Įkraunama...
Įkraunama...

Infliacija auga, ekonominė krizė artėja

QUOTE(JaHarta @ 2008 12 02, 23:54)
apie atleidimą:
Labai taktiškas įmonės vadovas pasikvietė pavaldinį:
- Gerbiamasis Jonai, aš tiesiog neįsivaizduoju, kaip mūsų firma gali išgyventi be jūsų, bet nuo kito pirmadienio mes pabandysime tai padaryti.

lotuliukas.gif doh.gif tikiuosi, nenutiks taip, kad juokiasi puodas, kad katilas juodas biggrin.gif

O čia biškelį rimčiau:
A.Kubilius ir A.Šemeta neatmeta, kad Lietuvai gali prireikti Tarptautinio valiutos fondo paramos

Atsakyti
QUOTE(Bahama mama @ 2008 12 03, 00:18)
lotuliukas.gif  doh.gif tikiuosi, nenutiks taip, kad juokiasi puodas, kad katilas juodas  biggrin.gif

biggrin.gif lotuliukas.gif o jei ir taip? bigsmile.gif so what?
humoras- geras dalykas lotuliukas.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(JaHarta @ 2008 12 03, 00:26)
biggrin.gif  lotuliukas.gif o jei ir taip? bigsmile.gif  so what?
humoras- geras dalykas lotuliukas.gif  doh.gif

ai, darbas ne vilkas, ane? biggrin.gif Bus tų darbų, prisidirbsim dar per gyvenimą irnesakyk.gif Tarp kitko, tik visai neseniai sužinojau, kad bedarbio pašalpa iš DB gali siekt net 1000 Lt (su trupučiu) blink.gif Kažkaip visąlaik galvojau, kad mokami tik kokie 300-400 visiems vienodai g.gif
Atsakyti
QUOTE(Bahama mama @ 2008 12 03, 02:36)
ai, darbas ne vilkas, ane?  biggrin.gif Bus tų darbų, prisidirbsim dar per gyvenimą  irnesakyk.gif Tarp kitko, tik visai neseniai sužinojau, kad bedarbio pašalpa iš DB gali siekt net 1000 Lt (su trupučiu)  blink.gif Kažkaip visąlaik galvojau, kad mokami tik kokie 300-400 visiems vienodai g.gif

man atrodo, kad ta pašalpa yra 65 pocentai atlyginimo g.gif
Atsakyti
QUOTE(Karmen @ 2008 12 04, 14:28)
man atrodo, kad ta pašalpa yra 65 pocentai atlyginimo g.gif

va pasitikslinau, kaip ji skaičiuojama (info iš LDB puslapio):
"Nedarbo draudimo išmokos dydis

Nedarbo draudimo išmoka apskaičiuojama kaip pastovios ir kintamos dalių suma.

Pastovią dalį sudaro mokėjimo mėnesį galiojančių valstybės remiamų pajamų dydis (šiuo metu 350 Lt).

Kintama dalis apskaičiuojama taip:

apskaičiuojamos bedarbio kiekvieno mėnesio draudžiamosios pajamos imant 36 mėnesius, praėjusius iki už praeito kalendorinio ketvirčio pabaigos nuo bedarbio įsiregistravimo darbo biržoje dienos;

apskaičiuojamas šių draudžiamųjų pajamų, padalytų iš atitinkamą mėnesį buvusių einamųjų metų draudžiamųjų pajamų, vidurkis;

gautas vidurkis dauginamas iš nedarbo draudimo išmokos skyrimo mėnesį esamų einamųjų metų draudžiamųjų pajamų;

kintama nedarbo draudimo išmokos dalis sudaro 40 proc. 3 punkte nurodyto dydžio.

pirmus 3 mėn. mokama visa nedarbo draudimo išmoka;

likusį laikotarpį mokama pastovi nedarbo draudimo išmokos dalis ir 50 proc. kintamos nedarbo išmokos dalies.

kiekvienu iš nurodytų laikotarpių mokama nedarbo draudimo išmoka negali būti didesnė kaip 70 procentų paskutinių Vyriausybės patvirtintų einamųjų metų draudžiamųjų pajamų dydžio (šiuo metu 1488 lt.) - 1488x0,7=1041,6 Lt (tai ir yra tas bedarbio pašalpos maksimumas, apie kurį kalbėjau, kitaip sakant, yra nustatytos "lubos", kaip ir kitoms valstybės mokamoms pašalpoms)
Atsakyti
apie mokesčių didinimą rolleyes.gif
Atsakyti
Baltijos šalių ekonomikos problemos skiriasi, todėl ir strategija turi skirtis

Mokesčius kels ir Latvija

Net jeigu bankas sako „ne“, dar yra būdų įsigyti būstą
citata: "Sprendimą randame kiekvienam. Jei žmogus iš banko gauna, pavyzdžiui, 150 tūkst. litų paskolą, o butas kainuoja 200 tūkst. litų, likusią dalį mes paskolinsime ir dvejus metus neprašysime palūkanų". (A.Avulis, "Hanner" savininkas)
Ką manot? wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Bahama mama @ 2008 12 10, 19:51)
Baltijos šalių ekonomikos problemos skiriasi, todėl ir strategija turi skirtis

Mokesčius kels ir Latvija

Net jeigu bankas sako „ne“, dar yra būdų įsigyti būstą
citata: "Sprendimą randame kiekvienam. Jei žmogus iš banko gauna, pavyzdžiui, 150 tūkst. litų paskolą, o butas kainuoja 200 tūkst. litų, likusią dalį mes paskolinsime ir dvejus metus neprašysime palūkanų". (A.Avulis, "Hanner" savininkas)
Ką manot? wink.gif

Manau, kad nori kuo greičiau atsikratyti butais, todėl visokios dovanelės, kaip bebūtų kainos kris, Pagal šią citatą galiu manyti, kad pasiryžę nuleisti iki 50k lt.
Atsakyti
Dar viena fraze krizes tema:

Krize bus turtingiesiems,
Mums bus pize. biggrin.gif

Sorry iz nenormatyvia leksika
Atsakyti
QUOTE(Nasturcija @ 2008 12 10, 19:27)

hihihi.gif thumbup.gif svarbiausia neprarasti jumoro jausmo, aš manau smile.gif

D.Grybauskaitė: „Krizės įveikimo planas - per švelnus“

citata: "Lietuvai reikia stabdyti vartojimą, pareiškė eurokomisarė Dalia Grybauskaitė. Ji teigia, kad naujosios Vyriausybės krizės įveikimo planas yra per švelnus".
visada simpatizavau Grybauskaitei, bet šis jos pasisakymas man labai nepatiko wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Nasturcija @ 2008 12 10, 20:27)

Aciu, taip smagiai pasijuokiau lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Bahama mama @ 2008 12 10, 20:45)
hihihi.gif  thumbup.gif svarbiausia neprarasti jumoro jausmo, aš manau  smile.gif

D.Grybauskaitė: „Krizės įveikimo planas - per švelnus“

citata: "Lietuvai reikia stabdyti vartojimą, pareiškė eurokomisarė Dalia Grybauskaitė. Ji teigia, kad naujosios Vyriausybės krizės įveikimo planas yra per švelnus".
visada simpatizavau Grybauskaitei, bet šis jos pasisakymas man labai nepatiko  wink.gif

Norisi jai kontrargumentuoti-atrvaziok cia gerbiamoji ir pabandyk pagyvent ir pamazinti vartojima savo...nors pritaupe jau man atrodo is eurokomisares algos...
Atsakyti