Klinikose nemokamai .... o jei medicinos centre kur pas seimos daktare , nu privaciai centre tai mokami tyrimai , o universitetinese klinkose nereik moketi .kai lankaisi pas endokrinologe..
QUOTE(Betukas @ 2009 01 06, 12:22)
O ką daro tas auksinis ūsas? Mano mama turi tą knygą, reiks paskaitinėti. O ir ji geria užpiltinę, bet tikrai ne nuo skydliaukės

Kiek zinau yra ne viena knyga parasyta apie sy augala.As pirkau V.Ogarkovo-rusu liaudies daktaro,homeopato parasyta.Kiek teko girdeti ir skaityti tai sis augalas nuo yvairiu ligu.Ar padeda tavo mamai ir kiek ilgai ji geria uzpiltine.
QUOTE(lucero @ 2009 01 06, 20:16)
jauciuosi normaliai,bet kad atpo pas mane labai aukstas

Man tai pasake , kad jo nebetirs , kiti isvis sako , kad jis negali grizt i normas , dar kiti sako , kad jis kinta kazkiek , bet nemazeja, bet man atrodo atpo skaicius neturi itakos sveikatai , nemanau , kad jis sukelia didesne hipofunkcija ... aisku noris , kad ju butu kuo maziau

QUOTE(šarlotė @ 2009 01 06, 16:57)
geriu jau 10 metu
As ir planuoju antra (t.y. trecia, nes pirmasis buvo persileidimas) nestuma, bet su tokiais tyrimais endokrinologe liepe palaukt bent pora menesiu. O kai paklausiau - jei netycia pastociau kas bus ir ka daryt - liepe iskart atkeliaut pas ja

As ir planuoju antra (t.y. trecia, nes pirmasis buvo persileidimas) nestuma, bet su tokiais tyrimais endokrinologe liepe palaukt bent pora menesiu. O kai paklausiau - jei netycia pastociau kas bus ir ka daryt - liepe iskart atkeliaut pas ja

QUOTE(JUSTji @ 2009 01 06, 17:06)
o gal,mergaites,zinot kokie tyrimai turetu buti,turint tiroidita,kad butu galima planuoti veikeli 

Man skydliaukės bėdos prasidėjo po pirmojo nėštumo. O peracija, vis nesusinormalizuojantys hormonai, pastovus širdies plakimas, migrena , moteriškos bėdos ir t. t... Kažkodėl įsikaliau, kad sunkiai pastosiu antrą kartą

Išsiplėčiau...bet ką norėjau pasakyt, kad kažkaip kai užklausiau ar galiu pastoti, ar reik iki galo susitvarkyt hormonus, tai kažkaip gydytojas nieko nesakė, ad laukti...Bet čia aišku, svarbu kiekvieno asmeniniai rodikliai. Žodžiu svarbiausia nebijokit,viskas bus gerai

QUOTE(lucero @ 2009 01 06, 22:13)
Klinikose nemokamai ....
reiskia pigiau atvaziuot i Klinikas, nei pas mus darytis tyrimus

QUOTE(JUSTji @ 2009 01 07, 01:20)
As net nezinau koks jis pas mane.
QUOTE(lucero @ 2009 01 07, 11:23)
Man tai pasake , kad jo nebetirs , kiti isvis sako , kad jis negali grizt i normas , dar kiti sako , kad jis kinta kazkiek , bet nemazeja, bet man atrodo atpo skaicius neturi itakos sveikatai , nemanau , kad jis sukelia didesne hipofunkcija ... aisku noris , kad ju butu kuo maziau 

Skaitinedama cia supratau viena dalyka. Letinis autoimuninis tiroiditas sukelia hipofunkcija, ir nera tas patas kas hipofunkcija.
Kadangi pagarindinis rodiklis, rodantis hipo yra TSH, o jis pas mane normalus, vadinasi as dar nesergu ir man nieko netruksta (hormonu), todel ir neliepe (dar) vartot tiroksino.
Aleliuja

Laba diena
Norėčiau prie jūsų prisijungti... Ką tik gryžau iš endokrinologės, tyrimų dar nedariau tik echo. Tai echoskopuotojos žodžiais tariant skydliaukė negraži ir yra mazgelis. Nežinau daugiau nieko, tačiau kažkaip baisu pasidarė... Gal galit ką nors pakomentuoti?..

Norėčiau prie jūsų prisijungti... Ką tik gryžau iš endokrinologės, tyrimų dar nedariau tik echo. Tai echoskopuotojos žodžiais tariant skydliaukė negraži ir yra mazgelis. Nežinau daugiau nieko, tačiau kažkaip baisu pasidarė... Gal galit ką nors pakomentuoti?..

Sveikos,
Norėčiau ir aš pasiprašyti į jūsų būrį. Tikiuosi kad priimsite
Man hipotireozė buvo diagnozuota maždaug prieš 1,5 metų nėštumo metu. Paskutiniu metu kažkaip šį negalavimą buvau primiršusi, bet dabar ir vėl draugaujame. Paskutinių (užvakarykščių) tyrimų rezultatai: FT4 - 11,23, TTH - 6,21. Apie pačią patologiją lyg ir pakankamai prisiskaičiau, bet mažai žinau apie Vilniaus endokrinologus. Lankausi Centro poliklinikoje, įdomu, kokie ten. Gal kam teko susidurti?
Greičiausiai taip ir yra; bet iš tikrųjų TSH labiau atspindi hipofizės veiklą, todėl dažniausiai skiria kartu TSH ir FT4 ir vertinami abu parametrai atskirai bei jų ryšys (kažkur skaičiau,kad retais atvejais tas ryšys būna suardytas). Tikrai TSH nėra pagrindinis rodiklis (pvz., nėštumo metu tikslingiau tirti skydliaukės funkciją tiesiogiai, t.y. matuojant FT4, nes būtent laisvasis tiroklinas rodo, kiek trūksta hormono, o TSH rodo, kiek hormono išskiria hipofizė, kad tą tiroksino poreikį patenkinti).
Na, dėl grožio nesiginčijama
o tai skydliaukė padidėjusi ar sumažėjusi?
Norėčiau ir aš pasiprašyti į jūsų būrį. Tikiuosi kad priimsite

Man hipotireozė buvo diagnozuota maždaug prieš 1,5 metų nėštumo metu. Paskutiniu metu kažkaip šį negalavimą buvau primiršusi, bet dabar ir vėl draugaujame. Paskutinių (užvakarykščių) tyrimų rezultatai: FT4 - 11,23, TTH - 6,21. Apie pačią patologiją lyg ir pakankamai prisiskaičiau, bet mažai žinau apie Vilniaus endokrinologus. Lankausi Centro poliklinikoje, įdomu, kokie ten. Gal kam teko susidurti?
QUOTE(Tanit @ 2009 01 07, 16:19)
Kadangi pagarindinis rodiklis, rodantis hipo yra TSH, o jis pas mane normalus, vadinasi as dar nesergu ir man nieko netruksta (hormonu), todel ir neliepe (dar) vartot tiroksino.
Greičiausiai taip ir yra; bet iš tikrųjų TSH labiau atspindi hipofizės veiklą, todėl dažniausiai skiria kartu TSH ir FT4 ir vertinami abu parametrai atskirai bei jų ryšys (kažkur skaičiau,kad retais atvejais tas ryšys būna suardytas). Tikrai TSH nėra pagrindinis rodiklis (pvz., nėštumo metu tikslingiau tirti skydliaukės funkciją tiesiogiai, t.y. matuojant FT4, nes būtent laisvasis tiroklinas rodo, kiek trūksta hormono, o TSH rodo, kiek hormono išskiria hipofizė, kad tą tiroksino poreikį patenkinti).
QUOTE(popuri @ 2009 01 07, 16:23)
Laba diena

Na, dėl grožio nesiginčijama

Oho pandorita tavo tth aukstokas , nezinau , bent jau as aukstesni tth iskart jauciu , nu ir psichologiskai net , tiesiog man stogas lekia , su 7 tth atrode kad mirstu.... labai jauciu tiroksino trukuma , gal per daug as viska jauciu ...
QUOTE(lucero @ 2009 01 07, 17:45)
Oho pandorita tavo tth aukstokas , nezinau , bent jau as aukstesni tth iskart jauciu , nu ir psichologiskai net , tiesiog man stogas lekia , su 7 tth atrode kad mirstu.... labai jauciu tiroksino trukuma , gal per daug as viska jauciu ...
Aš irgi jaučiu; tik tiek, kad dėl įpročio nesureikšminti kūno signalų, kažkaip ne iškart sugebėjau pamatyti visus simptomus kaip visumą ir susieti tai su skydliauke. Plius dar mažas vaikiukas, su kuriuo tenka po gydymo įstaigas vaikščioti, eilėse laukti - nuo to irgi stogas čiuožia (todėl kažkaip vis atidėliojau vizitą pas gydytoją).
Dar būtų įdomu sužinoti, kokie cholesterolio tyrimai pas hipo-, nes pas mane, kaip ir rašo, per didelis. Nors gyvūlinės kilmės riebalų vartoju labai nedaug.
QUOTE(pandorita @ 2009 01 07, 19:11)
Aš irgi jaučiu; tik tiek, kad dėl įpročio nesureikšminti kūno signalų, kažkaip ne iškart sugebėjau pamatyti visus simptomus kaip visumą ir susieti tai su skydliauke. Plius dar mažas vaikiukas, su kuriuo tenka po gydymo įstaigas vaikščioti, eilėse laukti - nuo to irgi stogas čiuožia (todėl kažkaip vis atidėliojau vizitą pas gydytoją).
Dar būtų įdomu sužinoti, kokie cholesterolio tyrimai pas hipo-, nes pas mane, kaip ir rašo, per didelis. Nors gyvūlinės kilmės riebalų vartoju labai nedaug.
Na neįsiklausome mes kūno siunčiamus signalus, o reikėtų. Cholesterolio kiekis gali būti padidėjęs, kai sutrikusi skydliaukės veikla. Man gydytoja patarė nusipirkti Omega-3 tai žuvų taukai, kapsulėse. Tai ne tas pats, kas žuvų taukai skysti buteliukuose, nes kapsulėse jie koncentruoti. Kartu galima gerti ir česnako kapsules, jose be česnako, berods dar yra gudobelės ir amalo ekstrakto, tai pagalba širdelei ir cholesterolį mažina. Deja mano skrandis česnako netoleruoja jokiu pavidalu, tad česnako kapsulių teko atsisakyti, o omega -3 geriu, jau 2 mėn, šiand pridaviau kraują kt. savaitę bus aišku kiek tai padėjo.