Įkraunama...
Įkraunama...

Globėjų paplepėjimai 2

O mano mažoji (na ne tokia ji maža jau) duoda garo, nesusikalbu aš su ja paskutiniu metu, ir dėl to liūdna, nes nežinau kodėl taip yra. Tą patį paaiškinimą situacijos reikia kartoti po penkis kartus, ir vistiek ji savo varo. Visaip galvojau, gal koks protinis atsilikimas, bet kad ji gudri kaip lapė, gabi, tai atkrenta tas ir tada aš nežinau kodėl ji taip daro. Jei kažko užsimanė, tai tas turi būti dabar, čia ir viskas, nesvarbu aplinkybės, taisyklės, gali aiškint šimtą kartų, kodėl to ar ano negalima, ar kad reikia palaukt, vistiek savo,,kodėl negaliu..., ar jau galiu....,, kai užduodi priešingą klausimą, aš žinai kodėl negalima to ir to, ji aiškiai pasako kodėl negalima, tik apsisuki eit ir ,,kodėl negaliu...,, Žinokit, kartais rankos nusvyra, nekreipiu dėmesio, tai stovės ir kartos, kodėl kodėl, vėl paaiškinti, ar supratai klausiu, linkt galva, nueina, po kelių minučių -ar galiu.... doh.gif
Ir dar , sakykim cypia rytais nenori į darželį, išklausom jos verksmingus verkavimus kiekvieną beveik rytą, ji nori likt namuose, ir ateina štai diena, kaip šią savaitę, kai aš sergu, ir jos nevedu į daržą, ir vakare su džiaugsmu pasakau, kad ryt neisi į darželį, ir prasideda verkavimas, kodėl neisiu, noriu į darželį, taigi gaunasi, kad ar tu vedi ar tu nevedi į daželį, ji vistiek kels scenas, verkaus (taip be ašarų, bet verksmingu balsu), jai ir tas ir kitas negerai. Ar perlepinau? g.gif Tikrai dukra labai mylima, taikausi su jos kaprizais, bet jau kartasi taip norisi kailį iškaršt biggrin.gif , kad vaikas mąstyt pradėtų, nes dabar ar sienai sakai ar jai -tas pats. Dabar dar maža, tai nieko, bet bijau tuoj juk mokykla, kas bus jei ji taip darys.Paskui jau bus nejuokinga.
Atsakyti
QUOTE(Dar @ 2009 02 27, 16:45)
O mano mažoji (na ne tokia ji maža jau) duoda garo, nesusikalbu aš su ja paskutiniu metu, ir dėl to liūdna, nes nežinau kodėl taip yra. Tą patį paaiškinimą situacijos reikia kartoti po penkis kartus, ir vistiek ji savo varo. Visaip galvojau, gal koks protinis atsilikimas, bet kad ji gudri kaip lapė, gabi, tai atkrenta tas ir tada aš nežinau kodėl ji taip daro. Jei kažko užsimanė, tai tas turi būti dabar, čia ir viskas, nesvarbu aplinkybės, taisyklės, gali aiškint šimtą kartų, kodėl to ar ano negalima, ar kad reikia palaukt, vistiek savo,,kodėl negaliu..., ar jau galiu....,, kai užduodi priešingą klausimą, aš žinai kodėl negalima to ir to, ji aiškiai pasako kodėl negalima, tik apsisuki eit ir ,,kodėl negaliu...,, Žinokit, kartais rankos nusvyra, nekreipiu dėmesio, tai stovės ir kartos, kodėl kodėl, vėl paaiškinti, ar supratai klausiu, linkt galva, nueina, po kelių minučių -ar galiu....  doh.gif
Ir dar , sakykim cypia rytais nenori į darželį, išklausom jos verksmingus verkavimus kiekvieną beveik rytą, ji nori likt namuose, ir ateina štai diena, kaip šią savaitę, kai aš sergu, ir jos nevedu į daržą, ir vakare su džiaugsmu pasakau, kad ryt neisi į darželį, ir prasideda verkavimas, kodėl neisiu, noriu į darželį, taigi gaunasi, kad ar tu vedi ar tu nevedi į daželį, ji vistiek kels scenas, verkaus (taip be ašarų, bet verksmingu balsu), jai ir tas ir kitas negerai. Ar perlepinau?  g.gif Tikrai dukra labai mylima, taikausi su jos kaprizais, bet jau kartasi taip norisi kailį iškaršt  biggrin.gif , kad vaikas mąstyt pradėtų, nes dabar ar sienai sakai ar jai -tas pats. Dabar dar maža, tai nieko, bet bijau tuoj juk mokykla, kas bus jei ji taip darys.Paskui jau bus nejuokinga.

Mano vyresnėlis (4 m) taip pat negavęs ko nori verkauja. Griežtai pasakau, kad , jei verkausi, tai dar ir rytoj negausi (pvz. filmuko apie meškiuką Vinį). labai sunku laikytis, bet kuo aš tvirtesnė, tuo verkavimų mažiau...(tai teisiogiai proporcinga). Kartą dėl zyzaliojimo net pamokėles teko praleisti (taip buvo sutarta).
Kiekvienas atvejis vis kitoks, bet su verkšlenimu kovoju jau vien dėl to, kad sparčiai iš vyresnėlio būdų savo tikslams siekti mokosi jaunėlis. Manyčiau, kad maniškiai nori dėmesio begalinio...nors jo tikrai gauna pakankamai.
Įdomu, ar Tavo dukrytė savarankiškai užsiiminėja, žaidžia? Kiek laiko tai trunka?
Atsakyti
Čia žinokite yra ir auklėjimo problema. Aišku mūsų vaikai ypatingi ir jie truputį kitokie, bet tie verkavimai yra ir mūsų kažkur padarytos klaidos. Dabar skaitau knygą - "Laisvi tėvai, laisvi vaikai". Ten randu patarimu, į ką reikia atkreipti dėmesį auklėjant vaikus. Rekomenduoju paskaityti. Galbū rasite ką pritaikyti ir savo šeimoje, be to ji labai lengvai skaitosi smile.gif Dar viena knyga, kuri kartais parodo man teisingą kelią, kai būnu kryžkelėje - "Laimingi vaikai - iššūkis tėvams" . Paskaičiusi tokios literatūros bent suprantu, ką darau ne taip ir stengiuosi taisytis. Jeigu įdomu, pažiūrėsiu autorius knygų. Tik knygos nenaujos, tai pirkti galbūt ir nerasite, bet manau kokioje bibliotekoje turėtumėt rasti. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(*saulė* @ 2009 02 27, 20:36)
Čia žinokite yra ir auklėjimo problema. Aišku mūsų vaikai ypatingi ir jie truputį kitokie, bet tie verkavimai yra ir mūsų kažkur padarytos klaidos. Dabar skaitau knygą - "Laisvi tėvai, laisvi vaikai". Ten randu patarimu, į ką reikia atkreipti dėmesį auklėjant vaikus. Rekomenduoju paskaityti. Galbū rasite ką pritaikyti ir savo šeimoje, be to ji labai lengvai skaitosi smile.gif Dar viena knyga, kuri kartais parodo man teisingą kelią, kai būnu kryžkelėje - "Laimingi vaikai - iššūkis tėvams" . Paskaičiusi tokios literatūros bent suprantu, ką darau ne taip ir stengiuosi taisytis. Jeigu įdomu, pažiūrėsiu autorius knygų. Tik knygos nenaujos, tai pirkti galbūt ir nerasite, bet manau kokioje bibliotekoje turėtumėt rasti. smile.gif

Kasdieniai skaitymai. (Autorės berods dvi moterys, pavardžių neatmnenu.) Kai kur amerikietiškai primityvoka, bet kaip pirštu į akį. Vargu, ar ši knyga yra bibliotekose, nes nurodžiau pažįstamai ir ši kruopščiai ieškojus (bent jau Kaune) nerado.
Atsakyti
biggrin.gif Dainius tai pavirkauja darzeli,nes namuoses nera sansu buti isgirstam,dar ir bedos gali prisisaukti.Sutvarkau ne tokius vyrus,tai suprato kas cia vadas.Manau pas musu vaikus del didelio poreikio isgyventi yra igytas kazkoks perdetas poreikis demesio ir perdetas gebejimas manipuliuoti.As tai Dainiui super griezta,.Bet nuejom sekmadieni i arbatine(tai buna labai retai)tai jis tuoj puole man komanduott-tu dabar mane nurenk,sedam cia,Tai galvoju -super,su sito vaiko nervu sistema viskas normaliai,nepazeidziau nieko.Bet darzelyje-jau sugeba dirbti komandoje,atlieka uzduotis,ir moka keleta raidziu,nors darzelyje nemoko.Nu bet taip noretu pabuti tuo durneliu kuri visi ikalbineja normaliai elgtis,aiskina desimt kartu kas galima kas ne,As tai uzbaubiu-ei,alio,ir zmogus zino ka tai reiskia,verteju nereikia, Jam gyvent dar ir noriu kad uzauges jis butu megiamas zmoniu,priimamamas o ne nuo jo begtu ir jo salintusi..

Atsakyti
QUOTE(Andro @ 2009 02 27, 20:56)
biggrin.gif Dainius tai pavirkauja darzeli,nes namuoses nera sansu buti isgirstam,dar ir bedos gali prisisaukti.Sutvarkau ne tokius vyrus,tai suprato kas cia vadas.Manau pas musu vaikus del didelio poreikio isgyventi yra igytas kazkoks perdetas poreikis demesio ir perdetas gebejimas manipuliuoti.As tai Dainiui super griezta,.Bet nuejom sekmadieni i arbatine(tai buna labai retai)tai jis tuoj puole man komanduott-tu dabar mane nurenk,sedam cia,Tai galvoju -super,su sito vaiko nervu sistema viskas normaliai,nepazeidziau nieko.Bet darzelyje-jau sugeba dirbti komandoje,atlieka uzduotis,ir moka keleta raidziu,nors darzelyje nemoko.Nu bet taip noretu pabuti tuo durneliu kuri visi ikalbineja normaliai elgtis,aiskina desimt kartu kas galima kas ne,As tai uzbaubiu-ei,alio,ir zmogus zino ka tai reiskia,verteju nereikia, Jam gyvent dar ir noriu kad uzauges jis butu megiamas zmoniu,priimamamas o ne nuo jo begtu ir jo salintusi..

Andro,prisimenu Jus.buvom kartu Giruliuose pries tris metus.Atsimenu tada,taip gaudziau jusu zodzius.Jus man buvot pavyzdys,labai zavejausi,kad turit savu vaiku ir dar globojat.Tai buvo mano svajone.O dabar jau pati popieriukus susitvarkiau.Beliko kursai.
Atsakyti
Sveiki,retkarciais prie jusu prisijungsiu,jei nieko pries ax.gif
As taip pat turiu globojama mergyte,jai jau 7 metukai 4u.gif
Beje neperskaiciau visos temos,ar zinot kad nuo nauju metu,globojamiem vaikuciam priklauso ir vaiko pinigeliai 52lt.,as jau susitvarkiau ax.gif
Atsakyti
*Saule*,man galva buvo pradejus suktis,istyre krauja-labai truko kalio..
Atsakyti
... na merginos ir priplepėjote ir tiek daug... bet viską perskaičiau biggrin.gif

QUOTE(*saulė* @ 2009 02 11, 13:26)
Įstatymai yra įstatymai, bet didžiausia problema, kad jų nesupranta žmonės, kurie juos įgyvendina. Kad ir kokie įstatymai bebūtų, vistiek ir pas mus yra vaiko intereso pirmumo principas, tai yra pirmiausia turi būt žiūrima vaiko intereso. Deja, šioje vietoje tą vaiko interesą kiekvienas supranta, kaip nori. Visai neseniai radau viename teisiniame dokumente, kur apibrėžta, kas yra vaiko interesas. Ten labai aiškiai viskas pasakyta, deja tu dalykų niekas nežino, ar nenori žinoti. Ir kai iškyla klausimas, ką daryti patys sėdi išsižioja ir nebegali sakinio suregzti. Nes bijo, kad vieni ar kiti skųsis, kažko bijo ir patys nežino ko. O nuo to kenčia vaikai, bet gi pas mus svarbiausia, kad "tėveliai" nekentėtų.

ar galėčiau kaip nors pasiskaityti apie vaiko intersus. Man labai labai reikia ax.gif

*saule* tausok savo nervus. Galvos svaigimas ir yra pasekmės pergyvenimų. Aš jau nebegaliu nervuotis. Man pradeda mausti kūną. Aš būtinai išgeriu raminamų tam kartui ir toliau galiu gyventi. biggrin.gif Nesileisk anų žmonių šokdinama. Nesileisk į ginčus su jais. Tu esi dviejų vaikučių mama ir tai daug kas yra pasakyta. Stiprybės ir kantrybės tau 4u.gif

Mano mažylė gyvena galiu sakyti, kad gerai. Didelių problemų nėra. Nustojo šlapintis į lovą, jau keli mėnesiai miegame ramiai. Jeigu įsinori naktį, pati atsikelia ir keliauja į wc. ax.gif

Mokyklėje irgi sekasi neblogai. Išmoko savo vardą parašyti biggrin.gif Moka parašyti kiek jai metų. Skaičiuoti išmoko. Ir šiaip daug raidžių parašo. Labai mėgsta piešti ir spalvinti. Atkreipiau dėmesį į tai, kad turi gerą atmintį. Yra gabi.

Vieno dalyko nemėgsta, tvarkytis žaislų. Vieną dieną neapsikentusi, sukroviau į dėžes žaislus ir padėjau po lova. Aš nekalbu apie sugadintus ir sulaužytus žailsus. Važiuosiu į Lietuvą atvešiu lagaminan sudėjus gerus žaislus ir kokiam centrui atiduosiu. Išmesti gaila. O vaikai kuriems nera galimybiu tureti zaislu, manau tikrai pravers. Aš vistik galvoju, kad kai vaikas turi per daug žaislų yra negerai. Mano vyresnėlė tiek daug žaislų neturėjo, kiek dabar turi mažylė.
Atsakyti
Čia pasižiūrėk

http://www.lat.lt/4_...s.aspx?id=26396
Atsakyti
QUOTE(austulis @ 2009 02 27, 20:06)
Andro,prisimenu Jus.buvom kartu Giruliuose pries tris metus.Atsimenu tada,taip gaudziau jusu zodzius.Jus man buvot pavyzdys,labai zavejausi,kad turit savu vaiku ir dar globojat.Tai buvo mano svajone.O dabar jau pati popieriukus susitvarkiau.Beliko kursai.

4u.gif sekmes eiti sunkiu,isrinktuju keliu.Visai neseniai perskaiciau aktores Neles Savicenko interviu ir ten zurnalistas jos klausia-ka pasakytumete savo dukrai jei ji noretu rinktis aktores kelia.N.Savicenko atsake-pasakyciau kad jeigu gali be to gyventi- nesirinktu to kelio. Tai ir as dabar sakau -jei gali be to gyventi- nedaryk,neimk vaiko globai,(apie ivaikinima neturiu nuomones) ypac kai turi savo seima,vaiku. Tiesiog egziztuoja tokia isrinktuju rusis-kurie negali be to gyventi,tik jie ir gali visa isnesti....

O per tris metus daug kas ivyko mirksiukas.gif ar ne,seima Jusu padidejo ,mes irgi veltui laiko neleidom-labai isaugo,protingeja tiesiog dienom..
Atsakyti
QUOTE(Sunute @ 2009 02 27, 18:30)
Mano vyresnėlis (4 m) taip pat negavęs ko nori verkauja. Griežtai pasakau, kad , jei verkausi, tai dar ir rytoj negausi (pvz. filmuko apie meškiuką Vinį). labai sunku laikytis, bet kuo aš tvirtesnė, tuo verkavimų mažiau...(tai teisiogiai proporcinga). Kartą dėl zyzaliojimo net pamokėles teko praleisti (taip buvo sutarta).
Kiekvienas atvejis vis kitoks, bet su verkšlenimu kovoju jau vien dėl to, kad sparčiai iš vyresnėlio būdų savo tikslams siekti mokosi jaunėlis. Manyčiau, kad maniškiai nori dėmesio begalinio...nors jo tikrai gauna pakankamai.
Įdomu, ar Tavo dukrytė savarankiškai užsiiminėja, žaidžia? Kiek laiko tai trunka?

Aš irgi stengiuosi būti griežta, bet tavo tai 4 metai, o mano jau 6 tuoj, tai va kai verkauja mažiukas tai kitaip reguot galima, bet kai tokia jau didoka panelė tai keista.
Mano dukriukas labai mažai gali būt viena, ir žaist viena mažai žaidžia, ji tiesiog visada nori, kad į ją žiūrėtum, reguotum, myluotum, ji pasigauna kažkurį iš mūsų -auką, kai voras musę ir tada jai gerai, bet jei nei vienas nekreipia dėmesio, tai verkavimas- manęs niekas nenori, kodėl brolis nežaidžia, kodėl tu negali pažiūrėt mano piešinio, ir t.t. Su taip piešiniais, o piešia ji gražiai, tai cirkas, nupiešia koją atneša parodyt, paskui kitą koją, paskui ranką, pasakau griežtai, kad nupiešk visą žmogų ir tada atnešk parodyt,ir tada kodėl, kodėl....
Atsakyti