Įkraunama...
Įkraunama...

Kačių gimdymas

QUOTE(Arven @ 2009 01 28, 18:31)
Svirksta pirkau gleivem issiurbti jei ka (kartu ir zonduka plona), bet paskui panaudojau kam kitam.
O su oksitocinu patarciau nejuokauti tiem, kas neismano, nes per daug suleidus gali net gimda plysti. Be to jis receptinis vaistas, tad patarciau naudoti tik toms, kurios turi bent koki veterinarini, medicinini ar bent biologines pakraipos issilavinima.

Nu as neturiu nei vieno mineto issilavinimo blush2.gif Bet naudoju visada,zinau kiek leisti,isbandziau tikrai ne karta ir net ne 10 kartu.Su juo geriau nejuokauti,jei dar nei vienas kaciukas negimes.As visada suleidziu pasibaigus gimdymams,buna taip,kad kate atrodo jau rami,po oksitocino dar vienas gimsta.Del recepto,pirma karta girdziu,rimtai.Pas mus bet kokioj vaistinej jis parduodamas.Va ir dabar praeita savaite nusipirkau,niekas jokio recepto neprase.
Atsakyti
QUOTE(zikas1970 @ 2009 01 28, 17:44)
Nu as neturiu nei vieno mineto issilavinimo  blush2.gif Bet naudoju visada,zinau kiek leisti,isbandziau tikrai ne karta ir net ne 10 kartu.Su juo geriau nejuokauti,jei dar nei vienas kaciukas negimes.As visada suleidziu pasibaigus gimdymams,buna taip,kad kate atrodo jau rami,po oksitocino dar vienas gimsta.Del recepto,pirma karta girdziu,rimtai.Pas mus bet kokioj vaistinej jis parduodamas.Va ir dabar praeita savaite nusipirkau,niekas jokio recepto neprase.

Na, siaip, teoriskai mastant jis turetu buti receptinis, nes tai yra hormonas, man viena karta atsisake parduoti skyscio ranku zaizdoms gydyti, nes jame buvo nulis kablelis kazkiek procento hormono.

Bet savo katei oksitocina as pirkau veterinarineje, pasakiau, kad reikia, tai pritrauke i vienkartini svirksta, dar pakonsultavo kas ir kaip, zodziu, isigijau be problemu 4u.gif
Atsakyti
Del oksitocino tokius grieztus perspejimus buvaui radusi bent keliuose puslapiuose, kai domejausi kaciu gimdymu. Be to ir zmonems pasitaiko perstimuliavimo atveju. Po gimdymo gal ir pravarti nedidele doze, kad geriau gimda trauktusi, na cia veterinarai turetu vsavo nuomone pareikst. Moterim dabar daugumoje ligoniniu tai taikoma, bet ar butina katems. g.gif

O kadangi pazistamu zmoniu tarpe neretai matau pavyzdziu, kaip apie fiziologija, hormonus ir vaistus nieko nesuvokiama, tai todel ir surasiau tas specialybes... blush2.gif Gal svarbiausia, kad zmogus dometusi kas ir kaip.

Bent jau musu veterinarinej kabo skelbimas, kad be gyvuno apziuros hormonu ir antibiotiku neparduoda. Na, is esmes as pritariu. Kai kurie zmones galbut sias priemones sugebetu racionaliai vartot, bet dauguma tikrai ne.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Arven: 28 sausio 2009 - 18:05
QUOTE(Arven @ 2009 01 28, 16:53)
Gera ideja!

Pradedu: vienkartiniai pakloteliai
deze kaciavimuisi (gali buti tiesiog kartonine gana erdvi deze)
svirkstas (geriau pirkti maza (3ml) su gumute ant stumoklio, nes kitaip labai sunku stumti tolygiai)
zirklutes
svarus ranskluostis
sildykle (grielka)
kates pieno pakaitalas
elektronines svarstykles

Panasu sarasa buvau radusi, kai ruosiausi saviskes gimdymui. Deja, nes viska nusipirkau is karto, o visko prireike.

gerai, kad nemačiau tokio sąrašiuko anksčiau, būčiau persinervavusi lotuliukas.gif
o taip nėkart nieko neturėjau ir nieko neprireikė, išskyrus, aišku vienkartinius paklotus ir guolį.

Dar čia skaitydama apie vaistukus pamaniau, kad tikrai geras daiktas. Kai seniai seniai gimdė mano katė, gimė šeši kačiukai. Katę glostant lyg ir jautėsi dar kažkas pilvuke, bet kadangi niekad nebuvau susidūrusi su tuo, o ir katė rami jau buvo, maniau, kad viskas tvarkoj. Paskutinis kačiukas, septintas blink.gif , gimė po kelių dienų negyvas. Manau, man nerealiai pasisekė, kad katė neturėjo jokių komplikacijų ir viskas baigėsi gerai. Nors, beje, ta pati katė pastoti antrąkart sugebėjo tik po penkių metų ir tas gimdymas baigėsi cezariu, nes buvo komplikacijų.. Galbūt tai ir susiję kažkaip.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 28 sausio 2009 - 18:59
Visiems skirtingai. Man visko prireike, bet neturejau is anksto, tai teko ieskoti vidury nakties, ko nepametus.
Atsakyti
Man irgi kartais daug ko neprireikia,bet geriau tureti atsargoj,nei po to nakti iekoti,reikalui prispaudus
Atsakyti
QUOTE(zikas1970 @ 2009 01 28, 19:16)
Man irgi kartais daug ko neprireikia,bet geriau tureti atsargoj,nei po to nakti iekoti,reikalui prispaudus

pagalvojus - tikrai, kai ko tikrai gali prireikti. Tik iš tiesų čia nepaskaičius niekad nebūčiau sumąsčius g.gif Ateity turėsiu omeny mirksiukas.gif
Atsakyti
Tai vat, kai skaiciau patarimus, ka turet, man atrode, kad mano kate sveika, veisle atspari, is laukiniu kilusi, tai viskas bus gerai, o jei kas, tai gi viska galima nusipirkt. Pasirode, kad geriau is anskto viska turet.
Atsakyti
apie gimdymą rusiškai kas supranta 4u.gif
Atsakyti
http://www.wonderwoo...e/calendar.html
Gal kam prireiks kalendoriaus smile.gif
Atsakyti
aciu mergaites uz patarimus mirksiukas.gif
Atsakyti
Sumeistavo MB deze-nameli katei smile.gif pirma diena, tai vaiksciojo aplinkui ir ziurejo kas cia per neatpazintas objektas biggrin.gif O dabar jau thumbup.gif ir miega ten, pastatem prie radijatoriaus smile.gif
Atsakyti