Įkraunama...
Įkraunama...

Mažieji keikūnai

Mano keturmecio keiksmazodziai bezdaliukas, sudukas,
sikna ir durnius, doh.gif Bet zino, kad cia negrazus zodziai, tai jei pasako, tai atsipraso, dar mane perspeja, jei kuri is ju paminiu, o riebesni jam nelimpa, dar nei vieno taip nera pasakes nors yra ir girdejas, bet gal todel, kad nesupranta ,kad tai negrazus zodziai ir jiem perdetos reiksmes nerodo.
Atsakyti
as tai savo vaika laikiau nuo gimimo uzdares namie.
Neleisdavau jam su niekuo bendraut.
Jam dabar 16 metu.
Iki siol nera nera ne karto nusikeikes.
Vakar pirma karta istare "mama".
Su zmona net susigraudinom is laimes...

Atsakyti
Man labai įsrigo bendradarbės pasakojimas
sūnui nepavyko pastatyt lego,susinervino.rėkia:-bledė!!!
vyras klausia,kas tai per žodis,jis tokio negirdėjęs.Gal berniukas ne taip suprato?Yra "tabletė".
Nuo tada jų vaikas taip ir keikdavosi-tabletė smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Skiautelė: 03 vasario 2010 - 10:50
QUOTE(Skiautelė @ 2010 02 03, 11:49)

Nuo tada jų vaikas taip ir keikdavosi-tabletė            smile.gif

kad tave kur aspirinas...***!
Atsakyti
QUOTE(blondinas Nr.202 @ 2010 02 03, 10:52)
kad tave kur aspirinas...***!

prostamol uno doctor.gif
Atsakyti
QUOTE(Skiautelė @ 2010 02 03, 11:02)
prostamol uno doctor.gif

hihihi.gif
Atsakyti
Auginu dvi dukrytes viena dar kolkas nemoka klabeti,na o kita tai tikra keikune kai paklausau tai net ohmy.gif kad ir kaip aiskinciau kad negrazu taip kalbeti,kai atrodo jau pamirso ji ir vel pradeda savo zodyna gal kas galit patarti kaip atpratinti nuo tokiu sneku?
Atsakyti
QUOTE(joanyteja @ 2010 02 08, 00:31)
Auginu dvi dukrytes viena dar kolkas nemoka klabeti,na o kita tai tikra keikune kai paklausau tai net ohmy.gif kad ir kaip aiskinciau kad negrazu taip kalbeti,kai atrodo jau pamirso ji ir vel pradeda savo zodyna gal kas galit patarti kaip atpratinti nuo tokiu sneku?

Manau kiekvienas vaikas skirtingas, neimciau i galva apsimesciau kad negirdziu mirksiukas.gif Mano panelyte niekad nepasakius keiksmazodzio, o mazylis siandiena sako tu dune blink.gif Ogo sakau kaip grazu, apsisuko ir nuejo biggrin.gif
Bet va nuvaziuoju pas pusesere jos berniukui 5.4 m, ogo o tai ten zodynelis, mama kur..... , su... vadina, oi ir daug daug kitu, bet labai ziaurus doh.gif Ir va kaip pas ja nuvaziuoju, manyciau jam reiketu bizunelio kaip kada, nes tie zodziai jau ne tokie kaip paprasti, o ten riebus doh.gif
Atsakyti
Pagalvojau, kad keiksmažodžiai, kaip peršalimas, ar sloga, labai svarbu pastebėti pirmus simptomus ir užkirsti tai "ligai" kelią. Man patinka, kai pavyksta mažą keikūną nukreipti lietuvybės linkme, t.y. arba pasakyti, kad nesupranta ką sako ( tik jokiu būdu žaibiškai nereaguoti, geriausiai iš vis į keiksmažodžius nereaguoti ir neužfiksuoti vaikui )ir apsimesti, kad galbūt vaikas norėjo pasakyti "rupūže", "gyvate" ar dar kokius lietuviškus, arba bent jau pakeisti keiksmažodžius į panašiai skambandžius žodžius (aukščiau kažkas rašė, kaip sėkmingai pakeitė keiksmažodį į paprastą žodį).

Įdomu, kaip tėveliai kovoja su vyresniai vaikais, kurie jau sąmoningai vartoja keiksmažodžius g.gif

Atsakyti
Sunui,4,5m.Niekada nesikeike ir nesikeikia dabar,nors vyras keikiasi daznai ir vaikas tai girdi.Man net keista.Tikiuosi taip dar ilgai bus.Dabar gulejom ligoninei tai palatoi gulejo kita mama su tokio pat amziaus mergaite kaip musiskis.Tai man ausys linko kaip ji savo mama siuntinejo ir paciulpt viena vieta siule,zodziu baisu,o mama nieko jai nesake,tipo,negrazu,negalima...dar ta mergaite nurenge visas savo leles nusirenge pati,ir rode mano sunui leliu ir savo uzpakalius.Ir vel gi mama nieko jai nesake,o mano vaikas jai sako-apsirenk,taip negalima daryt doh.gif Nu cia tai virsune,paprasiau,kad perkeltu mus i kita palata doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(ingridukas @ 2010 03 11, 19:58)
Sunui,4,5m.Niekada nesikeike ir nesikeikia dabar,nors vyras keikiasi daznai ir vaikas tai girdi.Man net keista.Tikiuosi taip dar ilgai bus.Dabar gulejom ligoninei tai palatoi gulejo kita mama su tokio pat amziaus mergaite kaip musiskis.Tai man ausys linko kaip ji savo mama siuntinejo ir paciulpt viena vieta siule,zodziu baisu,o mama nieko jai nesake,tipo,negrazu,negalima...dar ta mergaite nurenge visas savo leles nusirenge pati,ir rode mano sunui leliu ir savo uzpakalius.Ir vel gi mama nieko jai nesake,o mano vaikas jai sako-apsirenk,taip negalima daryt doh.gif Nu cia tai virsune,paprasiau,kad perkeltu mus i kita palata doh.gif  doh.gif  doh.gif

Ogo blink.gif cia tai tau doh.gif Tai va mano giminaite taip nieko nesako doh.gif
Atsakyti
Kadangi vaikų savų dar neturiu, o sesutė jaunesnė mano nesikeikia. Bet va jau ilgą ilgą laiką prižiūriu dvi mergaites. Dabar vienai 6, o kitai 5 metukai. Ir kartą jauesnioji darželyje išgirdusi žodius bezdalė, pirdalė, durnė , labai jau jais didžiavosi, tai kartą, kai pradėjo taip kalbėt, sakau, o tu žinai ką tai reiškia? Sako ne, sakau tai kam sakai? sako darželyje vaikai irgi taip kalba. Bet sakau taip kalbėti yra negražu. Paaiškinau, kad vaikams, kurie taip kalba reikia burna su ūkišku muilu išplauti. Tai taip ir atprato. Tai dabar jei išgirsta, kad kažkas keikiasi, visada sako, kad tie vaikai/suaugę yra begėdžiai. tongue.gif

O šiaip visada buvau prieš tai, kad reikia vaikui trinktelti per užpakaliuką, kad suprastu savo klaidą. Gerai imkime kaip pavizdį tarkim 4-5 metų vaiką, tu jam nestipriai trinktelsi, ir vaikas toliau keiksis, nes smurtas to tikrai nepakeisi, kadangi jis nesupras ką jis blogo pasakė, jei jam nėra paaiškinama. Tuomet vaikas paaugs ir kokių 8-10 metų, pas jį jau bus daug didesnis negražių žodžių žodinėlis, jūs ir vėl jam trinktelsit, bet šį kartą jau stipriau, nes jam toks smūgis kaip 4-5 metų atrodys, kaip juokai. Vaikas vėl nesupratęs, darys toliau savo. 15-17 metų vaiką taip išeina, kad jau muš, vien dėl to, kad jis keikiasi, nes nuo mažų dienų jam nebus paaiškinama, kodėl negalima, ir kaip tai yra negražu. Ir galų gale tai bus jau smurtas.
Todėl aš manau, kad reikia nuo mažens su vaiku kalbėti ir aiškinti, kad tai nėra gražu. Rodyti pavizdį, kad teveliai nesikeikia, seneliai nesikeikia, o jis vienas keikūnas. Mažiukas susigės, ir taip žingsnis po žingsnį vaikas atpras. 4u.gif
Atsakyti