Įkraunama...
Įkraunama...

Kačių gimdymas

QUOTE(glossi @ 2008 06 07, 20:35)
As tai skaiciuoju 3-cia diena sukergimo.Nes pirma tai nalabai prisileidzia, o antra ar trecia jau didesne tikimybe, kad "tai" ivyko.Ir ta diena, kai turi gimdyti ,maniske jau tiesiog praso, kad niekur neiciau , nesitraukia ,glaustosi- visada suprantu  g.gif O jums cia pirmasis gimdymas? Sekmes!

Taip pirmas...Tode, mazumele jaudinuosi.
Tai tada gaunasi,kad musu panele gimdys birzelio 18 diena. Aciu:)Jamsiu atostogas ta proga:)
Atsakyti
QUOTE(Undzinka @ 2008 06 07, 21:53)
Tai tada gaunasi,kad musu panele gimdys birzelio 18 diena. Aciu:)Jamsiu atostogas ta proga:)

bigsmile.gif paprasykit dekretiniu lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Undzinka @ 2008 06 07, 23:23)

Undzinka, viskas bus gerai, nuteikit save, kad turi būti gerai, pagimdys Jūsų katukė nestuke.gif ir protingai darot, kad imat atostogas, visgi pačiai bus ramiau ant dūšios. Linkiu stiprybės Jums ir Jūsų katytei smile.gif
Atsakyti
Pas mane toks klausimas.Jei gime daugiau,nei 5 kaciukai,kaip jus darot,damaitinat,kad katei(mamai )butu lengviau?Turejau vada,buvo 6,tai sunkiai mes tvarkemes.Gal cia nuo veisles priklauso?Butu labai fain,kad issakytumet kuo daugiau nuomoniu.Is anksto aciū smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Undzinka @ 2008 06 07, 16:16)
Sveikos.
Kaip apskaiciuot gimdymo data? Nuo kurios dienos skaiciuot? Jei jie kergesi tris dienas? Tai kuria imti uz pirma diena? Pirkaja ar paskutine? Mas tas aktualu,nes dirbu po 4 dienas.Gal reikia jau bandyt keistis...Kergimasis buvo balandzio 11-13dienomis. Tai gimdymas turetu buti birzelio 15-18? Pradedu nerimauti...Perskaiciu visa tema nuo pradzios iki pabaigos,bet atsakymo neradau,gal kas zinot...

As skaiciuoju nuo pirmos dienos imtinai.Gimde(ne apie viena kate kalbu),64 paroj.Cia mano praktikoj(priimiau gimdymus gal 30 kartu)Ir visos ,kaip pagal laikrodi smile.gif Buna ir isimciu,nesakau...O siaip ,pries gimdyma jau matysit.Kate bus nerami,arba prades kasti(manoji grindis kase,nakti gimdyt pradejo),nores daugiau demesio,neisleis is akiu jusu.Zodziu,stebedami,tikrai suprasit,nes visiskai elgesys pasikeicia. sekmes jums,ir kantrybes 4u.gif Neuzilgo kleckiuku turesit wub.gif Laikau kumstelius,kad viskas praeitu sklandziai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Undzinka @ 2008 06 07, 21:53)

Maniske gal kokios penkios valandos pries gimdyma atejo pas mus i lova ir sudraske paklode i skutus lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(zikas1970 @ 2008 06 08, 21:53)
Pas mane toks klausimas.Jei gime daugiau,nei 5 kaciukai,kaip jus darot,damaitinat,kad katei(mamai )butu lengviau?Turejau vada,buvo 6,tai sunkiai mes tvarkemes.Gal cia nuo veisles priklauso?Butu labai fain,kad issakytumet kuo daugiau nuomoniu.Is anksto aciū  smile.gif

Nu pas mane dabar 6-ių kačiukų vada, tai išmaitino visiškai normaliai ir lengvai, kačiukai lygūs, sveria praktiškai vienodai,storuliukai.Dabar jau valgo patys. O kita katė, kuri tuo pat metu turėjo 5-is vaikus, tvarkėsi sunkiau, juos teko primaitint. Aš primaitinu mažiukus MARKOMILK sutirštintu kondensuotu pienu BE CUKRAUS. Atskiedžiu jį per pusę su virintu karštu vandeniu ir duodu iš vienkartinio švirkšto 3-4 kartus per dieną. Jo galima duoti lakti katei, jeigu jai patinka. Maniškė pvz. nevalgi ir jai tokių dalykų neįsiūlysi. Jeigu katė laktacijos laikotarpiu apetitu nesiskundžia, dažniausiai pienelio katukams užtenka ir katė nesuvargsta. Mes esam turėję 8-is kačiukų vadą, katė suėsdavo po 500 g žalios mėsos per dieną ir primaitint kačiukų praktiškai nereikėjo.

Papildyta:
QUOTE(Undzinka @ 2008 06 07, 16:16)
Sveikos.
Kaip apskaiciuot gimdymo data? Nuo kurios dienos skaiciuot? Jei jie kergesi tris dienas? Tai kuria imti uz pirma diena? Pirkaja ar paskutine? Mas tas aktualu,nes dirbu po 4 dienas.Gal reikia jau bandyt keistis...Kergimasis buvo balandzio 11-13dienomis. Tai gimdymas turetu buti birzelio 15-18? Pradedu nerimauti...Perskaiciu visa tema nuo pradzios iki pabaigos,bet atsakymo neradau,gal kas zinot...

Aš tai skačiuoju nuo pirmo SUSIKERGIMO. Ir pradedu laukti gimdymo nuo 60-os dienos. Bet negaliu sakyt, kad tai taisyklė, kad gimdo būtent 64-ą dieną. Pas mane yra gimdę ir 63-ą ir 66-ą dieną. Žinau katę, kuri gimdo 70-ą.
Atsakyti
Gal ne i tema ax.gif ,bet idomu kokius svarstyklius naudojat kaciukams ir didelems katinams??? g.gif
Atsakyti
QUOTE(marinulia @ 2008 06 10, 18:44)
Gal ne i tema ax.gif ,bet idomu kokius svarstyklius naudojat kaciukams ir didelems katinams??? g.gif

Labai netgi i tema,nes kaciukus kiekviena diena reiktu sverti.Pas mane elektronines(senukuose ,maximose yra),iki 5 kg.Toks bliudukas uzsideda.Tai tikrai tiksliai sveria.Bet tinka iki kokiu nepilnai 3 men.Suaugusios nebepasveriu su jom.Tas bliudas per mazas,o jos gi ramiai nepasedi biggrin.gif Turiu bezmena,su juo ir pasveriu,kai noras uzeina biggrin.gif
Atsakyti
kaip ir kiek katei turi nubėgti vandens prieš gimdymą? Nes katei truputį šlapiuoja su kraujo atspalviu. Turbūt kažkas negerai? Nors ji dar rami ir guli.
Atsakyti
QUOTE(saule27 @ 2008 06 14, 16:52)
kaip ir kiek katei turi nubėgti vandens prieš gimdymą? Nes katei truputį šlapiuoja su kraujo atspalviu. Turbūt kažkas negerai? Nors ji dar rami ir guli.

Tai jau prasides gimdimas,gal jau ir kaciuku turit?
Atsakyti
Sveikos,
man rodos, kad mano kate siandien gimdys...
ryte tokia nerami buvo, kniauke ir visur lakste paskui-nusiramindavo tik kai glostydavau ir salia buvau.
per pietus parlekiau paziuret-tai toks bardakas virtuvej padarytas doh.gif
Tai palikau ja tokia issigandusia.
Dabar sedziu darbe ir neramu labai blink.gif o jei kas negerai bus...
Atsakyti
QUOTE(zizelius @ 2008 06 17, 13:52)
Sveikos,
man rodos, kad mano kate siandien gimdys...
ryte tokia nerami buvo, kniauke ir visur lakste paskui-nusiramindavo tik kai glostydavau ir salia buvau.
per pietus parlekiau paziuret-tai toks bardakas virtuvej padarytas doh.gif
Tai palikau ja tokia issigandusia.
Dabar sedziu darbe ir neramu labai  blink.gif o jei kas negerai bus...

Vaziuokit namo jei turit galimybe, pabukit su kate 4u.gif
Atsakyti