Įkraunama...
Įkraunama...

Pinigų medis, 10

QUOTE(lina_vid @ 2009 03 16, 17:29)
O jei apipjausciau, bet nei cinamonu nepalepinau nei angliuku, galiu tiketis sakeliu?? Kaip dabar reiktu lepinti, po laiko?

Cinamonas ar angliukas nieko augalui neduoda - jis tik kaip koks vandenilio peroksidas žmogaus žaizdoms. Tik profilaktikai nuo puvinio. Jei nepakankamai nupjauta, tai puvinio jis neišnaikins. Taip kad nieko čia taip baisiai ir nepraradot, tik dabar saikingai normuokit drėgmę ir viskas bus thumbup.gif

QUOTE(Aderaa @ 2009 03 16, 19:04)
Tik mano piniguočiaus šakos kažkokios išsivarčiusios, ištysusios, gal, kad stovi ant grindų g.gif

Puikus sveikas medelis thumbup.gif Natūraliai visų piniguočių šakos ima svirti, todėl ir jūsiškis ne išimtis. Jei toks variantas netenkina - smaigstykit kuoliukus ir kaip kokias orchidėjas parišinėkit, bet, mano nuomone, tik sugadinsit vaizdą. Sėkmės auginime 4u.gif
Atsakyti
O va mano pinigiliu medelis visai ko tai neauga... Nesenai persodinau, na, gal pries menesi, o jis ne krust! Koks buvo nuvarges toks ir liko! Ka daryt, kad augt imtu? g.gif
Atsakyti
O mano piniguotis jau antri metai kaip neauga... Išleido anąkart tris gražias šakas ir stop sustojo, tai pavasari persodint bandysiu, žiūrėsiu kas bus...
Atsakyti
Reikia patarimo.
Mano zamioculkas įtariu nušalo. Žiemą buvo vėsiausiame kambaryje - pradėjo gelsti lapai. Pernešus į šiltesnį kambarį kelių šakelių lapai nugelto, galiausiai nukrito ir pradėjo džiūti. Išroviau (lengvai išsitraukė). Bet, man rodos, ne visos šaknys išsitraukė. Ar reikia pakapstyt ir išraut galutinai kas likę, ar palikti tiesiog? Tos, kurios nebuvo sušalę - stovi vietoj, negelsta ir nedžiūna.
Atsakyti
QUOTE(cibute2 @ 2009 03 16, 21:48)
O va mano pinigiliu medelis visai ko tai neauga... Nesenai persodinau, na, gal pries menesi, o jis ne krust! Koks buvo nuvarges toks ir liko! Ka daryt, kad augt imtu? g.gif

Tai stebitės, kad nė krust, jei tik prieš mėnesį persodinot. Paskaitinėkit ankstesnius parašymus. Pvz., maniškis persodintas buvo balandį-gegužę tik į apie 1 cm platesnį vazoną ir tai pirmosios naujos šakelės pradėjo dygti tik rugsėjo vidury. Bet kai jau pradėjo leist, tai iš karto ne vieną dvi, o visas 14. Kantrybės! 4u.gif
QUOTE(scorpioneeee @ 2009 03 16, 23:49)
O mano piniguotis jau antri metai kaip neauga... Išleido anąkart tris gražias šakas ir stop sustojo, tai pavasari persodint bandysiu, žiūrėsiu kas bus...

Jei negeltonuoja ir šakos savaime nekraičioja, reiškiasi viskas jam gerai. Persodinimas - puikus sprendimas. Tik kaip jau 100 kart rašyta - atkreipkit dėmesį į vazono dydį, jei norit greitai matyti pokyčius.
QUOTE(Vardė Pavardė @ 2009 03 17, 00:23)
Reikia patarimo.
Mano zamioculkas įtariu nušalo. Žiemą buvo vėsiausiame kambaryje - pradėjo gelsti lapai. Pernešus į šiltesnį kambarį kelių šakelių lapai nugelto, galiausiai nukrito ir pradėjo džiūti. Išroviau (lengvai išsitraukė). Bet, man rodos, ne visos šaknys išsitraukė. Ar reikia pakapstyt ir išraut galutinai kas likę, ar palikti tiesiog? Tos, kurios nebuvo sušalę - stovi vietoj, negelsta ir nedžiūna.

Na aš turiu savo karčios patirties, kai visas gėles išgrūdusi vasaroti į balkoną rudenėjant neišgirdau apie šalnas. Na ir pakando jos mano medelį. Tai mano išvada, kad piniguotis nelabai jų bijo. Maniškio tik lapai ten kur kliuvo tos šalnos ne žali mėsingi, o tokie odiški ir kaip pabale patapo. O pačiam medeliui tai nieko daugiau blogo... Dėl to nušalimo, tai man klausimas - o kiek ten temperatūros buvo? GAl jis ne nušalo, bet ėmėsi ruoštis žiemai. Suprato, kad čia tas oro atšalimas tikriausiai jau ruduo ir ėmė gelsvinti lapus, kaip kad medžiai rudenį daro. Taip buvo su mano antūriu. Visi lapai ėmė iš žalių į geltonus virsti. Tai susigriebus partempiau atgal į šildomas patapas - geltonavimas sustojo. Aišku tie geltoni lapai nepažaliavo, bet dabar sėkmingai leidžia toliau naujus žalius lapus. Tai gal taip ir su jūsų piniguočiumi? Na bet kokiu atveju, kai jau ateis rimtas pavasaris siūlau persodinti ir apžiūrėsit kokia situacija žemėse.
Atsakyti
QUOTE(cibute2 @ 2009 03 16, 21:48)

QUOTE(scorpioneeee @ 2009 03 16, 23:49)

Mano irgi po paskutinio persodinimo(pavasarį)stovi kaip įkaltas ir nei krust iš vietos schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Spyglė @ 2009 03 17, 15:12)
Mano irgi po paskutinio persodinimo(pavasarį)stovi kaip įkaltas ir nei krust iš vietos schmoll.gif

o mano tai isvis miegalius tris metus persodintas stovejo ir nieko... ne vienos aakeles,bet ir nenyko koks buvo toks liko tai dabar dukrytes gimimo proga padovanojo man dvi sakeles, tai jau dziaugiuosi kaip vaikas rolleyes.gif rolleyes.gif rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(:)Vitalija:) @ 2009 03 17, 13:59)
Dėl to nušalimo, tai man klausimas - o kiek ten temperatūros buvo? GAl jis ne nušalo, bet ėmėsi ruoštis žiemai. Suprato, kad čia tas oro atšalimas tikriausiai jau ruduo ir ėmė gelsvinti lapus, kaip kad medžiai rudenį daro. Kai jau ateis rimtas pavasaris siūlau persodinti ir apžiūrėsit kokia situacija žemėse.

Žemiausiai temperatūra tam kambaryje nukrisdavo iki 13-14 laipsnių unsure.gif nukrito ne tik pageltę lapai, bet ir pačios šakelės kaip ir nudžiūvo ar tai susitraukė - nežinau kaip pavadinti. Bandysiu pavasarį persodinti.

Dėl vazono - jis turi būti ne per didelis?
Atsakyti
QUOTE(Vardė Pavardė @ 2009 03 17, 14:18)
Žemiausiai temperatūra tam kambaryje nukrisdavo iki 13-14 laipsnių unsure.gif nukrito ne tik pageltę lapai, bet ir pačios šakelės kaip ir nudžiūvo ar tai susitraukė - nežinau kaip pavadinti. Bandysiu pavasarį persodinti.

Dėl vazono - jis turi būti ne per didelis?

vazonas neturi buti per didelis, nes gelyte tada augina bulves o ne stiebiasi ivirsu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(as_rutak @ 2009 03 17, 15:16)
o mano tai isvis miegalius tris metus persodintas stovejo ir nieko... ne vienos aakeles,bet ir nenyko koks buvo toks liko tai dabar dukrytes gimimo proga padovanojo man dvi sakeles, tai jau dziaugiuosi kaip vaikas rolleyes.gif  rolleyes.gif  rolleyes.gif

Kantriai lauksiu ir aš,o jau norėjau šį pavasarį verst lauk iš vazono ir žiūrėt kas netinka bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Spyglė @ 2009 03 17, 15:12)

Tai kad aš paskutinį kartą persodinau prieš du metus, gal jau net prieš tris. Pusmeti paaugino gumbus, tada išleido 3 šakeles ir stop, sustojo. Neseniai nugelto viena šakelė, manau dėl vandens trūkumo, nes tikrai nelabai aš jį laisčiau, bijojau perlaistyti. Dabar laistau dažniau, bet jis vis tiek tiek laiko neauga, reiks vėl persodinti, kad ir į tą patį vazoną...
Atsakyti
4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo uogytė24: 19 kovo 2009 - 19:56