Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės hipofunkcija (tiroiditas)

QUOTE(lucero @ 2009 01 06, 17:21)
Reik tik dziaugtis kad dabar nepastojai su 3,6  o jei dar butum net nepastebejusi nieko ir .... nu tada kogero butum emusi hormona is vaiko ir galbut vaikutis  gimtu su hipotiroze , nes tu nestumo metu butum emus is jo hormona kurio tau truksta ... tai gerai , kad taip nenutiko , dabar tu gersi tiroksina , bus norma , ir nereikes imt is vaikucio hormono , isvis visos moterys pries pastodamos turetu pasitikrint skydliauke , nes tada oj kiek bedu butu galima isvengti ... deja  kitos tik po persileidimo kokio  suranda skydliaukes bedas sad.gif

Nu taip, pačiu laiku man skydliaukės pakitimus diagnozavo mastau.gif Ašku, naujiena ne itin maloni, bet geriau anksčiau, negu... doh.gif
O Thyroxiną rytoj pradėsiu gerti, žiūrėsiu kaip organizmas priims šiuos vaistus g.gif
tikiuosi, kad teigiamai mirksiukas.gif
O kiek laiko Jūs jau šiuos vaistus vartojate?
Atsakyti
jau 5 men smile.gif O kaip tu sugalvojai issitirti skydliauke , ar yra kokiu tipisku hipofunkcijos simptomu tau ( jie aprasyti temos pirmame psl) ?
Atsakyti
QUOTE(lucero @ 2009 01 06, 17:53)
jau 5 men smile.gif  O kaip tu sugalvojai issitirti skydliauke , ar yra kokiu tipisku hipofunkcijos simptomu tau ( jie aprasyti temos pirmame psl) ?

Kai kuriuos simptomus (nuovargį, nerimą, rankų drebulį, šalančias galūnes, virpuliuką širdies srityje) jaučiau jau prieš porą metų, nueinu pas šeimos gydytoją- o jis man raminamūjų prirašo!
Po to kurį laiką pas gydytoją nesilankiau, kažkaip nebekreipdavau dėmesio į simptomus. O šią žiemą vėl tie pojūčiai 'paaštrėjo', tai prieš mėnesį nuėjau pas šeimos gydytoją ir tieiai šviesiai pasakiau, jog noriu siuntimo pas endokrinologą ir dar noriu kraują išsitirti. O tas man- "tai čia jau mados reikalas tapo skydliaukę tirtis". O aš jam sakau- "aš madų nesivaikau"! Sunervines buvo nerealiai fool.gif
Na ir štai nuojauta manęs neapgavo doh.gif
būčiau geresnė gydytoja už jį bebe.gif
Atsakyti
as tai kelis metus taip ejau pas gydytoja seimos ir vis su savo raminamais jin, o as tada dar ir nezinojau nieko apie skydliauke , tik pakeitus seimos gydytoja toji susimaste , kad tiek simptomu negali but is niekur nieko... ot dabar tie daktarai , nieko keisto , kad nepastebimos ligos ...
Atsakyti
QUOTE(stripulis @ 2009 01 06, 08:02)
Sveikos, merginos, buvau čia kažkada "pasivaidenus",
žiūrau, kad po gimdymo niekaip nesusiruošiu pas gydytoją, gal jūs žinot, ar žindymo metu geriamas L-tiroksinas (50 mg) nekenkia? Nėštumo metu, kiek supratau, jį reikėjo net gert, ne tai kad jis kenktų, o kaip su žindymu?
Aišku, reiks pas gydytoją apsireikšti, kad atsakytų išsamiau, bet kad vaikas kas pusvalandį valgo, tai nežinau kokiu būdu kol kas nueit wacko.gif
O pradėjau nerimaut dabar, gal gerdama jam kenkiu?

stripulis,kaip tavo vaikiukas laikosi, ar sveikas mirksiukas.gif
nebandei tirtis hormonu po nestumo? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulė7 @ 2009 01 06, 16:42)
O kiek laiko Jūs jau šiuos vaistus vartojate?

geriu jau 10 metu doh.gif

As ir planuoju antra (t.y. trecia, nes pirmasis buvo persileidimas) nestuma, bet su tokiais tyrimais endokrinologe liepe palaukt bent pora menesiu. O kai paklausiau - jei netycia pastociau kas bus ir ka daryt - liepe iskart atkeliaut pas ja ax.gif
Atsakyti
o gal,mergaites,zinot kokie tyrimai turetu buti,turint tiroidita,kad butu galima planuoti veikeli g.gif
Atsakyti
QUOTE(lucero @ 2009 01 06, 18:45)
as tai kelis metus taip ejau pas gydytoja seimos ir vis su savo raminamais  jin, o as tada dar ir nezinojau nieko apie skydliauke , tik pakeitus seimos gydytoja toji susimaste , kad tiek simptomu negali but is niekur nieko... ot dabar tie daktarai , nieko keisto , kad nepastebimos ligos ...

Aha, visiškai pritariu- šiais laikais gydytojai arba visiškai negydo arba nugydo doh.gif
Atsakyti
Justji nu tai manyciau kuo mazesnis atpo ir idealus mazas tsh wink.gif nors man gydytoja sake kad atpo tirt nebereikes , nera reikalo , jis tik parodo liga ... o va tsh turi but idealus , tiek per zemas tiek per aukstas kenkia nestumui , tai kaip supratau tsh turi buti 0,-1 geriausiai ..
Justji , tai jau vestuves arteja matau ? wink.gif Sveikinu labai smile.gif Nuostabu ruostis tokiai dienai kurios laukia kiekviena moteris 4u.gif
Normalūs yra tokie rodikliai:
» TTH 0,27-4,2 mU/l;
» laisvas tiroksinas (LT4) 11,8-24,6 pmol/l;
» laisvas trijodtironinas (LT3) 5,4-9,4 pmol/l;
» anti APTO (antitiroidiniai mikrosominiai antikūniai) 0-2 * 103 U/l;
» anti-TG (antikūnai prieš tiroglobuliną) - 0- 4 *103 U/l.

čia dar kiti, truputį skiriasi
Norma
suaugusiems
• TSH 0,2 – 3,8 mU/l
• FT4 11,8 – 24,6 pmol /l
• FT3 5,4 – 9,4 pmol /l
Justji , o kokie tavo paskutiniu tyrimu rezultatai ? smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lucero: 06 sausio 2009 - 17:26
QUOTE(lucero @ 2009 01 06, 17:19)
Justji nu tai manyciau kuo mazesnis atpo ir idealus mazas tsh wink.gif nors man gydytoja sake kad atpo tirt nebereikes , nera reikalo , jis tik parodo liga ... o va tsh turi but idealus , tiek per zemas tiek per aukstas kenkia nestumui , tai kaip supratau tsh turi buti 0,-1  geriausiai ..
Justji , tai jau vestuves arteja matau ? wink.gif Sveikinu labai smile.gif Nuostabu ruostis tokiai dienai kurios laukia kiekviena moteris  4u.gif
Normalūs yra tokie rodikliai:
» TTH 0,27-4,2 mU/l;
» laisvas tiroksinas (LT4) 11,8-24,6 pmol/l;
» laisvas trijodtironinas (LT3) 5,4-9,4 pmol/l;
» anti APTO (antitiroidiniai mikrosominiai antikūniai) 0-2 * 103 U/l;
» anti-TG (antikūnai prieš tiroglobuliną) - 0- 4 *103 U/l.

čia dar kiti, truputį skiriasi
Norma
suaugusiems
• TSH 0,2 – 3,8 mU/l
• FT4 11,8 – 24,6 pmol /l
• FT3 5,4 – 9,4 pmol /l
Justji , o kokie tavo paskutiniu tyrimu rezultatai ? smile.gif

vat,kaip tik snd dariausi tyrimus, sake visi geri,isskyrus atpo virs 600( didesniu normu pas juos nera, tai gali but ir 1000) o tsh -2.13, t4-21.9, t3-5.38

bet kad ziuriu,cia t3 mano i sias normas netelpa g.gif
nieko nesupratau unsure.gif

dekui blush2.gif aga, siokie tokie malonumai uzgriuvo, tai dabar turiu spet viska susiderint iki isvaziavimo ax.gif
Atsakyti
Tai geri tavo rezultatai , nematau nieko blogo , manau ir jautiesi puikiai ar ne smile.gif
Atsakyti
o sakykit merginos, ar jus uz tyrimus mokat ar jie jums nemokami g.gif Nes man jau tampa prabanga kaskart 70 lt uz ATPO ir TTH moket blink.gif
Atsakyti