigu kas bambute perristi biggrin.gif , irgi nors plonos, bet vilnones. Brangias pirkau, speciailiai, etnografines, suns vilnos, kad kojos neprakaituotu ir grybelis nesiveistu g.gif
Papildyta:

Nėštumo metu nedariau jogų, nenardžiau, nemeditavau. Meldžiausi, nes esu katalikė, dainavau dainas tiek viduje esančiam, tiek šalia esančiam vaikeliui.

Taigi, neesu netgi etnografinė mama smile.gif

Galvokit dar vieną kategoriją  ax.gif

Blogai, reikejo daryti, jeigu tuo metu Jums to reikejo ax.gif
Jeigu neesate etnografine mama, tai kas tada? g.gif Napoleonu draugo gydytojo auka ar beprotiskas eksperimentas? Kodel nutylite gydytojo ir savo argumentus. Tai pasakykite tiesiai sviesiai, pav. vaziuoti i ligonine buvo per velu, nes po keliu minuciu turejau gimdyti , kitas priezastis.. Ar gydytojas pasakes, kad Jums butina gimdyti namuose, ju Jums neisvardino ir vadovavosi tik sielos sauksmu? smile.gif
Papildyta:

Galvokit dar vieną kategoriją  ax.gif

Prisipazinsiu atvirai. Pirma karta gyvenime truksta fantazijos sugalvoti ta kategorija biggrin.gif Is mokslines puses irgisunkoka. Galiu isvardinti simptomus ir nustatyti diagnoze, bet kol neturiu psichoanalitiko diplomo, to nedarysiu mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(laukinė kriaušė @ 2008 11 30, 15:05)
kaip tik sios temos proga paplepejau su savo mociute ir jos draugemis:)

Vis del to, Emilka, sveikinu sugalvojus "etnografine mamyte". Man patiko thumbup.gif

lotuliukas.gif neistverei lotuliukas.gif , pasijungei mociute. Na, mano mociute irgi gimde "neetnografiskai", nes turejo galimybes gimdyti su gydytoju.
Tavo ociute tokia, sakyciau pazangi, Tavo biggrin.gif Jauciu kokia nors mokytoja, arba siaip visuomenes svesuole, nes karo laikais girdejau ir anksciau reta moteris isgaledavo pasamdyti tikra gydytoja. smile.gif Mano mociutei pasiseke, nes karo pas mus tuo metu nebuvo biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(alfa159 @ 2008 11 30, 15:22)
Anksciau naminiu gimdymu tema man kele pasipiktinima zmoniu tamsumu. Dabar jau nebe. Nes pasitikiu gamta ir naturalios atrankos taisykle. Kam atkalbinet zmones nuo susinaikinimo, jei  jau jie turi toki polinki, jei jie nesugeba pristaikyti prie esamojo laiko?
Cia panaisiai, kaip matom automobiliuose vaikus atsistojusius tarp tevu sedyniu ar sedincius tevams ant keliu neprisegtus- kazkiek gaila, aisku, bet is kitos puses- naturali atranka lemia, kad kvaili zmones turi isnykti su laiku, tai ar anksciau, ar veliau, vis vien taip nutiks.  g.gif
Papildyta:
Aha, kietai.  biggrin.gif Reiketu Rumsiskiu buities muziejui pametet ideja-biznis: bakuziu nuoma gimdymams. Vandens atsinesi is salia esancio sulinio, gimdai ant siaudu ciuzinio, pacukus pravaikai- ir pirmyn. O ekstremalems galima pasiulyt ir kitu atrakciju- gimdymas lauke beravint rutas, pvz.... rolleyes.gif

Cia tai kietai parasete, jeigu buciau as parasius, jau butu nubegta i moderatoriu puslapi ir pasiskusta, na jau buvo tokiu atveju, kai zmones nerado argumentu ir del to labai susikrimto biggrin.gif As jau irgi ziuriu i sio pasaulio keistenybes kaip i gamtos reiskini. Naturali atranka, tai jau svarus argumentas gimdancioms namuose.
O del Rumsiskiu ideja gera biggrin.gif Esu girdejus, kad ziemos laikotarpiu ju biznis merdi. Tai bakuzes pritaikyti "Naturaliai gimciai". Ideja tikrai verta oskaro bigsmile.gif
Papildyta:
QUOTE(aukseliuke @ 2008 11 30, 15:35)
O stai mano nuomone, diskusijos apie tai beprasmes, kiekviena snekesime tai kas mums priimtiniau ir jausimes teisios, tad kam tai issakyti garsiai, nematau prasmes, jei esu uz naturalizma, tai mano nuomones niekas nepakeis, jei uz ''pagalba'' gimdant, tai irgi mano nuomone.

Pasisakete, kaip mis konkursuose pasisako "Az uz taika pasaulyje". Na ir kas toliau? Ar temos vystyti negalvojate? ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo emilka: 01 gruodžio 2008 - 08:51
QUOTE(garbane @ 2008 11 30, 15:48)
Esminis emilkos temu bruozas: paniekit, pazemint ir sumenkint kitaip mastancias 

Aha, Jus teisi mano miela, seniai girdeta metrastininke biggrin.gif , ateinate i kiekviena tema, idemiai ja isstudijojate, bet visose temose tas pats Jusu komentaras biggrin.gif , beje, neturintis pagrindo, kaip visada, nes nepasakete nei vieno pavyzdzio, kur as ka nors niekinau, zeminau. Su visomis mamomis bendrauju nenaudodama nei vieno nemandagaus ar zeminancio zodelio. O JUS TAIP MOKATE? lotuliukas.gif NEA, MATAU, KAD JUMS NEISEINA biggrin.gif Neturedama argumentu ir taip mane vertindama, bandote tai padaryti su manimi, apie ka parasete virsuje, tik bandote, bet neiseina kaip visada biggrin.gif Is anksto zinote, kad neiseis, todel tik iterpiate lakoniska drebanti sakinuka ir gREitai pasisalinate.
Papildyta:
QUOTE(dange @ 2008 11 30, 15:50)
Jei kitaip mąstančios bijotų būti sumenkintos, pažemintis ir paniekintos, jos kojos nekeltų į Emilkos temas  mirksiukas.gif

O as gerbiu Jus Dange, Jus tarsote mane kone kiekvienoje temoje, bet darote tai blaiviai.
Papildyta:
QUOTE(gluosnis @ 2008 11 30, 16:03)
butent  4u.gif  ivairiu baimiu, paranoju ir pan. jos turi tikrai maziau  4u.gif

Mielas Medeli. biggrin.gif Tiek to, apie paranojas jau mamos kazkada pasisake, kai atsiuntete kai kuriuos savo netradicinius poziurius. Tai nieko nesakysiu. Iterpkite cia kokia nors dar viena ezoterine teorija, ir mamoms is viso nieko nereikes aiskinti..
Papildyta:
QUOTE(gluosnis @ 2008 11 30, 16:29)
o del kokios kitos priezasties, jei ne del drasos ir tikejimo savimi/ Dievu/ gyvenimu/ meile..., tos moterys prisiima atsakomybe uz save ir savo vaika ir ryztasi gimdyti namuose?
kitai pusei reikia kad stipriai sumazetu baimiu ir atsirastu visapusiskas pasitikejimas..tik tada jos gales kazka suprasti ir pamatyti  4u.gif  dabar jos viska mato pro savo baimiu prizme  cool.gif

Nu laba diena, blink.gif ir tai viskas, tik del to Jus galetumete surizikuoti savo ir savo kudikio gyvybe? Drasos-Heroizmo, tikejimo savimi-didybes manijos... Cia visi Jusu argumentai? Silpnai padirbejote.

Prisiima atsakomybe tai kaip? Leidzia numirti arba isgyventi?
Idomi teorija. g.gif
Papildyta:
QUOTE(kristinita @ 2008 11 30, 17:20)
drąsa, tikėjimas?nejuokinkit...čia iš savanaudiškų paskatų, kad moteriai būtų geriau...vaikas tai negali pasirinkt...kaip mes galime prisiimti riziką?turim maximaliai įdėti pastangų, kad nenukentėtų vaikas...

Kokios ten savanaudiskos paskatos? smile.gif Kad ir sau nauda matau tik tokia, kad gerai savo lovoje, niekur nereikia savo apsunkusio uzpakalio nest... Daugiau sau naudos nematau..
Papildyta:
QUOTE(dange @ 2008 11 30, 18:48)
Sutinku su Natuke  drinks_cheers.gif Gimdymo namuose tema pakankamai kontraversiška, rizikuojame susitelkti ties nuomonių kova šiuo konkrečiu klausimu, kuriam kiek pamenu yra paskirta atskira tema.

Aha, is vienos temos i kita. As maciau toki filma juokinga, rusiska. Ivan Vasiljevitsh meniajet profesiju. Kur ten epizodas, tai su ietimis tarybiniam bute musasi, tai persoka i viduramziu pili... Tai cia panasiai..
Papildyta:
QUOTE(Raideles @ 2008 11 30, 21:59)
Laukine kriauše, aš jau rašiau. Norėjau geriausios pradžios savo vaikams. Pirmąjį dėl to ir gimdžiau ligoninėje, kad maniau, jog ten yra saugiausia, geriausia ir kitaip iausia, o gimdymas namuose man buvo naujiena, kurios negalėjau suvirškinti per pora mėnesių pas Jurgą, juolab kad ji pati tik mėnesį buvo.

Ach stai kur suo pakastas. Tai pasitvirtino mano speliones, gimdete su Jurga. Bet kodel ja ankstesneme poste pavadinote gydytoja? Kiek pamenu, ji tokios licenzijos neturi. Ji berods turi biologes issilavinima.. g.gif Na tiksliai nepamenu.
Papildyta:
Po patirties ligoninėje ir ilgų asmeninių informacijos paieškų išlukštenau grynąjį naminį gimdymą be jokių ten priedų ir pasirinkau savo vaikams geriausia pradžia.

Tai kuo ji gera? Kodel neparasote? Mes irgi norime geriausios pradzios savo vaikams? Jusu varianto dar nezinome, na is dalies zinome, bet nematome jo pagristumo. biggrin.gif
Papildyta:
Natuke, tu teisi, natūralus gimdymas yra galimas ir ligoninėje. Tik be tavęs aš turbūt nepažįstu daugiau nė vienos, kuri būtų gimdžiusi taip, kaip jai natūraliai reikėjo ir darė tai ligoninėje.

Laba diena blink.gif dar karta. Tai kodel taip manote? Na zinoma, jeigu atejote i ligonine su mintimi issinuomuoti lova, tada taip, sutinku, siuo atveju visi budai draugaujantys su Jusu teorija yra nenaturalus. Bet jeigu atejote i GN prasyti kvalifikuotos pagalbos, tada musu laikais tai yra naturalu. Nes 95 proc. moteru tai daro, naturaliai krieipasi i medikus, kad sie padetu pagimdyti. Ar tame jau kazkas yra nenaturalaus? Nenaturalus gimdymas tai, tas, kuri praktikuoja kokie 2-5 proc. moteru ir daro tai iskreiptais arba nelabai budais. biggrin.gif Vilnoniai, siulai, gimdymas namuose uzvertus klumpes ant galvos, gimdymas vandenyje, kur mama issiima savo kudiki.. Brrr..... Maciau Natukes nuoroda. Buvo graudu ir kraupu... Ir siaip ieskacios smegenu ten, kur vieta yra kakuciams...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo emilka: 01 gruodžio 2008 - 09:58
QUOTE(emilka @ 2008 12 01, 09:39)

O as gerbiu Jus Dange, Jus tarsote mane kone kiekvienoje temoje, bet darote tai blaiviai.
Nu laba diena,  blink.gif  ir tai viskas, tik del to Jus galetumete surizikuoti savo ir savo kudikio gyvybe? Drasos-Heroizmo, tikejimo savimi-didybes manijos... Cia visi Jusu argumentai? Silpnai padirbejote.

Prisiima atsakomybe tai kaip? Leidzia numirti arba isgyventi?
Idomi teorija.  g.gif

biggrin.gif Jaučiu silnybę tam tikrai oponentų rūšiai, na tai, su pipiriukais...
Nulenkčiau galvą prieš gluosnio pasaulėžiūros modelį, jei jis būtų išbaigtas iki galo: jei priimame Dievo valią(ar natūralios atrankos dėsnius, čia jau kaip kam "arčiau dūšios"), tai nedarom jokių išlygų, tiesa? mirksiukas.gif O natūralios atrankos dėsniai teigia, kad moterys, kurių dubuo per siauras, turėtų neišgyventi gimdymo metu, idant savo "surūgusiais" genais nekenktų populiacijos sveikatai, vaisiaus skersinė padėtis gimdoje, vertintina, kaip motinos karmos dalis ir tt.ir pan. Ar taip? Ar esate pasiruošusi nuoširdžiai, nulenkusi galvą priimti viską, ką paskui save atsineša Dievo valia ir natūralios atrankos dėsniai, kurie teigia, kad išgyventi verti tik stipriausi, gyvybingiausi, suvokdama, kad jūs ir jūsų įsčiose nešiojamas kūdikis gali atsidurti "gamtos" užribyje g.gif
Atsakyti
QUOTE(emilka @ 2008 12 01, 10:11)

Cia tai kietai parasete, jeigu buciau as parasius, jau butu nubegta i moderatoriu puslapi ir pasiskusta,

Buvo jau, oi buvo. lotuliukas.gif Si tema ko gero seniausia bataliju tema visoj SM istorijoj. Atsiradus ko ne nuo pirmos SM dienos. Vat tuo metu buvo ir ispejimu, ir skundimu buvo, ir ko tik nori. lotuliukas.gif Ziurau, galiu isieti i uztarnauta poilsi, nes musu gretos sparciai atsinaujina, pildosi, o jaunoji karta irgi zodzio kisenej neiesko. mirksiukas.gif O priesininku armijoj seniai pazistami zilsteleje vienakojai kareivukai. biggrin.gif

Atsakyti
Vieinteliai argumentai, kodėl norėčiau gimdyti namuose:
1. "Savos" bacilos. Ne jokių 100 personalo, palatos kaimynių, jų lankytojų ir pan.
2. Ramybė. Kai niekas kitą rytą neįbėga 7 ryto su kibirais ir šluotom, neina būriais sesutės, daktarės, agentai ir pan., nerėkia svetimi vaikai ir gimdyvės.

Bet šito per maža, kad sutikčiau rizikuoti savo (kas paskui mano vaikus užaugins) ar vaiko sveikata ir gyvybe. Nors jeigu kelių medikų brigada su reikiama įranga atvažiuotų pas mane į namus, gal ir ryžčiausi.
Atsakyti
Laba diena blink.gif dar karta. Tai kodel taip manote? Na zinoma, jeigu atejote i ligonine su mintimi issinuomuoti lova, tada taip, sutinku, siuo atveju visi budai draugaujantys su Jusu teorija yra nenaturalus. Bet jeigu atejote i GN prasyti kvalifikuotos pagalbos, tada musu laikais tai yra naturalu. Nes 95 proc. moteru tai daro, naturaliai krieipasi i medikus, kad sie padetu pagimdyti. Ar tame jau kazkas yra nenaturalaus? Nenaturalus gimdymas tai, tas, kuri praktikuoja kokie 2-5 proc. moteru ir daro tai iskreiptais arba nelabai budais. biggrin.gif Vilnoniai, siulai, gimdymas namuose uzvertus klumpes ant galvos, gimdymas vandenyje, kur mama issiima savo kudiki.. Brrr..... Maciau Natukes nuoroda. Buvo graudu ir kraupu... Ir siaip ieskacios smegenu ten, kur vieta yra kakuciams...

Aš gimdžiau ligoninėje be medikų dalyvavimo - manę tik stebėjo ax.gif
O nuorodą įdėjau kai norėjau parodyti, kaip gimdymai vyksta savaimė, nepertraukiami irnereguliojami med personalo.

Jeigu tau įdomu, o tu ne šiaip nori pašukauti, tuoj pačioj temoj yra nuoroda į labai gerą filmą apie natūralų gimdymą - "the business of being born", ten yra labai gražiai nufilmuoti tie patys natūralus gimdymai, ekstrimo nera, na ir paaiškinta viskas gerai - tik dėja angliškai 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Natuke: 01 gruodžio 2008 - 11:09
Natūralus gimdymas yra toks, kuris vyksta be jokių pašalinių įsikišimo arba su labai nedideliu. Skaičiau Natukės gimdymo istoriją, na tikrai, natūralus gimdymas. Ji ir vienų viena būtų puikiausiai pagimdžius. Tačiau labai šaunu, kad pagaliau tai galima daryti ir ligoninėje ir apsidrausti, nes kaip sako mano gydytoja "Akušerija tokia sritis, kad vieną akimirką viskas gali būti labai gerai, o kitą - jau nebe". Gerai, kad galima nerizikuoti.
Atsakyti
QUOTE(Natuke @ 2008 12 01, 11:54)
Aš gimdžiau ligoninėje be medikų dalyvavimo - manę tik stebėjo ax.gif
O nuorodą įdėjau kai norėjau parodyti, kaip gimdymai vyksta savaimė, nepertraukiami irnereguliojami med personalo.

Jeigu tau įdomu, o tu ne šiaip nori pašukauti, tuoj pačioj temoj yra nuoroda į labai gerą filmą apie natūralų gimdymą - "the business of being born", ten yra labai gražiai nufilmuoti tie patys natūralus gimdymai, ekstrimo nera, na ir paaiškinta viskas gerai - tik dėja angliškai 4u.gif

Man idomu, sukauju is nuostabos, nes niekada nezinojau, kad moterys gali buti tokios savarankiskos. O kodel dabar neleidus kitam zmogui vaikelio priimti? blink.gif Ne.. man tai iskrypimas ir as tiesiog nenoriu i tai gilintis, nes kai pamaciau tuos kraupius vaizdus, tai is karto ta moteris, kur ten su tokiais tesmenimis dideliais man primine karve... gimdancia.. blush2.gif persiprasau blush2.gif blush2.gif as pasimeciau ir nebezinau kad musu pasaulyje cia darosi, ir ko tos moerys is to savo kailio neriasi blink.gif
Kur argumentai mamos? Kodel moteris kaip tas gatves muzikantas turi buti. sam igraju sam poju, sam bilety prodaju. blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo emilka: 01 gruodžio 2008 - 12:01
Na, aš kai ruošiaus gimdyti pirmąjį, tai apie jokius naminius gimdymus net girdėti nenorėjau, nors mano gydytoja klausė manęs, ar nesiruošiu tokiems ''nuotykiams''.

Kai antro laukiaus, buvo viskas dzin, nes įsivaizdavau, kad viską ir taip moku. Bet paaiškėjo, kad nė velnio nemoku, nes antrasis gimdymas, beje kaip ir nėštumas, visiškai skyrėsi nuo pirmojo schmoll.gif

Ir tik dabar, jau du vaikus pagimdžiusi, atrodo pradėjau pagauti, apie ką kalba ''natūralistės'' ir kitos naminių ir natūralių gimdymų šalininkės.

Man prireikė dviejų kinderiukų, kad ''išdygtų antenos'' arba kitaip tariant ''perjungčiau kanalą''........

Viskas bus gerai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(dange @ 2008 12 01, 11:08)
biggrin.gif Jaučiu silnybę tam tikrai oponentų rūšiai, na tai, su pipiriukais...
Nulenkčiau galvą prieš gluosnio pasaulėžiūros modelį, jei jis būtų išbaigtas iki galo: jei priimame Dievo valią(ar natūralios atrankos dėsnius, čia jau kaip kam "arčiau dūšios"), tai nedarom jokių išlygų, tiesa?  mirksiukas.gif  O natūralios atrankos dėsniai teigia, kad moterys, kurių dubuo per siauras, turėtų neišgyventi gimdymo metu, idant savo "surūgusiais" genais nekenktų populiacijos sveikatai, vaisiaus skersinė padėtis gimdoje, vertintina, kaip motinos karmos dalis ir tt.ir pan. Ar taip? Ar esate pasiruošusi nuoširdžiai, nulenkusi galvą priimti viską, ką paskui save atsineša Dievo valia ir natūralios atrankos dėsniai, kurie teigia, kad išgyventi verti tik stipriausi, gyvybingiausi, suvokdama, kad jūs ir jūsų įsčiose nešiojamas kūdikis gali atsidurti "gamtos" užribyje  g.gif

Apie jokia naturalia atranka as ne kalbu schmoll.gif ir ne taip suprantu Dievo valia rolleyes.gif tikejimas Dievu man - tikejimas savimi...
reikia zinoti kas ir kaip vyksta, kodel vyksta ...tada esi pasiruosusi. kad ir kaip noretum, bet tikejimas savimi pats savaime neatsiranda, jis ateina kartu su zinojimu, pasitikejimu samo jausmais. kiekviena mama jaucia nestuke.gif kas jai ir jos kudikiui geriausiai, nes geris kaip ir blogis tokios savokos, kad kas vienam gerai kitam gali buti visiskai atvirksciai. karma man irgi ne nuosprendis (kad turi nulenkti galva ir nieko nebedaryti) rolleyes.gif tai tik priezasciu ir pasekmiu ratas - nereikia tiketis, kad pasodinus pomidora isaugs agurkas...kol mes gyvi - viskas pataisoma (tam tikrose ribose...kaip pvz. nupjovus ranka - ji jau nebeataugs ) doh.gif
Atsakyti
QUOTE(gluosnis @ 2008 12 01, 13:40)
Apie jokia naturalia atranka as ne kalbu  schmoll.gif  ir  ne taip suprantu Dievo valia  rolleyes.gif  tikejimas Dievu man - tikejimas savimi...
reikia zinoti kas ir kaip vyksta, kodel vyksta ...tada esi pasiruosusi. kad ir kaip noretum, bet tikejimas savimi pats savaime neatsiranda, jis ateina kartu su zinojimu, pasitikejimu samo jausmais. kiekviena mama jaucia nestuke.gif  kas jai ir jos kudikiui geriausiai, nes geris kaip ir blogis tokios savokos, kad kas vienam gerai kitam gali buti visiskai atvirksciai. karma man irgi ne nuosprendis (kad turi nulenkti galva ir nieko nebedaryti)  rolleyes.gif tai tik priezasciu ir pasekmiu ratas - nereikia tiketis, kad pasodinus pomidora isaugs agurkas...kol mes gyvi - viskas pataisoma (tam tikrose ribose...kaip pvz. nupjovus ranka - ji jau nebeataugs ) doh.gif

Kas ta karma? blink.gif Cia kazkokia ezoterine doktrina?
Atsakyti