Įkraunama...
Įkraunama...

Globėjų paplepėjimai 2

pas vaikus is vaiku namu valgymo sutrikimai daznas reikalas. Jie maistu kompencuoja meiles trukuma. Esu skaiciusi sitam saite praeitais metais, kad materis pasieme vaikiuka iki metu ir net po keliu metu vaikui bliudas maisto buvo geriausias draugas. o cia jau didele mergina,beto paskaityk rusu saitus ten moterys raso kad panasaus amziaus vaikui igyti supratumui ir daug maz adaptuotis reikia dvieju metu, tik po dvieju metu vaikai is mauglio panaseja i normalius vaikus.Tai ka rasote jus, rusu saituose skaiciau NNNNN sykiu. Vagystes daznas dalykas nes vaikai neturi nuosavybes suvokimo.
www.7ya.ru
Paskaityk ka raso supermamoje ir jei moki rusiskai tai parasyk i ta saita ten labai daug moteru kurios paeme vaikus 8-12 metu.
Atsakyti
QUOTE(Paragintoji @ 2009 03 07, 01:20)
Supranti, aš nesu lengvo kelio ieškotoja. Kai prisimatuoji, kad tave, kenčiantį, mėtytų kaip nereikalingą daiktą - viskas tampa labai suprantama.

Man liūdna, kai jie vis vien netampa laimingi besirinkdami lengviausią kelią.
Nusprendžia, kad vaiko jiems reikia ir jį paima. Po to suvokia, kad nebesusitvarko. Ir numeta... Suaugę - vaiko lygmeny... Vaikus traktuojantys kaip daiktus.

Tik globėja gal skaudžiau kerta. Kodėl? Ogi todėl, kad išduoda vaiką antrą kartą...

Žmonės labai skirtingai pakelia tuos pačius dalykus. Ir tai nėra vien išpaikimas ar sąmoningumas. Tiesiog žmonės fizine ir dvasine prasme yra skirtingi. Ir žmonės tikrai gali netikti vienas kitam, ypač kai kalbame apie visiškai/dalinai susiformavusius vaikus, ne apie kūdikius. Galiausiai kartais gali prireikti ir be galo daug profesionalumo, kurio globėjas gali tiesiog neturėti. Nežinau, vis tik pritariu Alfijos pozicijai, kad nėra taip viskas paprasta su globa ir grąžinimu.

Ir kodėl esi nuoširdžiai įsitikinusi,kad grąžinimas yra blogiausias dalykas? Skaitau tavo samprotavimus, bet kodėl manai, kad būtent taip yra žiūrint iš vaiko pozicijos? Kodėl manai, kad vaikas taip jaučiasi kaip rašai? Nei viena pusė nesijaučia gerai, jei prieinama iki gražinimo.

Manau, kad yra atvejų kai vaikai iš tiesų imami dėl pinigų, yra atvejų, kai žmogus apimtas emocijų (kaip kažkada rašei "ne meilė, o emocijos liejasi per kraštus - iki meilės dar toli). Ir čia pirmiausia tarnybų pareiga rūpintis, kad nebūtų atiduoma galobai tokiais atvejais. Bet tikrai nepatikėsiu, kad visi globėjai,kurie grąžino vaikus priklauso šioms kategorijomis.
Atsakyti
Dar vis galvoju ta tema. Taip, ir man kažkada teko skaityti apie gan liūdną gražinimo atvejį: globojo vaiką nuo kūdikystės, o po kelių metų susilaukę biologinio grąžino.....

Bet jei kalbėti apie paaugusius vaikus jau nebe kiekvienas jų gali adaptuotis šeimoje. Ir pačiam vaikui gyvenimas globėjų šeimoje gali tapti kančia vien todėl, kad jis jau nebepajėgus prisitaikyti... Nors labai gali būti, kad ir pats vaikas norėjo eiti į globėjų šeimą, nes turėjo savo globos supratimą kuris buvo toli nuo realybės...

Kažkuris vaikas bus lankstesnis, jam pasiseks. O kitam tie keleri metai iki pilnametystės pas puikiausius globėjus bus kančia ir jo nebeperlauši, nes jis taip gyventi nebegali... Ar vertą ta vaiką kankinti "iš sąmoningumo"?

Pernai man teko bendrauti su globos [ne kūdikių] namų vaikais, auklėtojomis (tos, su kuo bendravau buvo tikrai šaunios) ir tas bendravimas padėjo suprasti kodėl ne visiems vaikams globa yra naudinga, ne visiems jos reikia ir ne visi gali adaptuotis pas globėjus. Be, abejo, tai pasekmė to, kad vaikai jau ilgą laiką ten pragyveno ir neturėjo namų. Ne iš kur kitur.

P.s. Čia visai netaikau to konkrečiai lukauskienevika. Jokiu būdu.
Atsakyti
kai lankiau kursus tai ten sake kad dauguma vaiku nuo ankstyvos vaikystes auge 10 metu vaiku namuose gali ir nebesugebeti prisitaikyti prie visuomenes ir visai nesvarbu kiek paskui dedama pastangu.
Atsakyti
kas buvote praeitais metais ivaikunusiu seimu susitikime gavote knygeles , kuriose buvo vaiku auganciu vaiku namuose svajones.
Mazesni vaikai norejo patekti i seimas bet didesni nei 10 metu nelabai to trosko. Viena mergina kaltino globejus kad jie savo nebiologine meile ir skirtingais reikalavimais' iskyre jos brolius ir seseris.
PERSKAICIUS TA KNYGELE as apsidziaugiau kad maniske neturi broliu ir sesru nes kitaip jausciausi kalta kad mano mergaite ne vaiku namuose o pas mane ir yra mylima.
juokinga bet kaikurie laiskai kone tiemukiskai kaltina globejus ir itevius kad jie nepalieka ramybeje ju seimos (broliu seseru) vaiku namuose .
Kaikurios merginos kaip tik troktksta kad ju broliai ar sesrys turetu globejus bet kai kurios br.............
Atsakyti
Moters dalia tikrai sunki, bet nepalūžtame kely.
Mes mokam džiaugtis ir mylėti, svajoti, juoktis ir kentėti.
Linkiu stiprybės, ištvermės, sveikatos ir geros kloties.
Sveikinu su gražiausia švente - Moters diena!
user posted image
LABUTIS MIELOSIOS.STIPRYBES JUMS, O VAIKUCIAMS -SVEIKATYTES. 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(lukauskienevika @ 2009 03 07, 15:40)
Labas merginos. Labai aciu kad atsiliepet i mano pagalbos sauksma.... Situacija tokia, kad globeja jos atsisake, nes jos jaunesnysis sunus su ja labai nesutare, bet as izvelgiu ir daugiau.... Manyciau, kad ja laike del tu 520 nes visiskai nepriziureta ta mano sesuo, nei pas gydytojus vesta, nei paruosiama mokykla, nei rubu nei tu nepirkdavo, savo isaugtus duodavo nesiot. Tai kaip tai suprast galima? Juolab jei butru ne del pinigu pasemus, tai bent jau auklejus butu, palikdavo viena namie per dienas, o tas berniukas suprantama kodel su ja nesutare. Jam 15 taigi nori eit i lauka ir pan., o cia su kazkokia snargle sedet namie reikia. Dar kiek pasakojo Gabriele, tai jos niekur nesivesdavo arba palikdavo masinoj, kai jie tuo tarpu pramogaudavo.
Pacioj pradzioj viskas buvo tvarkoj, pati dirbau, pasamdziau aukle, bet jos neklause apsoliuciai, sake, kad su manim nori but. Isejau is darbo, visur kur tik galedavau tampydavaus, tai i teatra, tai i kina, tai pas psichologe nu zodziu kiek tik galejom triek parodem. O tada ir prasidejo visos jos charakteris rodytis.... Su triusikeliais, vagyste mokykloj ir taip toliau... Kai ji apsivoge mokykloje, manyje kazkas apsiverte, nebeliko jokiu meiliu zodziu, nes supratau, kad ji labai daug apsimetineja, nes po vagystes buvom pas psichologe ir ji paprase pasakyt, ko as nenoriu kad sesuo be atsiklausimo neimtu, isvardinau, tada psichologe paprase, kad sesuo pakartotu, o ji atsake, kad negirdejo, nors visiskai salia sedejo.... Pasakykit ar nemastantis vaikas taip sugalvotu?/
Veliau seke tai, kad pradejo mokykloj meluoti, jog as jai neduodu valgyti, musu jei neparnesa geros raideles, tai mokytoja jai vien A ir terase.... Dar kaltinimai, kad as ja atemiau is buvusiu globeju....
Zinau, kad galima vaikus nukreipt i kokia nors veikla, bet jai niekas neidomu. Nei piesti, nei sokti, nei dainuoti, per dienas tik tv ziuri, o kai pamokas reik ruosti verkia, kad nemoka ir neiseina.
Pati esu istekejus, bet vaiku neturiu. Patirties uztenka manyciau, nes esu baigus pradiniu klasiu pedagogika. O mano vyras i ja ziuri kaip i savo dukra, as dar pati ilgai buciau svarscius ar imti ar ne, bet vyras paskatino
Papildyta:
mokytis ji gali tik tyngi. Yra jau ismokusi, paverkia mokykloje, tai mokytoja leidzia jai nedarytiu, o as bloga nes liepiu skaityt, nesvarbu verkia ar ne.
Dar viena beda su valgymu, nes alkana tai visada, kada tik bepaklausi, o antsvoris tai net labai per didelis. Aiskinu jai, kad tai yra negerai, tai kartais pasidaro koki sumustini ir kad nematyciau neeina i tualeta ir suvalgo....

Man atrodo, kad lūkesčių nepagrįstų turi ir globėjai, imdami vyresnius vaikus, ir tokie vaikai, eidami į globėjų šeimą. Buvo nelengva ir man, nors vyresnėliui tebuvo 3,2 m. susidūrėm ir su melavimu (puikiai suvokė kai kuriuos realius faktus, bet stengėsi atrodyti geresnis) ir su smulkiu tyčiniu kenkėjiškumu (sudrąsko rūbelį, tyčia užkabinęs, išduria žaisliniam meškučiui akytes). Ilgai ir lėtai mokėsi nebijoti pats savęs tokio, kos yra, pajusti, kad yra mylimas, toks, koks yra. Negreit patikėjo (trimetis!!!). saugumo jausmas ateina labai lėtai (ir šiuo metu dar vis reikia ypatingų meilės patikinimų).
Tau teks pamilti sesute su visomis problemomis ir nuolat rodyti, kad problemos problemomis – išspręsim – , o meilė visvien yra. Išlaikyk meilę, stenkis, kad ir itin nemalonių faktų neryškinti (jūsų bendravime). Patvirtinimas, kad myli, turėtų būti stipresnis už nepasitenkinimo išraišką. pabandyk nuolat aiškinti, kodėl taip daryti negerai, ko tikiesi iš jos mažytėje buitinėje situacijoje. Ilgai būsi tikrinama, ar myli, ar saugu su tavimi. Sėkmės, nepalūžk.
Linkiu nesureikšminti čia rašančiųjų grubių išsisakymų, visi žmonės turi kompleksų ir įvairiai juos realizuoja...kartais nuo to aplinkiniai nukenčia...miestiečiai (gaunantis nemažus atlyginimus ir dar prie jų) gali ir nesuvokti, kad kaime 500 Lt. labai dideli pinigai, iš kokių gyvena ištisos šeimos. Net jei ir sufantazavai šią istoriją, turėjai galimybę išgyventi (nors fantazijoje) šitokią situaciją, pasijutai gal reikšmingesne. Šių diskusijų dalyviams tai dar viena proga pamąstyti, išreikšti savas mintis. Sėkmės!
Atsakyti
g.gif o is ko tu zinai apie netinkama globejos elgesi?Nustate kas nors ,irode ar tai is mergaites pasakojimu?Sitie vaikai ,kaip kompensacija turi perdeta gebejima manipuliuoti,su kuriuo tikrai jie nesusitvarko-tai ir daro nsamones.o kad pagalbos sulaukti-nu labai jau profesionalaus psichologo reikia...
Atsakyti
Pirmiausia tai nustate VTAT kai nuvaziavo po reiskimo paziuret kokia ten situacija ir siaip is pacios jos jauciasi, nes jei 8 metu mergaite net nemokejo skaiciuot iki 10. Jos net i pirma klase nenorejo priimti, nes nebuvo lankius paruosiamos grupes, bet kadangi jau pernai turejo eit i mokykla pagal metus, tai pagailejo. unsure.gif nors galvoju, gal jai butu siek tiek lengviau buve, jei nebutu ejus i pirma klase.
Tai kaip tada galvot? Kam tuos vaikus pasiima? Mano nuomone tik del pinigu, o kai pamate, kad tie 500 nedaug, tai ir atidave. Jos jau po triju menesiu norejo atsisakyt, bet VTAT vis ikalbedavo palaikyt.... smile.gif
Atsakyti
sveikutes.vaje jus cia kad itemtai ir karstai diskutuojat.as tai visai aptingau,nebenoriu nieko.mes su savo panom ir kariaujam vis.pykstames ir vel taikomes.dyvai kaip dar nepagimdziau anksciau per tuos konfliktus.bet siaip visa seimyna laukiam leliuko.tik man jau atsibodo.norisi greiciau,kad pasirodytu. smile.gif
Atsakyti
Alfija tu mane gazdini unsure.gif Nesuprantu iš kur tas pyktis....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Šelma: 09 kovo 2009 - 10:33
QUOTE(Šelma @ 2009 03 09, 11:31)
Alfija tu mane gazdini  unsure.gif Nesuprantu iš kur tas pyktis....

nebijok, kos pasakymas, toks atsakymas. Visiems, kurie pasakoja apie tai, kaip vaikus ima globoti tik dėl finansinės naudos ir gražina juos atgal, nes finansinė nauda nepasiteisino atsakau panašiai. Tu sutinki, kad tu globėja tik iš naudos sau- finansinės. Po tuo pasirašai? Aš ne.
Atsakyti