QUOTE(Raideles @ 2008 11 30, 14:59)
Emilka, mano argumentai tinkami tik man ir mano fiziologinės ir psichologinės priežastys tinka tik man.
Ir kiek supratau is Jusu zodziu, jie yra nepaaiskinami?
Papildyta:
O kadangi jūsų fiziologinės priežastys, kaip suprantu, kalba apie tai, kad reikės daryti cezario pjūvį, tai kam kvaršinti galvas kitų moterų pasirinkimais gimdyti natūraliai (kai jos gali rinktis) ar namuose?
1. As turiu tik viena galva

, jeigu jeina kalba apie jos kvarsina, tikrai nesu piktasis slibinas, noriu zinoti, nes yra teorine galimybe, kad as gimdysiu kitais budais, kai buvo teorine galimybe man pastoti paciai ir sis stebuklas ivyko

, cia jeigu apie mane kalbame.
2. Yra ir kitos pasnekoves siame forume, kurios domisi gimdymo budais, joms irgi idomu. O galbut kaip tik Jusu budas yra geriausias, Jus joms padetumete apsisresti. Kadangi argumentu 0, tai kol kas nezinia. Jusu atvejis gali buti unikalus, na kaip sakote, tada manau, nera jokiue paslapties, nes unikalumas beveik visada turi priezastis.
Papildyta:
Ir mano argumentai dėl trečio gimdymo ligoninėje gydytojui pasirodė neįtikinami

Tai gal reikėtų paieškoti argumentų KODĖL gimdyti ligoninėje? Ir konkrečių, o ne "maža kas gali nutikti gimdymo metu".
Parodykite man ta gygytoja? Is kokiu amziu gilumos jis su tokiais pasisakymais atskrido? Zinote, o gal tai tas atvejis kaip su Napoleonais Naujoje Vilnioje. Kazkada buvau ten praktikoje del zmogaus teisiu

, maziausiai 2 palatoje tokiais prisistate. Ar tai ne tas pats atvejis su gydytoju?
Papildyta:
Dėl vilnonio siūlo - o kur argumentai, kad plastikinis spaustukas yra geriau? Panaršykit internete, yra šimtai daiktų, kuriais galime perrišti virkštelę, žmonės nepatingėjo ištisus sąrašus susidaryti. O siūlas buvo po ranka, juk mamos dažnai mezga savo būsimiems kūdikėliams vilnones kojinytes
Spaustukas sugalvotas kudikio bambutei perristi. Ji mokslininkai isrado ir moksliskai pagrisdami leido juo naudotis. O kas isrado Jusu "buda"? Nevaligai apsidairiau aplinkui save ir galvoju, kas cia aplink mano lova metosi...

Kaip visada po nakties "Stovi" kampe vyro kojines.

Galvoju, jeigu isisi sarasai sudaryti, reiks isgryninti, ar tikrai ir su juom galima jeigu kas bambute perristi

, irgi nors plonos, bet vilnones. Brangias pirkau, speciailiai, etnografines, suns vilnos, kad kojos neprakaituotu ir grybelis nesiveistu
Papildyta:
Nėštumo metu nedariau jogų, nenardžiau, nemeditavau. Meldžiausi, nes esu katalikė, dainavau dainas tiek viduje esančiam, tiek šalia esančiam vaikeliui.
Taigi, neesu netgi etnografinė mama
Galvokit dar vieną kategoriją
Blogai, reikejo daryti, jeigu tuo metu Jums to reikejo
Jeigu neesate etnografine mama, tai kas tada?

Napoleonu draugo gydytojo auka ar beprotiskas eksperimentas? Kodel nutylite gydytojo ir savo argumentus. Tai pasakykite tiesiai sviesiai, pav. vaziuoti i ligonine buvo per velu, nes po keliu minuciu turejau gimdyti , kitas priezastis.. Ar gydytojas pasakes, kad Jums butina gimdyti namuose, ju Jums neisvardino ir vadovavosi tik sielos sauksmu?
Papildyta:
Galvokit dar vieną kategoriją
Prisipazinsiu atvirai. Pirma karta gyvenime truksta fantazijos sugalvoti ta kategorija

Is mokslines puses irgisunkoka. Galiu isvardinti simptomus ir nustatyti diagnoze, bet kol neturiu psichoanalitiko diplomo, to nedarysiu
Papildyta:
QUOTE(laukinė kriaušė @ 2008 11 30, 15:05)
kaip tik sios temos proga paplepejau su savo mociute ir jos draugemis:)
Vis del to, Emilka, sveikinu sugalvojus "etnografine mamyte". Man patiko

neistverei

, pasijungei mociute. Na, mano mociute irgi gimde "neetnografiskai", nes turejo galimybes gimdyti su gydytoju.
Tavo ociute tokia, sakyciau pazangi, Tavo

Jauciu kokia nors mokytoja, arba siaip visuomenes svesuole, nes karo laikais girdejau ir anksciau reta moteris isgaledavo pasamdyti tikra gydytoja.

Mano mociutei pasiseke, nes karo pas mus tuo metu nebuvo
Papildyta:
QUOTE(alfa159 @ 2008 11 30, 15:22)
Anksciau naminiu gimdymu tema man kele pasipiktinima zmoniu tamsumu. Dabar jau nebe. Nes pasitikiu gamta ir naturalios atrankos taisykle. Kam atkalbinet zmones nuo susinaikinimo, jei jau jie turi toki polinki, jei jie nesugeba pristaikyti prie esamojo laiko?
Cia panaisiai, kaip matom automobiliuose vaikus atsistojusius tarp tevu sedyniu ar sedincius tevams ant keliu neprisegtus- kazkiek gaila, aisku, bet is kitos puses- naturali atranka lemia, kad kvaili zmones turi isnykti su laiku, tai ar anksciau, ar veliau, vis vien taip nutiks.
Papildyta:
Aha, kietai.

Reiketu Rumsiskiu buities muziejui pametet ideja-biznis: bakuziu nuoma gimdymams. Vandens atsinesi is salia esancio sulinio, gimdai ant siaudu ciuzinio, pacukus pravaikai- ir pirmyn. O ekstremalems galima pasiulyt ir kitu atrakciju- gimdymas lauke beravint rutas, pvz....
Cia tai kietai parasete, jeigu buciau as parasius, jau butu nubegta i moderatoriu puslapi ir pasiskusta, na jau buvo tokiu atveju, kai zmones nerado argumentu ir del to labai susikrimto

As jau irgi ziuriu i sio pasaulio keistenybes kaip i gamtos reiskini. Naturali atranka, tai jau svarus argumentas gimdancioms namuose.
O del Rumsiskiu ideja gera

Esu girdejus, kad ziemos laikotarpiu ju biznis merdi. Tai bakuzes pritaikyti "Naturaliai gimciai". Ideja tikrai verta oskaro
Papildyta:
QUOTE(aukseliuke @ 2008 11 30, 15:35)
O stai mano nuomone, diskusijos apie tai beprasmes, kiekviena snekesime tai kas mums priimtiniau ir jausimes teisios, tad kam tai issakyti garsiai, nematau prasmes, jei esu uz naturalizma, tai mano nuomones niekas nepakeis, jei uz ''pagalba'' gimdant, tai irgi mano nuomone.
Pasisakete, kaip mis konkursuose pasisako "Az uz taika pasaulyje". Na ir kas toliau? Ar temos vystyti negalvojate?