as zinau toki gan kaloringa,bet visai nieko,stikline cukraus,stikline manu,stikline miltu,ir lyg saukstelis sodos,bet gal ne nepamenu:) forma istepi sviestu dedi sluoksniais tesla(ji sausa) obuolius tarkuotus,vel ir kol baigiasi,ir ant virsaus sviesto nemazai ir i orkaite visaj skanus tik saldokas ir vietoj obuoliu daug ka galima det
O cia mano sendieninins pyragas, recepta radau cia palyginus su kitais manau nekaloringas
3kiausiai
saukstelis kepimo milteliu
saukstelis vanilinio cukraus
150g miltu
daug obuoliu, supjaustytu gan stambiai
3kiausiai
saukstelis kepimo milteliu
saukstelis vanilinio cukraus
150g miltu
daug obuoliu, supjaustytu gan stambiai
QUOTE(Milde @ 2006 08 30, 15:52)
O cia mano sendieninins pyragas, recepta radau cia palyginus su kitais manau nekaloringas
3kiausiai
saukstelis kepimo milteliu
saukstelis vanilinio cukraus
150g miltu
daug obuoliu, supjaustytu gan stambiai
3kiausiai
saukstelis kepimo milteliu
saukstelis vanilinio cukraus
150g miltu
daug obuoliu, supjaustytu gan stambiai
Vizualiai labai apetitiškas pyragas. O kur cukrus, ar jis turi būti ne saldus?
greita, super paprasta ir pigu:
stikline manu (200ml)
stikline cukraus
stikline miltu
2kg obuoliu
100-200 g sviesto
p.s.reikalaujama 200 recepte originaliame bet man jo per daug pasirode, tai dedu gal 120
pasiimat nusilupat obuoliukus, islukstenat seklytes su seklidemis, susipjaustot riekutem, kaip iprasta obuoliu pyragams, nestoromis kad greiciau issustu.dedate sluoksni obuoliu ir pilate tokia sumaisyta mase cukrus+miltai+manai, paskui vel sluoksni obuoliu ir vel mase cukrus+miltai+manai, kol tolygiai viskas pasidalina, virsutinis sluoksnis gerai kad liktu ne obuoliai, mat jie suskrebs labai.ant pat virsaus pilate ( ant viso virsaus skirstydami ) sviesta istirpinta. visam tam geriausia tokie gilus stikliniai indai kepimui, kepimo formos ne taip gerai. taigi pagaminta patiekala i orkaite kisat kokiam gal pusvalandziui 250 temperaturoje, laika reikia is tikruju sekti, kol sushunta obuoliai. patiekti rase su grietinele, bet mums skanu ir be jos.is tikruju ne itin estetiskai atrodo, nes as dar kad mase susivienodintu kepant maisau, nors grietinele vaizda gal pataisytu, galima uzmesti dar kokiu burbuliuku tortiniu norint geresnio vaizdo, bet saviems nereikia manau.
bandykit, skanaus
stikline manu (200ml)
stikline cukraus
stikline miltu
2kg obuoliu
100-200 g sviesto
p.s.reikalaujama 200 recepte originaliame bet man jo per daug pasirode, tai dedu gal 120
pasiimat nusilupat obuoliukus, islukstenat seklytes su seklidemis, susipjaustot riekutem, kaip iprasta obuoliu pyragams, nestoromis kad greiciau issustu.dedate sluoksni obuoliu ir pilate tokia sumaisyta mase cukrus+miltai+manai, paskui vel sluoksni obuoliu ir vel mase cukrus+miltai+manai, kol tolygiai viskas pasidalina, virsutinis sluoksnis gerai kad liktu ne obuoliai, mat jie suskrebs labai.ant pat virsaus pilate ( ant viso virsaus skirstydami ) sviesta istirpinta. visam tam geriausia tokie gilus stikliniai indai kepimui, kepimo formos ne taip gerai. taigi pagaminta patiekala i orkaite kisat kokiam gal pusvalandziui 250 temperaturoje, laika reikia is tikruju sekti, kol sushunta obuoliai. patiekti rase su grietinele, bet mums skanu ir be jos.is tikruju ne itin estetiskai atrodo, nes as dar kad mase susivienodintu kepant maisau, nors grietinele vaizda gal pataisytu, galima uzmesti dar kokiu burbuliuku tortiniu norint geresnio vaizdo, bet saviems nereikia manau.
bandykit, skanaus
Nu as ziuriu savo kulinariniais sugebejimais nepaliauji stebinti:)
QUOTE(lanaa @ 2006 08 23, 13:24)
o man kaip tik skaniau, kai teslos neperstoras sluoksnis. tada ji trapesne, o ir pats pyragas lengvesnis gaunas. kai teslos sluoksnis storesnis, tai tesla, tokia biski "akmenine" gaunas.
QUOTE(Agnužėlė @ 2006 09 18, 16:24)
Nu as ziuriu savo kulinariniais sugebejimais nepaliauji stebinti:)
kad jau kuri laika nebestebinu, nes atostogauju... kazkaip aptingau nors tiesa, ta pyraga kur pries tai buvau aprasius, truputi transformavau... nes pas tevus pilnas sodas obuoliu, kurie bando gesti, tai graziom puselem nebesupjaustysi... tai pjausciau mazais gabaliukais, pakepiau su sviestu ir cukrum, kol cukrus issilyde. tesla iskociojau, istiesiau forma ir padariau borteli. tada ant virsaus sudejau obuolius ir "kepiau is akies"... gavos irgi plius maziau terliones... gaunas kazkas panasaus (atsiprasau uz foto, bo teko pyraga iskirpt is sventines foto )
As vakar uzsimaniau kazko skanaus, tai nusipirkau 500g bemieles sluoksniuotos teslos ir idara dariau obuoliu, supjausciau obuoliukus apiberiau cinamonu ir cukrumi isukau i tesla , dariau ivairiu formu ir iskepiau apie 15min. pakako labai buvo skanu ir labai greitai . Tesla kainavo 3,5lt. Dar virsu patepiau kiausinio plakiniu ir cukraus uzberiau
Padariau purų obuolių pyragą. Gavosi tikrai skanus, minkštas ir kartu trapus. Obuoliai labai dekoratyviai atrodo.
Na ir aš dariau ta piraga.
Pirma kart gyvenime man gavosi Labai skanu, tik aš gal biški daugiau miltu dejau, o ant virašaus dar rešutuku užberiau (ai radau spyntelei) Tikrai labai lengvas ir skanus piragas.
QUOTE(lanaa @ 2006 09 20, 00:20)
kad jau kuri laika nebestebinu, nes atostogauju... kazkaip aptingau nors tiesa, ta pyraga kur pries tai buvau aprasius, truputi transformavau... nes pas tevus pilnas sodas obuoliu, kurie bando gesti, tai graziom puselem nebesupjaustysi... tai pjausciau mazais gabaliukais, pakepiau su sviestu ir cukrum, kol cukrus issilyde. tesla iskociojau, istiesiau forma ir padariau borteli. tada ant virsaus sudejau obuolius ir "kepiau is akies"... gavos irgi plius maziau terliones... gaunas kazkas panasaus (atsiprasau uz foto, bo teko pyraga iskirpt is sventines foto )
Labukas,
Nežinau kaip tau gavosi tesla obuoliu pyragui, bet man tai kazkokia keista, gal net per skysta ir labai jautesi sveistas, o obuolius apkepinus svieste su cukrumi, tas sviestas jauciasi juodai... iki karameles tikrai toli buvo... O gal mano skrandukas jautrus lydytam sviestui... Zodziu turbut nelabai gavosi:)
As ir turiu skanu obuoliu pyrago receptuka
Reikes:
5 kiausiniai
1 st cukraus
3 saukstai aliejaus
3 saukstai su kaupu grietines
5-6 obuoliai didoki
1 nubrauktas saukstelis kepimo milteliu
miltu (cia jau pagal teslos tirstuma)
Kiausinius ir cukru gerai isukame iki purumo, sudedame grietine, ismaisome, paksui supilame alieju, vel ismaisome, dedame miltus kartu su kepimo milteliais, kad gautusi tirstoka tesla. Tada dedame mazomis skiltelemis supjaustytus obuoliukus. Skarda istepti aliejumi ir supilti tesla.Kepti 180 laispniu orkaiteje 60 minuciu.Skanaus.
Papildyta:
As ir turiu skanu obuoliu pyrago receptuka
Reikes:
5 kiausiniai
1 st cukraus
3 saukstai aliejaus
3 saukstai su kaupu grietines
5-6 obuoliai didoki
1 nubrauktas saukstelis kepimo milteliu
miltu (cia jau pagal teslos tirstuma)
Kiausinius ir cukru gerai isukame iki purumo, sudedame grietine, ismaisome, paksui supilame alieju, vel ismaisome, dedame miltus kartu su kepimo milteliais, kad gautusi tirstoka tesla. Tada dedame mazomis skiltelemis supjaustytus obuoliukus. Skarda istepti aliejumi ir supilti tesla.Kepti 180 laispniu orkaiteje 60 minuciu.Skanaus.
Papildyta:
As ir turiu skanu obuoliu pyrago receptuka
Reikes:
5 kiausiniai
1 st cukraus
3 saukstai aliejaus
3 saukstai su kaupu grietines
5-6 obuoliai didoki
1 nubrauktas saukstelis kepimo milteliu
miltu (cia jau pagal teslos tirstuma)
Kiausinius ir cukru gerai isukame iki purumo, sudedame grietine, ismaisome, paksui supilame alieju, vel ismaisome, dedame miltus kartu su kepimo milteliais, kad gautusi tirstoka tesla. Tada dedame mazomis skiltelemis supjaustytus obuoliukus. Skarda istepti aliejumi ir supilti tesla.Kepti 180 laispniu orkaiteje 60 minuciu.Skanaus.
Reikes:
5 kiausiniai
1 st cukraus
3 saukstai aliejaus
3 saukstai su kaupu grietines
5-6 obuoliai didoki
1 nubrauktas saukstelis kepimo milteliu
miltu (cia jau pagal teslos tirstuma)
Kiausinius ir cukru gerai isukame iki purumo, sudedame grietine, ismaisome, paksui supilame alieju, vel ismaisome, dedame miltus kartu su kepimo milteliais, kad gautusi tirstoka tesla. Tada dedame mazomis skiltelemis supjaustytus obuoliukus. Skarda istepti aliejumi ir supilti tesla.Kepti 180 laispniu orkaiteje 60 minuciu.Skanaus.
Papildyta:
As ir turiu skanu obuoliu pyrago receptuka
Reikes:
5 kiausiniai
1 st cukraus
3 saukstai aliejaus
3 saukstai su kaupu grietines
5-6 obuoliai didoki
1 nubrauktas saukstelis kepimo milteliu
miltu (cia jau pagal teslos tirstuma)
Kiausinius ir cukru gerai isukame iki purumo, sudedame grietine, ismaisome, paksui supilame alieju, vel ismaisome, dedame miltus kartu su kepimo milteliais, kad gautusi tirstoka tesla. Tada dedame mazomis skiltelemis supjaustytus obuoliukus. Skarda istepti aliejumi ir supilti tesla.Kepti 180 laispniu orkaiteje 60 minuciu.Skanaus.
Papildyta:
As ir turiu skanu obuoliu pyrago receptuka
Reikes:
5 kiausiniai
1 st cukraus
3 saukstai aliejaus
3 saukstai su kaupu grietines
5-6 obuoliai didoki
1 nubrauktas saukstelis kepimo milteliu
miltu (cia jau pagal teslos tirstuma)
Kiausinius ir cukru gerai isukame iki purumo, sudedame grietine, ismaisome, paksui supilame alieju, vel ismaisome, dedame miltus kartu su kepimo milteliais, kad gautusi tirstoka tesla. Tada dedame mazomis skiltelemis supjaustytus obuoliukus. Skarda istepti aliejumi ir supilti tesla.Kepti 180 laispniu orkaiteje 60 minuciu.Skanaus.
4-5 rugstoki obuoliai
100g sviesto
1skardine kondensuoto pieno
45 sausainiai gaidelis
sauja razinu(nebutinai)
Siaip viska darau is akies.
Tai va,sviesta istirpinam,i ji obuolius nulupam ir sutarkuojam per burokine tarka.supilam sauja razinu ir kondensuota piena.ismaisom.Ant padeklo sudedam 15 sausainiu,ant jo tepam mase,vel sausainiai vel mase...turi gautis 3 sluoksniai.Jei neturit tinkamo padeklo kad tilptu 15 sausainiu galit kaskaip kitaip sudet,gali sluoksniu daugiau but...Jei pyraga darote ryte,valgyti galima vakare,nes turi permirkti sausainiai,jei vakare,tai valgome ryte.Skanaus.Isties skanus pyragas.
100g sviesto
1skardine kondensuoto pieno
45 sausainiai gaidelis
sauja razinu(nebutinai)
Siaip viska darau is akies.
Tai va,sviesta istirpinam,i ji obuolius nulupam ir sutarkuojam per burokine tarka.supilam sauja razinu ir kondensuota piena.ismaisom.Ant padeklo sudedam 15 sausainiu,ant jo tepam mase,vel sausainiai vel mase...turi gautis 3 sluoksniai.Jei neturit tinkamo padeklo kad tilptu 15 sausainiu galit kaskaip kitaip sudet,gali sluoksniu daugiau but...Jei pyraga darote ryte,valgyti galima vakare,nes turi permirkti sausainiai,jei vakare,tai valgome ryte.Skanaus.Isties skanus pyragas.