QUOTE(Dar @ 2009 03 04, 09:22)
Būtent internetu man sunku bendrauti,nes nemoku parašyti taip, kaip tai yra iš tikrųjų, tiesiog gali atrodyti kitaip situacija.
Visų pirma aš neesu atsakinga už savo pavaldinius ar bendradarbius,jei kažką daro blogai pavaldinys ir jis nesitaiso įspėtas, aš jį atleidžiu, savo vaiko juk iš namų neišvysiu. Suprati už savo vaikus aš atsakau, aš jiems kuriu gyvenimą, o svetimų žmonių elgesys ir jo pasekmės man giliai dzin. Todėl taip ir skiriasi viskas.
Tik nereikia sakyt , kad suaugę vienas kito netranko, tam tikrose situacijose tai labai naudinga ir veiksminga ir jie taip daro. Jei tavo vyrą viliotų kokia boba ir tave dergtų visaip,kad tu kekšė, kad vaikai ne jo, kad su kitu pasidarei, na tylėtum, tylėtum, o kokį kartą tikrai snukin užneštum, taip ir su vaikais, juk niekas nemuša dėl nieko, kai jau išveda iš kantrybės, ir vyrai vienas kitam duoda kai kuris nors labai prikiaulina. Net gyvūnų patelės krimsteli vaikams kai tie neklauso, kiek kartų kaime teko matyt, kaip spiria karvę veršiukui kai perspėtas jis vistiek lenda žysti, ir nei vieno neužmušė dar. Tai nereiškia, kad aš pritariu vaikų mušimui, tikrai ne, jei tik galima ir įmanoma, reikia to vengti.
Gerai pasakysiu, nors tuo visai nesididžiuoju, gavo mano sūnus du kartus, buvo už ką, pats žino, jau didokas, tačiau suprati mes pataikėm matyt laiku ir vietoje, nes dabar jau paauglys, o vaikas geras, tai ne aš sakau, tai sako kiti, mokytojai, auklėtoja, net bibliotekininkė čia kada sako, labai geras jūsų sūnus, net akis išpūčiau sakau, ar tikrai, sako toks judrus, šnekus, bet nepiktybinis. Tai džiugina, neturiu problemų dėl kažkokių rūkymų, gerimų, valkiojimosi, nu mokosi gerai,būrelius lanko, kai tuo tarpu kitos mamos jau rauda, nesakau, kad tie gavimai padėjo jam tokiu tapti, bet kaip jis pats dabar sako, nu privertė mane apgalvoti viską.
Beje aš esu tokios nuomonės, kad jei žmogus pastoviai kitam kiaulina, puikiai žinodamas ir suvokdamas, kad daro piktybiškai ir blogai, tai ir tegul gauna, toks ir nuo manęs gautų. Aišku galima suaugusį į teismą duoti, bet kaip tada apskūsti savo piktybiškai besielgiantį vaiką, policijai įduot, VTAT apskųsti?
Gerai jei jau apie žmogų, kaip socialinį gyvūną. Žmogus evoliucionavo iš homo erectus, į homo habilis, ir galų gale į homo sapiens kuo dabar vis dar ir esam, kol kas neevoliucionavom niekaip

.
Taigi kas mus nuo kitų taip skiria- o gi tas sapiens (mąstantis, išmintingasis) kaip kas verčia čia jau lotynistų reikalai. Gyvūnai savo jauniklius stumia nuo savęs, tik dėl vienos priežasties- jie saugo savo gyvybinius resursus, tai pirmiausia, antra jiems tokiu būdu perduoda gyvenimiškąją patirtį instinktų lygyje. Kadangi na sakykim prie nė prie vienos gyvūnų rūšies, šeimos, būrio neparašyta sapiens, tai ne todėl kad pamiršo, o todėl kad to nėra. Tu įsivaizduoji karvę vedančią veršiuką į kampą už nepaklusnumą

, a, o gal tu įsivaizduoji jog kalė gali neduoti kišenpinigių savo šuniukams

nes jie naktį cypavo. tai čia mes kalbam apie aukštesniuosius gyvūnus, taip sakat, žinduolius, nu ir mes prie jų.
Yra žemesnieji gyvūnai- paukščiai- va gegutinių būrys sakykim

na į jas irgi žmonės lygiuojasi, dar žemiau pagal klasifikaciją yra ropliai, tai gal gerai pastebėjus jų elgesį irgi ką sau prisiderinti ir tu sekti? Nu panašumų yra- jie irgi yra gyvūnai, galim sakyt kad moliuskai kaip nors elgiasi, tiesa pas juos nėra smegenų tik ganglijai. Dar vabzdžiai yra, nariuotakojai, pintys, samangyviai , paskui pirmuonys ir jei jau baigiant mūsų( gyvūnų) karalystę. O šiaip tai baigia, ar prasideda viskas anearobinėm bakterijom.
Dar, gali rinktis kas čia tau artimiau
Taigi, žmogus yra vienintelis gyvūnas kuris muša savo jauniklius rasdamas tam vienintelę priežastį- supykau. Visi kiti turi daug rimtesnes ir labiau logiškas priežastis agresyviam elgesiui, kaip keista bebūtų.
Tai, kad sukykai homo sapiens turėtų suprasti, kad priežastis yra ne kitame, o jame pačiame, ir ne tą kitą lupti skaudžiai, neskaudžiai neturi reikšmės kaip, o pats pasitraukti bent jau tuo metu. Deja, sau žmogus prisima labai daug teisių ir laisvių ir paaiškinimų randa kad oj- karvė irgi spardosi

. NA taip beveik galima pateisinti viską- sakykim na kad ir ką nor apvagi ir sakai- a kiaulės kai pabėga iš gardo- bulves nuknisa, nužudyti ir sakyti va norėjau su jo žmona pasidaugint- na gamtoj taip yra, patinai patinus stengiasi sunaikinti. Maitinimo įstaigose neatsakyti už kokybišką maistą- nu kaip bakterijos jos gi pačios dauginasi. Tęsti? O gal gana? Gal laikas yra prisiminti kad mes homo sapiens, ir visi mūsų instinktai privalo turėti išraišką žmogišką.
Dėl aprašytos situcijos su vyru ir jo pasija. Ką aš tau galiu pasakyt. Kadangi aš tikrai žinau kad aš gyvūnas homo sapiens ir revoliucionuoti neketinu, tai paliksiu juos jų gyvūniškuose instinktuose, kreipsiuosi į teismą ir skirsiuosi.