O ne nestukes tik ta pasalpa kazin gauna?

QUOTE(saulegraz@ @ 2009 05 26, 12:19)
Sveikos
as noriu paklausti tu, kurios tvarkesi ta nauja pasalapa, 190svaru, as uzpildziau dokumentus balandzio 25, pasirase midwife ir ta pacia diena issiunciau, bet dar nieko negavau
nei laisko jokio, gal reik su jais susisiekt? jei, taip, tai gal zinot kaip? Ar dar laukti? 

Aš tiesiog pasiskambinčiau pasiklausti, ar gavo dokumentus, kokioje stadijoje dabar viskas yra, kiek laiko reikia laukti atsakymo. Kiek man teko bendrauti, visur visada, viską labai maloniai paaiškina

Papildyta:
QUOTE(ugniukas @ 2009 05 26, 13:29)
tu čia apie ką?

sveikos mergaites
apskaitinejau ir aisku daugiau nei puses nesupratau nieko
patarkit..nuo ko pradeti katik atvykus?? del saskaitos banke eisiu rytoj.. daugiau NICNIEKO neturiu ir nezinau
esu cia su 2 vaikais (amzius matosi liniuotej
)
nuo ko pradeti ,ka daryti? ... pirma isidarbint ir pradirbti kazkiek reikia,norint pradet nors kazka nors kruopa gaut,ar kaip ?.... ir jei as jokiu ten "home office" ar dar kazkokiu IN neturiu- ar gali vaikai patekt i mokykla cia??? zodziu esam "nuo nulio"....
is anksto didelis dekui visoms stabtelejusioms ties mano tekstuku,ir pamasciusioms ka atrasyti !

apskaitinejau ir aisku daugiau nei puses nesupratau nieko

patarkit..nuo ko pradeti katik atvykus?? del saskaitos banke eisiu rytoj.. daugiau NICNIEKO neturiu ir nezinau

nuo ko pradeti ,ka daryti? ... pirma isidarbint ir pradirbti kazkiek reikia,norint pradet nors kazka nors kruopa gaut,ar kaip ?.... ir jei as jokiu ten "home office" ar dar kazkokiu IN neturiu- ar gali vaikai patekt i mokykla cia??? zodziu esam "nuo nulio"....

is anksto didelis dekui visoms stabtelejusioms ties mano tekstuku,ir pamasciusioms ka atrasyti !

QUOTE(WildCat @ 2009 05 26, 15:41)
O gal as maisau kazka

[quote=WildCat,2009 05 26, 16:41]
Aš tiesiog pasiskambinčiau pasiklausti, ar gavo dokumentus, kokioje stadijoje dabar viskas yra, kiek laiko reikia laukti atsakymo. Kiek man teko bendrauti, visur visada, viską labai maloniai paaiškina
Papildyta:
O gal zinai kokiu numeriu skambinti?
Reiks tada su jais susisiekti, kaip cia kas

Papildyta:
O gal zinai kokiu numeriu skambinti?

mergaites,o gal zinot kas ipswich mieste viska tvarko?
o jei ne- tada ar galima pvz kad kreiptis i agenturas kad cia tvarkytu,bet del NI uzregistruotu pokalbiui butent kitame mieste?...
nelabai gal teisingai suforumlavau klausima,ci aman brolis pazvimbino (jis ten gyvena) ir sako kad kiek beieskotu patarimu,kiek druagu beklaustu kurie viska susitvarke turi-tai viskas kaip i apsnigta zeme..vienas numykia kad aj- ci apaprastai..kai klausi kaip-atsakymas nu kazkaip..senai buvo,nepamenu..kitas sako- tai aj... man sutvarke.. klausi kas sutvarke-atsakymas- aj ten kazkas...

nelabai gal teisingai suforumlavau klausima,ci aman brolis pazvimbino (jis ten gyvena) ir sako kad kiek beieskotu patarimu,kiek druagu beklaustu kurie viska susitvarke turi-tai viskas kaip i apsnigta zeme..vienas numykia kad aj- ci apaprastai..kai klausi kaip-atsakymas nu kazkaip..senai buvo,nepamenu..kitas sako- tai aj... man sutvarke.. klausi kas sutvarke-atsakymas- aj ten kazkas...

Ragaina, ar kalbi angliskai ir, ar dirbi?Nes jei neturi darbo, tai nemanau, kad pati uzsiregistruosi pokalbiui del NI numeriuko.
QUOTE(alisa stebuklu salyje @ 2009 05 27, 20:01)
Ragaina, ar kalbi angliskai ir, ar dirbi?Nes jei neturi darbo, tai nemanau, kad pati uzsiregistruosi pokalbiui del NI numeriuko.
kalbu ,ne problema

QUOTE(Ragaina @ 2009 05 27, 18:28)
kalbu ,ne problema
o del darbo- nedirbu (dirbu ten kur nieks neidarbina oficialiai)

Va cia ir problema, nes norint gauti NIN, reikia nestis i pokalbi laiska is darbdavio ir algolapius(payslips).
QUOTE(alisa stebuklu salyje @ 2009 05 27, 21:06)
Va cia ir problema, nes norint gauti NIN, reikia nestis i pokalbi laiska is darbdavio ir algolapius(payslips).
o jei nori gauti NI pries gaunant darba,nes tam tikrose darbovietese pvz is karto praso toki tureti jau ?

QUOTE(alisa stebuklu salyje @ 2009 05 27, 20:06)
nebūtinai

NI number gali gauti:
pradedantys dirdti
ketinantys dirbti self-employed (patys sau)
ieškantys darbo
norintys mokėti savanorius mokesčius, manantys kad jiems tai bus naudinga ateityje
prašantys pašalpų
taip kad Ragaina gali drąsiai registruotis pokalbiui.
QUOTE(WildCat @ 2009 05 27, 21:38)
nebūtinai 
NI number gali gauti:
pradedantys dirdti
ieškantys darbo
norintys mokėti savanorius mokesčius, manantys kad jiems tai bus naudinga ateityje
prašantys pašalpų

NI number gali gauti:
pradedantys dirdti
ieškantys darbo
prašantys pašalpų
paskutiniems trims punktams as visiskai tinku

aciu