Įkraunama...
Įkraunama...

Globėjų paplepėjimai 2

QUOTE(alfija @ 2009 03 09, 10:38)
nebijok, kos pasakymas, toks atsakymas. Visiems, kurie pasakoja apie tai, kaip vaikus ima globoti tik dėl finansinės naudos ir gražina juos atgal, nes finansinė nauda nepasiteisino atsakau panašiai.  Tu sutinki, kad tu globėja tik iš naudos sau- finansinės. Po tuo pasirašai? Aš ne.

žinau kokios reakcijos susilauksiu, bet drąsi aš šiandien.
Dirbau mokykloje, kur mokėsi labai daug globos namų vaikų, visko būna, galiu atsakingai tvirtinti, buvo, kad ėmė po kelis dėl pinigų, kai suprato, kad nelabai koks biznis, atidavė. O padažnėdavo vaikų pasiėmimas į svečius prieš bulviakasį, daržų ravėjimą ir pan..Aš netvirtinu, kad tai labai dažni atvejai, bet taip būna.
Atsakyti
Ne aš globoju tikrai ne dėl finansinės naudos, bet pripažystu, kad jei ne tie 500 nežinau ar B būtų pasirašęs šiam reikalui (aš labiau širdimi, ne protu vadovaujuosi ax.gif ) Ir tie pinigai šiandien laaabai didelė parama mums, badu gal nemirtume, bet visos pramogos avižų koše apsiribotu doh.gif O mažuose miestukuose kur šiandieninė apkarpyta alga siekia vos 600-700 tie pinigai tikrai didelė paspirtis. Gal dabar, kai reikia lankyt kursus tie dėl pinigų imantys ir atsisijoja, bet kas žino kaip anksčiau buvo g.gif Negali teisti juk be įrodymų....
Elementarus pavyzdys-gaunu 600 lt, MB be darbo, namie 6 burnos, paėmus dar vieną burnų nepadaugėtu labai, o finansai žymiai...Negali juk pagal save spręsti apie kito finansinį suvokimą-daugeliui tie 500 labai didelis pinigas.Ir tik realiai susidūrus su to pinigo viens-du išleidimu suvokia, kad išlaidos pajamas viršyja.
Papildyta:
QUOTE(julem @ 2009 03 09, 11:49)
Dirbau mokykloje, kur mokėsi labai daug globos namų vaikų, visko būna, galiu atsakingai tvirtinti, buvo, kad ėmė po kelis dėl pinigų, kai suprato, kad nelabai koks biznis, atidavė. O padažnėdavo vaikų pasiėmimas į svečius prieš bulviakasį, daržų ravėjimą ir pan..Aš netvirtinu, kad tai labai dažni atvejai, bet taip būna.

Mno berniuko sesę kelis metus (kai jai 12-13 metų buvo ir mūsų nepažinojo) ėmė vaikų namų darbuotoja vasarot. Už maistą ir pastogę ji trys mėnesius non stop augino tos šeimos dvimetį berniuką. Visą parą, tėvas geriantis, mama darbuose prapuolusi, vaikas net miegodavo su mažąją aukle. Neuždirbo ji nei cento, nei rūbo išaugtinio negavo, nei pramogos kokios regėjo, net maudytis negalėjo, nes buvo uždrausta prie ežero artintis. Kaip galima tai vadinti jei ne finansiniu vaiko pasinaudojimu g.gif Ir tokių atveju milijonai......
Atsakyti
QUOTE(alfija @ 2009 03 09, 09:37)
mes vis paspėliojam kaip ten tau 4u.gif laukiam dar vieno naujagimio skyrelyje 4u.gif
Didelės tavo panelės, o tu šaunuolė, greit būsi daugiavaikė mama, padidės rūpestėlių ir džiaugsmelių, tikėsimės kad didčkės tau padės.
O šiaip sveikata kaip? AR viskas gerai?

siaip lyg viskas ir gerai.jau du kartus mazasis ar mazoji,bande pamatyt pasauli.bet ligoninej sustabde si procesa.o ir isbegdavau is ligonines po 2d.nes vyras namuose su mergickom kas valanda isitaisydavo po zila plauka. biggrin.gif nu neklauso jo ir viskas.o siaip tasyte sudeta,laukiu pradzios ir leksiu i siaulius gimdyt.telsiai neapsiima.tipo po persileidimu jau skaitosi sunkus gimdymas,rizika,tai reikia i centra.nu siauliuos susitariau su gydytoja,tai ten ir vaziuosiu.tiksliau uosviene paderino.ten daugiau gimdymo namai visko turi,jei kas.ir anesteziologas budi.o telsiuos kvieciami is namu.na laukiu ir atrodo niekad pabaiga neateis.ir keliuos ir guluos su mintim ,kad jau gimdysiu biggrin.gif
Atsakyti
Apie finansus, ne dėl jų ėmiau, bet sakykim aš tvirčiau jaučiuosi, kai juos gaunu. Tiesiog tvirčiau ir ramiau, čia kaip darbą pastovų turi, jautiesi gerai žinodama,kad dirbsi ir pragyvensi. Galiu pasakyt,kad neėmiau dar nei cento dukros, pragyvenam iš savų, nes algos geros, bet jei reiks tai imsiu. Tačiau sakykim mano finansai sutirps naujiems įstymams įsigaliojus, nes žada kad reiks mokėti už prailgintą grupę, apie 200 litų, taigi pirksiu dar maistą priešpiečius ir pietus tai tikrai, nes iki vakaro praalgs, tai apie 90 litų, jau trys šimtai, būreliai apie 50 litų ( čia dabar), o kur kitos išlaidos, jei dabar aš išleisiu 340 tik šiems dalykams.
Taip, kad pralobti čia nėra iš ko.
Atsakyti
QUOTE(julem @ 2009 03 09, 11:49)

Aš tik nesuprantu, kodėl vaikų globos namų auklėtinis negali kasti bulvių, daržų ravėti, ir kt. darbų dirbti, reiškia juos paiimti reikia tik pramogoms, karuselėms, ledams, iškyloms. Mano dukra dirba, jai pagal amžių tinkamus darbus, gal aš ją dėl to ėmiau dabar atrodys kitiems, kai paaugs tai viską darys, ka reikia daryti, ir sunkiau ir lengviau, ir sūnus dirba, kartais tikrai sunkokai, nesuprantu tos logikos, kad jau globotiniui tikrai negalima nieko dirbti, tai parsivežus, kad ir savaitgaliui sakykim, savi eis bulvių kasti visa šeima, o globotinis su šokolado gabalu prie teliko gulės ane.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dar: 09 kovo 2009 - 12:11
QUOTE(Dar @ 2009 03 09, 12:07)
Aš tik nesuprantu, kodėl vaikų globos namų auklėtinis negali kasti bulvių, daržų ravėti, ir kt. darbų dirbti, reiškia juos paiimti reikia tik pramogoms, karuselėms, ledams, iškyloms. Mano dukra dirba, jai pagal amžių tinkamus darbus, gal aš ją dėl to ėmiau dabar atrodys kitiems, kai paaugs tai viską darys, ka reikia daryti, ir sunkiau ir lengviau, ir sūnus dirba, kartais tikrai sunkokai, nesuprantu tos logikos, kad jau globotiniui tikrai negalima nieko dirbti, tai parsivežus, kad ir savaitgaliui sakykim, savi eis bulvių kasti visa šeima, o globotinis su šokolado gabalu prie teliko gulės ane.

žinoma, kad gali, ir turi, bet jie buvo tik tam ir imami, kaikuriem tai patiko ir jie mielai važiuodavo, kiti ne, bet ne tame esmė, norėjau tik pasakyti, ka ne visada tikslai buna kilnus.
Atsakyti
QUOTE(Dar @ 2009 03 09, 13:07)
Aš tik nesuprantu, kodėl vaikų globos namų auklėtinis negali kasti bulvių, daržų ravėti, ir kt. darbų dirbti,

Gali ir privalo, darbas manau labai geras būdas suprasti kas iš tiesų tas gyvenimas yra. Bet pripažink, kad būna, jog vaikams, paaugliams užkraunamos suaugusio žmogaus pareigos.
Atsakyti
QUOTE(velute @ 2009 03 09, 11:03)
siaip lyg viskas ir gerai.jau du kartus mazasis ar mazoji,bande pamatyt pas.......

Sveikatytes tau ir istvermes. 4u.gif
QUOTE(Dar @ 2009 03 09, 11:14)
Apie finansus,........
Taip, kad pralobti čia nėra iš ko.

Skaitau ir verda manyje viskas,pikta ant tu seimu,kurios galvoja,kad vaikus pasiimam del pinigu.Suprantu,yra ir tokiu,bet noriu manyti kad nedaug.Mergaite pas mus tik pusantru metu,bet ji paaugle,tai ir poreikiai didesni.Ji gauna viska,ko tik reikia normaliam gyvenimui.Taip,kad moterytes,nekreipkime demesio i blogu zmoniu pletkus.Stiprybes ir geros nuotaikytes. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(julem @ 2009 03 09, 13:12)
žinoma, kad gali, ir turi, bet jie buvo tik tam ir imami, kaikuriem tai patiko ir jie mielai važiuodavo, kiti ne, bet ne tame esmė, norėjau tik pasakyti, ka ne visada tikslai buna kilnus.

žinokit netikiu. Jau dabar kai ir taip vaiko lengvai globot negausi, tai kursus pereit reikia, tai vėl kas, kad taip lengvai vaiką būtent tik darbui duotų. Tai viena.
Kita, tai dabar tinka mano anksčiau kažkada rašytas atvejis- kai ravi daržą mama ir dukra, kaimynai sakys, kokia gera dukra mamai padeda, kokia šauni mama -dukrą darbo moko, ir ravi daržą globėja su globotine, kaimynai sakys,kaip sunku mergaitei, kaip vargsta, kokia mama bjauri išnaudoja vaiką. Va kaip. Kokiom nori akims žiūrėt, tą ir matai. O situacija tai ta pati.
Atsakyti
QUOTE(Dar @ 2009 03 09, 13:37)
Jau dabar kai ir taip vaiko lengvai globot negausi, tai kursus pereit reikia, tai vėl kas, kad taip lengvai vaiką būtent tik darbui duotų.

drinks_cheers.gif Kursai labai pagerino atranką globėjų thumbup.gif Nes vien prisiminus kaip man mano berniuką davė tai plaukai šiaušėsi doh.gif (laba diena, susipažinau su berniuku iš vaikų namų ligoninėje, gal galima jį savaitgaliais ir per šventes namo pasiimt? galima, kokia jūsų pavardė ir adresas....Gal jums paso reikia? ne nereikia, va leidimas imkite kada norit.... Kiek bepročių su tokia sistema gali pasiimti vaiką savo liguistom fantazijom ar kitiems iškrypimams patenkint blink.gif ) Ir per tris metus jokio pasidomėjimo nei mokykloje, nei namuose kaip vaikui sekasi, ar viskas gerai. VTAT vedėja atsakė į mano klausima kodėl jie nesidomi tolimesniu vaiko likimu taip-taigi nedidelis miestas, matau ir renginuose jus ir parduotuvėje..O gal aš pasirodyt noriu, kad gera esu, kad su vaikais daug laiko praleidžiu, gal slepiu dideles problemas namie, gal nesusitvarkau su juo, gal mano berniukas nelaimingas pas mane-niekas jo kiek jis gyvena pas mus nepaklausė kaip jam sekasi blink.gif Va todėl aš ir tikiu, kad vaikas gali būti paimtas ne tik todėl,, kad padarytum jį laimingu.... verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Šelma: 09 kovo 2009 - 13:08
QUOTE(velute @ 2009 03 09, 11:03)
o siaip tasyte sudeta,laukiu pradzios ir leksiu i siaulius gimdyt.telsiai neapsiima.tipo po persileidimu jau skaitosi sunkus gimdymas,rizika,tai reikia i centra.nu siauliuos susitariau su gydytoja,tai ten ir vaziuosiu.tiksliau uosviene paderino.ten daugiau gimdymo namai visko turi,jei kas.ir anesteziologas budi.o telsiuos kvieciami is namu.na laukiu ir atrodo niekad pabaiga neateis.ir keliuos ir guluos su mintim ,kad jau gimdysiu biggrin.gif

Su kokia gydytoja susitarei? Aš kaip pati neseniai ten gimdžiusi tai šiek tiek gydytojus žinau biggrin.gif O šiaip atrodo Šiauliuose lyg ir viskas neblogai, tik kažkodėl manau, kad Klaipėdoje ir gydytojai labiau patyrę ir aprūpinimas geresnis g.gif Tai man iškilo klausimas, kodėl į Šiaulius, o ne į Klaipėdą, nes atstumas tai nelabai ir skiriasi g.gif O gimdyti pradėsi, kai mažiausiai to tikėsies, aš pvz. vakarienę šeimynai gaminau - lietinius su vištiena, ir iš ryto galvojau, kad tikriausiai jau niekada negimdysiu ax.gif Šiaip galime apsikeisti telefono numeriais, jeigu ko reikės vietoje pagelbėčiau, nes tavo šeimyna kaip ir tolokai bus, tai jeigu ko prireiktų, mielai padėsiu tongue.gif

Dėl vaikų ėmimo dėl pinigų ir t.t. Aš vis prisimenu vieną laidą "Bėdų turgus", kur atėjo moteriškė prašyti pagalbos, atrodo namus susitvarkyti. Na ir ji pasakojo, kaip ji sunkiai gyvena, negali pati susitvarkyti namų ir pan. Ir vienas iš argumentų buvo, kad ketina dar ir vaikučių pasiimti globoti (neprisimenu kiek, bet atrodo du). Tai man labai natūraliai iškilo klausimas, jeigu jau pati taip prastai gyvena, kad po "Bėdų turgus" vaikšto, tai kam dar tuos vaikus ima. Šiaip atsakymo iki šiol nerandu... Galime aiškinti apie tai, kad vaikus reikia mylėti, jiems reikia namų nors ir nelabai turtingų, bet visos žinom, kad vien tik to tikrai neužtenka. Ar nebūtų paskui tokios moteriškės sekantys žingsniai vėl vaikščioti po visokias įstaigas ir visiems aiškinant, kaip jai sunku auginti globojamus vaikus. Nežinau, bet man iš tikrųjų labai keista tokia situacija ir tuo labiau sunkiai suprantama, man kažkodėl atrodo tik kaip kažkokia manipuliacija vaikais. unsure.gif Tikiuosi, kad aš neteisi....
Atsakyti
Kaime pas giminesgirdejau tokia anekdotine situacija> kaimynai turis du savo ir kelis globotinius kurie nuolat gyvena pas juose . tai kai eina darzu raveti savi kaimynai sako va gera mama dirbti moko. O kai ta mama pasiima globotinius tai kaimynai sako va gi matai kaip engia vaikus.
Mieste tie 500 lt yra niekis bet kaime kai uz du globotiius gauna 1000 tai visiem (pavydiem kaimynam) nagai niezti nes atlyginimai ten daznai ir minimumo nesieke. Ir bureliu kaime jokiu nera, ukiai dazniausiai pusiau naturiniai perka produktu maziau nes daug ka uzsiaugina savo.
man patiko vienas ruses pasakojimas. Paieme moterele paaugli berniuka ir nesusitvarke , valkatauti pradejo. TAI KADANGI JI TUREJO teta kuri kaimo gludumoje gyveno (isiskrauste is miesto del sunaus narkomano), tai isveze ta berniuka pas teta. o ten viskas aisku ,nedirbi nevalgai ,savi keturi vaikai dirba ir tu dibsi ,jei nenori dirbti navalgysi, pabegti grasinosi bet nera kur iki autiko kelisdesimt km miestelis uz 50 km zodziu glusnybe, rusijos platybes ir ka gi ,praejo trys metai vaikinas aisku nepradejo gerai mokintis bet negeria , neruko ,dirba kaip priklauso dingo isterijos ir nepasitenkinimo bangos.
Atsakyti