Įkraunama...
Įkraunama...

Nauja priėmimo į darželius tvarka

QUOTE(Smilla @ 2010 08 25, 21:56)
Gal kas tiksliai zinote, ar galima dabar uzsirasyti i 2 darzelius vienu metu??? Ar rasantis i antraji, is pirmojo is karto braukia? Is sistemos svietime? Vilniuje.

\Pati klausiau, pati ir atsakysiu, nes issiaiskinau realybeje - uzraseme i 2 darzelius VIlniuje - i viena pagal musu gyvenama vieta, i kita, pagal tecio daboviete.
Atsakyti
Sweikutės, esu naujokė šioje temoje.
Nors mums dar tik 3 mėnesiai, bet jau nuo rugsėjo pradžios norime užsiimti eilę darželyje. Parašykite kas žinote - ar pirma reikia eiti į savivaldybę dėl įrašymo į eilę ar eiti pas darželio vedėją?
Iš anksto dėkoju už atsakymą 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(erika08 @ 2010 08 30, 14:25)
Sweikutės, esu naujokė šioje temoje.
Nors mums dar tik 3 mėnesiai, bet jau nuo rugsėjo pradžios norime užsiimti eilę darželyje. Parašykite kas žinote - ar pirma reikia eiti į savivaldybę dėl įrašymo į eilę ar eiti pas darželio vedėją?
Iš anksto dėkoju už atsakymą  4u.gif

Pas darželio direktorę.
Atsakyti
QUOTE(Manguste @ 2010 08 30, 22:16)
Pas darželio direktorę.

Ačiū labai. Taip ir padarysime 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Smilla @ 2010 08 30, 13:02)
\Pati klausiau, pati ir atsakysiu, nes issiaiskinau realybeje - uzraseme i 2 darzelius VIlniuje - i viena pagal musu gyvenama vieta, i kita, pagal tecio daboviete.

g.gif keista, man darzelio direktore aiskino, kad negalima i du ar daugiau darzeliu uzsirasyti, nes automatiskai isbrauks is pirmojo.
Atsakyti
na manau i kiek darzeliu nori i tiek ir uzsirasai, o del registruotos gyvenamos vietos tai musu nieks ni neklause kai ejom uzsirasyt i darziukus. dabar kai jau einam tai reikejo atnest kur esam registruoti, sake aukletoja kad direktore nori jog eitu tik musu miesto gyventojai bet manau kad jokios teises neturi isbraukt is darziuko. juk net konstitucijoj yra parasyta kad zmogus gali gyventi bet kur ir nebutinai kur yra registruotas. uz toki nepriemima ar isbraukima is darziuko galima net i teisma paduot 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(veiducka @ 2010 10 20, 13:16)
na manau i kiek darzeliu nori i tiek ir uzsirasai, o del registruotos gyvenamos vietos tai musu nieks ni neklause kai ejom uzsirasyt i darziukus. dabar kai jau einam tai reikejo atnest kur esam registruoti, sake aukletoja kad direktore nori jog eitu tik musu miesto gyventojai bet manau kad jokios teises neturi isbraukt is darziuko. juk net konstitucijoj yra parasyta kad zmogus gali gyventi bet kur ir nebutinai kur yra registruotas. uz toki nepriemima ar isbraukima is darziuko galima net i teisma paduot  4u.gif

Gali išbraukti, nes tokią tvarką nusistatę pačios savivaldybės. Jei rajone registruoti vaikai lanko darželį, jiems tenka mokėti pilną kainą už darželį, jei miesto ir rajono savivaldybės nesutaria dėl finansavimo (tokia tvarka berods jau galioja Šiauliuose, Panevėžyje, Klaipėdoje). Taip daroma todėl, kad mieste registruoti ir jame gyvenantys vaikai negauna vietų darželiuose, nes priimama vaikai iš rajono. Tada miesto vaikus tenka vežioti į rajonus.
Atsakyti
Mielos mamos, pasakykite man, kaip dabar yra su tuo centralizuotu priemimu. Ar tikrai dabar darzelio direktores nebegali už "dovanėles" priimti eilės nesulaukusio vaikučio į darželį?
Labai reikia,kad mano vaikinas pradėtų lankyti lopšelį šalia namų nuo š.m. -pavasario-vasaros (bent jau rugsėjo) ir esame netoli 30-ti pagal eilę.

Kalbant telefonu su lopšelio direktore, sakė, kad yra tebelaukiančių vaikų iš praeitų metų, tai jiems ir būtų pirmenybė šiais metais pakliūti į lopšelį ir tik poto būtų siūloma vaikams, kurie nori lankyti šiais metais. Tai mūsų šansai maži.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kristaite25: 12 sausio 2011 - 15:13
QUOTE(Kristaite25 @ 2011 01 12, 16:12)
Mielos mamos, pasakykite man, kaip dabar yra su tuo centralizuotu priemimu. Ar tikrai dabar darzelio direktores nebegali už "dovanėles" priimti eilės nesulaukusio vaikučio į darželį?
Labai reikia,kad mano vaikinas pradėtų lankyti  lopšelį šalia namų nuo š.m. -pavasario-vasaros (bent jau rugsėjo) ir esame netoli 30-ti pagal eilę.

Kalbant telefonu su lopšelio direktore, sakė, kad yra tebelaukiančių vaikų iš praeitų metų, tai jiems ir būtų pirmenybė šiais metais pakliūti į lopšelį ir tik poto būtų siūloma vaikams, kurie nori lankyti šiais metais. Tai mūsų šansai maži.

o kuri nusiziureje esate?bandykite i kelis uzrasyti .
Atsakyti
QUOTE(Lolita2 @ 2010 10 18, 15:10)
g.gif keista, man darzelio direktore aiskino, kad negalima i du ar daugiau darzeliu uzsirasyti, nes automatiskai isbrauks is pirmojo.

Tikrai galima į du darželius užsirašyti, bet tik į du, o ne daugiau.
Atsakyti
Keliu temą į viršų.

Situacija tokia, kad gimus vaikui dar tą patį mėnesį vaiką užrašėmė į darželį pagal deklaruotą gyvenamąją vietą (registruota visa šeima buvome pas vyro tėvus). Tėvai po metų pardavė namą, išsikėlė į užmiestį. Mes butą Vilniuje nuomojamės, oficialiai čia mūsų niekas neregistruoja. gaunasi, kad netenkame ir vietos darželyje. Be to į pasaulį beldžiasi ir kitas vaikiukas, kaip reikės su juo daryt? Ką mums dabar reiktų daryti? Skambinti į savivaldybę? (tik ar bus kokios realios naudos ir patarimų). Ar eiti tartis į mums patinkantį darželį (du tris darželius aplinkinius) pažadant paramą darželiui ir tikintis, kad priims neatstovėjus milžiniškų eilių?????

Kas kaip esate darę? ką galite patarti? kas vis tik turi galią: darželio direktorė ar savivaldybė? g.gif
Atsakyti
QUOTE(gotte @ 2011 01 16, 20:03)
Keliu temą į viršų.

Situacija tokia, kad gimus vaikui dar tą patį mėnesį vaiką užrašėmė į darželį pagal deklaruotą gyvenamąją vietą (registruota visa šeima buvome pas vyro tėvus). Tėvai po metų pardavė namą, išsikėlė į užmiestį. Mes butą Vilniuje nuomojamės, oficialiai čia mūsų niekas neregistruoja. gaunasi, kad netenkame ir vietos darželyje. Be to į pasaulį beldžiasi ir kitas vaikiukas, kaip reikės su juo daryt? Ką mums dabar reiktų daryti? Skambinti į savivaldybę? (tik ar bus kokios realios naudos ir patarimų). Ar eiti tartis į mums patinkantį darželį (du tris darželius aplinkinius) pažadant paramą darželiui ir tikintis, kad priims neatstovėjus milžiniškų eilių?????

Kas kaip esate darę? ką galite patarti? kas vis tik turi galią: darželio direktorė ar savivaldybė? g.gif

Kad man atrodo pagal registracijos vieta niekas neziuri, tiesiog pagal gyvenama vieta.. juk nesvarbu ar nuomojates ar esat ten registruoti.. jei uzsiraset nuo gimimo- vieta jums jau turetu buti.
Atsakyti