Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip vyksta vaiko pasirinkimas?

QUOTE(Šypsena @ 2009 05 18, 20:59)
Man asmeniskai sis vaiko paieskos etapas yra ziauriai sunkus.
Ar ir jums taip buvo???

O man nebuvo sunkus, pirmiausia apie siūlomą vaikutį sužinojau iš VTAT telefonu, ir kažkaip net nemačius, vien iš pasakojimo atrodė, kad gal kitų pasiūlymų ir nereiks, o šis jutimas dar labiau susitiprėjo kai kitą dieną nuėjau pasiimti iš VTAT leidimo jį lankyti, ir tuo pačiu gavau labai labai mielą mažulio nuotrauką, atspausdintą dideliu formatu.
Galutinai apsisprendžiau po apsilankymo, ir tos pirmosios pažinties dienos man visada liks vienas iš šviesiausių prisiminimų. Tačiau galutinis lūžis viduje įvyko gal po kokios savaitės kasdienio bendravimo - kai jau galvojau, kad ne tik "šitas vaikas bus mano, bet gal juo galėtų būti ir koks kitas", bet kai jau galvojau, kad į jokį kitą jo nekeisčiau.
Beje, buvo žmonių, kurie mano mažulio atsisakė. Kaip ir Utė, negalvoju apie juos ničnieko blogo.

Norėčiau paklausti - ar jums sunku tik dėl kažkokios jaučiamos kaltės, ar ir dėl to, kad nesate tikri, kad sprendimas teisingas jūsų pačiu atžvilgiu, t.y. kad gal praleidote šansą ir atsisakėte vaiko, kurį po ilgesnės pažinties būtumėte galėję priimti į savo širdį? Jei sunkumas vien tik dėl kaltės ar dėl įvairių įstaigų daromo spaudimo, tai ir aš sakyčiau, kad nereikia jos jausti. O jeigu sunku ir dėl to, kad patys kažkuo nesate tikri, tada kitą kartą galite pamėginti ilgiau pabendrauti su vaiku. Pvz. pamenu kad ZAIKA2 irgi turėjo abejonių, o kokią nuostabiausią dukrytę dabar turi.


Atsakyti
AS MENESI LAIKO LANKIAU MERGYTE kol galutinai apsisprendziau. BET TIESA SAKANT ANKSCIAU IR NEBUUTU GAVESIS nes buvo kaledinis peridas . Ir del to anksciau nebutu sutvarkyti dokumentai.
Man labiausiai padejo atsiliepimai kai moterys parase kad vaika pamilo ir prieme pilnai kaip savo po metu laiko. PASKAICIAU DAR PAS RUSUS KAD DAUGUMA IMA VAIKA NIEKO JAM NEJAUSDAMI ir metai laiko yra visai normalus periodas suaugusiam zmogui.
KAD NEKEISCIAU VAIKO i kita as zinojau jau po menesio bet galutinai iki isprotejimo ta vaika pamilau praejus metams.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ZAIKA2: 19 gegužės 2009 - 20:55
As net negaliu tiksliai suformuluoti kodel mes jo atsisakeme. Gal del to man ir rauna stoga. Vaikas sveikas, su pataisomais sveikatos sutrikimais. Bet ne jie leme.
Norime isivaikinti kudiki, maza klecka. Noretusi vos keliu menesiu, bet paraseme kad iki sesiu menesiu. Jau daugiau nei metus su vyru svajojam ir kalbam diena is dienos kad kaip bus smagu parsivezti maza, smulkuti kleckuti. Pasiulytas vaikutis penkiu menesiu, sveriantis astuonis kg, toks didelis, pustais zandais. Gal ir ziauru taip sakyti, bet nepatrauklus jis mums pasirode. O as turiu tokia savybe, kad ne visus giminiu ir draugu vaikus imu ant ranku, o kitu paleisti nenoriu net ir nepazistamu vaikus. tai gal ir tikejausi kad pamatysiu ta vaikiuka ir paleisti nenoresiu. Bet taip neatsitiko. O labai norejau paimti kita, salia gulejusia mergaite. bet jos isivaikinti negalima, nes tikimasi kad mama apsigalvos. Pasiulytas vaikiukas is vyrui nelipo.
Tai ir sazine griauzia kad atsisakiau kaip ir be rimtos priezasties, tiesiog del jausmo nebuvimo.
Apie vaika svajojame jau astuonis metus, pasitaike proga, o ja praleidom.
Na bet labai tikimes kad greit atsiras pasiulymas ir jis bus tas, kuris bus musu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Šypsena @ 2009 05 19, 22:13)
tiesiog del jausmo nebuvimo.

Man atrodo čia pati svarbiausia priežastis, bet įsivaizduok, kad nekreipei dėmesio į savo jausmus ir įsivaikintum vaikelį kuriam negalėtum dovanoti savo meilės.
Tavo jausmai parodė kad jis ne tauskirtas.
Tikėk ir būtinai bus ir tau skirtas vaikelis 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Prisimenu kaip man atnese mano mazyle tai is pradziu pagalvojau dieve gi ce berniukas, tokia rubuile pustais zandais o grupeje ir man ir vyrui irgi labai patiko viena merike bet ji nevaikinama . Paskui man vyras sako o jei kitas pasiulytas vaikas patiks maziau nei sita mergyte tada tu gi plaukus nusirausi. NA ir kaip galima pamilti is pirmo zvilgsnio zmogu as neisivaizduoju. NE TO TIPO AS ZMOGUS. Taigi taip ir paisilikome prie to vaiko. Odabar kai isaugo is kudikio amziaus sulieknejo plaukai pradejo garbanotis, zodziu einu as gatveje ir tetules sako vai koks grazus vaikas, o as visada priduriu kad '"GRAZUS TAI GRAZUS BET IR GERAS VAIKAS"". PRIES MANE VIENA PORA IRGI ATSISAKE mano sauluttes TAI JIE GRUODZIO MENESI TAIP IR NEBUVO DAR ISIRINKE VAIKO.
mano mama ir drauge vis sako tokiu geru vaiku nebuna jei kas pasakotu nepatikeciau . Tai va kaip gaunasi.
BUCIAU neemusi toje grupeje tik vieno vaiko (as kalbu apie sveikus vaikus toje grupeje) tas berniukas savyje turejo tiek dag pykcio ir neapykantos kad tikrai nepatempciau tokio vaiko.
Atsakyti
Sypsenai: patarciau pakalbeti su geru psichologu, jis padetu susigaudyti savo jausmuose, atsakyti i klausimus kodel taip pasielget ir ko tikites is ivaikinimo.
Mano nuomone, reiktu nesitiketi, kad butinai rasite kontakta su tokiu mazu vaikeliu. Man irgi taip buvo, is pradziu buvo sokas, kad vaikas visai manimi nesidomi, bet vaiku namu gydytoja nuramino, kad cia vienas is sveiko vaiko pozymiu, kad vengia nepazistamu. Kitas reikalas isvaizda. Grupeje nustebino daug "svininiu", pustazandziu vaiku. Daznai vaiku namu kudikiai pasizymi geru apetitu, kuris yra vienas is emociniu sutrikimu, kudikiai valgyme randa nusiraminima. Man paciai buvo sokas, kaip pasikeite mano vaikas, pamates maista: iki to nekreipes demesio i mane, kol ji maitinau, jis sypsojosi, mane kalbino, krykstavo is laimes. Taip kad isvaizda pasikeis, kai tik vaikas prades sedeti, vaikscioti, susitvarkys jo emocine bukle, galu gale pasikeis maisto racionas..O gal jus nesamoningai norite smulkaus, liesucio vaikelio is gailescio?
Mes su vyru buvome nusprende imti pirma pasiulyta vaika, jei tik jo sveikatos bukle mus tenkins, nes nenorejome rinktis...
Atsakyti
AS KAI EMIAU MERGIKE LANKIAUSI pas pasichologa , psichologe padejo daug ka suprasti. As lankiausi pas vaiku kriziu centro pasichologe labai padejo atsisakyti kabliuku prikabintu prie vaiko.
TAI KAD VAIKAS maziukas netures emociju faktas kad bus fiziskai atsilikes 2-3 menesiams faktas. KAI VAIKAS TURI 1,5-2 METUKUS TAI JAU GEBA BENDRAUTI TADA GALIMA KAZKA IZIURETI. dar ka pastebejau kad kudikiai atkeliave is seimu smarkei skiriasi nuo valdiskai augusiu visa guvenimeli. vaikai bent tris menesius praleide su tevais yra daug emociskesni. TAIP KAD jei grupeje patiks koks vaikas tai greiciausiai jis bus be dokumentu nes atkeliaves pries keleta menesiu is seimos.
pas mus grupe buvo maisyta tai vaikai labai ir labai skyresi .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ZAIKA2: 20 gegužės 2009 - 20:25
Sveiki,
as ir jau maciau mums pasiulyta vaikuti...Dabar kirba tik viena mintis - kad cia mano vaikas...Maciau tik karta...Is pradziu buvau labai pasimetusi...Tiesiog as ir pati nezinojau ka daryti, kaip elgtis...O jau po poros valandu vel norejau greiciau ji aplankyti...Po to pagavau save vis apie vaikuti galvojancia...Bet tikrai tai nera kazkokia begaline meile is pirmo zvilgsnio...Tiesiog jis mielas....Nezinau kaip kiti...Daugiau demesio skyriau butent jam...Nes is karto ziurejau kaip i busima mano vaika......Dabar vis planuoju, ka reiks daryti, kaip planuoti atostogas, ka nupirkti, kaip vaziuosime namo...Ir kazkaip baisu dziaugtis...Tik labai noriu sveikatos bukle papildomai ivertinti...Ar tai imanoma ar tureciau pasitiketi vaiku namu pateitais duomenimis? Ar nebuna del to problemu - na, tipo, kad nepasitikiu ju specialistais?
Atsakyti
parasyk apie kokius kudikiu namus kalbi nes kogero kieskvienuose namuose vis kitaip. BET KAD VAIKUS TIKRINA TAI FAKTAS . bet daugiuasiai kad patikslintu diagnose kuria jau buvo nustatte kudikiu namuose.
Atsakyti
QUOTE(Meda-1 @ 2009 05 21, 20:45)
Tik labai noriu sveikatos bukle  papildomai ivertinti...Ar tai imanoma ar tureciau pasitiketi vaiku namu pateitais duomenimis?

O kas jus gasdina? Kokios ligos?
Sveikatos istorijoj dažniausiai būna prirašyta daugiau nei pas vaiką iš tiesų ligų yra. Dėl sutrikusio vystymosi (o tokį vystymasi turi visi vaikų namų vaikai, nes auga ne šeimoje) gali būti daug kas "išklypę", bet "pataisoma" meile wub.gif .
Atsakyti
Inkstu ir slapimo taku infekcija, prie manes vaiku namuose buvo atkritusi namuose niekada nebuvo. Klausinejau pazystamu gydytoju tai jie sake kad norint nustatyti tiksle diagnoze ar yra kas rimto reikia tokiu tyrimu kurie gali uznesti infekcija i inkstus ir jei nesame isitikine kad inkstuose infekcija tai tiri negalime. TAIGI DABARTINE DIAGNOZE RETAI KEICIAMI PAMPERIAI. PATI PAS GYDYTOJUS NEVEZIAU NES prasmes nebuvo,, as ja pasiiemiau is ligonines (bronchitas) ir ligonineje atliko visus imanomus tyrimus bet nieko tisliai nenustate.
namuose neatkrito nei karto , vaiku namuose sesis kartus per tris paskutinius menesius .
ZINAU KAD KITI TYRE IR JAU NEBERADO HEPATITO mergina buvo gydoma apie metus, gime jau su ta diagnose.
ZIIANI AS NEMANAU KAD JIE TYCIA TOKIAS DIAGNOZES STATO, tiesiog vaikai kurie neturi mamyciu sveiksta leciau ir dazniau pasigauna visokiu ligu kurios paskui komlokuojasi. PVZ maniske kogero dar per ateinancius metus v.n butu is paprastos sauskelniu infekcijos butu gavusi refliuksa T.Y LABAI RIMTA liga kuriai galejo prireikti operacijos ir nuolatiniu ligoniniu.
Vaikai namuose vien nuo normalios prieziuros ir nuolatinio bendravimo bei meiles pasveiksta ir pasiveja bendraamzius visom prasmem.
Papildyta:
PRIES TAI SIULE MERGIKE KURI TUREJO LIGA KAI permazai auga galva ir del to smegenys zalojasi, tai as tos mergaites net neziurejau kam ir save ir vaika traumuoti.
TA MERGAIte turejo dar visa lapa visokiu ligu kuriu reiksmiu as net neziurejau, beabejo imant toki vaika reiktu tikrai gerai istirti pas kruva specialistu kad galima butu zinoti ko galima laukti .
Atsakyti
Aš irgi sakyčiau, kad viskas labai priklauso ir nuo to, kas jau žinoma apie to vaikučio sveikatą. Pas maniškį nebuvo prirašyta nieko labai gąsdinančio, tai aš niekur nevežiau ir nieko netyriau, kas buvo neaišku pasiklausinėjau kūdikių namų gyytojų ir man to užteko, nes kažkaip nebuvo pagrindo nepasitikėti. Bet maniškis jau ir nemažas buvo - 1,3 metų kai susipažinom, tai aišku ir tas turėjo įtakos, nes kuo mažesnis, tuo gi viskas dar mažiau aišku, didesniam jau būna arba išlindę kokios ligelės arba ne.
Dabar prisiminiau kas man kėlė vos ne didžiausią nerimą tai net juoktis pradėjau smile.gif Berniukas buvo beveik plikutėlis, reikėjo per padidinimo stiklą žiūrėti ar turi kokį pūkelį ant glavos, taip buvo beveik iki 1,5 metų ar dar ilgiau. O jo bendraamžiai grupiokai su tokiom ševeliūrom vaikščiojo ! Tai vis galvojau, ar jam užaugs tiek plaukai ar ne smile.gif, nors ir žinojau, kad būna, jog ilgai neauga. Aišku čia niekaip nesusiję su vaiko pasirinkimu, pagal plaukus nesirinkau smile.gif, bet šiaip prisiminiau smile.gif
Atsakyti