Įkraunama...
Įkraunama...

Spiralė MIRENA

biggrin.gif tiesiog mano nuomone, apie šią priemonę yra mažai objektyvios (ne gamintojo-pardavėjo, ar suinteresuoto gydytojo) info. Kas tinka draugei, kaimynei ar pažįstamai nebutinai tiks ir pačiai. Deja, gydytojai labai prieštaringai šį daiktą vertina. Ir niekas čia nerėkauja schmoll.gif - dėl pačios sterilizacijos, aišku čia kita tema, irgi iki galo neaišku, lyg ir daroma lyg ir ne.
Atsakyti
Idejo man siandiena mirena spirale.Kol kas jauciu maudima pilvo apacioje.Bet gydytoja sake,taip turi buti.O isimti ja nebutinai po 5metu.Galima ir anksciau,jei suplanuoji dar vaikiuku turet.Paskaiciavus ji po kokiu pusantru metu atsiperka.Jei kaina labai gasdina smile.gif
Ziuresim kaip as su ja susigyvensiu mirksiukas.gif
Atsakyti
Geikutux, pacitavai, dar pasiryškinai, alia vistiek nesąmonę komentuoji, nu pro šalį, ar matai ką nori matysi? g.gif
Pasiryškinai, daugiau vaikų aš turėt nenoriu, o komentuoji, kam neva man spiralė, jei jau nebenoriu... lotuliukas.gif kur mąstymo logika, juk nesakau, kad mylėtis nebenoriu lotuliukas.gif va tam ir spiralė, kad nuo nepageidaujamo nėštumo saugotų.
Atsakyti
Sveikos smile.gif

Kita savaite ir as jau su spirale tikriausiai busiu. Bet perskaiciau visa tema ir truputi issigandau, kad kai kurie ginekologai Lietuvoje ta spirale rekomenduoja toms, kurios nebenori tureti vaiku. Man mano gydytoja cia, Danijoje, uztikrino kad issiemus hormonine spirale pastojama paprastai jau po triju menesiu. As jos 5 metus nesioti nesiruosiu. Gal apie 2- 3 metus, o po to planuosim antra maziuka.

Man tiesiog keista, kad gydytoju nuomones Lietuvoje ir vakaruose taip skiriasi. Kazin kurie teisus? g.gif

O del tu tepliojimu tai man nebaisu, istversim jeigu reiks... ax.gif

Kita savaite po idejimo parasysiu kaip sekesi.
Atsakyti
Norejau paklausti,o Mirena butina ivesti per menesines ar 7 dienu begyje,skaiciuojant nuo menesiniu pradzios?
Atsakyti
Ei,ar nera naudojanciu si daikta?
Atsakyti
QUOTE(Shater @ 2007 04 15, 21:45)
Ei,ar nera naudojanciu si daikta?

Geriausia 3-4 d., bet kadangi man ispuole savaitaglis, tai idejo 6 d.
Jau metai, patenkinta.
Atsakyti
na nebutinai smile.gif ,man pvz idejo 2 sav. po menesiniu,tik klause ,ar tikrai 100% isitikinus kad nepastojau.Taigi surizikavau...Gal del to,kad dejo gerokai po mano dienu,jauciau skausma.Gydytoja sake,kad dedant per menesines maziau skauda ir pastojimo galimybe daug mazesne rolleyes.gif
Atsakyti
Klausimas toms, kurios neperseniausiai dėjosi spiralę: kiek dabar kainuoja spiralė? Radau internete, kad pakilo iki 700 lt doh.gif
Atsakyti
tai paprastai kainavo apie 600, bet su 15% nuolaida virš 500 lt sumokėjau
Atsakyti
sveikutes smile.gif

Jau lygiai savaite praejo nuo spirales idejimo. Tiesa, manoji hormonine spirale vadinasi LEVONOVA, bet man atrodo kad tas pavadinimas kiekvienoje salyje kitoks, o ta spirale niekuo nesiskiria. Kai nusipirkau ir pamaciau visa pakuote, tai truputi issigandau, labai jau daug man ten visko pasirode biggrin.gif Bet paskui pries idedant, gydytoja paaiskino kad tik maza tos pakuotes dalis ir yra pati spirale, tai tada apsiraminau ax.gif
Jauciuosi puikiai, tepliojimai kurie ir taip buvo labai nezymus, isnyko jau po keliu dienu, netruko nei savaites. Skausmai tokie kaip pirmaja menesiniu diena buvo tik ta pacia diena kai idejo spirale. Kita diena jau nieko nebejauciau. Vienzo, jauciuosi taip gerai, kad net pradedu abejoti, ar ta spirale dar ten tebera. Gal iskrito? Gydytoja paskyre laika pasitikrinimui liepos menesi, bet greiciausiai eisiu anksciau, kad pradingtu abejones. Tiesa, po idejimo supratau, kodel spirale nerekomenduojama negimdziusioms. Idedant skaudejo, jausmas toks, kaip tokio neblogo saremio metu. Tai tik galiu isivaizduoti kaip skaudetu negimdziusiai moteriai.
Vienzo, kol kas esu labai patenkinta ta spirale. Beje, Danijoje hormonine spirale kainuoja 1200 kronu, t.y. apie 600 litu. Neisivaizduoju, kaip Lietuvoje tas pats daiktas gali kainuoti tiek pat arba dar daugiau. Juk zmoniu atlyginimu Danijoje ir Lietuvoje skirtumas didziulis g.gif
Atsakyti
Idomu butu suzinot,ar Mirena galima butu nesiot ilgiau nei 5 metus,nes paprastos spirales galiojimo laika glima prailginti tongue.gif bent jau mano mama visus 7 metus nesiojo.O gal su hormonine kitaip? biggrin.gif
Atsakyti