Įkraunama...
Įkraunama...

Infliacija auga, ekonominė krizė artėja

QUOTE(Jurgitak @ 2009 01 23, 00:05)
Bankai turėtų prisiimti atsakomybę, kad jie dalino kreditus į kairę ir į dešinę, o nemokino žmonių su pinigais protingai elgtis.

O Maximos turi prisiimti atsakomybę, kad prekiavo visokiais skanėstais, o nemokino žmonių sveikai ir saikingai maitintas, netgi pasninko pasilaikyti mirksiukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
O Maximos turi prisiimti atsakomybę, kad prekiavo visokiais skanėstais, o nemokino žmonių sveikai ir saikingai maitintas, netgi pasninko pasilaikyti

Na juokas juokais, bet JAV teismai net neleidzia iskelt nemokiu skolininku, nes , anot ju, banku kalte, kad eiliniai zmones buvo itikinti savo rozine ateitim ir eme didziules paskolas ax.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(voveriena @ 2009 01 23, 09:41)
Na juokas juokais, bet JAV teismai net neleidzia iskelt nemokiu skolininku, nes , anot ju, banku kalte, kad eiliniai zmones buvo itikinti savo rozine ateitim ir eme didziules paskolas  ax.gif  biggrin.gif

Nuo kada cia taip? biggrin.gif
Atsakyti
Kai kurie bankai tikrai ikyriai siule visokias paskolas. Pvz. pernai man puse metu kas menesi skambindavo is Hansa, vis primygtinai siulydavo imti vartojamaja paskola (tokio dydzio, kiek pinigu tuo metu budavo mano saskaitoje). Kai atsisakydavau, tai tarsi negaledavo patiketi, kad man tikrai tos paskolos nereikia, sakydavo pvz. "o gal jums reikia naujo automobilio" ir pan. ir t.t. Niekaip negalejau atsikratyti, sakiau kad niekada man nebeskambintu ir pan. niekas nepadejo, galiausiai pervedziau pinigus i kita banka ir dabar ramu smile.gif

Nors is kito banko eme skambineti ir siulyti padeti indeli "labai geromis salygomis" smile.gif
Atsakyti
QUOTE(acuktuvaz @ 2009 01 23, 07:27)
Nuo kada cia taip? biggrin.gif

As girdejau, kad Latvijoje tas pats. g.gif kad nebus galima ismesti is buto zmogaus, kuris negali siuo metu susimoketi paskolos, nes ne zmones kalti, kad toks laikas ir bankai svaiste paskolas, i desine ir i kaire. lauks kols ateis geresni laikai. doh.gif tik neaisku kada jie isvis ateis g.gif doh.gif
Atsakyti
As girdejau, kad Latvijoje tas pats

tikrai taip ax.gif
Atsakyti
Na, o aš tikrai žinau, kad valstijose dar rugsėjo, spalio mėnesį sėkmingai iškraustė mūsų "giminaičius', kadangi negalėjo išmokėti bankui paskolos (jie turėjo tuo laiku dar net metų neturinti vaiką, o kitas vaikas - paauglys).
Istorija baigėsi taip, kad gavo pasiskolinti privačiai ir šiaip ne taip sugrįžo.
Deja, po tokio fiasko, kažkaip nutilo ir baigėsi pasigyrimai apie auksinę svajonių šalį, kur medaus upės ir aukso krantai ir viskas už dyką ir nieko mokėt nereikia.
Tai gi JAV iškrausto be jokių skrupulų.
Atsakyti
Na, o aš tikrai žinau, kad valstijose dar rugsėjo, spalio mėnesį sėkmingai iškraustė mūsų "giminaičius', kadangi negalėjo išmokėti bankui paskolos (jie turėjo tuo laiku dar net metų neturinti vaiką, o kitas vaikas - paauglys).
Istorija baigėsi taip, kad gavo pasiskolinti privačiai ir šiaip ne taip sugrįžo.
Deja, po tokio fiasko, kažkaip nutilo ir baigėsi pasigyrimai apie auksinę svajonių šalį, kur medaus upės ir aukso krantai ir viskas už dyką ir nieko mokėt nereikia.
Tai gi JAV iškrausto be jokių skrupulų.

O tai jie kreipes i teismus, ar issikraustydami tik vykde banku valia?
Kaip rasiau, tuo atveju, kur as rasiau, moteris kreipes i teisma del iskeldinimo. Ir teismas to padaryt neleido. Tuo tarpu LV istatymai neleidzia iskeldint

P.S. dar krizes tema: vakar ieskojau pusdieni, kas stiklus mediniams langams pakeistu. Apskambinau gal 6 firmas, ir ka, niekam neidomu, nors tas darbas apie 1500 vertas. Tai vienas is dvieju: krizes nera arba lietuviai uzkieteje tinginiai biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo voveriena: 23 sausio 2009 - 14:39
QUOTE(voveriena @ 2009 01 23, 15:35)
O tai jie kreipes i teismus, ar issikraustydami tik vykde banku valia?
Kaip rasiau, tuo atveju, kur as rasiau, moteris kreipes i teisma del iskeldinimo. Ir teismas to padaryt neleido.  Tuo tarpu LV istatymai neleidzia iskeldint
P.S. dar krizes tema: vakar ieskojau pusdieni, kas stiklus mediniams langams pakeistu. Apskambinau gal 6 firmas, ir ka, niekam neidomu, nors tas darbas apie 1500 vertas. Tai vienas is dvieju: krizes nera arba lietuviai uzkieteje tinginiai biggrin.gif

arba is tu 6 firmu ne viena neturi apyvartiniu lesu Jusu uzsakymo vykdymui smile.gif
Atsakyti

Tuo tarpu LV istatymai neleidzia iskeldint

nieko panašaus, kolkas tai tik kalbų lygyje - pas latvius gi rinkimai artėja biggrin.gif

beje jei tokį įstatymą priimtų, spėkit iš kieno kišenės būtų padengti nuostoliai? - teisingai, iš mokesčių mokėtojų.
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2009 01 21, 23:08)
Ne, nenorėčiau. Bet kaip manai, kas bus netolimoje ateityje, kai daugybė žmonių jau pragyveno tuos pinigus avansu, kurių dar neuždirbo per artimiausius 10 - 20 metų? Kai kas antra įmonė skelbia apie numatomus dalinius atleidimus, o kitoms įmonėms prognozuojamas bankrotas per artimiausią pusmetį ar metus?

Situacija liūdna bus, tie kurie turi paskolas, ypač dideles...nuoširdžiai gaila man jų. Juolab , kad jaunimas dažniausiai nemoka elgtis su pinigais, oi nemoka. Kai tik turi atliekama lituką tai jis pradeda spausti kišenę, ir yra išleidžiamas lauk smile.gif . Kartą savo pažįstamų klausiau, kodėl nepasitaupo, kodėl išleidžia tiek daug (tiesiog kalbėjom apie pinigus, ir pasakojau kaip gyvenom tik susituokę, kaip taupėm, ką darėm ir t.t.) , tai man atsakė - ''gyvenu šiandien, o kai bus blogai, tada ir galvosiu''. Dbar jiems blogai, bet galvojimas jau nieko nebepadeda, kai sąskaita tuščia. Tada pyksta ant viso pasaulio- ir bankai blogi, ir savivaldybę reik šturmuoti, na visi kalti tik ne jie. Turėdami tikrai dideles pajamas liek ''ant ledo''. Na gaila man tokių žmonių ir tiek.

QUOTE(Jurgitak @ 2009 01 23, 01:05)
Bankai turėtų prisiimti atsakomybę, kad jie dalino kreditus į kairę ir į dešinę, o nemokino žmonių su pinigais protingai elgtis.

Na laba diena, prie ko čia bankai- toks jų darbas, iš to užsidirba, o žmonės turi pagalvoti prieš prisiimdami įsipareigojimus.

QUOTE(voveriena @ 2009 01 23, 09:41)
Na juokas juokais, bet JAV teismai net neleidzia iskelt nemokiu skolininku, nes , anot ju, banku kalte, kad eiliniai zmones buvo itikinti savo rozine ateitim ir eme didziules paskolas  ax.gif  biggrin.gif

Oho.

Na nemanau, kad tinginiai, ko gero įmonės jau skolingos ir nebegali imti stiklų iš gamintojo , na tokia situacija daug kur, kaip ir reik dirbti, bet negali tliau judėti, nes reik su senom skolom susirokuoti.

QUOTE(axa @ 2009 01 24, 16:59)
nieko panašaus, kolkas tai tik kalbų lygyje - pas latvius gi rinkimai artėja  biggrin.gif

beje jei tokį įstatymą priimtų, spėkit iš kieno kišenės būtų padengti nuostoliai? - teisingai, iš mokesčių mokėtojų.

doh.gif
Atsakyti
O man tikrai negaila, nuoširdžiai. cool.gif Nes žinau uždirbamų pinigų vertę ir žinau, kiek viskas kainuoja, kalbant ne tik kainos prasme. Kiek reikia nervų, sveikatos, nemigo naktų, streso patirti. Būna gyvenimo fortūnų, šansų, bet jų tiek reta ir nedaug.. Žinau ir tokių, kurie atsitiktinai pasinaudoję palankia banga uždirbo mln'us, bet jų tokios nepasotinamos išlaidos, kad jau šiandien jie, prisipirkę naujų automobilių bei kailinių, sukišę vaikus į privačias mokyklas, pradeda suprasti, kad tie jų mln'ai jau išseko. Jie byra, kaip smėlis tarp pirštų. Nes jie nebeuždirba, kad palaikytų balansą. Jie tik išleidžia... Net nenoriu spėlioti, kada baigsis jų "milijonierių" gyvenimas. Ir man jų negaila. Galvos jų juk ne vatos prikimštos, ar ne?
Atsakyti