Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės hipofunkcija (tiroiditas)

QUOTE(lucero @ 2008 12 20, 12:25)
O tu turi mazgu ar cistu skydliaukeje ?

nea,neturiu.na bent jau taip sake kai swiete g.gif
Atsakyti
QUOTE(meskiniukas @ 2008 12 20, 11:51)
sweikos paneles 4u.gif na buwau biski dingus bet gryzau.ir si kart wel su klausimu g.gif net nzn kaip cia nupasakot bet pabandysiu...dar kai tik ejau skydliauke tyrtis tai ciupinejant kakla ji jausdawosi bet nezymiai,na bet daba tai tikrai jaucias labiau g.gif na ziurint i kakla jos nematytu zmogus nezinodamas kad ji yra pas mane,bet as aisku ja matau.ir kad pakitus tai garantuoju verysad.gif kas cia gali but? jum gal ir keista pasirodys bet man jau norint gerai miegot reik gerai isitaisyt kad pagalwe kaklo priekines puses neliestu,nes toks jausmas nemalonus schmoll.gif gal man nelaukt kol wisus waistus sugersiu ir begt pas endokrinologe tirtis g.gif ka jus manot?

Jeigu jauti diskomfortą ir nerimą, pasikonsultuoti su gydytoju būtų tikrai gerai. Žinoma jei yra galimybė greitai pas gyd. patekti.
Atsakyti
Nu tada nemanau , kad gali kas buti , man tai kai dare echo isvis sake labai mazyte , neechoskopuojama , matyt toks skyd. uzdegimo vaizdas... o pastaru metu taip duria gerkle , nu kartais atrodo sunku kvepuot ir seip gerkle daznai skauda , bet man su angina bedos , bet taip kankina , kad net miegu su saliku siltu biggrin.gif o kaip jus manot jei pvz oda jau yra labai nukentejusi nuo hormonu trukumo , ar ji gavus hormonu po kurio laiko gal atsigaus ? nes skaiciau tokio daktaro interviu , kad moterys gydomos ar isgydytos nuo siu bedu tai tampa kitokios negu buvo - pagrazeja , pasvelneja ju balsas , oda....
Atsakyti
QUOTE(liūtuke @ 2008 12 20, 12:47)
Jeigu jauti diskomfortą ir nerimą, pasikonsultuoti su gydytoju būtų tikrai gerai. Žinoma jei yra galimybė greitai pas gyd. patekti.

bet matai,tik echo gali greit padaryt,o kraujo wistiek sawaite lauksiu,ir nezinau kuris tyrimas cia butu izwalgesnis g.gif
Papildyta:
QUOTE(lucero @ 2008 12 20, 12:49)
Nu tada nemanau , kad gali kas buti , man tai kai dare echo isvis sake labai mazyte , neechoskopuojama , matyt toks skyd. uzdegimo vaizdas... o pastaru metu taip duria gerkle , nu kartais atrodo sunku kvepuot ir seip gerkle daznai skauda , bet man su angina bedos , bet taip kankina , kad net miegu su saliku siltu biggrin.gif  o kaip jus manot jei pvz oda jau yra labai nukentejusi nuo hormonu trukumo , ar ji gavus hormonu po kurio laiko gal atsigaus ?  nes skaiciau tokio daktaro interviu , kad moterys gydomos ar isgydytos nuo siu bedu tai tampa kitokios negu buvo - pagrazeja , pasvelneja ju balsas , oda....

o kas tawo odai?
Atsakyti
Sausa , pleiskanojanti , slaunys ypac tokios nelygios lyg butu kokie spuogeliai , dar strijos , blyskumas..... uzkniso vis tepti ir tepti kazka drekinancio , galvoju jei mano tokia oda del hipo , tai gal gavus hormonu atsistatys ? ar jum dingo simptomu kazkokiu pradejus gerti ?
Papildyta:
As nezinau ka man gydytoja pasakytu jei as atvykciau anksciau nors ji liepe po puses metu , jauciu jei noresiu vykt anksciau vyksiu pas kita ....
Atsakyti
QUOTE(lucero @ 2008 12 19, 18:38)
As tai ir bijau , kad mano aptings dirbti  , kad dabar geriu 0,50 ... bet ar as teisingai suprantu : skydliauke tingine mano atveju nes ja slopina autoimuninis tiroiditas ? nes kodel mum serganciom autimuno daktarai pasako - vaistai visam gyvenimui , net kai atsistato norma..... vistiek turi gerti ...

vaistai autoimunio tiroidito atveju visam gyvenimui, nes su laiku antikunai sunaikina skydliauke visiskai, ir to sustabdyti neimanoma kolkas, ir del to reikalingas tas tiroksinas, nes skydliauke nebeatliks savo funkcijos
Atsakyti
tai turbut man neverta bijot hiper ? nes prisiskaiciau , kad kitom is hipo pavirto hyper ir pradejau prisigalvot .... bet jei antikunai naikina skydliauke tai tik hipo ir tegali gautis is viso sito proceso naikinimo ?
Papildyta:
nu tai sakau man pazystama buvo su 1000 atpo o gal po kokio desimtmecio sako kad ji jau nebeturi skydliaukes
Atsakyti
as tai tik wieno neikertu,tai kodel jei yra tiroiditas,skydliauke nyksta,tai kodel wizualiai ji dideja? g.gif g.gif g.gif jus man sita paaiskinkit nes as nieko nebesuprantu blink.gif
Atsakyti
QUOTE(lucero @ 2008 12 20, 15:42)
tai turbut man neverta bijot hiper ? nes prisiskaiciau , kad kitom is hipo pavirto hyper ir pradejau prisigalvot .... bet jei antikunai naikina skydliauke tai tik hipo ir tegali gautis is viso sito proceso naikinimo ?

hiper gali pasidaryt nuo per dideles dozes. skydliauke gi dar yra, ji dirba, nors ir truputi prastokai, bet jei prigersi gerokai per daug tiroksino, tai mano nuomone ir bus padidinta funkcija (hiper). tam ir reikalingas vaistu dozes reguliavimas, kad butu nei per daug, nei per mazai. kad butu kaip tik.
Papildyta:
QUOTE(meskiniukas @ 2008 12 20, 15:57)
as tai tik wieno neikertu,tai kodel jei yra tiroiditas,skydliauke nyksta,tai kodel wizualiai ji dideja? g.gif  g.gif  g.gif jus man sita paaiskinkit nes as nieko nebesuprantu blink.gif

sito irgi nelabai zinau, bet kaip as isivaizduoju, tai antikunai pacio organo(kaip mesos) nesunaikina, bet kazkaip paveikia skydliaukes veikla, kyla uzdegimas, o nuo uzdegimo ji padideja. bet nezinau, cia tik spejimas mano toks.
Atsakyti
QUOTE(Yolka @ 2008 12 20, 17:08)
hiper gali pasidaryt nuo per dideles dozes. skydliauke gi dar yra, ji dirba, nors ir truputi prastokai, bet jei prigersi gerokai per daug tiroksino, tai mano nuomone ir bus padidinta funkcija (hiper). tam ir reikalingas vaistu dozes reguliavimas, kad butu nei per daug, nei per mazai. kad butu kaip tik.
Papildyta:
sito irgi nelabai zinau, bet kaip as isivaizduoju, tai antikunai pacio organo(kaip mesos) nesunaikina, bet kazkaip paveikia skydliaukes veikla, kyla uzdegimas, o nuo uzdegimo ji padideja. bet nezinau, cia tik spejimas mano toks.

na tawo paaiskinimas skamba logiskai,apie tai ir as galwojau,bet imkim kita warijanta,man iskart paskyre gert po 50mg,nors kaip teko dometis pradziai yra skiriami 25mg,na neesme,tai wat,geriu as juos,aisku sworis krenta,prakaitawimas susitwarke,tai principe ji wizualiai didet jau neturetu,jei yra toks akiwaizdus organizmo twarkymasis g.gif o sakau apciuopus kakla tikrai padidejo dar nuo to laiko kai pradejau gert waistus.mano atpo buwo apie 200,bet tas rodiklis kuris rodo uzdegima tai apie 14,gan daugoka kiek zinau,tai wat ir nesuprantu kame cia reikalas g.gif jei man gereja,tai kodel ji dideja?
Atsakyti
Man tai taip paaiskino kad mano yra tokia mazyte , kad taip suprasti isejo , kad ji privaletu padidet nuo vaistu , nes ji per maza netgi parase neechoskopuojamo dydzio
Papildyta:
http://www.medicina....j...na&id=67976
Atsakyti
QUOTE(meskiniukas @ 2008 12 20, 12:54)
bet matai,tik echo gali greit padaryt,o kraujo wistiek sawaite lauksiu,ir nezinau kuris tyrimas cia butu izwalgesnis g.gif
Papildyta:

Savaitė nėra didelis laiko tarpas, gyvenk kaip gyvenusi ir ramiai (kiek sekasi išlikti ramiai) lauk atsakymo, o tyrimai, kiekvienas savaip informatyvus. Echo parodo skydliaukės struktūrą, mazgus (jeigu jie yra), o kraujas- skydliaukės veiklą, kiek gamina hormono
Atsakyti