Gan nemalonu apie visa tai kalbeti.. bet man isties reikia, kad kas patartu... aritmiesiems niekaip negaleciau to pasakyti. Na gal netempsiu gumos ir pradeisu nuo esmes. Pries kelis menesius, mane isprievartavo... tai buvo pirmasis "nuostabusis" kartas. Ir ka gi manot? Likimas nusprende papokstauti su manimi.. is kur man zinoti kokie tie nestumo pozymiai? apsikvailinau... 4menesiai. Nezinau ka daryti.. gimdyti tikrai nenoriu... bet ar dar galima atlikti aborta? Buciau isties dekinga uz jusu patarimus... as visgi dar jauna ir nelabai nusimau apie tokius dalykus. Dekui tiems kurie atsilieps....
O kiek tau metų? Kodėl po išprievartavimo niekur nesikreipei, net į gydytojus apžiūrai?
Tai kuomet tai įvyko, prieš kelis mėnesius ar anksčiau, jei nėštumui jau 4mėn. Pagal Lietuvos įstatymus, nutraukti galima iki 12-os savaičių, tai jau teks gimdyt. Ar turi kokį artimą žmogų, kuriam galėtum išsipasakot? Mama, draugė... Kai būsi ne viena, bus lengviau.
QUOTE(Rasa_ir_tiek @ 2008 12 03, 01:43)
Gan nemalonu apie visa tai kalbeti.. bet man isties reikia, kad kas patartu... aritmiesiems niekaip negaleciau to pasakyti. Na gal netempsiu gumos ir pradeisu nuo esmes. Pries kelis menesius, mane isprievartavo... tai buvo pirmasis "nuostabusis" kartas. Ir ka gi manot? Likimas nusprende papokstauti su manimi.. is kur man zinoti kokie tie nestumo pozymiai? apsikvailinau... 4menesiai. Nezinau ka daryti.. gimdyti tikrai nenoriu... bet ar dar galima atlikti aborta? Buciau isties dekinga uz jusu patarimus... as visgi dar jauna ir nelabai nusimau apie tokius dalykus. Dekui tiems kurie atsilieps....
Na jeigu jau tiksliai zinai, kiek nestumui laiko, vadinasi, pas gydytoja kreipeisi? Abortui jau kaip ir per velu. Pasipasakok butinai artimiesiems ir kartu ieskokit iseities. Nesuprantu, kodel negali pasakyti artimiesiems? Jeigu viskas tikrai nutiko, kaip rasai, tau tikrai pravers ju parama. Anksciau ar veliau jie juk vis tiek suzinos.
Siaubas, vaikeli...
Brangioji, per velu daryti aborta. Abortas daromas tik iki 12sav. (t.y. 3nestumo menesiai). Taip kad, visu menesiu pavelavai.
Privalai pasakyti viska artimiesiams. Ir nesugalvok, darytis nelegalaus aborto. Galimai pakenksi sau, prarasi galimybe pastoti ateity. Be to, manau, abortas siuo atveju, gali buti traktuojamas kaip zmogzudyste.
Kreipkis i policija, sito reikalo taip palikti negalima, be to, tu pastojai.
Ir dar, nejaugi nesupratai, jog menesines veluoja?
na, gal tos menesines ir nevelavo, gal buvo koks tepliojimas, kuri ji prieme uz tikras mmm?
bet kreipkis i policija, nors ir be gyd. apziuros, bet ikiteismini tyrima tikrai prades. svarbiausia perzengt per save, juk tu nekalta, kad taip su tavim padare., o atsiimti kaltininkas turi, nes gali isprievartauti ir kt merginas.
su artimaisiais irgi privalai pasikalbet, juolab, kad viskas paaiskes greitu laiku, aborto net negalvok daryt, tai jau butu kriminalinis abortas, kuris gali baigtis tavo mirtimi arba labai rimtom pasekmem.
bet kreipkis i policija, nors ir be gyd. apziuros, bet ikiteismini tyrima tikrai prades. svarbiausia perzengt per save, juk tu nekalta, kad taip su tavim padare., o atsiimti kaltininkas turi, nes gali isprievartauti ir kt merginas.
su artimaisiais irgi privalai pasikalbet, juolab, kad viskas paaiskes greitu laiku, aborto net negalvok daryt, tai jau butu kriminalinis abortas, kuris gali baigtis tavo mirtimi arba labai rimtom pasekmem.
Siūlyčiau kreiptis bent jau į psichologinės pagalbos liniją, nes čia forume nemanau kad sulauksit realioa pagalbos apart diskusijų, o jei dar bijot šeimai bei draugams pasakyti pabandykit čia kreiptis:
Pagalbos moterims linija" - 8 800 66366, 8 800 66663
Darbo laikas: 10.00-21.00 pirmadieniais-penktadieniais (8 800 66366)
21.00-10.00 pirmadieniais-penktadieniais, savaitgaliais - visą parą (8 800 66663)
Pagalbą teikia: savanoriai ir psichikos sveikatos profesionalai
Pagalbos moterims linija" - 8 800 66366, 8 800 66663
Darbo laikas: 10.00-21.00 pirmadieniais-penktadieniais (8 800 66366)
21.00-10.00 pirmadieniais-penktadieniais, savaitgaliais - visą parą (8 800 66663)
Pagalbą teikia: savanoriai ir psichikos sveikatos profesionalai
Ir man, ta isprievartavimo,versija ,neitiketina
Nesuprantu, kodel tevams negali paspasakoti,vaikas ne adata nepaslepsi.
Na,bet kai kurios ir bjaurios būnat.. Tas versiuja patikėjau, nepatikėjau.. Gal tikitės, kad čia jus kas įtikinėti puls
Beto pagalvokit, kokį jautrumą parodot merginai, jei tai iš tiesų nutiko
ko mažiausiai ji čia tikisi dabar, tai dar nusišnekančių mamaičių klausytis.. jei neturit kuom padėti išvis savo nuomonę pasilaikykit sau, padarysit visuomenei paslaugą
Klausiate, kodėl niekur nesikreipė, ogi todėl, kad perdaug sutrikusi buvo.. Su tokiais išgyvenimais susigyventi daug laiko reikia, ne mėnesį ir ne du.. Ir tuo metu, mažiausiai apie tai norisi visiems skalambyti.. O į teisėsaugos pareigūnus merginos nesikreipia, nes dažniausiai būna pernelyg prievartautojo įbaugintos, ir mano, kad vistiek niekas nepadės, o ir skųsiesi ar nesiskųsi vistiek jau kitaip nebus. Tik kad pačią dar po nuovadas tąsys ir užmiršti viso to neleis.. O va su vaikeliu, jau bėda.. teks gimdyti
Pirmiausia - kreipkis į atitinkamas įstaigas, gauk psichologinę pagalbą, o tuomet jau spręsi, ar gimdyt, ar neleistiną abortą darytis, nes terminas jau toks, kai 'legaliai" niekas nebeatliks
Pasidomėk pasekmėmis sveikatai, susidėliok mintis, kad gal pagimdžius sugebėsi išmaitint ir išauklėt, gal iš artimųjų sulauksi pagalbos?
Svarbiausia, neslėpk šito nuo pačių artimiausių (tėvų)
Linkiu surasti tinkamiausią tau išeitį
Linkiu surasti tinkamiausią tau išeitį
Ojėj, kaip tau nepasisekė.
Netylėk, atsiliepk. Greičiausiai tylėjai, nes buvo gėda kam nors prisipažinti apie tokį "nuotykį". Tai pilnai suprantama. Visoms jaunoms mergaitėms būtų gėda, kad neapsigynė. Dabar jau nebesvarbu kaip ir kas ten buvo.
Vienas dalykas svarbus- eik į policiją jei tai buvo prievartavimas ir skambink psichologinės pagalbos tarnybon bet kuriuo atveju. Svarbiausia nedelsk ir nedaryk dar daugiau neapgalvotų žingsnių.
Jei tik kils klausimų- rašyk kuo greičiau į forumą.