Įkraunama...
Įkraunama...

Gotai

O aš turiu realų pavyzdį, kaip buvęs klasiokas tapo tokiu neformalu. Nuo pat mažens tėvai buvo labai griežti, parėjusį iš mokyklos jį uždarydavo virtuvėje ir liepdavo ruošti namų darbus, į lauką beveik neleisdavo.
Viso to pasekmės - prieš baigdamas dvyliktą klasę, kai jau buvo suėję aštuoniolika, jis persidažė plaukus juodai (buvo natūralus blondinas), kuriuos vėliau per pusę galvos nusiskuto plikai, lakavo nagus juodai bei vilkėjo tokios pat spalvos rūbus. Tiesą pasakius, po kurio laiko jį pamačiusi gatvėje, gavau lengvą šoką rolleyes.gif ir dabar dar toks pats palikęs, tik dar ryškesnis ir išskirtinesnis cool.gif
Vis gi, tai suprantu kaip maištą prieš tėvus, visuomenę, kad negalėjo būti tuo kuo norėjo ar galėjo būti, buvo sutrikdytas jo socializacijos procesas.

Nieko neturiu prieš tokius subkultūros neformalus narius, jeigu jie netoleruoja man nepriimtinų, amoralių vertybių.

O juoda spalva man net labai patinka tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Viktorija69 @ 2010 12 03, 21:02)
O ko tu cia zyzi  biggrin.gif

lotuliukas.gif Tu čia zyzi lotuliukas.gif
Atsakyti
Jezus maryte kokios pievos

Galiu pasakyti tik tiek. Mokyklos laikais, ir dabar prijaučiau gotams. Tiek muzika, tiek menais, tiek stiliumi. Esu normalus žmogus kaip ir visi kiti. Ir draugų turiu ne vien gotu ir metalistų kur čia minėjo, kad tokie su tokiais bendrauja. Ne išvaizdoje esmė... Jei žmogaus pomėgiai sutampa, yra koks ryšys ir bendrauji kai žmogus. Viena mano draugių, gryna fyfutė, klausydavo r'n'b ir šiaip man įdomios muzikos. Bet ji buvo protingas žmogus, apgindavo savo nuomonę ir yra su ja apie ką pašnekėti. Apsikeisti turima informacija. Na ir mano požiūris bendraujant su ja pasikeitė.

Pirma pabendrauk su žmogum, tada spręsk apie jį.
Aišku tokių žmonių reta, bet yra.

Ir tas pasakymas, gotai, juodi žmonės. Kas per nesąmonė. Jie taip pat mėgsta spalvas, kartais net labai ryškias. O ir fyfučių būna juodų juodūtėlių. Tad, gan kvailas pasakymas. Aišku juoda vyrauja. Bet siauras čia mąstymas.

O tiem tėvams kurie augina vaikus, ir jie prijaučia gotam ak kitiem neformalam patariu auginti vaikus kaip ir mano mama augino mane. Ir jokių pykčių, ir viskas kuo puikiausiai.

Pirma pasidomėkit kas tai per daiktas. Pasikalbėkit su vaiku, kuom jis užsiima. Pvz gal traukia prie dailės, ar muzikos. Kokia muzika traukia, dėl ko. Galbūt rasite panašumų su savim. Pvz. mano mamai labai patiko Apocalyptica ir Nightwish grupės iš mano klausomų. IR ką galvojat, tėvai nuėjo su manimi į Apocalypticos koncertą. Ir buvo visai patenkinti smile.gif

Juk nemanau kad čia blogai jei jam patinka piešti kad ir tamsius darbus, kad jei ir galbūt baugina kitus. Bet tai saviraiška, ją reikia tobulinti, pvz dailės mokykla.

Skaičiau, kad čia kažkas verkia kad gotės moterys praradusios moteriškumą. Kad kaip tik dauguma moterų pabrėžia savo moteriškumą, korsetai, sijonai ir pan.
Atsakyti
Trumpai ir aiskiai pasakysiu: kai gyvenime per daug gerai, kai gyvenime per daug sekasi, tuomet imame pavydeti, kabinetis tyciotis is kitu, tai gyvuliui budingas pozymis. Zmogus nuo gyvulio skiriasi tuo, kad sugeba savo jausmus, pavyda, pykti, zodziu visus savo trukumus malsinti, laikui begant tu pats save isiaukleji taip kaip reikia ir tik tada tu gali save vadinti zmogumi. Problema tokiu bevilciu 'zmoniu' yra ta kad turi tevus kuriem 'dzin' jie aukleja savo vaikus ne taip kaip reikia, moko ne to ko reikia. Mokinti reikia etikos, morales, kulturingumo, laisvumo, vaikus reikia vest i baznycia smile.gif baznycia ne del to kad ten Dievas egzistuoja, o del to kad tu ten ateini atsipalaiduot, nusiramint kaip apsivalyt, kartu su visa seima savaites gale sau ramiai nueinat padarot tokia kaip idomia savaites pabaiga. Tada garantuotai butu maziau tokiu lapu kur ziuri i kitus ir su savo siauru gyvenimo patirties spinduliu degina kitus, tuo paciu ir tu gotu butu maziau, atsirastu ir optimizmas, patys zmones jaustusi sveikiau ir mastytu tuo paciu blaiviau. Reikalas tas, kad gyvenime reikia mastyti ne aklai, bet ir ne ikyriai kaip, kad kabinti ant kitu jei asmuo nieko bloga man nelinki tai ko man jam linketi? Taciau as esu ne viena priesinga varianta mates, daugiau 'sh' negu normalumo. . . Kiek daug normaliu isimokslinusiu zmoniu yra isvaziave is Lietuvos ir priezastis ta kad cia vieni kitiems priesai, pavydi . . . o juk reikia buti supratingiem, gal tada tas Lietuvis jausis mylimesnis labiau savo saly negu USA'oi (:
Tai, kad tau nepatinka ar tau nemalonu nereiskia, kad visu ta pati nuomone, o bloga nuomone galima laisvai isprovokuot ir neutraliam zmogui nors jam gal buvo viskas dzin iki tol. Reikia but Zmoniem is didziosios raides o ne padugnem. Moralas butu tas, kad NEPATINKA = NEZIURETI
Atsakyti
4u.gif kiek daug ivairiu nuomoniu 4u.gif smile.gif na prisidesiu ir as:) tiesa pasakius pati "gotauju" nuo mazu dienu:) tiesiog is pradziu patrauke muzika, apranga. po to pradejau dometis kultura etc. etc. ir supratau kad tai ne vien mados kryptis o ir gyvenimo budas... keisciausia, kad dauguma zmoniu mano jog jeigu jau esi visas juodas esi "gotas". Yra labai daug gotu kurie ispazista kita spalva arba rengiasi taip iprastai akiai kad galetumete duoti galva nukristi jog nieku gyvu tas zmogus negali buti gotas:D viskas atsiskiria per bendravima smile.gif na o del isvaizdos tikrai yra mergeliu ir berneliu kurie labai persistengia su isvaizda, taciau per progas mes juk visi puosiames:)
Atsakyti
Pati neesu gote, bet prijaucianti jiems, tiek muzika, tiek stilius man ju labai patinka. Ir tikrai nematau nieko blogo, juk taip zmones save isreiskia. :]
Atsakyti
Manau tarybiniais laikais daug daugiau netolerancijos buvo, dabar tikrai daugiau stilių ir įvairovės gatvese, ir i tuos pacius gotus zmones vis naturaliau ziuri. ax.gif
Turiu drauge pusiau gote bet mes visai neblogai sutariam. ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo popelka: 19 kovo 2011 - 22:52
toleruoju, jei nelenda i aki. cia kaip su "ner negru, ner rasizmo" biggrin.gif
Atsakyti
Nėra gotika "stilius" ar kažkoks "blizgutis". Iš tiesų, tai yra labai intelektualus dalykas, todėl nenuostabu, kad mūsų šaly taip dažnai priešiškai sutinkamas. (ir dažnai klaidingai suprantamas)
Atsakyti