Įkraunama...
Įkraunama...

Natūrali gyvūnų priežiūra

QUOTE(Arven @ 2008 12 21, 20:24)
Ne. Po skiepo antikunu titras is pradziu dideja, o paskui mazeja. Nukritus jam zemiau tam tikro lygio, gyvunas nebebus apsaugotas. Taciau antikunu gamyba ir ju kiekio kitimas yra individualus dalykas - vienam gali kristi zemiau reikalingo lygio per metus, kitam per 3.

Įdomus straipsnis

Ištrauka:

"A practice that was started many years ago and that lacks scientific validity or verification is annual revaccinations. Almost without exception there is no immunologic requirement for annual revaccination. Immunity to viruses persists for years or for the life of the animal. Successful vaccination to most bacterial pathogens produces an immunologic memory that remains for years, allowing an animal to develop a protective anamnestic (secondary) response when exposed to virulent organisms.

Only the immune response to toxins requires boosters (e.g. tetanus toxin booster, in humans, is recommended once every 7-10 years), and no toxin vaccines are currently used for dogs and cats. Furthermore, revaccination with most viral vaccines fails to stimulate an anamnestic (secondary) response as a result of interference by existing antibody (similar to maternal antibody interference).

The practice of annual vaccination in our opinion should be considered of questionable efficacy unless it is used as a mechanism to provide an annual physical examination or is required by law (i.e., certain states require annual revaccination for rabies). (Italics added) In essence, Drs. Schultz and Phillips are stating that the only reasons for annual vaccination are legal (as with rabies vaccination) or as a means of manipulating guardians into bringing their companions for examinations (rather than simply recommending an examination). They also clearly state that booster vaccines provide no other benefit, including improved or added immunization.

Although it has been some years since this was published, the veterinary community has made little headway toward following these recommendations. Some university experts now recommend vaccinations every three years, and other university clinics recommend titer testing to determine need. While both concepts are a step in the right direction, they still do not reflect the actual picture.

As the above quote indicates, immunologic memory lasts for years (usually for the life of the individual). This memory is not dependent upon titers, nor do titer levels always accurately indicate the immune status. A titer is a reflection of the quantity of circulating antibodies (immunoglobulins) to a given antigen (in this case, an organism). Cells in the body produce the antibody. These cells retain the ability to produce antibodies toward a given antigen for quite a long time, usually for life.

Upon re-exposure, they can produce antibody within forty-eight hours. As a consequence of this capability, there is no need for the body to expend the energy needed to maintain circulating antibodies. A low or absent titer, therefore, does not mean the body is unprotected. The body may simply have cells ready to act, like firefighters playing cards until they are needed. When booster vaccines are administered, antibodies destroy the vaccine particles before they can augment the immunity, and nothing is accomplished.

With kittens, antibodies (maternal antibody) may be passed from the mother to the kittens via the umbilical cord and via colostrum (the first milk). This antibody serves to protect the kitten, but it also can interfere with vaccination. For this reason, we often vaccinate kittens multiple times, in hopes that we will give a vaccination shortly after the maternal antibody diminishes to a level that will not interfere with vaccination. This is often overkill, as one vaccination can induce immunity in approximately 95 percent of animals if the timing is correct.

Multiple vaccination, particularly with combination vaccines, is one of the greatest contributors to vaccine-induced illness. Limiting vaccination to one or two doses of appropriately indicated vaccines could greatly reduce disease from vaccination. In my opinion, this would be a huge step in the right direction for those who are too fearful to avoid vaccines entirely."
Atsakyti
blink.gif Nu visiskai susimaisiau. blink.gif Kiek mokiausi imunologijos ir infekciniu ligu apie zmones, tai titrai turi lemiama reiksme. Net slaugytoja dirbt nepriima, jei antikuniu pries hepatita B tam tikro kiekio neturi...
Atsakyti
QUOTE(Arven @ 2008 12 21, 20:36)
blink.gif Nu visiskai susimaisiau.  blink.gif Kiek mokiausi imunologijos ir infekciniu ligu apie zmones, tai titrai turi lemiama reiksme. Net slaugytoja dirbt nepriima, jei antikuniu pries hepatita B tam tikro kiekio neturi...

Nežinau, imunologija nėra man lengvai suprantama sritis, dėl to ir daviau straipsnį, nes pati paaiškint nemoku smile.gif
Atsakyti
QUOTE(manjana @ 2008 12 21, 21:09)
Šunim reikia tik pasiutligės skiepo parodose. Su katėm kiek žinau kitaip, bet mano katės neparodinės smile.gif

Netiesa. Pvz. Estijoje, visose Skandinavijos šalyse ir daugelyje kitų Europos šalių šunų parodose reikalaujama ne tik pasiutligės, bet ir kompleksinio skiepo nuo kitų ligų.
Kačių parodose, kiek man žinoma visur yra reikalaujama skiepo ne tik nuo pasiutligės, bet ir nuo panleukopenijos, kalicivirozės ir rinotracheito.
Parodiniai gyvūnai privalo būti skiepijami kasmet, tokios taisyklės.
Atsakyti
Ir as kazkaip netikiu, kad tas taisykles taip is oro ir be pagrindo priimtu, ar ne?
Atsakyti
QUOTE(manjana @ 2008 12 21, 20:09)
Matai, aš juk sakau - man ar lašinant tą brudą, ar naudojant kitas priemones įsisiurbė lygiai tiek pat erkių
o mums kiekiai buvo gerokai sumažėję, nepalyginsi...
Ar realiai pasidomi, nuo ko vakcinuoji, kiek veiksminga vakcina ir kiek pavojinga liga?

taip, kalbėjau nemažai su vetais apie skiepus, kai išgirdau, kad skiepai kenksmingi, kai paplito tie visi virusai su enteitais, narsčiau įvairias vakcinas ir pan.
Kodėl reikia? Skiepas arba veikia, arba neveikia, argi ne? Jeigu veikia tris metus - kam revakcinuoti dažniau? Pagaliau daromi pasiutligės antikūnių titrai, gali nustatyti, ar jų kiekis pakankamas. Kam reikalinga, kad antikūniai būtų aukščiausiame lygyje? Ar daug tavo gyvūnai turi kontaktų su pasiutligės židiniais? smile.gif

Dažnai tų titrų nekartosi, o ir kaina nemaža. Pas mus padarytas pasiutligės titras, kai mano mažiukė buvo paskiepyta kartą (ji skiepyta suaugusi, nes pas mane atkeliavo jau suaugusi) pasiutligės titras buvo minimalus, vetas sakė - tik tik užteko, kad tiktų doh.gif Dičkio titras buvo geresnis, nes buvo skiepytas kelis kartus kasmet. Manau reikia to aukščiausio lygio, nes pasiutlgės židinių Lietuvoje yra, turiu puikų pvz, kai mano Čiarlio broliuką išėjus prie namų į mišką keli km už Kauno užpuolė šernas, ką gali žinoti, gal jis ir pasiutęs unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Indraa-: 22 gruodžio 2008 - 11:11
QUOTE(Seterių_mama @ 2008 12 22, 08:43)
Netiesa. Pvz. Estijoje, visose Skandinavijos šalyse ir daugelyje kitų Europos šalių šunų parodose reikalaujama ne tik pasiutligės, bet ir kompleksinio skiepo nuo kitų ligų.

Lietuvoje reikalaujama tik pasiutligės. Kitose šalyse taisyklės gali skirtis, bet reikalauti tiesiog "kompleksinio skiepo" negali, nes tų kompleksinių skiepų yra įvairių. Turi būti nurodytos konkrečios ligos.
Parodiniai parodiniais, tam bent yra motyvas - jie būna dideliuose susibūrimuose, kur turi galimybę kontaktuoti su sergančiais gyvūnais ir užsikrėsti. O kam revakcinuoti kasmet, pvz., mano namines kates?

QUOTE(Arven @ 2008 12 22, 09:29)
Ir as kazkaip netikiu, kad tas taisykles taip is oro ir be pagrindo priimtu, ar ne?

Kodėl? smile.gif
Vienas dalykas - taisyklės yra skirtos didžiosioms masėms. T.y., žmonėms, iš kurių nesitikima, kad jie labai jau ten daug protaus. Na, koks yra standartinis šuns/katės šeimininkas? Tirkai ne šitas, sėdintis forumuose ir svarstantis vakcinavimo naudos ir žalos santykį smile.gif Pagrinde juk kalba eina apie dundukus, nesugebančius tinkamai prižiūrėti gyvūnų, paleidžiančių juos be priežiūros ir t.t. Pvz., vienas iš pagrindinių argumentų, kodėl rekomenduojama gyvūnus revakcinuoti kasmet - kad jie kasmet būtų apžiūrimi veterinaro. Vakcina yra tiesiog masalas, atvedantis juos į veterinaro kabinetą.
Kitas dalykas - taisyklių priėmimą didele dalimi nulemia farmacijos kompanijos. Kurios švelniai pasakius, yra suinteresuota pusė smile.gif

QUOTE(Indraa- @ 2008 12 22, 11:09)
taip, kalbėjau nemažai su vetais apie skiepus, kai išgirdau, kad skiepai kenksmingi, kai paplito tie visi virusai su enteitais, narsčiau įvairias vakcinas ir pan.

Na ir kokios išvados? Kokiomis vakcinomis ir kokia schema vakcinuoji?

Dažnai tų titrų nekartosi, o ir kaina nemaža. Pas mus padarytas pasiutligės titras, kai mano mažiukė buvo paskiepyta kartą (ji skiepyta suaugusi, nes pas mane atkeliavo jau suaugusi) pasiutligės titras buvo minimalus, vetas sakė - tik tik užteko, kad tiktų  doh.gif Dičkio titras buvo geresnis, nes buvo skiepytas kelis kartus kasmet. Manau reikia to aukščiausio lygio, nes pasiutlgės židinių Lietuvoje yra, turiu puikų pvz, kai mano Čiarlio broliuką išėjus prie namų į mišką keli km už Kauno užpuolė šernas, ką gali žinoti, gal jis ir pasiutęs  unsure.gif

Aš turiu daug didesnę riziką užsikrėsti pasiutlige, nei mano šunys (ar tuo labiau mano katės). Kodėl manęs nevakcinuoja nuo pasiutligės kasmet?
Atsakyti
Sveikos merginos 4u.gif gal kas nors galėtų padėti dėl homeopatijos katytei? Katė po gimdos uždegimo, susileidom antibiotikų kursą ir dabar gydytoja patarė duoti Echinacea compositum po 3 lašus tris kart dienoje, sakė tik tiksliai nežinanti ar yra lašiukų, bet vaistinėje paaiškėjo, kad yra tik tabletėmis, gal Jūs žinote kokią dozę reikia duoti? Bijau suklysti, atrodo, kad sakė po pusę tabletės du kart per dieną, bet bijau, kad blogai atsimenu doh.gif gydytojai pasiskambinti galėsiu tik po kelių dienų, gal čia kas nors greičiau man galėsite padėti ax.gif

QUOTE(spiglys @ 2011 01 05, 21:07)
Tikrai yra ir lašiukais, esu pirkus. Paieškot , aišku, teko. Dar yra veterinarinis injekcinis

O gal netyčia atsimenate kurioje vaistinėje pirkote? ar čia vet vaistinėje pirkote ar žmonių? kad man mažiau reikėtų plavinėti, nes man "Camelijos" vaistinėje pasakė, kad lašiukais nebūna g.gif

QUOTE(spiglys @ 2011 01 05, 21:14)
žmonių, tik nepamenu kokioje unsure.gif

Nežinau kuo skiriasi Echinacea compositum  nuo ECHINACEA FORTE, bet antrosios yra pirkti čia

Ačiū, kad pasakėte, nes būčiau kankinusis su tom tabletėm, o dabar reikės ieškoti lašiukais, jei sakot, kad tikrai yra 4u.gif ax.gif nes lašiukus į burną lengviau sulašinti nei tabletę "sukišti" rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Vikuttee @ 2011 01 05, 21:21)
Ačiū, kad pasakėte,

oi g.gif

SUDĖTIS

100ml Dr. Theiss Echinacea Forte yra:
veikliųjų medžiagų:
šviežios žydinčios ežiuolės (Echinacea purpura) sulčių (1,5-2,5:1) 75,6 ml;
kitų sudedamųjų medžiagų:
etanolio 90 proc. (tūris kiekyje; V/V) 24,4 ml.

Etanolis, arba etilo alkoholis – alkoholių klasės junginys bigsmile.gif
Atsakyti
Aha aš kaip tik žiūrėjau, kad sudėtis visai nepanaši šitų dviejų preparatų ir paskirtis skiriasi smile.gif tai ieškosiu tokių kuriuos gydytoja užrašė Echinacea compositum ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Vikuttee @ 2011 01 05, 23:00)
Aha aš kaip tik žiūrėjau, kad sudėtis visai nepanaši šitų dviejų preparatų ir paskirtis skiriasi  smile.gif tai ieškosiu tokių kuriuos gydytoja užrašė Echinacea compositum  ax.gif

leidžiami veterinariniai tikrai yra. gal juos galima girdyt ? tikiuosi nenusikalbėjau lotuliukas.gif
Atsakyti
Echinacea compositum yra homeopatinis preparatas ,o echinacea forte yra daktaro taiso žolinis preparatas-visiškai skirtingi veikimai.kuo skiriasi Compositum iš veterinarinės vaistinės ir iš žmonių vaistinės aš nežinau ,manau ,kad tik kaina(veterinariniai manau brangesni),aš sėkmingai savo katiną gydžiau žmonių vaistinėje pirktasis homeopatiniais vaistais ir jie puikiai veikė mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Vikuttee @ 2011 01 05, 23:00)
Aha aš kaip tik žiūrėjau, kad sudėtis visai nepanaši šitų dviejų preparatų ir paskirtis skiriasi  smile.gif tai ieškosiu tokių kuriuos gydytoja užrašė Echinacea compositum  ax.gif

sudėtis ir negali būt vienoda,tai preparatas iš tos pačios echinacėjos ,bet pagamintas visiškai skirtingais būdais,todėl ir veikia visiškai skirtingai
QUOTE(spiglys @ 2011 01 05, 23:03)
leidžiami veterinariniai tikrai yra. gal juos galima girdyt ? tikiuosi nenusikalbėjau lotuliukas.gif

kai kada galima girdyti,jei taip paskiria gydytojas,bet aišku veikia greičiau suleisti į veną ,i raumenis ar po oda
Atsakyti