Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip vyksta vaiko pasirinkimas?

Vaika pasiulyti gali ir jaunesni nei 3 men. (net ir triju dienu), tiesiog iki jam sukaks 3 men. ji bus galima tik globoti (jis jau gales gyventi kartu su jumis namuose). Suejus 3 men., vaika iraso i ivaikinamu vaiku sarasus ir tada surinkus dokumentus galima kreiptis i teisma del ivaikinimo. Bent jau taip vyksta jei motina per teisma yra atsisakiusi maziuko nuo gimimo.
Atsakyti
Jeigu šeima yra apsisprendusi įvaikinti, jai turi būti siūlomas jau galimas įvaikiniti, o ne globoti vaikas. Jis visais atvejais bus vyresnis nei 3 mėn. Jei šeima yra apsisprendusi globoti, jai bus pasiūlytas toks vaikas, kuris yra galimas globoti. Iš kai kurių pasisakymų galima suprasti, kad globėjas ir įvaikintojas yra visiškai tas pats ir skiriasi tik pavadinimas. Noriu šiandien globoju, užsinoriu rytoj tą patį vaiką įsivaikinu. Taip toli gražu nėra. Priimdamas į savo šeimą dar negalimą įvaikinti vaiką, įsipareigoji, kad tinkamai vykdysi visas globėjo pareigas, kurios skiriasi nuo įvaikintojų. O tai[p pat turi žinoti, kad priimdamas galimą globoti vaiką, nebūtinai galėsi jį įvaikinti. jeigu parsiveži namo ką tik gimusi kūdikį, norėdamas įvaikinti jį, o po to paaiškėja, kad jo niekada negalėsi įvaikinti, nes jo tėvas pripažįsta tėvystę, atsiranda vaiko artimas giminaitis, kuris turi pirmumo teisę tuo vaikeliu rūpintis, vaiko tėvai dėl laikinų priežasčių negali tuo vaiku pasirūpinti, kas tada? O tada tas vaikelis negalės likti pas jus. Taip kad labai nuoširdžiai linkiu išsiaiškinti, kas yra vaiko globa ir įvaikinimas, kuo skiriasi, kokios yra globėjo ir įvaikintojo teisės ir pareigos, ir tada priimti sprendimą, kokiu būdu norėtumėte padėti vaikui. Neieškokim būdų kaip apeiti nustatytas procedūras, nes paskui tik patys ir nukenčiam.
Atsakyti
Tai kad motina atsisako vaiko rastiskai nereiskia kad vaikas laisvas, nes duoti i teisma del motinaos valdzios apribojimo galima tik suejus 3 menesiams , tie 3menesiai duoti motinai persigalvoti. ir tik suejus 3 menesiam teisiskai ribojamos motinos, vaikas statomas i ivaikinimo eile (velgi teismo sprendimas isigalioja po 1menesio) o paskui kai surandami iteviai vyksta antras teismas.
kadangi pas mus niekas niekur neskuba tai vaikiukai su ribota motinu valdzia ir pastatyti i ivaikinimo eile buna vyresni nei sesiu menesiu . Nemaisykite motinos atsisakymas dar ne panaceja .
Papildyta:
beabejo jeigu imi vaikiuka be statuso o tik turedamas motinos atsakyma (buna kad taip daro) visada buna galimybe kad vaiko gimines persigalvos ir turesite nemalonumu.
As nesu linkusi rizikuoti ir as gavau 9 menesiu mazyle per kelis savaites (man pasiule kai dar nebuvo jai isigaliojas teismo sprendimas del motinos valdzios ribojimo ir ji nebuvo dar sarasuose) ir praktiskai jau su dokumentais.
Atsakyti
Mielos mamytes, nerasau gi as is lempos biggrin.gif Musu atveju yra butent taip, kaip parasiau - mes visuose dokumentuose pazymejom, kad norim vaikuti ivaikinti, o ne globoti. Kadangi vaikutis maziukas, ji pradzioj galima tik globoti. Mama jo jau yra atsisakiusi teisme. Dabar laukiam kito teismo.
Atsakyti
na tai taip ir yra vaika galima auginti ir nuo gimimo jei motina yra parasiusi atsisakyma, pirmas teismas ivyksta kai vaikui sueina trys menesiai ir jame turi dalyvauti motina . nA O JEI JAU YRA APRIBOTOS MOTINOS TEISES ir vaikas auga pas jus tai ivaikinti tikrai leis cia tik formalumas.
Kiek zinau nemazai kas taip daro aisku kelis menesius iki pirmo teismo pergyvena bet paskui uztat turi maza vaika.
As taip daryti bijojau sakau o jei vdrug kas nors ne taip jei motina nepasirodys ka tada daryti. as gavau 9 menesiu jau po teismu. isivaikinau kai jai buvo 10 menesiu iki to laiko ji pas mane gyveno paukscio teisem.
Atsakyti
QUOTE(ZAIKA2 @ 2009 02 11, 21:21)
ikI 3 menesiu i teisma duoti negalima, 3 menesiu vaiko dokumentus galima nesti i teisma del motinos teisiu apribojimo jei jo atsisake motina rastiskai , teismas paskiriamas po 1 menesio ir dar standartiskai teismo sprendimas isigalioja po menesio o tik poto kai isigalios teismo sprendimas (geriausiu atveju tai bus kai vaikui sueis 5 menesiai ir teismai nevyks per naujakus ar vasara kai teisejai atostogauja (zinau kad teismu kartais prisieina laukti  iki 3 menesiu). Taigi kai bus apribotos motinos teises (beje ji pati turi paliuditi kad atsisako teisme) tada galima ruosti dokumentus ivaikinimui.
Kadangi motinos kurios atsisako vaiko (tokiu yra kelios per metus) dazniausiai nepasirodo teisme , tada reikia duoti jas paieskai. taigi vaikai po teismu ir su dokumentais buna geisausiu atveju 7-8 menesiu jei norite mazesnio imate mazyli ir tampotes po teismus jau turedami vaika ir neturedami garantiju kad jis tikrai tkrai bus jusu. Bet jei nebijosite rizikuoti tai lengviau gausite mazyli.

Labai tiksliai parasyta. Mano vaikučiui dokumentai buvo sutvakyti, t.y. motinai atimta teise i ji kai jam buvo 6 truputi virs 6 mėn. kai jis buvo 8 mėn atsirado įvaikinamų vaikų sąraše, 8 šimos jo atsisakė ir tada galiausiai jį pasiūlė mums ir galiausiai beveik 9 mėn. mes jį parsivežėme namo, tą pačią dieną padavę dokumentus teismui dėl įvaikinimo, bet teismas įvyko tik po beveik 2,5 mėn. (ir tai kai vyras pakėlė visus ant kojų, nes pasirodo byla-nesvarbi ir ji stalciuje dar butu gulejusi apie porą mėn.), o 11 mėm mes jau turime teisėtą sūnų, nes mes prašėm, kad teismo sprendimas būtų vykdomas skubiai, t.y. tą pačią dieną kaip ir vyko teismas, jį teisėja priėmė, tad nereikėjo laukti 30 d. ir visa ta procedūra legali tik labai padedant mūsų rajono VTAT vedėjai, kuri man tiek patarimų davė, kad net mūsų advokatę konsultavo, kai visas šis procesas tvirtai buvo laikomas už vadžių tai viskas pakankamai greit ir įvyko, bet jau supratau, jei sėdėsi ir lauksi, pats nesibelsi į galybę visokių durų ir jeigu dar užsirausi ant nekompetetingų VTAT darbuotojų, tai įvaikinimo procedūra kaip minimum metai užtruktų, o man viskas nuo pradių truko beveik 9 mėn., tai kaip ir tikras nėštumas lotuliukas.gif
Stiprybės , sėkmės ir atkaklumo visiems linkiu ir tik nebijokit įsivaikinti, nes mūsų sūnelis mums yra pats nuostabiausias ir protingiausias ir graziausias....
Atsakyti
QUOTE(meid @ 2009 02 13, 14:05)
Taip kad labai nuoširdžiai linkiu išsiaiškinti, kas yra vaiko globa ir įvaikinimas, kuo skiriasi, kokios yra globėjo ir įvaikintojo teisės ir pareigos, ir tada priimti sprendimą, kokiu būdu norėtumėte padėti vaikui. Neieškokim būdų kaip apeiti nustatytas procedūras, nes paskui tik patys ir nukenčiam.

Kad jau taip viską gerai žinote labai domina kokias teises turi realiai globėja, pakomentuokite.

Galima viską būtų daryt pagal įstymą, jei VTAT labiau rūpėtų dokumentų tvarkymas ir iš tikrųjų vaiko gerovė, o ne nebaigtas gerti kavos puodukas.
Atsakyti
QUOTE(ZAIKA2 @ 2009 02 13, 17:36)
na tai taip ir yra vaika galima auginti ir nuo gimimo jei motina yra parasiusi atsisakyma, pirmas teismas ivyksta kai vaikui sueina trys menesiai ir jame turi dalyvauti motina . nA O JEI JAU YRA APRIBOTOS MOTINOS TEISES  ir vaikas auga pas jus  tai ivaikinti tikrai leis cia tik formalumas.
Kiek zinau nemazai kas taip daro aisku kelis menesius iki pirmo teismo pergyvena bet paskui  uztat turi maza vaika.
As taip daryti bijojau sakau o jei vdrug kas nors ne taip jei motina nepasirodys ka tada daryti. as gavau 9 menesiu jau po teismu. isivaikinau kai jai buvo 10 menesiu  iki to laiko ji pas mane gyveno paukscio teisem.


Mes surizikavom, paėmėm trijų savaičių, bet bio mamai jau buvo apribotos teisės kitų vaikų atžvilgiu, buvo jos raštiškas atsisakymas, tai faktiškai teismas kai suėjo trys mėn tebuvo tik formalumas. Tiesa, kol baigėsi visi įvaikinimo formalumai, kurie buvo vilkinami dėl visokiausių teismų užimtumų, praėjo nemažai laiko, bet kažkaip aš nelabai nervinausi..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dara: 20 vasario 2009 - 12:10
zinai del to ,nervinausi, tai kogero toje pacioje situacijoje kiekvienas reguos savaip.
Atsakyti
QUOTE(Dar @ 2009 02 19, 17:15)
Kad jau taip viską gerai žinote labai domina kokias teises turi realiai globėja, pakomentuokite.

Galima viską būtų daryt pagal įstymą, jei VTAT labiau rūpėtų dokumentų tvarkymas ir iš tikrųjų vaiko gerovė, o ne nebaigtas gerti kavos puodukas.


Pritariu Jums, kad šitoj srity yra tikrai daug nekompetencijos. Ir galiu pasiūlyti tik vieną dalyką, jeigu manote, kad VTAT nedirba taip, kaip turėtų, turėtumėte kreiptis į tas institucijas, kurios galėtų tuos faktus patikrinti (Vaiko teisių apsaugos kontrolieriaus įstaiga, Įvaikinimo tarnyba). Taip pat norėčiau pasakyti dar ir tokį dalyką, kad ne visada "dokumentai tvarkomi" pagal globėjo pageidavimą, jie turi būti "tvarkomi" tada, kai tam yra pagrindas. Man rodos, kad tos institucijos, kurias nurodžiau, galėtų Jums astakyti, kaip yra Jūsų situacijoje. Sėkmės
Atsakyti
QUOTE(meid @ 2009 02 20, 15:28)
Pritariu Jums, kad šitoj srity yra tikrai daug nekompetencijos. Ir galiu pasiūlyti tik vieną dalyką, jeigu manote, kad VTAT nedirba taip, kaip turėtų, turėtumėte kreiptis į tas institucijas, kurios galėtų tuos faktus patikrinti (Vaiko teisių apsaugos kontrolieriaus įstaiga, Įvaikinimo tarnyba). Taip pat norėčiau pasakyti dar ir tokį dalyką, kad ne visada "dokumentai tvarkomi" pagal globėjo pageidavimą, jie turi būti "tvarkomi" tada, kai tam yra pagrindas. Man rodos, kad tos institucijos, kurias nurodžiau, galėtų Jums astakyti, kaip yra Jūsų situacijoje. Sėkmės


ne visai į temą, bet paklausiu- jūs čia sau tokį tikslą esat išsikėlus- skyrelio globėjas ir įvaikinusias šeimas išauklėti? Kažkaip įdomiai jūs čia norite papasakoti- įtėviai, globėjai įstatymų nesilaiko, ir visus tai ragina daryti. Mieloji, apsigraibykit, maž miegat. Kokiom sąlygom yra pasiūloma, kokiom sąlygom yra steigiama globa, įvaikinimas tokiom sąlygom žmonės ir ima vaikelius. Įstatymus pažeidžiantys, nevykdantys, aplaidžiai vykdantys yra tie, kas tai steigia, o ne globėjai ir įtėviai. Kad labiausia norisi globos namus nuo visuomenės atriboti, atskirti, uždrausti juose lankytis tai tas yra žinoma, nieko nauja nepropaguojate. Tamsta, kai jau įstaigos dirbs numatyta tvarka, visos instituijos laikysis įsttymų, ir pirmiausia pati valstybė jų laikysis, galėsit kažką apie kažką postringauti, o kol kas pasūlyčiau susilaikyti nuo panašių komentarų. Tiesa, jei nesunku- eliems vaikučiams esate globėja, įmotė?
Atsakyti
QUOTE(alfija @ 2009 02 20, 16:45)
ne visai į temą, bet paklausiu- jūs čia sau tokį tikslą esat išsikėlus- skyrelio globėjas ir įvaikinusias šeimas išauklėti? Kažkaip įdomiai jūs čia norite papasakoti- įtėviai, globėjai įstatymų nesilaiko, ir visus tai ragina daryti. Mieloji, apsigraibykit, maž miegat. Kokiom sąlygom yra pasiūloma, kokiom sąlygom yra steigiama globa, įvaikinimas tokiom sąlygom žmonės ir ima vaikelius. Įstatymus pažeidžiantys, nevykdantys, aplaidžiai vykdantys yra tie, kas tai steigia, o ne globėjai ir įtėviai. Kad labiausia norisi globos namus nuo visuomenės atriboti, atskirti, uždrausti juose lankytis tai tas yra žinoma, nieko nauja nepropaguojate. Tamsta, kai jau įstaigos dirbs numatyta tvarka, visos instituijos laikysis įsttymų, ir pirmiausia pati valstybė jų laikysis, galėsit kažką apie kažką postringauti, o kol kas pasūlyčiau susilaikyti nuo panašių komentarų. Tiesa, jei nesunku- eliems vaikučiams esate globėja, įmotė?

drinks_cheers.gif
Lygiai tą patį norėjau pasakyti.
Atsakyti