Na , jus merginos miegokite , o as jums papasakosiu , kaip padaryti morengini tortuka
" SALDUKAS " morenginis tortas
Morengui :5 kiausiniu baltymai ( trynius pasilikite" gogaliui mogaliui ":lotuliukas: )
200 g. cukraus ( kristalinio ).
Baltimus labai gerai isplakite mikseriu , per tris kartus plakant , supilkite cukru ( pilti antra ir trecia karta tik tada , kai pries tai supiltas cukrus bus istirpias ) .
Ant kepimo popieriaus nusibreskite norimo dydzio apskritimus ( as kepiau per visa skarda ) kadangi buvo uzprasytas butent staciakampis , skarda 33 cm. ant 38 cm.
Sudekite baltimus ir dziovinkite , tol , kol jie bus visiskai sausi ir atsoks nuo popieriaus ( man dziuvo 6 val .

) .
Taip atrodo isdziuves morengo lakstas ( storis 2,5 cm. ) , ji padalinau pusiau i dvi dalis ,
Biskvitui :3 kiausiniai ,
3 dideli saukstai cukraus ,
3 dideli saukstai miltu .
Morengu aptepimui :150 - 200 g. Karunos sokolado ( as naudoju juodaji ) .
Biskvitui baltimus atskirkite nuo tryniu , rtynius , mediniu saukstu ( galite ir plasmasiniu ) issukite iki purumo su cukrumi , baltimus isplakite iki standziu putu , ant baltymu supilkite trynius ir isijokite miltus , labai atsargiai , letai , viska ismaisykite , sukreskite i forma ( 28 cm. ) istiesta kepimo popieriumi , ir kepkite 180 C temperaturoje , tol , kol pagaliukas bus sausas ( apie 30 min. ) gali prireikti ir daugiau laiko .
Iskepusi is karto isimkite is orkaites , kai atves , is formos .Butu gerai , kad kepant neatidarynetumete orkaites dureliu !!!
Kremui :1 indelis RUDUDU ( mazas 450 g. )
200 g. gero ( 82% ) sviesto ( su liesesniu nebandziau ),
200 - 250 ml. laaaaabai stiprios kavos ( pupeliu ) nuoviro ,
kiek norite riesutu ( as dejau graikiskus , beveik pilna stikline , jie buvo susmulkinti , tarkuoti burokine tarka ) .

Plakite kambario temperaturos sviesta iki purumo .
I isplakta sviesta per tris kartus vis plakant , sudedamas RUDUDU ,( taip pat kambario temperaturos )

Iplakame per tris kartus atsaluse kava
Cia , jau galutinai isplaktas kremas ,

Sokolada lydome karsto ( ne verdancio

!!!) vandens voneleje , ipylus pieno (150ml. )

Juo aptepame viena puse morenginio laksto , dedame i saldytuva , kai sustings aptepame kita puse , dedame vel i saldytuva ,

Tada aptepkite viana morengo laksta ( ar apskritima ) jau paruostu kremu

Dekite ant jo biskvita ( galite ji nestipriai sudrekinti , kuo megstate ) , vel tepkite krema

Dekite antra morengo laksta ir ji aptepkite .
Visa torta aptepkite kremu , padekite saltai , kad sustingtu ,

Puoskite pagal savo nora , as puosiau beze ( galima tuo paciu kremu ) .
Stai , galutinis rezultatas ,

Skanaus !!!!!!