Įkraunama...
Įkraunama...

Pinigų medis, 10

QUOTE(linele** @ 2009 03 14, 13:16)
jau ir nelaisciau, bet is 6 saku, turbut, 3 nugels...jau lapukai pradejo spalva keisti, be to - patys stiebai tokie susitrauke, kaip pavyte...3 dar grazus - stori, mesingi...ka daryt???

Augalai vysta, kai jiems maisto trūksta. Piniguočio kaip ir visų augalų, kurie turi ne paprastas šaknis, bet gumbus visos maisto medžiagos yra tose bulvėse, kaip šaldytuve. jei šaldytuvą išvežat - nebėr atsargų. O jei burnų skaičius nesikeičia (šiuo atveju šakų ir šakelių) - tenka labai normuoti likučius o kai kam ir pabadauti. Tol kol vėl neužsiaugins bulvyčių nieko kito apart vytimo ir nereikia tikėtis. Jei iš vis jam pavyks tą padaryti... Na aš tikiu, kad pavyks, nes jis labai mėgėjas išgyvent augalas, ir pasidaugint bet kokiom salygom... Bet kol to nebus tai šakelės vys ir, manau, čia norma. Kitas klausimas - gal jam drėgmės trūksta? Dabar kai nėra bulvių, nebėra kam supūti, todėl nereikia bijoti palaistyti. Ypač, kad pasodinot i kaktusų žemę - kuri yra smėlinga, ten drėgmė neužsilaiko. Jūsų augalui dabar vienintelis šansas maisto medžiagų gauti yra siurbti per šaknis vandenyje ištirpusias maistingąsias medžiagas. jei nelaistot - atimat ir šį maisto šaltinį... Kadangi šitie augalai yra vandenį savyje kaupiantys - tik to dėka jie dar šiaip ne taip išgyvena. Bet tas stiebū raukšlėjimasis tai yra pirmasis požymis, kad trūksta drėgmės jau pačiuose augaluose. Jei labai baiminatės nupūdyti šaknis, tai nebent jau dažnai purškaliokit pačius lapus, stiebus... Kažkiek drėgmės augalui patenka ir per lapus.

QUOTE(linele** @ 2009 03 14, 13:16)
gal i mazesni vazona kisti man ji? g.gif  nes dabar pagal lapus - kaip ir proporcingai, bet pagal saknis - tai mano pinigiukas skesta tame vazone....

Vazono parinkimas dabar jums jau antraeilis klausimas. Čia kai augalas turi bulvių tai yra dilema: 1) jei į platesnį vazoną pasodinsi - neleis šakų, augins bulves, bet po to augalas bus sustiprėjęs ir po pertraukos prileis daugiau ir stipresnių šakų
2) jei vazono neplatinsim, o tik pakeisim žemes - augalas neaugina naujų bulvių, nes paprasčiausiai neturi vietos, o stiebiasi aukštyn, t.y. augina dar keletą naujų šakelių.
Jūsų atveju nejudinčiau aš nieko - jau kaip yra taip yra. Kodėl? Pirmiausia, nors yra sakoma, ir aš pati vienai forumietei anksčiau sakiau, kad piniguotis ne tik lengvai perneša persodinimus, bet net mėgsta juos, tai jūsų atvejui negalioja, nes aš kalbėjau apie piniguočius, turinčius bulves. Po persodinimo, kol vyksta augalo adaptacija naujose sąlygose, jis ima medžiagas iš tų savo storų sveikų bulvių ir vargo nemato. Tuo tarpu jo šaknys turi isitvirtinti naujoje žemėje, kai kurios juk buvo pažeistos, tai turi imti naujų šaknų leisti ir t.t. O jūsų atveju to maisto sandėlio tai nėr! Augalas persodintas ir tik laukia nesulaukia, kol šaknys prisitaikys ir ims visu pajėgumu tiekti maisto medžiagas ištirpusias vandenyje į stiebus. jei jau jos buvo bebeigiančios prisitaikyti ir imti darbuotis augaklo naudai, o jūs šast ir vėl persodinat, tai procesas vėl iš naujo. Tik tada augalas badauja dvigubai ilgiau...

Prirašiau čia puslapį, bet tik todėl, kad mane labai sudomino, ar išsikapstys jūsų augaliukas iš tos krizės. Aš iš visos širdies to linkiu. Labai lauksim jūsų išsigelbėjimo istorijos tęsinio.
Atsakyti
Vitalija, o jus nemanot , kad augaliukas gali tureti kenkeju kaip pas mane... Irgi nugelto sakele, o kai iskasiau bulves jau buvo apgrauztos...
Jeigu as apipjausciau jas ar yra dar sansu, kad nesupus? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Kokere @ 2009 03 14, 12:44)
Maniskis antra kart zydi ir abu kartus kovo menesi.
Skaiciau, kad zydi tik moteriskos lyties pinigeliai blush2.gif

Tai vadinasi pas mane vyriskos gimines g.gif
Atsakyti
QUOTE(:)Vitalija:) @ 2009 03 14, 18:38)

Labai aciu uz issamu atsakymu 4u.gif bandysiu gelbeti... betkuriuo atveju, papasakosiu, kaip sekasi ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Laimonduxe @ 2009 03 14, 21:54)
Tai vadinasi pas mane vyriskos gimines g.gif

Gal dar suzides g.gif g.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(Kokere @ 2009 03 15, 09:58)
Gal dar suzides g.gif  g.gif  g.gif

Turbut ne, nes jau tikrai yra virs 2 metu.
Atsakyti
QUOTE(Meiles_naktys @ 2009 03 14, 19:56)
Vitalija, o jus nemanot , kad augaliukas gali tureti kenkeju kaip pas mane... Irgi nugelto sakele, o kai iskasiau bulves jau buvo apgrauztos...

Aš supratau, kad augalas buvo neseniai persodintas, vadinasi, jei turėjo kenkėjų, jie turėjo būti pastebėti. Linele, Ar buvo ko nors? Antra, aš supratau, kad tas augaliukas dabar liko visai be bulvių - tik plikos šaknys. Ar teisingai? Tai tada liko viena įdomybė: ar puvinys nebuvo palietęs stiebų. Jei įsimetė tenai - niekas nebepagelbės. Pradės pūti nuo to galo, kuris žemėse ir supūs. Aš turiu patirties kaip atpažinti pradėjusį pūti stiebą: pastuksenti į sveiką ir po to į tą įtartiną (prie pat žemės, kur toks šakos pastorėjimas yra). Jei barška kaip tuščias, kad būtų - nieko gero. Bet šiuo atveju nelabai yra su kuo lyginti, nes abu yra įtartini. Na aš laukčiau dabar kas bus ir tiek smile.gif (Aišku, jei jokių kenkėjų neturi)

QUOTE(Meiles_naktys @ 2009 03 14, 19:56)
Jeigu as apipjausciau jas ar yra dar sansu, kad nesupus?  unsure.gif

Apipjaustėt, pacinamoninot ar paanglinot, po to nelaistėt bent 2 savaites, kad pooperacinės žaizdos užsitrauktų - tada viską padarėt teisingai ir augalas turi atsigauti ir atsidėkodamas prileisti naujų šakų ir dar žiedelį kokį bent vieną 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(:)Vitalija:) @ 2009 03 16, 11:58)
Aš supratau, kad augalas buvo neseniai persodintas, vadinasi, jei turėjo kenkėjų, jie turėjo būti pastebėti. Linele, Ar buvo ko nors? Antra, aš supratau, kad tas augaliukas dabar liko visai be bulvių - tik plikos šaknys. Ar teisingai? Tai tada liko viena įdomybė: ar puvinys nebuvo palietęs stiebų. Jei įsimetė tenai - niekas nebepagelbės. Pradės pūti nuo to galo, kuris žemėse ir supūs. Aš turiu patirties kaip atpažinti pradėjusį pūti stiebą: pastuksenti į sveiką ir po to į tą įtartiną (prie pat žemės, kur toks šakos pastorėjimas yra). Jei barška kaip tuščias, kad būtų - nieko gero. Bet šiuo atveju nelabai yra su kuo lyginti, nes abu yra įtartini. Na aš laukčiau dabar kas bus ir tiek smile.gif (Aišku, jei jokių kenkėjų neturi)

Taip, persodinau, jokiu kenkeju nebuvo...like tik saknytes, bet ne bulves. Be to - tokio kaip puvinio nesimate ir bulves ne svieziai supuve, nes kazko panasau i kose nebuvo...tik "lupenos"...tusti, beveik sausi maiseliai g.gif nesimate nieko itartino, nes nuploviau, apziurejau - jokiu ipuvimu, pagleivejimu, suminkstejimu...zodziu, gal dar issikapstys kaip nors... g.gif unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Raseliuke @ 2009 03 12, 09:27)
sveikos,

va, jau persodinau savo medelį. bulvės visos buvo kietos, sveikos smile.gif

bet dabar peržiūrėjau pirmam psl jūsų gėlytes ir galvoju, kaži aš gerai persodinau  g.gif  jūsiškės taip į vidurį labiau sukištos, o aš labiau į kraštus sukišau  g.gif

bet jūsų gėlytė labai gražiai atrodo. O kaip jūs čia taip padarėt, atskyrinėjot šaknis? Mano medelis jau metai kaip nė vienos šakelės neiškleidžia-turbūt bus krizė smile.gif. taip noriu tas žemes pakapstyt ir pažiūrėt ar yra ten kokios bulvytės, bet bijau ko nors nepažeisti
Atsakyti
QUOTE(:)Vitalija:) @ 2009 03 16, 13:58)

Apipjaustėt, pacinamoninot ar paanglinot, po to nelaistėt bent 2 savaites, kad pooperacinės žaizdos užsitrauktų - tada viską padarėt teisingai ir augalas turi atsigauti ir atsidėkodamas prileisti naujų šakų ir dar žiedelį kokį bent vieną  4u.gif

O jei apipjausciau, bet nei cinamonu nepalepinau nei angliuku, galiu tiketis sakeliu?? Kaip dabar reiktu lepinti, po laiko?
Atsakyti
QUOTE(sigb @ 2009 03 16, 14:06)
bet jūsų gėlytė labai gražiai atrodo. O kaip jūs čia taip padarėt, atskyrinėjot šaknis? Mano medelis jau metai kaip nė vienos šakelės neiškleidžia-turbūt bus krizė smile.gif. taip noriu tas žemes pakapstyt ir pažiūrėt ar yra ten kokios bulvytės, bet bijau ko nors nepažeisti

tai kad aš kai iškrapščiau iš senojo vazono, tai kai kurios šaknys pačios atkibo viena nuo kitos, po to tas senąsias žemes truputį lupinėjau, tai irgi atsiskyrė šaknys. kažkaip nebuvo perdaugiausia ir sukibusios.
Atsakyti
Mano piniguotis auga gerai, jau išleido dvi naujas šakeles, nuotraukoj matosi , jos šviesesnės, šiemet nepersodinau, persodinsiu kitą pavasarį. smile.gif
Tik mano piniguočiaus šakos kažkokios išsivarčiusios, ištysusios, gal, kad stovi ant grindų g.gif
user posted image
Atsakyti