Įkraunama...
Įkraunama...

vasaros "namų darbai'

mano sunui jau tuoj 11metu,bus penktokas,taciau knygu nenori skaityti nesvarbu kiek mokytoja rekomendavo perskaityt.sako kad mokytoja vistiek nepatikrins skaite ar ne.po truputi skaito ,bet labai nepatenkintas,nes tuo metu negali lakstyti lauke.kodel vaikams skaitymas taip nepatinka,ypac vasara? g.gif
Atsakyti
Mums mokytoja vasarai nieko neuždavė.Tačiau mano sūnelis pats darbo prisigalvoja:parašė, kad nupirkčiau užduočių knygelių(skaičiavimui, rašymui). O dar sumąsto kartais, kad aš jam diktantą padiktuočiau. Anąsyk liepiau pailsėti, juk vasara, tai verkti pradėjo, pareiškė:"Kodėl tau nepatinka, kad aš mokytis noriu?".Va taip.Sugalvoja visokių žaidimų, pvz., "pasakyk 10 žodžių, kur gale bus nosinė" , "paskyk 10 paukščių", "skaičiuok pridėdamas po tris". Pradeda pats, o paskui jau aš galvoju panašias užduotis. Aišku, ne kiekvieną dieną. Būna, kad kelias dienas tik žaidimai rūpi.Randa laiko ir skaitymui, ir kompiuteriu, ir kiemo draugams, ir filmukams. Net nežinau, kol kas jokių problemų.O jeigu vaikui kas neįdomu, tai galima žaidimo forma "priversti". Kažkada aš sūnui tokius žaidimus siūlydavau, o dabar -jis man.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zinulė: 12 liepos 2006 - 10:18
keliu tema i virsu.. blush2.gif kadangi manoji tinginiuke negauna saraso kokias knygas perskaityti, tai nezinau ka busimai ketvirtokei i rankas ikisti doh.gif pati neima i rankas ir nenori skaityti.. unsure.gif tenka versti.. Gal kuri mamyte turi busima ketvirtoka ir zino kokias knygeles privalo tokio amziaus vaikas perskaityti?.. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Gabe @ 2007 07 16, 01:00)
keliu tema i virsu..  blush2.gif  kadangi manoji tinginiuke negauna saraso kokias knygas perskaityti, tai nezinau ka busimai ketvirtokei i rankas ikisti  doh.gif  pati neima i rankas ir nenori skaityti..  unsure.gif  tenka versti.. Gal kuri mamyte turi busima ketvirtoka ir zino kokias knygeles privalo tokio amziaus vaikas perskaityti?..  4u.gif

Maniškė sąrašo taip pat negauna. Ji būsima penktokė, baigė pavasarį pradinę mokyklą, o rudenį keliaus į naują mokyklą. Tai galvoju, jei ten tvarka kitokia ir vaikai gavę sąrašą, tai maniškė bus kaip balta varna. Nors šeip ji skaito knygas, ypač kai oras lietingas buvo,tai versti tikrai nereikėjo.
Atsakyti
Dėl knygų sąrašo, penktokams tikrai nežinau ką ten reikia paskaityti per vasarą, nes kiekvienoj mokykloj savi reikalavimai. O ketvirtokų turiu, bet deja ne namuose, o darbe. Jei labai reikės sakyt, nueisiu kitą dieną ir parsinešiu (aš dabar atostogauju, tikrai nebus sunku).
Atsakyti
Mano vaikinas irgi nenori tų knygų skaityti ir tiek,priverčiu kartais,kad paskaitytų,bet manau,kai be noro skaito,tai tas pats,kad ir neskaito,vistiek nieko neatsimins,juk neįdomu.Pasakysiu kaip sena boba:o kai aš buvau vaikas,oho kaip skaitydavau book.gif tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(rasitar @ 2007 07 17, 13:56)
Dėl knygų sąrašo, penktokams tikrai nežinau ką ten reikia paskaityti per vasarą, nes kiekvienoj mokykloj savi reikalavimai. O ketvirtokų turiu, bet deja ne namuose, o darbe. Jei labai reikės sakyt, nueisiu kitą dieną ir parsinešiu (aš dabar atostogauju, tikrai nebus sunku).

tai kaip suprantu busimiems ketvirtokams saraseli turi?.. ax.gif butu labai i tema, nes nezinau kokia knyga i rankas igrusti doh.gif kazkaip as knygas tiesiog "rydavau", o cia matai neidomu, nezino ka skaityti.. Pati nepamenu ka tokio amziaus skaitydavau.. blush2.gif be to ir temos vadoveliuose visai kas kita nei "musu laikais" biggrin.gif
Atsakyti
mums per vasara buvo duotos knygeles skaityti net trys,sunkiai ir mes jas skaitom,bet siaip ne taip iveikem thumbup.gif
Atsakyti
ketvirtokui rekomenduojamos knygos-

1. Barrie, James. Piteris Penas ir Vendė.
2. Cvirka, Petras. Vaikų karas.
3. Dahl, Roald. Matilda.
4. Degutytė, Janina. Baltas gulbių sostas.
5. Denneborg, Heinrich Maria. Katinas Kasperas.
6. Dodž, Merė Meips. Sidabrinės pačiūžos.
7. Endė, Michaelis. Džimas Saga ir mašinistas Lukas.
8. Grahame, Kenneth. Vėjas gluosniuose.
9. Gripė, Marija. Elvis Karlsonas.
10. Hartling, Peter. Benas myli Aną.
11. Isokas, Gediminas. Kur lizdelį sukti.
12. Jankus, Jurgis. Auksinis vabaliukas.
13. Kepenienė, Nijolė. Džiovintas debesėlis.
14. Kestneris, Erichas. Gegužės 35-oji.
15. Liegutė, Emilija. Dramblienė.
16. Lindgren, Astrida. Didysis seklys Bliumkvistas.
17. Lindgren, Astrida. Mažylis ir Karlsonas, kuris gyvena ant stogo.
18. Lindgren, Astrida. Padaužų kaimo vaikai.
19. Lindgren, Astrida. Pepė Ilgakojinė.
20. Loftingas, Hju. Daktaras Dolitlis.
21. Mackevičius-Nord, Jonas. Aukso mieste.
22. Mašiotas, Pranas. Pajūriais pamariais.
23. Matutis, Anzelmas. Margaspalvė genio kalvė.
24. Norton, Mary. Skoliniautojai.
25. Pogorelskis, Anatolijus. Juodoji višta arba Požemio gyventojai.
26. Proisleris, Otfrydas. Plėšikas Hocenplocas.
27. Račickas, Vytautas. Šlepetė.
28. Raud, Eno. Pabaldukai.
29. Rodaris, Džanis. Čipolino nuotykiai.
30. Roholtė, Dortė. Vasara vaiduoklių viešbutyje.
31. Saja, Kazys. Ei, slėpkitės!
32. Schmidt, Annie M. Viplala.
33. Sigutė (lietuvių liaudies pasakos).
34. Tamulaitis, Vytautas. Svirplio muzikanto kelionės.
35. Tamulaitis, Vytautas. Vieną kartą.
36. Vainilaitis, Martynas. Spalvoti nykštukai.
37. Vestli, Anė Ketrina. Tėtis, mama aštuoni vaikai ir sunkvežimis.
38. Vilimaitė, Bitė. Čiuožyklos muzika.
39. White, E. B. Šarlotės voratinklis.
40. Zomer-Bodenburg, Angela. Vampyriukas.
41. Žitkevičius, Leonardas. Su tėvelio kepure.
nu gal ir daugoka doh.gif
Atsakyti
Gal galite įmesti nuorodą, kur galimą rasti analogišką knygų sąrašą penktokui.

Ačiū ax.gif
Atsakyti
nieko sau sarasa idejai??? g.gif
mano vaikai skaito is saraso tik kas patinka o visa kita-megiamas knygas... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vaival @ 2009 05 15, 12:46)
Gal galite įmesti nuorodą, kur galimą rasti analogišką knygų sąrašą penktokui.

Ačiū ax.gif

Rekomenduojamos literatūros sąrašas http://www.pedagogik....php?-448243960 ten kur lietuvių kalbos rekomendacijos, apačioje nuoroda

5–6 klasės

K. Boruta. Jurgio Paketurio klajonės
R. Černiauskas. Jūra yra sūri, Čir vir vir pavasaris
V. Dautartas. Žydrieji jungos arba R. Spalis. Gatvės berniuko nuotykiai
L. Degėsys. Žolynas. Žvėrynas, Gerai, bet nelabai (melų pasakos)
L. Gutauskas. Paukščių takas (eilėraščiai)
J. Jankus. Po raganos kirviu
V. V. Landsbergis. Obuolių pasakos arba R. Černiauskas. Slieko pasaka
I. Meras. Geltonas lopas
G. Morkūnas. Vasara su katšuniu (Grįžimo istorija)
V. Petkevičius. Didysis Medžiotojas Mikas Pupkus
S. Poškus. Nebaigta pasaka
V. Račickas. Zuika padūkėlis arba Jos vardas Nippė
K. Saja. Būrimas obuolio sėklom
P. Tarasenka. Perkūno šventykloje
M. Vainilaitis. Kaulo bobos apžavai arba Sidabrinė kultuvėlė, arba Akivarų tiltas
J. Žilinskas. Gugis – girių kaukas ir žmonių draugas

E. Blyton. Šauniojo penketuko nuotykiai arba P. Berna. Arklys be galvos
Broliai Grimai. Vaikų ir namų pasakos
Ch. R. Chimenesas. Plateras ir aš arba K. Dicamillo. Pasaka apie Desperą
M. De Jongas. Gandralizdis ant stogo arba O‘Dell. Mėlynųjų delfinų sala, arba F. Istvaan. Lutra (Murza), arba F. Zaltenas. Bembis. Bembio vaikai, arba F. Movetas. Šuo, kuris nenorėjo būti šunimi
Janošas (Janosh). Brolių Grimų pasakos kitaip
T. Janson. Tėtis ir jūra arba Nematomas vaikas L. Kerolis. Alisa stebuklų šalyje arba M. Macourekas. Du šimtai senelių, arba R. Dahl. Raganos
S. Lagerliof. Stebuklingosios Nilso kelionės
K. S. Liuisas. Liūtas, burtininkė ir drabužių spinta arba Dž. K. Rouling. Haris Poteris ir Išminties akmuo, arba Dž. R. R. Tolkinas. Habitas
H. Malot. Be šeimos arba K. Hagerup. Morkus ir Diana, arba F. Erlingsson. Benjaminas Balandis, arba M. Gripė. Jozefina, arba Hugas ir Jozefina. Hugas, arba J. Mark. Griaustinis ir žaibai, arba E.Colfer. Benis ir Omaras, arba V. Železnikovas. Visi svajoja apie šunį arba Baidyklė
A. Maršalas. Aš moku šokinėti per balas arba Papasakok apie kalakutą, Džo
P. Moon. Neskaityk šios knygos
J. C. Mourlevat. Upė, tekanti atgal
B. Park. Čia buvo Mikas Hartas arba R. Welsh. Drakono sparnai, arba G. Paris. Moliūgėlio istorija
B. Reuteris. Busterio pasaulis arba L. Sachar. Berniukas mergaičių tualete, arba C. Biodker. Silas ir juodoji kumelė
V. Sarojanas. Tėti, tu keistuolis. Mama, aš tave myliu arba U. Starkas. Sikstenas, arba R. Dahl. Denis pasaulio čempionas, arba K. Niostlinger. Pirmadienį viskas kitaip
K. Steinsdóttir. Spurgos ir karis arba Angelas Vakarų rajone
E. Švarc. Žvaigždūnė arba M. Murray. Beveik neįtikėtina Kedrės B. Hartli istorija (tos, kuri planavo nepaprastą gyvenimą; Beveik neabejotina Kedrės B. Hartli šlovė (tos, kuri negali nesklandyti aukštai ir nemylėti giliai)
H. Varmer, L. Brøgger. Vargšas berniukas iš Odensės arba K. Ljunggren. Svečiuose pas Astridą Lindgren
Ž. Vilson. Mes – dvynės arba D. Geisler. Slapti Vandos užrašai, arba S. Olsson, A. Jacobson. Berto dienoraštis arba Berto žygiai, arba P. Džonsonas. Kaip auklėti savo tėvus

Atsakyti