Įkraunama...
Įkraunama...

Įvairios pašalpos UK

QUOTE(saushil @ 2008 12 15, 16:43)
o as visai negaunu jokiu pasalpu.du mano vyresnieji lanko mokyklas cia,o mazylis yra anglijos pilietis.tai nuo kovo menesio jie man aiskina kad as neturiu teises gyventi uk. blink.gif o ir istekejusi esu uz anglo.ir savivaldybe dave zmogu ,kad padetu man issiaiskinti kodel nemokami pinigai.o jiems vienodai.vis tiek raso ,kad neturiu teises gyventi uk.tai zinokit niekas nesupranta,kaip gaudama uz vaika motinyste spasalpa is darbovietes negaunu kitu pasalpu uz vaika. blink.gif jau irgi nusibodo skambinti ir atsakyneti i tuos pacius klausymus. verysad.gif

Aga pas mus vienai mamytei tokia pat situacija,man net keista kad taip buna.

Supertevai siaip pirmam psl nuorodos yra apie visas pasalpas,net ir nuoroda kur lietuviskai parasyta.
Atsakyti
Sveikos, gal kas zinot ar esat susidure su tokia situacija:

Esu istekejus (Lietuvoj), bet dabar su vyru skiriames, tai as kaip ir patapau single mum. Pildysiu dokumentus del Housing Benefit, skambinaus del Working tax credit, kad perskaiciuotu. O gal dar kokios ismokos priklauso?
Ir dar - galvoju sausi grizt i darba, tik da neapsisprendziu - full time ar part time, nes drauge viena minejo, kad part time dirbant automatiskai pasalpos didesnes, ir gaunasi vos ne tie patys pinigai, kaip ir full time dirbant g.gif
Atsakyti
QUOTE(Wagamama @ 2008 12 15, 22:53)

Esu istekejus (Lietuvoj), bet dabar su vyru skiriames, tai as kaip ir patapau single mum. Pildysiu dokumentus del Housing Benefit, skambinaus del Working tax credit, kad perskaiciuotu. O gal dar kokios ismokos priklauso?
Ir dar - galvoju sausi grizt i darba, tik da neapsisprendziu - full time ar part time, nes drauge viena minejo, kad part time dirbant automatiskai pasalpos didesnes, ir gaunasi vos ne tie patys pinigai, kaip ir full time dirbant  g.gif

as tau pasalpa mokesiu....
kad tik tu uzciauptum savo skyle, kur galvoje yra
Atsakyti
QUOTE(blondinas Nr.104 @ 2008 12 15, 20:30)
as tau pasalpa mokesiu....
kad tik tu uzciauptum savo skyle, kur galvoje yra

poster_offtopic.gif
Atsakyti
QUOTE(Wagamama @ 2008 12 15, 19:53)

Ir dar - galvoju sausi grizt i darba, tik da neapsisprendziu - full time ar part time, nes drauge viena minejo, kad part time dirbant automatiskai pasalpos didesnes, ir gaunasi vos ne tie patys pinigai, kaip ir full time dirbant  g.gif

Jei atlyginimas tavo minimalus, tada gal ir panašiai išeina ar full ar part time. Jei didesnis, tada ne.. O kas priklauso tau tai sunku čia taip pasakyt nieko labai nežinant. Jei moki skaityt angliškai, pasiieškok direct.gov.uk, ten apie visas pašalpas rašo, nuo A iki Z.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Brooke: 16 gruodžio 2008 - 12:56
QUOTE(jurg1ta22 @ 2008 12 15, 12:33)
Sveikos.Noreciau paklausti jusu.gime leliukas.norim susitvarkyti pasalpeles.kadangi as nedyrbau UK ,o mano draugas dyrba.Pajamos labai nedideles 190 svaru i savaite,noreciau paklausti is kur gauti blankas pasalpom ir ar advais centre padetu mums jas uzpildyti ir issiusti.labai aciu uz atsakyma is anksto

Užsipildyt vargu ar padės, teks patiems suktis. Formas dėl Child Benefit gali gauti Inland Revenue ofise, dėl tax'ų nežinau gal irgi jie turi, aš tai skambinausi tiesiai tax'ams ir man paštu atsiuntė mirksiukas.gif Dėl housing pašalpų irgi nesu tikra kur kreiptis, nes pas mus prie pat namų housing office, jei ko prireikia, einu ten, jie ir turi, bet ne kiekvienam taip pasisekė biggrin.gif

QUOTE(uk-girl @ 2008 12 15, 14:16)
Pries men jau gavau, £5 i men daugiau lotuliukas.gif ot praturtesim  lotuliukas.gif

Nesiskūsk, per metus nemaža suma susidaro. Dovanotam arkliui į dantis nežiūri, kaip sakoma ax.gif

QUOTE(supertevai @ 2008 12 15, 17:49)
Labas visiems. Nesenai atvažiavom į Angliją ir norim sutvarkyti visas įmanomas ir neimanomas tongue.gif  pašalpas, bet dar nelabai žinom apie tai. Kur galėčiau sužinoti kokias pašalpas galiu gauti. Ačiu jums už pagalbą. 4u.gif

Dėl neįmanomų tai tikrai į Kalėdų senelį kreipkitės. O dėl įmanomų tai Citizens Advice Bureau pagal savo gyvenamą vietą susirandi, ir pas juos kreipiesi, jie tau papasakos, kas priklauso ir kas ne. Nors man asmeniškai yra priskiedę kaip čia kad kažkuri rašė, jog nepriklauso tai jei sakys, kad nieks nepriklauso - netikėk..
Atsakyti
QUOTE(Olialia86 @ 2008 12 07, 16:24)
Labu, mes taip pat dabar tupim UK, bet  su mazaja planuojam vaziuoti namuciu i LT  smile.gif  nepatinka mum cia tetis pasilieka kolkas... tai turiu toki klausimeli kaskaip galima susitvarkyti pasalpa tokiom seimom kai tetis Uk o mama su vaikeliu kitur, jei kas ka zino parasykit ir kokio didzio?  4u.gif  smile.gif  smile.gif

priklauso ar gauni ar tavo vaikas gimes uk.as gavau tokia knygute kai tnarkiausi CHILD BENEFIT,ir ten buvo parasyta,jei isvyksi gyventi i uzsieni si pasalpa priklausys,nes vaikas gime uk,bet negalima prasyt tos salies pasalpo i kuria vyksti.arba turi pasirinkti viena is ju.siou atveju jei vyksti i LT tai turi apsispresti ar UK pasalpa,ar LT.Si pasalpa, CHILD BENEFIT yra vaiko pinigai.uz pirma vaika UK moka 18 svaru i savaite,o uz kiekviena sekanti po 12svaru.
Atsakyti
sveikutes,as esu self employer,bet dabar jau nedirbu,tai gal man jiems paskambinti ir pranesti ar kaip? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(petruska699 @ 2008 12 17, 21:19)
sveikutes,as esu self employer,bet dabar jau nedirbu,tai gal man jiems paskambinti ir pranesti ar kaip? 4u.gif

susitvarkyk MA pasalpa ir jie automatiskai susatbdys tavo self.
Atsakyti
Tu Asta ziuriu kaip profesionali patareja patarimus ir info duodi thumbup.gif saunuole...jeigu kas domins-butinai kreipsiuos smile.gif
Atsakyti
QUOTE(inga&vanessa&raulis @ 2008 12 17, 18:18)
priklauso ar gauni ar tavo vaikas gimes uk.as gavau tokia knygute kai tnarkiausi CHILD BENEFIT,ir ten buvo parasyta,jei isvyksi gyventi i uzsieni si pasalpa priklausys,nes vaikas gime uk,bet negalima prasyt tos salies pasalpo i kuria vyksti.arba turi pasirinkti viena is ju.siou atveju jei vyksti i LT tai turi apsispresti ar UK pasalpa,ar LT.Si pasalpa, CHILD BENEFIT yra vaiko pinigai.uz pirma vaika UK moka 18 svaru i savaite,o uz kiekviena sekanti po 12svaru.

O cia rimtai taip unsure.gif net neskaiciau, tos knygutes, planuojam mes gryst i lt ir va nieko apie tai nezinojau, tai reiskias mano mazius teisetai gaus child benefita jei as nesitvarkysiu lt pasalpu g.gif
Atsakyti
QUOTE(laimucka13 @ 2008 12 22, 18:19)
O cia rimtai taip unsure.gif net neskaiciau, tos knygutes, planuojam mes gryst i lt ir va nieko apie tai nezinojau, tai reiskias mano mazius teisetai gaus child benefita jei as nesitvarkysiu lt pasalpu g.gif

Teisetai CB nepriklauso jei negyveni uk , nesvarbu kad vaikas ce gimes, aisku yra keletas isimciu kai ji priklauso...pvz dirbi su uk kompanijos kotraktu, dirbi uk armijoje ir t.t. ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo uk-girl: 22 gruodžio 2008 - 21:16