QUOTE(cibute2 @ 2009 03 16, 21:48)
O va mano pinigiliu medelis visai ko tai neauga... Nesenai persodinau, na, gal pries menesi, o jis ne krust! Koks buvo nuvarges toks ir liko! Ka daryt, kad augt imtu?
Tai stebitės, kad nė krust, jei tik prieš mėnesį persodinot. Paskaitinėkit ankstesnius parašymus. Pvz., maniškis persodintas buvo balandį-gegužę tik į apie 1 cm platesnį vazoną ir tai pirmosios naujos šakelės pradėjo dygti tik rugsėjo vidury. Bet kai jau pradėjo leist, tai iš karto ne vieną dvi, o visas 14. Kantrybės!
QUOTE(scorpioneeee @ 2009 03 16, 23:49)
O mano piniguotis jau antri metai kaip neauga... Išleido anąkart tris gražias šakas ir stop sustojo, tai pavasari persodint bandysiu, žiūrėsiu kas bus...
Jei negeltonuoja ir šakos savaime nekraičioja, reiškiasi viskas jam gerai. Persodinimas - puikus sprendimas. Tik kaip jau 100 kart rašyta - atkreipkit dėmesį į vazono dydį, jei norit greitai matyti pokyčius.
QUOTE(Vardė Pavardė @ 2009 03 17, 00:23)
Reikia patarimo.
Mano zamioculkas įtariu nušalo. Žiemą buvo vėsiausiame kambaryje - pradėjo gelsti lapai. Pernešus į šiltesnį kambarį kelių šakelių lapai nugelto, galiausiai nukrito ir pradėjo džiūti. Išroviau (lengvai išsitraukė). Bet, man rodos, ne visos šaknys išsitraukė. Ar reikia pakapstyt ir išraut galutinai kas likę, ar palikti tiesiog? Tos, kurios nebuvo sušalę - stovi vietoj, negelsta ir nedžiūna.
Na aš turiu savo karčios patirties, kai visas gėles išgrūdusi vasaroti į balkoną rudenėjant neišgirdau apie šalnas. Na ir pakando jos mano medelį. Tai mano išvada, kad piniguotis nelabai jų bijo. Maniškio tik lapai ten kur kliuvo tos šalnos ne žali mėsingi, o tokie odiški ir kaip pabale patapo. O pačiam medeliui tai nieko daugiau blogo... Dėl to nušalimo, tai man klausimas - o kiek ten temperatūros buvo? GAl jis ne nušalo, bet ėmėsi ruoštis žiemai. Suprato, kad čia tas oro atšalimas tikriausiai jau ruduo ir ėmė gelsvinti lapus, kaip kad medžiai rudenį daro. Taip buvo su mano antūriu. Visi lapai ėmė iš žalių į geltonus virsti. Tai susigriebus partempiau atgal į šildomas patapas - geltonavimas sustojo. Aišku tie geltoni lapai nepažaliavo, bet dabar sėkmingai leidžia toliau naujus žalius lapus. Tai gal taip ir su jūsų piniguočiumi? Na bet kokiu atveju, kai jau ateis rimtas pavasaris siūlau persodinti ir apžiūrėsit kokia situacija žemėse.