Įkraunama...
Įkraunama...

Apie pažeidžiamas moterų teises gimdymo namuose

Šitam kontekste labai įdomu paanalizuoti ir Šiaulių nelaimę. Manau, bent keli "kodėl" paaiškėtų... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Sazha @ 2009 12 17, 01:35)
Šitam kontekste labai įdomu paanalizuoti ir Šiaulių nelaimę. Manau, bent keli "kodėl" paaiškėtų...  g.gif

nesuprantu kam aplamai reikėjo naujagimius tepti antiseptiku blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Natuke: 17 gruodžio 2009 - 01:34
va as irgi nesuprantu.man pupa apvalydavo virintu vandenuku(cia uz ausyciu,pazastytes ir t.t).
o siaip apie sia tema,tai man pozos gimdymui niekas rinktis neleido,nors aisku as ir nepriestaravau gulet,bet kitaip nepasiule biggrin.gif .mane tik labai nustebino gyditojos ir akuseres saltumas.as suprantu,kad jos ne viena gimdyma per diena mato.gal joms atrodo,kad jei vienai netaip ir skauda,tai visom taip.bet juk tik as zinau,kaip stipriai tuo metu man skauda,ar ne?ir kai nuo skausmo jau atrodo tuoj tuoj nualpsi,akyse jau juoda,garsas kazkur nutoles ir nebekontroliuoji savo veiksmu..as suprantu,kad reik gulet ramiai,nesimuistyt,bet per saremius atrode kad kojos ir klubai patys juda doh.gif nulaikyt neina.o daktare atsiremus i palange,saukia ant manes,kad pakenksiu vaikeliui jei kojas taip judinsiu..tai kokio velnio,atsiprasant,ji isviso reikalinga gimdymo metu,jei negali priejus padet,ir galiausiai palaikyt ta koja doh.gif .na jei as vistiek turiu viska padaryt viena,be niekeno pagalbos,tai gal tikrai geriau namie gimdyt,bent jau nesauks niekas verysad.gif
o gydytojus manau pacios gimdyves sugadino,su isankstiniais susitarimais uz nemazus pinigus.tai kol neidejom pinigu i kisene,tai nei akuseres nemaciau nei anesteziologes,ir gimdykla apsiurus mums skirta buvo,nors tuo metu gimdem mes 2 visam skyriui,o nauju gimdyklu ten 6 ar 8 verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Natuke @ 2009 12 17, 01:34)
nesuprantu kam aplamai reikėjo naujagimius tepti antiseptiku  blink.gif

va tas ir man niekaip nesuprantama doh.gif
Atsakyti
Na nejaučiau aš jokių teisių pažeidimų smile.gif Gimdžiau VGN, viskas buvo puiku, ouikus kolektyvas, normali gimdykla, laisvė sąrėmių metu aryti ką nori (išskytus kai širdelės toniukus matuoja), o kai reikėjo stumt tai jau ne iki pozų buvo... buvau žauriai pavargus. Nors prieš gimdymą jomis labai domėjausi. Kita vertus džiaugiuosi, kad teko gimdyt gulint, nes apie kaklą buvo virkštwelė apsisukus, taigi gydytjam buvo patogu greitai tai pastebėti.
Po gimdymo lelių gavau ant krūtinės smile.gif Ir nė karto nebuvo išnešę man nuo akių. ax.gif

-----

O dėl tų antiseptikų tai žiauru, kam juo tepti apskritai doh.gif

Dar pamenu atvejį kai Marijampolėje buvoapdeginti neišnešioti dvynukai....
Atsakyti
QUOTE(ievvuuze @ 2009 12 17, 14:23)
va as irgi nesuprantu.man pupa apvalydavo virintu vandenuku(cia uz ausyciu,pazastytes ir t.t).
o siaip apie sia tema,tai man pozos gimdymui niekas rinktis neleido,nors aisku as ir nepriestaravau gulet,bet kitaip nepasiule biggrin.gif .mane tik labai nustebino gyditojos ir akuseres saltumas.as suprantu,kad jos ne viena gimdyma per diena mato.gal joms atrodo,kad jei vienai netaip ir skauda,tai visom taip.bet juk tik as zinau,kaip stipriai tuo metu man skauda,ar ne?ir kai nuo skausmo jau atrodo tuoj tuoj nualpsi,akyse jau juoda,garsas kazkur nutoles ir nebekontroliuoji savo veiksmu..as suprantu,kad reik gulet ramiai,nesimuistyt,bet per saremius atrode kad kojos ir klubai patys juda doh.gif nulaikyt neina.o daktare atsiremus i palange,saukia ant manes,kad pakenksiu vaikeliui jei kojas taip judinsiu..tai kokio velnio,atsiprasant,ji isviso reikalinga gimdymo metu,jei negali priejus padet,ir galiausiai palaikyt ta koja doh.gif .na jei as vistiek turiu viska padaryt viena,be niekeno pagalbos,tai gal tikrai geriau namie gimdyt,bent jau nesauks niekas verysad.gif
o gydytojus manau pacios gimdyves sugadino,su isankstiniais susitarimais uz nemazus pinigus.tai kol neidejom pinigu i kisene,tai nei akuseres nemaciau nei anesteziologes,ir gimdykla apsiurus mums skirta buvo,nors tuo metu gimdem mes 2 visam skyriui,o nauju gimdyklu ten 6 ar 8 verysad.gif

tame ir problema, kad gimdymas vyksta greičiau lengviau ir sklandžiau, kai mama nepriversta ramiai gulėti gydytojo nustatyta poza ir stengtis nejudinti galuniu blink.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Natuke @ 2009 12 17, 03:34)
nesuprantu kam aplamai reikėjo naujagimius tepti antiseptiku  blink.gif

As irgi niekaip nesuprantu, kam is vis ten kazka valyti, kaip ir kalio permangante maudyti ar bambute su spiritu valyti.
Atsakyti
pazeidziamos,manau..jus jau daug ka paminejot..bet dar pries gimdyma duoda ten toki lapa pasirasyt,na kad sutinku jog su manim darytu ir isvardinta visa eile..tai as su kuo nesutinku isbraukiau doh.gif tai bande rugoti,jog dokumenta darkau doh.gif sakau tai kam duodat rinktis jei negaliu rinktis?po to jau leido isbraugti ko nenoriu ax.gif
Atsakyti
Man pozos irgi neleido rinktis. Pilvas buvo išties nemažas, o gulint ir kojas sukelus ant to "samolioto" reikėjo ir rankomis į tuos pagalius įsikibti, o aš nepasiekiau, maximum tik pišrtų galiukais pačiuptavau per stangas, negalejau per pilvą susiriest, dūsdavau. Tai kokių tik replikų neišgirdau, kad aš stora vos susilenkiu, kad nevaidinčiau čia ir neaimanuočiau. Gavosi taip, kad per patį stūmimo momentą nesusikaupus apie vaikutį galvojau, o kaip su sekančiu sarėmiu man čia "pašokus" ir į tuos rėmus įsikibus. Gavos taip, kad man išniro petys ir 2 mėn nevaldžiau kairiosios rankos, o visi ligoninėj baisiai stebėjosi, kaip čia aš sugebėjau per gimdymą petį išsisukti...
Tai vat, mano atveju gydytoja tikrai elgėsi taip, kaip jai patogiau, kaip yra pratusi ir mano norai mažai ką reiškė. Tiesa, drašiau ir nuskausminamųjų ir klausiau kokius vaistus man leido (skatinamuosius), aišku jai buvo svarbiau greičiau darbą baigt, tiesiai šviesiai taip man ir pasakė, todėl nesivargino atsakint į klausimus.
Atsakyti
na nežinau, aš gimdžiau normaliai, be jokių ten isidrbinėjimu 4u.gif , mane super aptarnavo, buvo labai mielos akušerės ir tikrai teisių niekas nepažeidė bigsmile.gif nes vos tik suskambus signalizacijai akušerė jau buvo čia, viską padėjo ir vyras buvo šalia. tiesiog labai esu patenkinta thumbup.gif o kad pasirašyt davė tai visur reikia dabar tokios taisyklės manes tikrai nei pažemino nei užgavo. 4u.gif man svarbiausia malous veidai ir geras aptarnavimas drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
Labai geras straipsnis, deja vargu ar kas pasikeis Lietuvos ligoninese per artimiausius 10 metu. Visu pirma pati visuomene turi pasikeisti. Gimdykla tikrai ne ta vieta, kurioje turetum kovoti uz save ir vaikeli, deja vis gi kovoti tenka turbut 90% jei ne daugiau. Kraupu skaityti gimdymo istorijas ir matyt kiek daug komplikaciju kyla vien del mediku aplaidumo. O ir kaip tikslingai, is gydytoju puses, peikiami gimdymai namuose. Atrodo, kad kiekvienas puikus gimimas namuose, butu tiesioginis priekaistas gimdymui ligonineje. Liudna, kad musu salyje moterys baimes ir stereotipu vedinos vis dar turi kankintis ir prisiminti gimdyma su skausmu ir baime. Istojome i ES, bet vis dar gyvename bananu respublikos lygiu.
Atsakyti
http://www.motherfriendly.org/MFCIb
tokia turetu buti motinai palanki ligonine
dabarneturiu laiko versti, gal veliau
Atsakyti