Įkraunama...
Įkraunama...

Pinigų medis, 10

QUOTE(liepsnele @ 2009 02 28, 00:05)
zemej nezinau tiksliai net kokioj, ir tiksliai nepamenu, ar praeitais metais persodinau, ar pries 2m. smile.gif Turbut universalioj zemej smile.gif
Liet emiau dazniau, anksciau laikiaus nurodymo liet reciau - ne dazniau nei kart i savaite ar net i dvi, bet dabar lieju tiek pat, kiek kitas geles (2-3 k. i sav.), ir ta i lekstute ipilta vandeni jis labai greit susiurbia. Keliskart patresiau, gal du kartus per menesi (paskiau nebe), perkeliau nuo stalo ant saldytuvo, kuris kaip ir priesais langa, bet toli nuo jo, gal kokie 2-3 metrai. Nepurskiu, tik vis ketinu po dusu nupraust  blush2.gif
Tai kaip ir nieko ypatingo nedarau.

O negali but, kad pas tave zemej slieku yra arba perlaistei?

Nea tikrai negali. Nes tokioj pat zemej (netgi is tos pacios pakuotes) buvau fikusa persodinusi ir jis man klesti labai puikiai, o vat pinigiukui nepatinka kazkas... Perlieti irgi negalejau, nes buvau cia prisiskaiciusi, kad nereikia ju daznai laistyt. Dabar jeigu ir kokia antra sakele prades gelsti tai jauciu bandysiu i kaktusu zeme vel is naujo persodinti, nebezinau ko griebtis taip gaila... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Meiles_naktys @ 2009 02 28, 00:06)
Nea tikrai negali. Nes tokioj pat zemej (netgi is tos pacios pakuotes) buvau fikusa persodinusi ir jis man klesti labai puikiai, o vat pinigiukui nepatinka kazkas... Perlieti irgi negalejau, nes buvau cia prisiskaiciusi, kad nereikia ju daznai laistyt. Dabar jeigu ir kokia antra sakele prades gelsti tai jauciu bandysiu i kaktusu zeme vel is naujo persodinti, nebezinau ko griebtis taip gaila...  g.gif

Tai gal fikusui tą žemė patinka, o vat piniguočiui ne...

Aš piniguoti persodinau gal jau užpernai. Sodinau į sukulentų žemę berods. Iš pradžių augino šaknis, po to išleiso gal keturias kokias šakas. O jau kuris laikas, gal net metai kokie kaip sustojęs augimas mano piniguočio. Neseniai viena maža šakelė nugelto ir teko ją išimt, nes jau išsiėmė. Gėlė tikrai nėra perlaistyta, nes liejau labai retai, dabar kur kas dažniau lieju, tai lyg geriau. Sakau gal reikės pavasari persodinti man ją, nors nei vizualiai, nei šiaip vazonas neatrodo per mažas, manau pats tas.

Ai klausimėlis, persodinant reikia tiesiog žemes pakeisti pernelyg šaknų neknaisiojant, ar tas bulves geriau išskirstyti, ta prasme kad taip sulipusios nebūtų? nes kai anąkart persodinėjau, tai dar neką žinojau apie šiuos augalus, tai šakų net neliečiau, o augo puikiai...

Ir dar klasusimas dėl sliekų... Argi sliekai blogai? Aš turėjau pavyzdį, kad jie gerai. Pas mane viename dideliame vazone gyveno ponas sliekas, tame vazone augo bambukas. Išleido daug šakų, kas yra keista, vešlus buvo, bet neseniai ėmė nykti, sakau gal sliekas numiro ir žėmės nebepurena, tai jam ir blogai... Tai dabar nesuprantu, sliekai vazone yra gerai ar blogai?
Atsakyti
QUOTE(Meiles_naktys @ 2009 02 27, 23:06)
Nea tikrai negali. Nes tokioj pat zemej (netgi is tos pacios pakuotes) buvau fikusa persodinusi ir jis man klesti labai puikiai, o vat pinigiukui nepatinka kazkas... Perlieti irgi negalejau, nes buvau cia prisiskaiciusi, kad nereikia ju daznai laistyt. Dabar jeigu ir kokia antra sakele prades gelsti tai jauciu bandysiu i kaktusu zeme vel is naujo persodinti, nebezinau ko griebtis taip gaila...  g.gif

na zinai, kad is tos pacios pakuotes, tai dar nieko nereiskia, slieka galejai idet su vienu zemiu gabalu. O gal jam uztektu vieta pakeist ir pageretu g.gif ?
Atsakyti
Laba, turiu ir as pinigiuka, bet paskutiniais metais stovi vietoje ir viskas. siandien sugalvojau pakeisti zemes...ir ka - bulviu nerasta!!! tik tokios lupenos telike, ir daug smulkiu saknu verysad.gif tai del to ir griuna i sonus mano medelis, nes jokio svorio vazone nera...dar galvojau, gal kartais vazonas per mazas, bet, pasirodo, dabar jam tas vazonas dar oj koks per didelis. Nuploviau saknis, pasodinau i nauja zeme, ziuresiu, kas bus....bet kaip gaila verysad.gif idomu, del ko bulves galejo sunykti? g.gif
Atsakyti
linele**
perlaistei.Šis augalas sukulentas.Žemė jam-kaktusinė.Po persodinimo nelaistyt bent porą savaičių.Žiemą-nelaistyt visai.Pavasarį vasarą-augimo metu laistomas, bet saikingai, tarkim kartą per mėnesį.Bet geriausia būtų įkišt į vazoną medinį pagaliuką iki dugno,pasukiot, jei ištraukus jis drėgnas, žemėtas-neliet, jei visai sausas, palaistyt, bet rytoj.
Atsakyti
Oi, merginos, padekit man! Nusipirkau pinigeli, dar nediduka visai, tame vazone jis jau nebetilpo, kazkokiu rutuliuku kaip kiausiniu pridygo! blink.gif , o ir kelios sakeles nutruko. Vakar paemiau ir persodinau, as tik paklaust noriu kur ji geriau statyt, saulej ar pavesyje? Kaip laistyt? Ir ka su tom nukritusiom sakelem daryt, jas pamerkiau vandenin, lauksiu sakneliu ir pasodinsiu, ar gerai cia as darau? Nes as nelabai kokia gelininke... Paskaitinesiu cia pas jus viska, bet gal kuri greiciau man info suteiks?
Atsakyti
QUOTE(Aukso_dulkele @ 2009 03 02, 12:52)
linele**
perlaistei.Šis augalas sukulentas.Žemė jam-kaktusinė.Po persodinimo nelaistyt bent porą savaičių.Žiemą-nelaistyt visai.Pavasarį vasarą-augimo metu laistomas, bet saikingai, tarkim kartą per mėnesį.Bet geriausia būtų įkišt į vazoną medinį pagaliuką iki dugno,pasukiot, jei ištraukus jis drėgnas, žemėtas-neliet, jei visai sausas, palaistyt, bet rytoj.

Tai kad aš taip saviškį auginau. Iš pradžių viskas čiki buvo. O pasirodo, tai jau kraštutinumas irgi. Pradėjo gelsti lapai, pasirodo buvo net per mažai vandens.... Su nelaistymu irgi nereikia persistengti...
Papildyta:
QUOTE(cibute2 @ 2009 03 02, 14:29)
Oi, merginos, padekit man! Nusipirkau pinigeli, dar nediduka visai, tame vazone jis jau nebetilpo, kazkokiu rutuliuku kaip kiausiniu pridygo! blink.gif , o ir kelios sakeles nutruko. Vakar paemiau ir persodinau, as tik paklaust noriu kur ji geriau statyt, saulej ar pavesyje? Kaip laistyt? Ir ka su tom nukritusiom sakelem daryt, jas pamerkiau vandenin, lauksiu sakneliu ir pasodinsiu, ar gerai cia as darau? Nes as nelabai kokia gelininke... Paskaitinesiu cia pas jus viska, bet gal kuri greiciau man info suteiks?

Pirmiausia išimt šakeles iš vandens iš kišt į vazoną į žemę. Vandeny jos nupus, joms sausumos reikia. Per kažkiek laiko gal per metus kokius, žemėje išleis šaknis - bulves. Tie "kiaušiniai" ir yra piniguočio šaknys.

O dėl statymo geriau nei saulėj nei pavėsy, šie augalai mėgsta išsklaidytą šviesą, nors pas mane augo ant palangės saulėje ir vargo nematė...Laistyti reikia labai retai, kai žemė sausa kaip pelenai truputi palieti, reikia elgtis kaip su kaktusu maždaug.
Atsakyti
Scorpioneee, didelis tau dekui! notworthy.gif Lekiu, sakeles i zeme sukist!
Atsakyti
liabas,,
ir as i Jusu temute noriu prisiregistruoti mirksiukas.gif
isigijau medeli pries tris savaites, ilgai labai norejau sito augalo blush2.gif bet kazi kas jam negerai, pas mus darbe tokis auga nerealiai greiciais, o maniskis vos vos paaugo, gal bloga zeme parinkau persodinimui? as sodinau i ta vadinama kapiniu zeme
Atsakyti
QUOTE(Aukso_dulkele @ 2009 03 02, 11:52)
linele**

Aciu uz atsakyma! As ji "permylejau" doh.gif taip noriu, kad augtu, tai vis palaistau ir palaistau doh.gif blush2.gif Viskas, dabar laikysiu sausiau....

Beje, jis pas mane ant pietvakarines palanges, tai jau po pietu atsisuka saulyte, galvoju, nebus per silta? g.gif nors, jeigu kaip sukulentas, tada gerai turetu augti...
Atsakyti
O ka reiskia sukulentas? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(stafuke @ 2009 03 02, 18:04)
O ka reiskia sukulentas?  blush2.gif

Kas yra google neveikia? biggrin.gif Tik neisizeiskit, juokauju. Sukulentas paprastai tariant yra toks augalelis, kuris savyje kaupia dregme, todel laistyti juos reikia gana retai. Pvz kaktusai yra sukulentai. Laimes medelis -crasula (jeigu nieko nepainioju) man regis irgi sukulentas . rolleyes.gif
Atsakyti