Įkraunama...
Įkraunama...

Infliacija auga, ekonominė krizė artėja

QUOTE(Sophi @ 2009 01 20, 00:21)
Tas ir yra, kad pipratom prie gero.

nepritariu rolleyes.gif manau, kad mokesciu sumokejimas; rubu pirkimas (kaina ir kiekis proto ribose); maisto pasirinkimo galimybe (irgi neissisokant); buitines / IT technikos atnaujinimas, kai to reikia; pramogos ir atostogos, hobio islaidos nera joks pripratimas prie gero schmoll.gif tai normalus dirbancio ir uzdirbancio zmogaus gyvenimas rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(KibirVibir @ 2009 01 20, 16:21)
nepritariu  rolleyes.gif manau, kad mokesciu sumokejimas; rubu pirkimas (kaina ir kiekis proto ribose); maisto pasirinkimo galimybe (irgi neissisokant); buitines / IT technikos atnaujinimas, kai to reikia; pramogos ir atostogos, hobio islaidos nera joks pripratimas prie gero  schmoll.gif tai normalus dirbancio ir uzdirbancio zmogaus gyvenimas  rolleyes.gif

Va šitie dalykai yra labai skirtingai ir subjektyviai suvokiami... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(alter ego @ 2009 01 20, 17:24)
Va šitie dalykai yra labai skirtingai ir subjektyviai suvokiami...  biggrin.gif

Zinoma, pritariu smile.gif Norai bet kurioje situacijoje turi atitikti pajamas. Taciau mano mintis buvo ta, kad dirbanciam zmogui turetu buti visiskai normalu isigyti anksciau paminetus dalykus ir nevadinti to "pripratimu prie gero gyvenimo". Negu gyvenimas turi buti nuo algos iki algos, be atostogu, be pramogu, be knygos norimos ir t.t. Taip ir depresija isigyti galima nuolat skaiciuojant unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(pikkolo @ 2009 01 20, 16:00)
Užtat CanCan'e dienos pietūs 6,99 lt. Ne paisamt to kad jie kas savaitę tie patys, bety tai vis tiek pigiau nei mūsų valgykloje. O ir šiaip ten už 10-12 lt jau galima normaliai pavalgyti. Čia man tik taip atrodo ar jie tikrai kainas kiek nuleido g.gif

Can Can man irgi labai patinka, ten skanu ir nebrangu bigsmile.gif
turiu kortelę nuolaidos tai 20proc. dar numinusuoja tai visi su šeima išleidžiame max 50lt o valgom kiek ir ko norime o ir skanu rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2009 01 19, 22:24)
Prisiminkite, kaip gyvenome 1998 - 2002 periode, taip netrukus gyvensime.

o kaip gyvenom?
matot buvau vaikas dar, mokykloj mokiaus, berniukai vien rūpėjo, pamokos dar, nieko neprisimenu apie pačią situacija, nors aišku žinau kad krizė buvo lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(JaHarta @ 2009 01 20, 23:11)
o kaip gyvenom?

Kiek pamenu tai "dugnas" buvo su tais pinigu kaitaliojimais, kokiais 91-ais ir kiek veliau - na bent jau biudzetininkam tai visai visai prastai buvo (kitas reikalas kas visokias "smutkes" perpardavinejo), o 98 ir veliau tai jau i kalna po truputi kopem rolleyes.gif
Atsakyti
Butas (3 k., prestižinis, Vilniaus centre) kainavo apie 250 000 Lt. Tai buvo nerealiai daug, nes eiliniai stovėjo visiškai niekam nereikalingo po 100 000 - 150 000 LT. Prestižinį sodą su mūriniu namu galėjai nusipirkti už 70 000 - 80 000 Lt. Čia skaičiuojant tuo dolerių kursu kur 1:4. Prabangus automobilis skaitėsi 500 mersas arba 7 BMW, didžioji dauguma, be kelių proc. šimtas, buvo taip dabar vadinamos "geldos" rolleyes.gif Restorane sėdėdavai vienas arba net trys jau kompanija. "Būtikų" su brandiniais skudurais buvo vos keli, daug kas važiuodavo prekintis pas du brolius į Palangą. Gerų restoranų, kur žinai, kad nenusinuodysi, Vln mieste buvo vos keturi ar penki.
Atsakyti
QUOTE(KibirVibir @ 2009 01 20, 16:21)
nepritariu  rolleyes.gif manau, kad mokesciu sumokejimas; rubu pirkimas (kaina ir kiekis proto ribose); maisto pasirinkimo galimybe (irgi neissisokant); buitines / IT technikos atnaujinimas, kai to reikia; pramogos ir atostogos, hobio islaidos nera joks pripratimas prie gero  schmoll.gif tai normalus dirbancio ir uzdirbancio zmogaus gyvenimas  rolleyes.gif

Ta gerovė buvo iliuzinė, be jokio ekonominio pagrindo - oro burbulas. Papūtė vėjelis ir burbulas sprogo ax.gif
Atsakyti
man reikia patarimo
mano giminė nutarė mestis ir keisti langus, na reikia, čia jau būtinybė
dabar patarkit, kokius finansus pirmiausia sunaudoti:
- yra dalis pingių grynais
- yra kortelėse pingiai, kur atlyginimai pervedinėjami
- yra indėliai

kuriuos sunaudoti pirmiausiai?
Atsakyti
QUOTE(liūdnasis pelėnas @ 2009 01 21, 10:01)
man reikia patarimo
mano giminė nutarė mestis ir keisti langus, na reikia, čia jau būtinybė
dabar patarkit, kokius finansus pirmiausia sunaudoti:
- yra dalis pingių grynais
- yra kortelėse pingiai, kur atlyginimai pervedinėjami
- yra indėliai

kuriuos sunaudoti pirmiausiai?

naudociau grynus - man juos nesaugiausia atrodo laikyti 4u.gif
kortelese irgi nesaugu - pavogs kortele ir apsipirks prekybcentriuose. jei i indelius det nenori, tegu atsidaro paprasta saskaita, kur internetines bankininkystes pagalba permeta - tada praradus kortele pinigai bus saugus, nes ne korteles saskaitoj.
Atsakyti
QUOTE(pikkolo @ 2009 01 20, 16:00)
Užtat CanCan'e dienos pietūs 6,99 lt.

Kuriame čia Cancane? blink.gif Visuose? Netgi Vilniuje? blink.gif
Nu pažiūrėjau jų puslapyje, tai rašo, kad dienos pietūs 11,99 LT g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nome: 21 sausio 2009 - 09:10
QUOTE(Nome @ 2009 01 21, 09:09)
Kuriame čia Cancane?  blink.gif Visuose? Netgi Vilniuje?  blink.gif
Nu pažiūrėjau jų puslapyje, tai rašo, kad dienos pietūs 11,99 LT  g.gif

Vilniuje Gedimino pr. 24. Nežinau ką jie rašo savo puslapyje, bet vakar tikrai mokėjau 6.99. O 11.99 tai gal ne savitarnos restorane? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pikkolo: 21 sausio 2009 - 13:19