Įkraunama...
Įkraunama...

Spiralė MIRENA

QUOTE(jovana @ 2007 04 23, 12:31)
Poliklinikoj 11 lt pagal patvirtintus įkainius...

man uz dyka idejo (na paskui gydytojai pati atsidekojau kai tikrintis ejau po keliu sav.) ir nuskausmino, ir akusere stovejo salia ir t.t. zodziu viskas kaip privacioj, tik aplinka biski apsiurusi (nes valdiska juk doh.gif ).

bijojau skausmo, bet biski sueme toks maudimas kaip per menesines keliom sekundem (gydytoja perspejo). siaip kas labai bijo ibumetino kokio pries eidamos isgerkit. psichologiskai turetu padet biggrin.gif

galiu palyginti su KT kurias vartojau keleta metu pries nestuke.gif ir po to kelis menesius. tai tos mazyles paskutines man schmoll.gif . spuogavausi, nuotaika kito ir t.t. plius kiekviena diena po n kartu skaiciuodavau pakuote ar isgeriau tablete, vyrui liepdavau ziuret kad tikrai isgeriau, po to klausdavau dar ar tikrai... vienzo baimes vis tiek pilnos kelnes budavo... unsure.gif be to paskaiciauvau kad man pasiulytos mazyles KT kainuoja po 40lt menesiui, tai man mirena praktiskai po metu atsiperka... o jei sugalvosim anksciau tureti 2.gif nei po 5, tai nueisiu ir issimsiu ax.gif .
dabar veidas daugmaz normalus (o galvojau kad be didesniu doziu hormonu spuogais isvers), svoris nepakito (na valgyt siaip maziau reikia blush2.gif ), o noras net geriau nei anksciau bigsmile.gif . diskomforto nejauciu. vyras taip pat. tepliojimas va po 2 men. baigesi... gal itakos turejo kad sirgom slogomis visokiom, tai rutinoskorbina labai geriau mirksiukas.gif

ir dar kai pasibedavau gyd. kad neteisybe kad turtingose ES salyse kompensuoja mirena ir KT o pas mumus dar brangiau reik moket doh.gif , tai sake reikia prasymus i SAM rasyt ir skustis. nes ir jos, gydytojos, dedasi uz ta pacia kaina... (nu jei aisku jas scheringas nepafinansuoja hihihi.gif)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo 2SIA: 30 balandžio 2007 - 11:58
QUOTE(2SIA @ 2007 04 30, 12:52)
ir dar kai pasibedavau gyd. kad neteisybe kad  turtingose ES salyse kompensuoja mirena ir KT

nezinau, kurios cia ES salys KT kompensuoja,bet Vokietijoje ligoniu kasos tai neapmoka schmoll.gif turi pats apsimoket mirksiukas.gif
...ir netokia jau ta Mirena nekalta...pasiskaiciau moteru, atsiliepimus uzsienietiskuose forumuose unsure.gif
Atsakyti
sveikos merginos. perskaiciau jusu laiskelius ir pati nutariau parasyt. mirena susigundziau, nes ja turi 5 metus mano drauge, kuri ja labai patenkinta, o as sakiau, kad i savo kuna niekada jokio svetimkunio nedesiu.bet kai paskaiciavau, kad galesiu apsieiti be paketu su keliais lasiukais, o be to nereikes jokiu kitu papildomu apsisaugojimo priemoniu, tai labai susigundziau, nes drauge patikino, kad pas ja jokiu kraujingu isskyru - ji gali bet kada myletis, maudytis ir visa kita. tai va, susigundziau ir isidejau. OOOO, idejimas buvo skaudus, mat po gimdos kaklelio operacijos- labai siauras priejimas, o gydytoja pasake, kad jei nebutu praplesus pakuotes, tai tikai nebutu dejus. Bet skausmas truko neilgai, po 10-15 minuciu atlego ir veliau siek tiek skaudejo pilvo apacia lyg per menesines. siuo metu mirena pas mane jau daugiau nei metai, bet as iki siol siek tiek pakraujuoju. is pradziu lyg ir maziau, na o paskutinius du menesius, man atrode, kad buvo lyg buvo menesines kaip ir anksciau. pagalvojau, kad gal pameciau spirale, bet kai pasitikrinau tai uzciuopiau siulus. zinau, kad turiu mioma, del to nerimauju - gal hormonu kiekis, esantis spiraleje veikia mioma, kuri gali pradeti augti. Apie tai mane buvo ispejusi ginekologe, kuri dejo sia spirale. O medicininio patikrinimo metu, kita ginekologe net apsauke, kam drysau detis spirale esant miomai. O pati as didelio diskomforto del sios spirales nejauciu, tiesiog esu patenkinta, kad nereikia galvoti apie jokias papildomas apsisaugojimo priemones, galiu myletis kada tik uzsimanau - nu gal isskyrus tas dienas kai teplioja, ar rimciau kraujuoju. esu girdejusi toki dalyka, kuri labai noreciau issiaiskinti - po 40 metu, bet kokia intervencija i moters organizma issaukia klimaksa. tai va, del sios priezasties ir pas gydytoja neinu, nes bijau, kad mano mioma gali but padidejusi, del ko sustiprejes kraujavimas, o operacijos bijau.
Atsakyti
Jei kas susidomejo mirena pigiau, rasykit man i emaila elvyra@akadas.lt. Pakuote nepazeista, viskas ciki, cekis net euro vaistines yra, tik tai kad as persigalvojau, ir tiek...
Atsakyti
QUOTE(Wolke @ 2007 04 30, 13:27)
nezinau, kurios cia ES salys KT kompensuoja,bet Vokietijoje ligoniu kasos tai neapmoka schmoll.gif turi pats apsimoket  mirksiukas.gif
...ir netokia jau ta Mirena nekalta...pasiskaiciau moteru, atsiliepimus uzsienietiskuose forumuose  unsure.gif

pas Britus kompenuojamos KT (del mirenos nzn) - bet jas skiria tik gydytojas. Pas prancuzus kas 5 metus berods gali gaut nemokamai mirena per seimos centrus ar pan.

o ne vienas kontraceptikas nera nekaltas ax.gif nebent sargiai mirksiukas.gif o maziausiai kenkia - susilaikymas tongue.gif - 100 proc. garantija kad nepastosi ir nebus pasaliniu poveikiu biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo 2SIA: 01 gegužės 2007 - 15:08
QUOTE(Elvyrcik @ 2007 04 30, 15:36)
Jei kas susidomejo mirena pigiau, rasykit man i emaila elvyra@akadas.lt. Pakuote nepazeista, viskas ciki, cekis net euro vaistines yra, tik tai kad as persigalvojau, ir tiek...

Parasiau Jums i emeila. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(bangabanga @ 2007 04 30, 14:41)
sveikos merginos. perskaiciau jusu laiskelius ir pati nutariau parasyt. mirena susigundziau, nes ja turi 5 metus mano drauge, kuri ja labai patenkinta, o as sakiau, kad i savo kuna niekada jokio svetimkunio nedesiu.bet kai paskaiciavau, kad galesiu apsieiti be paketu su keliais lasiukais, o be to nereikes jokiu kitu papildomu apsisaugojimo priemoniu, tai labai susigundziau, nes drauge patikino, kad pas ja jokiu kraujingu isskyru - ji gali bet kada myletis, maudytis ir visa kita. tai va, susigundziau ir isidejau. OOOO, idejimas buvo skaudus, mat po gimdos kaklelio operacijos- labai siauras priejimas, o gydytoja pasake, kad jei nebutu praplesus pakuotes, tai tikai nebutu dejus. Bet skausmas truko neilgai, po 10-15 minuciu atlego ir veliau siek tiek skaudejo pilvo apacia lyg per menesines. siuo metu mirena pas mane jau daugiau nei metai, bet as iki siol siek tiek pakraujuoju. is pradziu lyg ir maziau, na o paskutinius du menesius, man atrode, kad buvo lyg buvo menesines kaip ir anksciau. pagalvojau, kad gal pameciau spirale, bet kai pasitikrinau tai uzciuopiau siulus. zinau, kad turiu mioma, del to nerimauju - gal hormonu kiekis, esantis spiraleje veikia mioma, kuri gali pradeti augti. Apie tai mane buvo ispejusi ginekologe, kuri dejo sia spirale. O medicininio patikrinimo metu, kita ginekologe net apsauke, kam drysau detis spirale esant miomai. O pati as didelio diskomforto del sios spirales nejauciu, tiesiog esu patenkinta, kad nereikia galvoti apie jokias papildomas apsisaugojimo priemones, galiu myletis kada tik uzsimanau - nu gal isskyrus tas dienas kai teplioja, ar rimciau kraujuoju. esu girdejusi toki dalyka, kuri labai noreciau issiaiskinti - po 40 metu, bet kokia intervencija i moters organizma issaukia klimaksa. tai va, del sios priezasties ir pas gydytoja neinu, nes bijau, kad mano mioma gali but padidejusi, del ko sustiprejes kraujavimas, o operacijos bijau.

o mano draugej kuti turi mioma iskart pati gydytoja kuri prieme gimdyma pasake kad butinai reikia deti tik MIRENA JEI turi mioma..........jokiu budu paprasta varine
nes su mioma gausesnis kraujavimas buna ir kaip tik kazkokiu gormonu truksta jei jau atsirado...sako kad su mioma turint MIRENA subalansoja hormonus...ir yra tikimibe kad ji neaugs........tokia ir liks

Papildyta:
DABAR GALVOJIU kur geriau kreiptys ar pas savo ginekologe kad idetu Mirena??
Gal pas ta gydytoja pas kuri gimdziau...gal profesionaliau ides Gymdymo namie?? Deda paskut.menes.diena??
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Simpatiaska: 01 gegužės 2007 - 17:03
manau, kad spirale gali deti tiek savas ginekologas, tiek gydytoja pas, kuria gimdei. Dek pas ta, kuria labiau pasitiki, ar geresnis kontaktas, nes palaikymas idejimo metu irgi reikalingas.
Atsakyti
Mirena jau turiu 3men. dar nedaug, bet jau galiu pasakyti savo nuomone apie ja. Spirale dejausi Norvegijoj pas ginekologe. Niekuo nenuskausmino, bet ir skausmas nelabai didelis, galima ir pakentet. Gydytoja perspejo, kad tris menesius organizmas taikysis prie spirales todel pastoviai gali teplioti ir kraujuoti. Spirale dejausi iskarto po geremu kontraceptiku. Po ydejimo truputy pakraujavau dvi dienas. Po to sulaukiau kaip ir pirmu menesiniu po 18d., bet tai buvo tik dvieju dienu patepliojimas tamsiomis isskyromis. Kitos menesines atkelevo tik po 44d. ir buvo taip pat tik 5d. patepliojimas. Kas liecia svory, tai man jis krenta, nors ir gerent KT man neaugo. Sex reikalai su spirale tikrai atsigavo, nes geriant KT poreikio sexui praktiskai nebuvo. Mano apsisprendima ysidet spirale nuleme ir tai, kad as daugiau vaiku turet neplanuoju ir atsibodo gert KT. Kas liecia ta nuomone, kad spirales salutinis poveikis gali islysti ir po 10m. manes kaip ir negazdina, nes mes gyvenam tokiais laikais, kad negali zinoti is kur tas salutinis poveikis gali atsirast. Vien kiek visokiu E maisto produktuose ir panasiai, net ir oru toli grazu negrynu kvepuojam. Man atrodo didesny salutiny poveiky gali tureti neplanuotas vaikelis seimoje. As kategoriskai nepersu savo nuomones kitom negalinciom apsispresti ar detis spirale, bet pati kol kas labai dziaugiuosi, kad ysidejau
Atsakyti
QUOTE(H&M @ 2007 05 02, 09:44)
Mirena jau turiu 3men. dar nedaug, bet jau galiu pasakyti savo nuomone apie ja. Spirale dejausi Norvegijoj pas ginekologe. Niekuo nenuskausmino, bet ir skausmas nelabai didelis, galima ir pakentet. Gydytoja perspejo, kad tris menesius organizmas taikysis prie spirales todel pastoviai gali teplioti ir kraujuoti. Spirale dejausi iskarto po geremu kontraceptiku. Po ydejimo truputy pakraujavau dvi dienas. Po to sulaukiau kaip ir pirmu menesiniu po 18d., bet tai buvo tik dvieju dienu patepliojimas tamsiomis isskyromis. Kitos menesines atkelevo tik po 44d. ir buvo taip pat tik 5d. patepliojimas. Kas liecia svory, tai man jis krenta, nors ir gerent KT man neaugo. Sex reikalai su spirale tikrai atsigavo, nes geriant KT poreikio sexui praktiskai nebuvo. Mano apsisprendima ysidet spirale nuleme ir tai, kad as daugiau vaiku turet neplanuoju ir atsibodo gert KT. Kas liecia ta nuomone, kad spirales salutinis poveikis gali islysti ir po 10m. manes kaip ir negazdina, nes mes gyvenam tokiais laikais, kad negali zinoti is kur tas salutinis poveikis gali atsirast. Vien kiek visokiu E maisto produktuose ir panasiai, net ir oru toli grazu negrynu kvepuojam. Man atrodo didesny salutiny poveiky gali tureti neplanuotas vaikelis seimoje. As kategoriskai nepersu savo nuomones kitom negalinciom apsispresti ar detis spirale, bet pati kol kas labai dziaugiuosi, kad ysidejau

Sutinku thumbup.gif
geriau jau spirale jei nepl.vaikelis...vaikeliai tai dziaugsmas.....bet kai gali jais pasirupinti materialiai ir maraliai.
o tikrai neaisku ka mes sisis laikais valgom,geriam............Tai manau nera tu dalyku kurie nekenktu organizmui....
Atsakyti
QUOTE(ČIČI @ 2007 04 27, 21:56)
TO AUXELIS
Pabandyk pagerti hemeopatinį preparatą Mastodynon N, tikiuosi padės. Kažko gydytojai jo niekad nesiūlo, bet veiksmingas  thumbup.gif

Pradėjau gerti Cyclo3fort. Jau trečia diena geriu. Žiūrėsiu, gal padės g.gif. O jei ne, pasitarsiu su gydytoja ir dėl pasiūlytų Mastodynon N. Ačiū už patarimą mirksiukas.gif.
Atsakyti
Mergaites o spirale galima deti tik po PMS,kai tik siek tiek teplioja??
o jei po savaites po PMS??? Suprantu kad turbut kai menesines kaklelis siek tiek atsiveria daugiau ir beveik 100 proc.kad nenescia.Ar deda kai tik nori?????? blush2.gif
Atsakyti