Įkraunama...
Įkraunama...

Nauja priėmimo į darželius tvarka

QUOTE(Betukas @ 2010 08 11, 10:18)
O tai kelių metų pradėjot vesti?
Aš suprantu, jei būčiau pradėjus darželį lankyti pernai, t.y. kai ji buvo 1,9 m, tai tada žinoma, kad į lopšelio grupę. O dabar pradėsim beveik trijų ir vėl ją kiša į lopšį unsure.gif  Pernai buvo pasakyta, kad mes ateisim šiemet. O svarbiausia yra tai, kad dar šią savaitę buvo priimtas į 2007 metų gimimo grupę vaikas gimęs 2008, nes tipo mama labai prašė doh.gif  Juk mums pirmenybė, nes kaip supratau, mes net ir prašymą esam anksčiau parašę. Aš pvz. nenoriu, kad mano vaiką perkelinėtų į kitas grupes kada papuolus - tai juk traumuojamas vaikas. Juolab, kad į priešmokyklinę kl. ir į pirmą, ji visvien turės eiti ne su lopšio vaikasi, o su savo amžiaus mirksiukas.gif
Dabar tai jau yra principo reikalas, nes pamačiau sistemą - kas kaip tepa, tas taip ir gauna. Davėm pyrago ir mes, bet...pasirodo per mažai, reik grynais doh.gif  Ne ne, iš principo.......Keliam šaršalą, nes mums akivaizdu, kad priklauso...

O tai jūsų ką, vieus metus palankė lopšelyje, o paskui vieną perkėlė prie darželio vaikų?

Manąjam buvo 2,8. Lankė metus lopšį, o paskui su visais jau trimečiais iš lopšio į daržo grupę. Daugumoj darželių tokia praktika ir nematau kas negerai g.gif Yra darželių, kuriuose mišrios grupės, ta prasme nėra lopšelio ar darželio atskirų grupių, vaikai grupėj labai įvairaus amžiaus būna, bet dauguma darželių yra įprasti taip sakant.
Mano mažius dabar eis į lopšį jam devji sukanka, bet kitais metais jau esi į darželio grupę ir tikrai ne visi, su kuriais dabar lankys, pereis kartu, nes juk yra ir metinukų į lopšiuką išleidžiamų.
Atsakyti
QUOTE(Betukas @ 2010 08 12, 09:59)
Aš visiškai su jumis sutinku ir pritariu smile.gif  Tik matot, kodėl tada ta miela direktorė, t.y. net ne direktorė, o pavaduotoja tvarko tai, priėmė į darželį dar mažesnį už mus vaiką? Kitų metų gimimo??? Jo paaiškinimas buvo - mama laaaaaaaaaaaaaaabai prašė  doh.gif  Tai čia jau viskas teisėta? Ir manoji užtat lieka už borto doh.gif  Mes keleto vaikų grupelė  2007 metų gimimo lankėme nuo rudens pamokėles tame darželyje, tokius muz. užsiėmimus ir visi tos grupelės vaikai pateko į darželio gr., nes ten yra visi 2007 m. O vat mes kažkaip nepauolėm, bet užtat 2008 papuolė doh.gif  VA KAME PROBLEMA IR KODĖL NEBEIŠEINA DRAUGIŠKAI SUSITARTI cool.gif  Tarėmės gražiuoju, tarėmės, bet........
Nepakenčiu neteisybės cool.gif Ir manau, kad visdėlto šiuo atveju aš teisi. Taip, jei nmekeltų to mažiaus, tada sakykim, tauip, netelpam...Nors irgi čia diskutuotinas kl...pernai skambino kviete, šiemet nebetelpam... doh.gif

Dėl to teisumo......MAnau, kad vis tik direktorė bus teisesnė blush2.gif Niekur nėra parašyta, kad DRAUDŽIAMA trejų dar neturintį vaiką priimt į darželio grupę, kaip niekur nėra parašyta, kad mamai reikalaujant PRIVALOMA.
Taip, kad manau, ji bus teisi, tiek priimdama mažesnį už jūsiškę į daržiuką, o jus palikus lopšelyje
Čia be pykčių 4u.gif Mane ir pasiutimas gal imtų, bet nei teoriškai, nei praktiškai direktorė jokioms taisyklėms nenusižengė. Galų gale kaip pavyzdį galima paimt mokyklą: pradėt lankyt privaloma septynerių, nori to ar ne, o vat jaunesnius GALI priimt, jei yra tėvų pageidavimas ir komisijos išvada, kad vaikas jau subrendęs mokyklai ir pajėgus tą krūvį tempt. GALI, bet NEPRIVALO.
Taip kad badymai pirštu, akd va jaunesnis eina ten, o manoji lieka lopšyje, gali nieko neduot, jei ir direktorė ne mažiau principinga pasitaikys. Nes vis tik jokios neteisybės čia nėr. Taip pat direktorė neprivalo aiškintis, kodėl būtent taip nusprendė. Tokia realybė, ir preš vėją nelabai papūsi. Galų gale ir vaikų išsivystymas, socialiniai įgūdžiai tokiuos "jaunuos" metuos dažnai būna labai skirtingi.
Pamenu, kai savo mažąjį į darželį išleidau (dar trejų riboženklio neperžengusio), grupėje buvo mergaitė jau ketverius perkopus, bet labai neaiškiai kalbėjo, ir mano pyplys, pilnoj rūbinėj tėvų, taip pat ir tos mergaitės tėvams esant, kai užklausė "kodėl ji nemoka kalbėt", tai nors skradžiai žemę sulysk. Atrodo, nieko blogo nepasakė, bet nejauki situacija buvo ir teik. Nors čia aišku ne rodiklis ta kalba, bet visteik.
GAl kartais mes tėvai per daug skubinam savo mažuosius užaugt g.gif
GAl reiktų ramiai viską apsvarstyt, nueit į tą lopšelio grupę, kur jums priskyrė ir pakalbėt su auklėtojom, kokia ten situacija. Gal vis tik vaikų amžius ne taip jau ir skirsis. Kas čia blogo, jei vaikas bus vienas iš vyresnių? Aišku, jei grupėj dar pampersiniai su čiulptukais ir skuduriukais migdymuisi vaikštinėja, gal beveik trjų vaikui ir ne kas. Be ne visi vaikai lopšelyje vien patys mažiausi, gal ir be jūsiškės nemaža dalis panašaus amžiaus bus.
Atsakyti
Ai, nebenoriu kartotis, bet neteisybė akivaizdi..... Kaip direktorė neturi pasiaiškinti dėl to, kad vėliau prašymą parašęs vaikas eina pirmiau??? Juk švietimo ministerijos psl. aiškiai parašyta, kad tėveliai bet kada turi galimybę pavartyti prašymų registracijos žurnalą ir tada kelti pretenzijas... Tai tokiu atveju irgi direktorei nereik aiškintis norit pasakyti??? Dar pavasarį tas pats vaikas buvo užrašytas į lopšelį, juos net kvietė į susirinkimą. Mūsų į lopšio susirinkimą nekvietė. Kodė???? Reiškia buvom savo metų sąrašuos...o va dabar ta mama labai "paprašė" ir še tau...Ir dar sakot , kad čia viskas normoj doh.gif
Esam provincijoj ir visi atvira burna kalba, kad "stafkė" minimum 200, nori greičiau be eilės - plok visą 1000 doh.gif
Suprantu, kad iš dalies kovoju su vėjo malūnais, bet, gerai, tegu įrodo savo "teisumą" . Ne mano bėdos, kad priėmė tą "labai ptašymą". cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Betukas @ 2010 08 12, 13:44)
Ai, nebenoriu kartotis, bet neteisybė akivaizdi..... Kaip direktorė neturi pasiaiškinti dėl to, kad vėliau prašymą parašęs vaikas eina pirmiau??? Juk švietimo ministerijos psl. aiškiai parašyta, kad tėveliai bet kada turi galimybę pavartyti prašymų registracijos žurnalą ir tada kelti pretenzijas... Tai tokiu atveju irgi direktorei nereik aiškintis norit pasakyti???  Dar pavasarį tas pats vaikas buvo užrašytas į lopšelį, juos net kvietė į susirinkimą. Mūsų į lopšio susirinkimą nekvietė. Kodė???? Reiškia buvom savo metų sąrašuos...o va dabar ta mama labai "paprašė" ir še tau...Ir dar sakot , kad čia viskas normoj  doh.gif
Esam provincijoj ir visi atvira burna kalba, kad "stafkė" minimum 200, nori greičiau be eilės - plok visą 1000 doh.gif 
Suprantu, kad iš dalies kovoju su vėjo malūnais, bet, gerai, tegu įrodo savo "teisumą" . Ne mano bėdos, kad priėmė tą "labai ptašymą". cool.gif

Koks skirtumas, jei to jaunesnio vaiko prašymas ir vėlesnis nei jūsiškis. Faktas kad abu vaikai pateko į darželį, tad vartykit tuos registracijos žurnalus iki nukritimo, tai nieko nekeičia. Nieks jūsų vietos neužėmė. Vat kad jūs su ankstesniu prašymu būtumėt nepapuolę, o tas kitas vaikas papuolęs, čia jau būt akivaizdi neteisybė. O jau į kurią grupę, kuriam eit, vis tik ne mamoms reguliuot, kad ir kaip pikta būtų.
Panašiau, kad keliat čiongą lygioj vietoj ir jokių argumentų negirdit mirksiukas.gif

Yra dar viena tema, labiau tinkanti jūsų "bėdai"...pvz "konfliktiški tėvai" mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo a79: 12 rugpjūčio 2010 - 15:27
QUOTE(a79 @ 2010 08 12, 15:26)
Koks skirtumas, jei to jaunesnio vaiko prašymas ir vėlesnis nei jūsiškis. Faktas kad abu vaikai pateko į darželį, tad vartykit tuos registracijos žurnalus iki nukritimo, tai nieko nekeičia. Nieks jūsų vietos neužėmė. Vat kad jūs su ankstesniu prašymu būtumėt nepapuolę, o tas kitas vaikas papuolęs, čia jau būt akivaizdi neteisybė. O jau į kurią grupę, kuriam eit, vis tik ne mamoms reguliuot, kad ir kaip pikta būtų.
Panašiau, kad keliat čiongą lygioj vietoj ir jokių argumentų negirdit  mirksiukas.gif

Yra dar viena tema, labiau tinkanti jūsų "bėdai"...pvz "konfliktiški tėvai"  mirksiukas.gif

Labai sutinku, dėl kito skyriaus lotuliukas.gif Apie tai pati pagalvojau tongue.gif
Bet Dievuliau Dievuliau, jei visi tokie konfliktški kaip mes būtume, tai taip visi ir šiktų ant galvų patapšnodami...Atsiprašau už išsireiskimą blush2.gif
Kai paprašo tiesiai šviesiai nurodydami sumą doh.gif ....
Gal kartais kokiam darželyje dirbate ir irgi tokias metodikas praktikuojat? doh.gif cool.gif

Na, bet kokiu atveju laukiam tęsinio ax.gif Nemanau, kad reikalauju kažko TOOOOKIO ir neteisėto mirksiukas.gif O jei įrodys, kad aš tikrai buvau neteisi - susitaikysiu 4u.gif
Atsakyti
Betuk, tie žurnalai duotų naudos, jei visai daržan nepriimtų, o dabar... Keliat audrą stiklinėj smile.gif O gal jūsų vaikui labai tiks ir patiks būtent šitoj grupėj? Ir negalima gi šitaip nuo konfliktų santykius pradėt doh.gif Prie ko čia visokie pyraginimai ir kyšiai apskitai nesuprantu. Niekad niekam nieko neduodu ir gyvenu labai neblogai. Ar tik nebus čia ta situacija, kad pati bėdą kuriat?
Papildyta:
Žodžiu, linkiu sėkmingai ir taikiai išspręst situaciją, kuri pašaliniam žmogui gali ir neaiški pasirodyt, juk nežinom tiek, kiek jūs 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Lašelis Liūdnas @ 2010 08 12, 17:44)
Betuk, tie žurnalai duotų naudos, jei visai daržan nepriimtų, o dabar... Keliat audrą stiklinėj smile.gif O gal jūsų vaikui labai tiks ir patiks būtent šitoj grupėj? Ir negalima gi šitaip nuo konfliktų santykius pradėt doh.gif Prie ko čia visokie pyraginimai ir kyšiai apskitai nesuprantu. Niekad niekam nieko neduodu ir gyvenu labai neblogai. Ar tik nebus čia ta situacija, kad pati bėdą kuriat?
Papildyta:
Žodžiu, linkiu sėkmingai ir taikiai išspręst situaciją, kuri pašaliniam žmogui gali ir neaiški pasirodyt, juk nežinom tiek, kiek jūs 4u.gif

Ačiū 4u.gif Tikiuosi, kad viskas bus gerai.
Galvojat man labai smagu, kad viskas taip...Niu nesmagu juk, ne akmuo ir aš. O ir vaiko galia, dėl jos neramu. Taip, nežinau, gal ir patiktų lopšelyje, neskau, kad ji yra vunderkindas ir jau elgiasi, kai diiiidelė.
O dėl pyraginimo - taip jau yra šitame konkrečiame darželyje. Ne viena pažįstama taip į jį pateko verysad.gif Ir kalbos ne iš piršto laužtos. Tiesiog tas darželis yra vienintelis senamiestyje, tai norinčių į jį tikrai daug, todėl taip valdžia ir leižia madravoti. verysad.gif Tai kad jokios situacijos nekuriu, tik noriu viską išspręst tvarkingai PADORIAI. Kaip manau ir sprendžiami reikalai. Esu kvaila, nes esu teisybės paveikslas ir negaliu nusileist neteisybei (mama visą gyvenimą kartoja - prapulsi su savo tiesa doh.gif ....)
Jei tikrai esu neteisi - pripažinsiu ie eisim į lopšelį, ką daryt smile.gif

Gali pasirodyt, kad aš čia jau taiiiiiiiiiip draskausi, kad oooooj....Gal tik raštu rašant taip iųšeina...Realybėj, nesijaudinkit, neesu akiplėša, stengiuosi neprarast savitvardos biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Betukas @ 2010 08 12, 17:37)
Kai paprašo tiesiai šviesiai nurodydami sumą  doh.gif ....
Gal kartais kokiam darželyje dirbate ir irgi tokias metodikas praktikuojat?  doh.gif  cool.gif
Na, bet kokiu atveju laukiam tęsinio  ax.gif Nemanau, kad reikalauju kažko TOOOOKIO ir neteisėto  mirksiukas.gif O jei įrodys, kad aš tikrai buvau neteisi - susitaikysiu  4u.gif

Aš nemoku nei paduot, nei paimt, tikriausiai, nemokėčiau (čia apie visus tuo papyraginimus) lotuliukas.gif
Gaila, bet daržely nedirbu, nors kai maniškiai pradėjo eit, būt buvę neblogai.....nors dabar jau ir mokykloj norėčiau dirbt, nes neužilgo naktim nemiegosiu, kad mano "mažiuko" ten nenuskriaustų doh.gif lotuliukas.gif

Ko gero ir į universitetą leisdama pergyvensiu, ar mano"mažiuko" kas neskriaudžia doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Betukas @ 2010 08 12, 18:55)
Ačiū 4u.gif  Tikiuosi, kad viskas bus gerai.

O gal pas jus darželyje taikomas toks dalykas, kaip vaiko perkėlimas į darželio grupę po Naujų metų g.gif Mažiaus grupėje buvo tokių vaikiukų, kuriems iki Naujų sukakdavo treji ir po jų juos į darželio grupę perkeldavo. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ineza @ 2010 08 10, 16:47)
Atsiliepkite, tos mamytes, kurios turejo problemu su darzeliu ieskojimu. Kuriu vaikeliai neregistruoti Vilniuje.. Aciu..  4u.gif

kaip matau, cia nelabai kas pasisakys.. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(ernoja @ 2010 08 12, 21:37)
O gal pas jus darželyje taikomas toks dalykas, kaip vaiko perkėlimas į darželio grupę po Naujų metų g.gif Mažiaus grupėje buvo tokių vaikiukų, kuriems iki Naujų sukakdavo treji ir po jų juos į darželio grupę perkeldavo.  g.gif

Na, bus matyt 08-31, nes tada bus šventė. ...
Atsakyti
Ir baigiamasis žodis šioje temoje, t.y. atomazga ... biggrin.gif
Paskambino auklėtoja iš darželio ir pakvietė į rugsėjo pirmosios šventę blush2.gif

Galvokit, ką norit... 4u.gif

Ačiū už kantrybę skaitant "kofliktiškos mamos" pasisakymus biggrin.gif
Atsakyti