Įkraunama...
Įkraunama...

Argumentai, kad nesidarytų aborto

QUOTE(rusne @ 2005 07 10, 16:48)
Busima mamyte busima dvyliktoke, o tevelis busimas studentas kitame mieste. Merginos tevai nusprende, kad reikia daryti aborta. Busimi (?) teveliai abejoja, bet linksta link aborto. Vaikino tevai laikosi neutraliai...

Uz aborta argumentai, kad jauni, nebaigs mokslu, tevelio kelis metus nebus salia...

Skubiai reikalingi argumentai, kodel nereikia aborto daryti. Ar yra bent viena dabar laiminga pora, kurie praeityje tokiu budu neteko vaikiuko?

Nesu buvus tokioj situacijoj, bet man, atrodo, kad tai bus didziulis smugis tiek mamai, tiek teciui... Galbut daug lengviau uzauginti vaikiuka, nei nesiotis kirmina sazineje visa likusi gyvenima?

Счастливых пар мало g.gif А счастливых матерей и детей много biggrin.gif Неважно когда ты родишь, если у тебя есть голова на плечах, выучишься без проблем. Работу найдешь. Главное не бояться schmoll.gif Моя племянница родила в 12 классе, отучилась, сейчас работает нашла достойного мужчину.
И вообще - сделаешь как сама решишь, и никто тебе не советчик schmoll.gif
А если у тебя будет осложнение и ты останешься бесплодной g.gif
Atsakyti
negaliu smerkti moerų kurios nematydamos kitos išeities darosi abortą, bet pati tam niekada nesiryžčiau, žinau, kad paskui kankintų košmarai ir negalėčiau ramii žiūrėti į mažus vaikus verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Ausrinuke @ 2006 02 09, 19:43)
Netyčia užėjau...
Negaliu rasti jokio pateisinimo abortui...Mes planuojam 3,5 metų, stengiamės, šaukiamės lėliuką... Veltui... Net gydymo efektyvumu jau nebetikiu.... Juk praradus, graužiamės, verkiame, keikiame likimą...Nesinorėtų, kad taip atsitiktų ir jaunaja porai... Na, kas tie mokslai, palyginus su vaiko šypsena, juoku, pirmaisiais žodžiais. Mokslus bus galima baigti ir vėliau, kai vaikas ūgtels, bet nemanau, kad net įstojus studijuoti, seneliai atsisakys pažiūrėti anūką, kol tėvai laikys egzaminą. tai tik pretekstas silpnumu isavo pateisinti. Bet ar pateisins veliau už tokį poelgį pats gyvenimas?

O galėtum paimti auginti moters, norinčios pasidaryti abortą, vaiką auginti? Jei ne, tada tavo pamokslai nieko verti.
O kad mokslai nieko verti prieš vaiką patikėčiau tik tada, kai tų nieko vertų mokslų atsisakytų vaiko tėvas ir jį augintų. Jei yra tėvų, galinčių palikti vaikus kaip nereikalingus daiktus, vadinas, ne tiek jau daug jie verti... deja...
Atsakyti
Žinot, neseniai atšvenčiau savo 18-ąjį gimtadienį blush2.gif Turiu Metų dukrytę, yra ir vyras...kai pastojau man buvo 16... (pagimdžiau irgi 16, beveik 17) Ir ką?

Mano mama priešnosi tam kaip tik galėdama, bet mūsų žodis buvo tvirtas, kenčiau psichologinę prievartą, galiausiai mama susitaikė, dabar anukę labai myli. Man pikta. Bet ne tame esmė.

Svarbiausia yra tai, kad reiktų mokėti atsakyti už savo veiksmus, aišku būna daug visokiausių aplinkybių, bet išeities nėra iš nei vienos, nes tas žmogus jau gyvena mamos pilvelyje...

Tiesa, paminėsiu, kad mokslų nemečiau visiškai ir pertraukos jokios nepadariau, ėjau nėštumo metu, po gimdymo praėjus 3 savaitėms toliau ėjau į mokyklą, vyras būdavo ir būna kartu su mažaja.

Aišku, dar neaišku kaip būtų, jei aš būčiau likusi viena ( nors net nebuvo tokios minties ) bet manau, būčiau kažkaip išsikapsčiusi (gal būtų tekę paaukot mokslus, keliems metams) ir tikriausiai be mamos pagalbos, nes iš jos nesitikėjau ir nesitikiu nieko schmoll.gif Šalta ji su manim ir sese mano.

Nenukrypkim nuo temos tongue.gif Taigi, labai norėčiau kad dauguma tokių jaunų mamų kaip aš susiburtų į vieną būrį, manau forume, galiu būti pati jauniausia mama g.gif Reikia labai nedaug, mamos ir tėvelio meilės rūpesčio, šiek tiek pastangų, bendrai gerovei susikurti ir viskas įmanoma... bigsmile.gif Stiprybės jaunoms mamytėms. Abortas niekada negali būti išeitis.
Atsakyti
QUOTE(LiniuTe @ 2006 02 11, 23:47)
Žinot, neseniai atšvenčiau savo 18-ąjį gimtadienį  blush2.gif Turiu Metų  dukrytę, yra ir vyras...kai pastojau man buvo 16... (pagimdžiau irgi 16, beveik 17) Ir ką?

Mano mama priešnosi tam kaip tik galėdama, bet mūsų žodis buvo tvirtas, kenčiau psichologinę prievartą, galiausiai mama susitaikė, dabar anukę labai myli. Man pikta. Bet ne tame esmė.

Svarbiausia yra tai, kad reiktų mokėti atsakyti už savo veiksmus, aišku būna daug visokiausių aplinkybių, bet išeities nėra iš nei vienos, nes tas žmogus jau gyvena mamos pilvelyje...

Tiesa, paminėsiu, kad mokslų nemečiau visiškai ir pertraukos jokios nepadariau, ėjau nėštumo metu, po gimdymo praėjus 3 savaitėms toliau ėjau į mokyklą, vyras būdavo ir būna kartu su mažaja.

Aišku, dar neaišku kaip būtų, jei aš būčiau likusi viena ( nors net nebuvo tokios minties ) bet manau, būčiau kažkaip išsikapsčiusi (gal būtų tekę paaukot mokslus, keliems metams) ir tikriausiai be mamos pagalbos, nes iš jos nesitikėjau ir nesitikiu nieko  schmoll.gif Šalta ji su manim ir sese mano.

Nenukrypkim nuo temos  tongue.gif  Taigi, labai norėčiau kad dauguma tokių jaunų mamų kaip aš susiburtų į vieną būrį, manau forume, galiu būti pati jauniausia mama  g.gif Reikia labai nedaug, mamos ir tėvelio meilės rūpesčio, šiek tiek pastangų, bendrai gerovei susikurti ir viskas įmanoma...  bigsmile.gif Stiprybės jaunoms mamytėms. Abortas niekada negali būti išeitis.

Belieka išreikšti pagarbą tau, LiniuTe 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(MaxMara @ 2006 02 11, 22:59)
Belieka išreikšti pagarbą tau, LiniuTe  4u.gif

Ačiū blush2.gif Juk mūsų - esamų ir būsimų mamų pareiga prisimti atsakomybę už tą nekaltą būtybę, mes "kalti" kad jie užsimezga mumyse. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(LiniuTe @ 2006 02 11, 22:47)

labai gerbiu tave už tavo ryžtą ir valią, ne kiekviena sugebėtų pasipriešint savo tėvams schmoll.gif
čia jau tokia charakterio ypatybė, kurios kartais ir man pristinga blush2.gif
o juk niekas kitas mūsų gyvenimo nenugyvens...
Atsakyti
Aš tik pažįstu moterų, pasidariusių abortą ir susigadinusių visą likusį gyvenimą. priešingo atvejo dar neteko sutikti (turiu galvoj - pasidariusių ir pasigerinusių dėl to gyvenimą)
Prisimenate filmą "Matrica"? Ten tokie kūdikiai patalpinti į gleivėtų mašinų kažkokius vakuumus buvo pavaizduoti, ir paaiškinimas: tai negimę vaikai, kurie reikalingi milžiniškai energijai išgauti. Ir viskas vardan ko? Vardan šito: ir parodo dvi AA batareikas.

Pusę metų tas vaizdelis nėjo iš galvos - vaiko nužudymas dėl poros litų. Šiurpas.
Atsakyti
Pirmąjį tikrai reikia gimdyti. Ne tik todėl, kad tai žmogus, bet ir todėl, kad paskui gali vaikelio nebesulaukti.

Va dabar žinau moterį, su kuria tenka bendrauti. Ji nėščia, bet turi du vaikus - mergytę ir berniuką, ji pati serga hepatitu B(na nežianu tiksliai tos raidės ax.gif , ne tas kur gelta, ir ne pats baisusis blush2.gif ) , ir dar: nežino, ar vaikas jos vyro doh.gif
Kaip jai argumentuoti (ir ar reikia?), kad nedarytų aborto, kaip reiktų elgtis man, kuri žinau tą situaciją? unsure.gif
Kaip manot, moterys, parašykit ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo liepinuke: 15 vasario 2006 - 19:08
Stai ka radau viename tinklalapyje - vasc.lcn.lt

Aborto metu sunaikinama nauja gyvybė - naujas Dievo kūrinys. Tačiau abortas žudo ne tik vaisių, bet pačią motiną.

Net jei žmogus netikintis nuo jo nenukraunama atsakomybė. Nes kiekvienas iš mūsų esam perėję tą vystymosi kelią gimdoje. Mes irgi buvom kelių milimetrų dydžio. Tai tik laiko klausimas, tai buvo eilė metų atgal. Be to mūsų smegenys nesugeba prisiminti to pradinio patyrimo.

Abortas žaloja ne tik moters kūną, bet ir sielą. Yra aprašyti sindromai, kurie atsiranda po nėštumo nutraukimo - PAS (post abortion sindrom), PAD (post abortion disaster). Dažniausiai jie pasireiškia depresijomis, vienišumo jausmu, nerimu.

Jeigu moteris tikinti - tai jausmus po nėštumo nutraukimo labiau išgyvena sąmoningai - kaip skausmingą vaiko netektį. Jei netikinti - išgyvena netiesiogiai.Tas skausmas lieka pasąmoningas, nes viskas ką mes darome, niekur nedingsta, o įsirašo mumyse. Tuomet nėštumo nutraukimas gali pasireikšti per psichosomatines kūno ligas: vidaus organų veiklos sutrikimais, neurozėmis. Šie sutrikimai gali pasireikšti ne būtinai iš karto, o žymiai vėliau, net klimakso laikotarpiu. Todėl vėliau atsiradusius sutrikimus gali būti sunku susieti su anksčiau buvusiu nėštumo nutraukimu.

Sprendžiant apie nėštumo išsaugojimą, yra svarbi vyro nuomonė ir palaikymas. Jei vyras neatkalbinėja, ar net paskatina nutraukti nėštumą, moteris po to dažnai pradeda kaltinti vyrą dėl to kas įvyko. Panašiai jaučiasi ir vyras nes gilumoje jis žino, kad gyvena su motina, kuri "nužudė" savo vaiką.

Pati nėštumo atlikimo procedūra gali sukelti daug fizinių pakenkimų.

Štai sąrašas komplikacijų, kurios gali atsirasti po aborto.Klinikose kur jie atliekami, moteris prieš operaciją perskaito ir pasirašo po sąrašu (1 lentelė).

Abortas daugiau žalos atneša jei tai buvo pirmas nėštumas. Pastebėta, kad po to gimę kūdikiai dažniau gimsta neišnešioti, dirglesni, nes gimda, kuri yra lopšys naujagimiui, po aborto tampa kapinėmis.

Tačiau jei taip atsitiko, kad moteris pasidarė abortą, svarbu jai išgyventi tą netektį sąmoningai, neužslopinti visko savyje. To kas padaryta atgal nesugražinsi, todėl reikia pakeisti įsitikinimus, požiūrį į abortą - tai veikia gydančiai. Reikia leisti sau gedėti ir sąmoningai atsisveikinti su vaiku, panašiai kaip ir netekus artimo žmogaus.

Svarbu atleisti sau pačiai ir savo negimusiam vaikui. Vienas iš psichoterapinių metodų dar yra kapų negimusiems naujagimiams lankymas. Neseniai ir Vilniuje Rasų kapinėse buvo pastatytas paminklas negimusiems vaikams.

Svarbu suprasti, kad nauja gyvybė - tai žmogus nuo pat pradžių.

1 LENTELĖ

Nėštumo nutraukimas - tai operacija.

Galimos komplikacijos nėštumo nutraukimo metu ir po jo:

I. Komplikacijos nėštumo nutraukimo operacijos metu :
1. Gimdos pažeidimas (po ko reikalinga skubi operacija).
2. Išplečiant gimdos kaklelį, galimi jo įplyšimai.
3. Atoninis kraujavimas.

II. Komplikacijos po nėštumo nutraukimo :
1. Gimdos kaklelio greitas užsidarymas.
2. Kraujavimas iš gimdos dėl nėštumo elementų likučių gimdoje.
3. Gimdos ir jos priedų uždegimai.
4. Mėnesinių ciklo sutrikimai.
5. Nevaisingumas.

III. Medikamentai, kurie yra skiriami operacijos nuskausminimo metu, gali
sukelti alergines reakcijas arba išsivystyti šokas.

Susipažinau, sutinku: ……………………………………..
(parašas, data)

Atsakyti
QUOTE(liepinuke @ 2006 02 15, 20:01)
Va dabar žinau moterį, su kuria tenka bendrauti. Ji nėščia, bet turi du vaikus - mergytę ir berniuką, ji pati serga hepatitu B(na nežianu tiksliai tos raidės  ax.gif , ne tas kur gelta, ir ne pats baisusis  blush2.gif ) , ir dar: nežino, ar vaikas jos vyro doh.gif
Kaip jai argumentuoti (ir ar reikia?), kad nedarytų aborto, kaip reiktų elgtis man, kuri žinau tą situaciją?  unsure.gif
Kaip manot, moterys, parašykit ax.gif

Argumentų šitoj temoj daugiau, negu gana argumentuot kam tik nori... Tik jau boba tai nusisekus vienok doh.gif
Atsakyti
QUOTE(petarda @ 2006 02 15, 16:46)
Aš tik pažįstu moterų, pasidariusių abortą ir susigadinusių visą likusį gyvenimą. priešingo atvejo dar neteko sutikti (turiu galvoj - pasidariusių ir pasigerinusių dėl to gyvenimą)

O aš pažįstu. Ir net ne vieną moterį, kurią abortas išgelbėjo iš beviltiškos situacijos. Tik gaila, kad faktas, jog A pažįsta B, atlikusį veiksmą x, niekaip negali padėti C gyventi savo gyvenimą. Tai pirma. O antra - iš kur gali žinoti, ar nebūtų jos (ir jos vaikų) gyvenimas baisesnis, jei ji būtų pagimdžiusi?
Atsakyti